Įkraunama...
Įkraunama...

Savo ir įvaikintas - dvynukai

Vitvita, aš tuo "nėra taip lengva" visai kas kitą turėjau omenyje: kažkas parašė, kad gana sunku surasti kūdikėlį (ypač mergytę), reikia laukti ar pan.
Kalbu vis apie tą Rusiją: ten jei sutvarkyti įtėvių dok-tai, gali atvažiuot į bet kuriuos KN ar net gimdymo namus ar paimti vaiką, turintį atitinkamą statusą. Net visai naujagimį, jei motina atsisakė jo oficialiai. Mergaitės forume nuolat dalinasi tokių vaikų koordinatėmis, kad tik norinčių paimti vaiką atsirastų...
Papildyta:
QUOTE(Vitvita @ 2006 07 25, 11:20)
Tavyje gyvena mintis įvaikinti. Ir galbūt gyvena (ar tik ruošiasi gimti) vaikas, kurį tu galėtum įvaikinti. Dabar, kiek supratau, tu tos minties lyg ir atsisakai... Įsivaizduok ką tu pasakytum tam įsivaizduojamam įvaikiui: "Žinai, mes galėjom tave įvaikinti, bet Lietuvoje negalima buvo pakeisti tavo gimimo datos, kuri sutaptų su mano pagimdyto vaiko data, tai todėl tu ir nepatekai į mūsų šeimą."

Na, kaip skamba?

Tikrai ne taip norėjau aš tą savo norą pavaizduoti.
Aš nebijau sakyti tiesą vaikui, aš bijau svetimų reakcijos, savo tėvus aš galėsiu įtikinti bet kuo, bet kiti aplinkiniai, kurie tik ir begali ištarti stebūklingą žodį "GENAI", lyg tuo viskas ir pasakyta.

Tiesa, pačios tos minties neatsisakau ir imsiu vaiką maždaug tokio pat amžiaus, kaip ir mano (ar jau esanti dukra, ar būsimas vaikas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka: 25 liepos 2006 - 11:10
QUOTE(Agotukas @ 2006 07 24, 23:01)
Persiprašau, bet autorės postas skamba kaip pageidavimas, o ne kaip mažo žmogaus norų paisymas...


o man skamba ir kaip nesveika meksikiečių serialų įtaka, nesuvokiama, liūdna verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvos saulele: 25 liepos 2006 - 11:54
QUOTE(Jelenka @ 2006 07 25, 12:09)
bet kiti aplinkiniai, kurie tik ir begali ištarti stebūklingą žodį "GENAI", lyg tuo viskas ir pasakyta.

Jeigu tu pati netiki, kad "GENAI" visko nepasako - aplinkinių nuomonė tau įtakos neturėtų daryti. O tarp tų aplinkinių irgi visokių yra. Va Supermamos įvaikinimo skyrelio paplepėtojos manau sveikina ir palaiko tavo sprendimą (jei jau tokį sprendimą padarei, žinoma.)
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 07 25, 13:04)
Jeigu tu pati netiki, kad "GENAI" visko nepasako  - aplinkinių nuomonė tau įtakos neturėtų daryti.

Man - ne, o vaikui? Aišku, normalus suaugęs nutylės ir į akis vaikui nieko nepasakys, bet bijau vaikų, pvz., mokykloje, kurie nemoka tylėti ir jei turi galimybę pasišaipyti iš ko nors, tai ir pasišaipys. Kaip apsaugoti vaikelį nuo to?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka: 25 liepos 2006 - 12:17
QUOTE(Jelenka @ 2006 07 25, 13:16)
Man - ne, o vaikui? Aišku, normalus suaugęs nutylės ir į akis vaikui nieko nepasakys, bet bijau vaikų, pvz., mokykloje, kurie nemoka tylėti ir jei turi galimybę pasišaipyti iš ko nors, tai ir pasišaipys. Kaip apsaugoti vaikelį nuo to?


nuo visko vaikų neapsaugosi,nė nuo vaikų pasišaipymų nei nuo suaugusių.Bet,kad tas pasišaipymas nebūtų skaudus,yra tik viena pagalba-kuo naksčiau vaikas apie savo kilmę turi sužinoti iš savo įtėvių.
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2006 07 25, 13:16)
Man - ne, o vaikui?

Tavo vaikui svarbiau ką galvoji TU, o ne aplinkiniai.
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2006 07 25, 12:16)
Man - ne, o vaikui? Aišku, normalus suaugęs nutylės ir į akis vaikui nieko nepasakys, bet bijau vaikų, pvz., mokykloje, kurie nemoka tylėti ir jei turi galimybę pasišaipyti iš ko nors, tai ir pasišaipys. Kaip apsaugoti vaikelį nuo to?

O kaip pasijusi, kai slėpsi slėpsi ir vistiek išlys??? Kaip tada vaikui į akis pažiūrėsi??? O jei jis dar tau pasakys "Mamyte kodėl man nepasakei TU, juk nebūtų buvę taip skaudu" verysad.gif
Čia tik situacija...
Labai suprantu tavo tokį norą...iš teorinės pusės žiūrint tai praktiškai idealu...bet kaip sakoma medalis turi dvi puses...ką tau mamos (ar dar ne) bando paaiškint... Vienų vieni argumentai, kitų kiti...ir visos jos savaip teisios...
Mano ateities planai irgi įvaikint vaiką - bet aš seniai nusprendžiau vaikui nuo pat mažų dienų sakyt teisybę - palaipsniui, pagal jo supratimo lygį...
Mano pvz močiutė irgi iš tų "genai" žmonių, bet kai tvirtai pasakiau "Taip - vaikinsimės", ji tik pasakė, kad pasistengtumėm - mažiuką unsure.gif o jau galvojau pradės pasakoti apie visus genus ir t.t.
Viskas priklauso nuo to KAIP tu pasakysi vaikui ir kitiems...ypač artimiesiems...Kas dėl svetimų tai aišku nerėksi ant visos gatvės "mano vaikas įvaikintas" . O saviems pasakai "Mes nusprendėm įsivaikinti, labai būtų šaunu, kad jūs visi mus palaikytumėt, o jei ne tai savo "bambėjimus" pasilaikytumėt prie savęs. Mes esam suaugę ir tai yra mūsų tvirtas sprendimas, galit net nebandyt atkalbinėti" ...na kažkaip panašiai...bent jau aš taip padaryčiau mirksiukas.gif
Linkiu sėkmės priimant teisingą sprendimą 4u.gif
Atsakyti
Ko apipuolėt žmogų, šarkos? Taigi ne moraliniu aspektu ji čia interesaujasi. Palikit moralės klausimu jų šeimai.
Mano nuomone, jei jau nusprendi slėpti ir NIEKAD vaikui nesakyti, tai to neturi sužinoti absoliučiai niekas. Tik tu. Šiuo atveju aišku žinos ir vyras. Kaip sakoma - jei paslaptį žino daugiau nei 1 žmogus, tai jau ne paslaptis. Jei jūs su vyru garantuosite kad tai saugosite, tai kodėl gi ne. Jokios močiutės neturi tai žinoti, nes vistiek išpliurps irnesakyk.gif
Nematau problemos moters pageidavime. Nu nori ji mažiuko, nori auginti kartu su savo naujagimiu. Vienas vargas gi - daug kam priimtinas. Gimdo gi pametinukus moterys, sakyčiau čia tas pats. Jei aš kada norėsiu įsivaikinti, aš imsiu berniuką, šviesaus gymio. Ir be jokių anomalijų. Čia mano materialistinis kaprizas.
O tas šaknų saugojimas - kaip sau nenorite, man tai skamba juokingai. Aš suteikiu žmogučiui namus, šeimą, auginu, nieko nereikalauju iš valstybės, ir negaliu vaikui nei vardo pakeisti? Nu gal man negražus jam suteiktasis? Ir jei aš noriu kažką vaiko biografijoje pakeisti, tai aš jau esu monstras, ir nėr čia ko man įsivaikinti? Su tokiu požiūriu visi vaikai alei vieno liktų vaikų namuose. doh.gif
Atsakyti
Įvaikinti yra gerai smile.gif

Nors aš tai taip nedaryčiau smile.gif

Aš imčiau maž-iuką atskirai nuo savo vaikų. Nes labai smagu yra turėt naują kūdikėlį, kai tavo vaikai jau didesni, o čia vėl - mažiukas, pūkuotas, šypsosi, guguoja. Ir dėmesį lengviau dalint, kai kūdkikėlis tik vienas....

O kita vertus, vienas vargas - irgi gal praktiška smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 26 liepos 2006 - 08:55
QUOTE(milabra @ 2006 07 26, 09:09)
Aš suteikiu žmogučiui namus, šeimą, auginu, nieko nereikalauju iš valstybės, ir negaliu vaikui nei vardo pakeisti? Nu gal man negražus jam suteiktasis? Ir jei aš noriu kažką vaiko biografijoje pakeisti, tai aš jau esu monstras, ir nėr čia ko man įsivaikinti? Su tokiu požiūriu visi vaikai alei vieno liktų vaikų namuose.  doh.gif


Milabra, niekas nekalba apie vardo keitimą - vardą įvaikinant galima keisti. Jelenka kalbėjo apie gimimo datos keitimą. O čia jau tu pati pagalvok ar ne keista (jau nekalbu apie tai, kad to pagal įstatymus padaryti negalima) - juk tu gimei tada, kada gimei.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2006 07 26, 10:28)
Jelenka kalbėjo apie gimimo datos keitimą. O čia jau tu pati pagalvok ar ne keista (jau nekalbu apie tai, kad to pagal įstatymus padaryti negalima) - juk tu gimei tada, kada gimei.

Nu nea, man nekeista. Kai gimdžiau savo dukrą, manęs buvo paklausta - noriu šiandien gimdyti ar dar palauksiu biggrin.gif Taip kad galėjau koreguoti savo vaiko gimimo datą. Ir kas čia tokio tam vaikui blogo nutiks, jei jo gimtadienis bus ne liepos 26, o rugpjūčio 15? Apie karmas ir šaknis prašau man nepasakoti. Jei vaikas yra paliekamas likimo valiai, aš bevelyčiau irgi nukirsti jam tas šaknis, kad jis kaip ūgliukas leistų naujas, tvirtas ir patikimas. Aš sutikčiau paaukoti savo gyvenimo mėnesį ar savaitę, jei nuo to spręstusi mano 70-80 gyvenimo metų.
Atsakyti

ir apskritai,kokios gali būti paslaptys,gimimo daotos keitimas irt.t.,čia vaikui,jei jau taip plačiai žiūrėti yra vienodai,jam svarbiausia ,kad jam būtų saugu ir būtų mylimas.Bet vaiku jis bus tik 18m. ,nuo to momento jis juridiškai bus pilnateisis pilietis kurti savo šeimą,auginti vaikus irt.t.,o lytiniai santykiai gali būti,kad prasidės dar anksčiau,nebaugu,kad vardan jūsų egoizmo jūsų įsivaikintas vaikas,santykiaus įsimylės,ketins vesti,ar net ves tikrą savo brolį-sesrį,šiaip artimą sau giminaitį,vat apie ką galvojat,kad amžinai tik vystiklinis bus?O kai jau visa tai paaiškės,tai tada manot,kad sugebėsit paaiškinti,kad taip jam iš melės gyvenimą sugriovėt iš pašaknų schmoll.gif .
Atsakyti