Įkraunama...
Įkraunama...

Pletkai ir diskusijos apie dienos aktualijas

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 06 16, 08:20)
Lietuviams apskritai krikščionybė buvo priversta, pastumdama į šalį autentišką, vietos tikėjimą - pagonybę.

Tai tiesa, bet kiek gi tos pagonybės apraiškų tėra likę? Daug kas tėra mokslininkų hipotezės. Kai kurios, tikėtina, yra teisingos, bet atgaivinti pagonybės, kaip tikėjimo, su tokia "medžiaga', deja, nebeįmanoma.

QUOTE(hi (: @ 2016 06 16, 10:03)
1. Pagal Bažnyčios kalendorių Vėlinės taip pat yra Lapkričio 2 d., bet ne Bažnyčia laisvas dienas skirstė. Kiek pamenu sovietmečiu kaip tik ir buvom išmokinti į kapus lapkričio 1 eit... Einu ir aš, ne visada Lapkričio 2 gali pasiekt tuos svarbausius kapelius. Bet poterėlį sukalbėt niekas ir esant toliau Lapkričio 2 niekas nekliudo. Kas, mano kukliu supratimu, yra svarbiau nei pastovėjimas prie kapo konkrečią dieną.

O dėl kalendoriaus ir dienų "pasisavinimo", tai visi čia gyvenam vienam laike. Ir jei kokie lygiadieniai simboliškai prasmingi vieniems, nieko nuostabaus, kad gali būti prasmingi ir kitiems. Negi reikėjo tyčia rankiotis tik tas dienas, "kurių liko". smile.gif) Sutilpsim laike su visom prasmėm. Niekas nekliudo. By tik tos prasmės apskritai įdėtume daugiau nei alus...

1. Vėlinės taip, bet Visų Šventų diena yra lapkričio 1 d., ir būtent ši diena pasirinkta kaip laisvadienis. Ir nors ne Bažnyčia išeigines dienas tvirtino, jos įtakos politikams šiuo kalausimu, manau, neimsit neigti 4u.gif

2. Taip tai taip, bet krikščionybė yra palyginus nauja religija tiek pasaulio, tiek Lietuvos mastu, ir, išties, nieko keisto, kad ji savaip adaptavo senuosius papročius, tuo pačiu palengvindama savo įsigalėjimą.
Atsakyti
Pries kelias savaites buvau Austrijoje, tai kas istrigo. Viesose vietose ir ne viena karta maciau besilaizanciu vyru poreles. Tradiciniu poru, ka besakytumete, nemaciau tai daranciu. Is karto, uzbegdama uz akiu, dar turiu pasakyti kad man toks atviras laizymasis (ne siaip bucinukai) ir tradicinems poroms atrodo per daug intymus ir viesumoje nederantis reikalas. Taigis, susidariau ispudi, kad zmones su nukrypimais turi dar viena nukrypima - perdeta demonstravimasi, is cia ir tie paradu poreikiai, ir visokiausiu teisiu reikalavimai, ir klykavimai apie diskriminacijas.
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 06 16, 10:34)
Pries kelias savaites buvau Austrijoje, tai kas istrigo. Viesose vietose ir ne viena karta maciau besilaizanciu vyru poreles. Tradiciniu poru, ka besakytumete, nemaciau tai daranciu. Is karto, uzbegdama uz akiu, dar turiu pasakyti kad man toks atviras laizymasis (ne siaip bucinukai) ir tradicinems poroms atrodo per daug intymus ir viesumoje nederantis reikalas. Taigis, susidariau ispudi, kad zmones su nukrypimais turi dar viena nukrypima - perdeta demonstravimasi, is cia ir tie paradu poreikiai, ir visokiausiu teisiu reikalavimai, ir klykavimai apie diskriminacijas.

gal tiesiog vyrams mažesnis gėdos jausmas, nesvarbu, kokioje poroje.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 06 16, 10:09)
Amžinoji tema. Kai pasibaigs paradai, būtų gerai užvest kalbą apie skiepus.  lotuliukas.gif

biggrin.gif
ir kaip MMR vakcina sukelia autizmą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 06 16, 10:34)

Tradicinės poros jau seniai tuo atsidžiaugė lotuliukas.gif Duokit ir gėjams pasidžiaugt biggrin.gif Galų gale, tai ir šioks toks sustabarėjusių normų laužymas.
Papildyta:
QUOTE(Neverk @ mama,2016 06 16, 10:04)
Priešininkai kalba apie homoseksualus ir transseksualus kaip apie žemesniuosiu padarus. Nejaugi pamatę heteroseksualią porą iš karto galvojate apie tai, kaip ir kur jie ten "bedžiojasi" ( © Nastya)? Prasilenkę su heteroseksualia pora parke iš karto puolate aiškinti savo vaikui, kad "va šitie tai krušasi, bjaurybės, ne tik misionieriaus poza, bet gal net ir anališkai santykiauja"? Ne? Tai kodėl turėtumėte pasakoti savo vaikui apie homoseksualus?

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2016 06 16, 09:04)
Aš irgi per Žolinę nešvenčiu - būčiau praktikuojanti katalikė, neščiau žolynus į bažnyčią, o dabar tik ilsiuosi. Puiku, kad tas laikas šeimai dedikuotas, bet ar labai dėl tos Žolinės reikia valstybinės šventės?..
Apie LGBT paradą kalbant (nors jau mačiau, kad susitarėte nebekalbėti, bet prikišiu savo pirštus prie klaviatūros): a kodėl visiems užkliūva tik gėjai ir kodėl kalbama tik apie kūniškus dalykus? Dėl lesbiečių niekas nesipiktina - matyt įsivaizduojant, ką jos veikia lovoje, gal net ir heteroseksualui įsivaizduotojui nėr taip jau baisiai nepriimtina, o gal ir visai acceptable. Bet čia tik pasažas į šalį. Nes, visų pirma, yra žmogus. Su saugumo poreikiu, su poreikiu būti mylimas, norintis mylėti ir rūpintis. Priešininkai kalba apie homoseksualus ir transseksualus kaip apie žemesniuosiu padarus. Nejaugi pamatę heteroseksualią porą iš karto galvojate apie tai, kaip ir kur jie ten "bedžiojasi" ( © Nastya)? Prasilenkę su heteroseksualia pora parke iš karto puolate aiškinti savo vaikui, kad "va šitie tai krušasi, bjaurybės, ne tik misionieriaus poza, bet gal net ir anališkai santykiauja"? Ne? Tai kodėl turėtumėte pasakoti savo vaikui apie homoseksualus?

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 06 16, 09:34)

Laizosi ir hetero poros. Vakar maciau viena ryte aistringai atsisveikinant prie autobuso biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(hi (: @ 2016 06 16, 09:09)
Amžinoji tema. Kai pasibaigs paradai, būtų gerai užvest kalbą apie skiepus.  lotuliukas.gif

O po skiepu galima kalbeti apie vegetarizma biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2016 06 16, 09:19)
Teise rinktis... Manes tevai neklause, kai mane pakrikstyjo. Aplamai kudykiu krikstyjimas man nesuvokiamas, nes tai yra prievarta.

Krikscionybe dar visai neseniai moters visuomenine padeti laike niekine...

Manes irgi neklause. smile.gif

Kol kas dar moterims uzdrausta buti kunigemis. Vis dar mes maziau sventos ir toliau nuo dievo, lyginant su vyrais.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 06 16, 12:16)
Kol kas dar moterims uzdrausta buti kunigemis. Vis dar mes maziau sventos ir toliau nuo dievo, lyginant su vyrais.

Tai draudžia ne krikščionybė, o katalikybė.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 06 16, 12:40)
Tai draudžia ne krikščionybė, o katalikybė.

kiek čia skirtumų? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 06 16, 12:42)
kiek čia skirtumų?  biggrin.gif

Daug. Palyginkit kad ir kaip atrodo bažnyčios katalikų ir pvz liuteronų. Taip pat celibato klausimas ir kai kurie religiniai dalykai skiriasi, kaip kad stačiatikių Kalėdos. Ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 06 16, 11:46)
Daug. Palyginkit kad ir kaip atrodo bažnyčios katalikų ir pvz liuteronų. Taip pat celibato klausimas ir kai kurie religiniai dalykai skiriasi, kaip kad stačiatikių Kalėdos. Ir t.t.

jus teisi 4u.gif
Atsakyti
Rusai niršta dėl prancūzų karikatūros: „Jus šaudo ne be reikalo“

Skaitykite daugiau: http://pasaulis.lryt...utm_medium=Copy
Atsakyti
Pažemino prabangioje parduotuvėje
"Tolerancijos" pamokos "Kristianoje". Siaubas kažkoks verysad.gif
Atsakyti