Diinka, jėzau marija, panela švinčiausia... turėčiau gi pasakyt nai nai kokis Igis. Ir sakau: pagarbiai pasitraukus nuo ekrano. Pšeprašom, bet mane ilgokai gaivint reiktų jei tokis grožis romantiškai pažvelgtų pro langelį...
....
"Gyvas ir dar kaip ..panos neduos sumeluoti, ne viena glostė ...." ,- su gailiu ilgesiu prisiminė Diinka panas. Geros buvo ir Igis ilgai sotus...
Keisiu niką. Ką ten aš su savo radiniais, net įskaitant princą su nukleištais kroksais... Diinka, tik nepapyk, gelbėč ir aš ir degu ir šinšiliukus, net Iguaną ( na pastarąją tik tuo atveju jei ji toli nuo manęs nenueitų kol pas mane besivoliojančią renbrigada atvažiuotų). Bet nežinau kaip ir kur dėčiau. Aš tiesiog turiu nemalonią, ko gero, fobiją pelių- roplių ir gyvatinių rūšims... net ungurio ir vėgėlės nesu ragavus

Nuo vaikystės ir dabar taip pat, man net filmukai su peliukais žalčiukais, smaugliukais nėra gražūs...O kai Gralis man į kavą įmetė labai bjaurią, mano akim žiūrint, pelytę, kurią nuo kažkokio nesusipratėlio gavo dovanų, tai mane ištiko nežin kas. Net dabar nupurto prisiminus. Žinot gal tokias mažas aksomines pelytes? pilkos būna, geltonos, raudonos. Jų uodega tokia plika. Nu,žodžiu. Mažas Gralis buvo nesvietiškas banditas. Dabar didelis, - todėl recidyvistas.t.y. linkęs nusikalsti pakartotinai... Taigi pasidėjau kavos puodelį, ruošiausi darban. Kava jau pravėsus. Nieko negalvodama gurštelėjau. Ir tas jausmas... ta uodega prie lūpų.

Aš siaubingai klykdama šveičiau puodelį į sieną, vienu šuoliu paisiekiau palangę, tiesa, pakeliui nuversdama ir sudaužydama toršerą ir nutraukdama užuolaidą. Mama atlėkė į kambarį galvodama, kad aš mažų mažiausia tris kart visom pozom užkritau ant dalgio, kurį ruošėmės vežt į sodybą. Tuo tarpu ašei stovėjau ant palangės nuniokotam kambary ir į klausimą kas???? tesugebėjau keistai išlement - pelė, rodydama į bjaurią dėmę, puodelio šukes, kavos balą ant kilimo ir kavos tirščiais aplipusį Gralio žaislą... galiu pasakyt tik tiek, kad mamos savo vaikam, tegul ir suaugusiem, tokių žodžių neturėtų sakyt
Oi, merginos, aš kai parašiau praeitą savaitę dėl transporterio, tai tik Erodė sakė, kad jai reiktų. Taip ir pažadėjau. O aš jį tik vieną turėjau.