Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

QUOTE(sveikutė @ 2016 10 11, 21:16)
Kalbant apie lietuviu gamintoju katila ASTRA noretusi zinoma, kuo daugiau komforto, jog kuo maziau reiketu aplink ji sokineti. Name bus apie 80 proc. grindinio sildymo. Nes kai pradejome skaitineti apie granulinius katilus, visai nebeissirenkam, nes pasiula katila yra labai didele, ir gamintoju daug.

Kažkada pirkau kieto kuro katilą Vilproj, tai būtent nuo Astros jie patys nerekomendavo pirkt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktoravicius @ 2016 10 11, 15:59)
Pries pasireiskiant ekspertui Paliukui smile.gif

Tiesiog pries komentuojant reikia ziureti ka gali katilas, as matau kad gali:
* valytis degikli/judinti ardeles (kiek supratau) - gerai
* silumokaityje tureti turbuliatorius - gerai
* degiklis buti isjungtas nuotoliniu budu (na gal ir gerai, tik kam ji jungineti?)

Kas blogai:
* silumokaitis turbuliatorius, turi, bet neturi elementarios rankeneles, kad juos pajudinus isoreje nusipurtyti (dabar reikes nuimineti dangti, traukti lauk ir bruzintis)
* valdymas yra tik degiklio + katilo temp. (pasieke uzduota katilo temp. ir issijunge), o kaip su boileriu (jo jis nevaldo - vadinasi reikes atskiro valdiklio/prapletimo/kitokio sprendimo, tam kad sildytu boileri), taip pat ir su namu sildymu (tiek pavarom, tiek siurbliais)
*iputimo ventiliatorius, atsizvelgiant i turbutliatoriu fakta - katilui bus sunkiau nustumti duma per kiek apsinesusi silumokaiti

Nezinomos detales:
* kokia zvake
* kokia pavara valo degikli (jeigu Belimo - viskas ok, jeigu kitas gamintojas - nesu susidures)
* kaip paleidimas, kiek jis papildomai kainuoja?

Dziugu kad Viktoravicius gali pasakoti apie kainass, bet yra techniniai dalykai, kuriuos reikia vertinti
Atsakyti
Aciu uz atsakyma, nes man ir pasirode itartina, kodel tiek pigiau galima gauti. Nes reikia pusmecio begyje issirinkti katila. Norim jog butu didesne vandens talpa, ir eitu prijungti prie saules bateriju, nes galvojam, jog vasara noresim isnaudot saules energija vandens sildymui.
Atsakyti
QUOTE(sveikutė @ 2016 10 12, 11:15)
Aciu uz atsakyma, nes man ir pasirode itartina, kodel tiek pigiau galima gauti. Nes reikia pusmecio begyje issirinkti katila. Norim jog butu didesne vandens talpa, ir eitu prijungti prie saules bateriju, nes galvojam, jog vasara noresim isnaudot saules energija vandens sildymui.

Pakalbekim viesai apie mita su dideliu vandens kiekiu katile - kodel nusprendet kad Jums reikia didelio vandens kiekio?
Atsakyti
Skaitinėjau, kalbėjau, savo praktikoje žiūrėjau su kitais katilais, tai realiai pakankamas vandens kiekis yra optimaliausia. suprasciau jei kalba eitų ne apie granulinį, tada sakyčiau tebunie ta inercija, bet granulinis su normalia automatika tai tikrai mitas. Lygiai tas pats su spyziniais radijatoriais. Ju pagrindinis pliusas, kad pridavus i lauza, gali gauti nemazai pinigeliu, bet tik tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lygis69 @ 2016 10 12, 13:26)
Skaitinėjau, kalbėjau, savo praktikoje žiūrėjau su kitais katilais, tai realiai pakankamas vandens kiekis yra optimaliausia. suprasciau jei kalba eitų ne apie granulinį, tada sakyčiau tebunie ta inercija, bet granulinis su normalia automatika tai tikrai mitas. Lygiai tas pats su spyziniais radijatoriais. Ju pagrindinis pliusas, kad pridavus i lauza, gali gauti nemazai pinigeliu, bet tik tiek smile.gif

grisiu prie savo senos pasakos:
* kazkada granulinius (vien granules) pardavinejom 24kW galios su 14ltr vandens silumokaiciu, nei kazkas skundes kad jie verda, nei kazkam reikejo to didelio vandens kiekio
* burzuikes/granulines krosneles - turi panasu vandens kieki ir kazkaip veikia ir nei perkaitineja nei pastoviai kurias/gesinas

cia labiau pasakos tu kurie 'stumdo' katilus su dideliu vandens kiekiu ir pristatineja tai kaip kazkoki pliusa (kitaip tariant 'bobuciu pasakos')
Atsakyti
aš gal ne visai į temą, bet nesuprantu vieno dalyko.
Gyvename XXI amžiuje, statome šiltus namus, kam jums granuliniai katilai?
Nesu aš baisiai žalias, bet granulės, manau, atgyvena jau. Alternatyvų yra belekiek.
čia šiaip įdomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZilvaLT @ 2016 10 12, 13:49)
Nesu aš baisiai žalias, bet granulės, manau, atgyvena jau. Alternatyvų yra belekiek.

klausimu i klausima, jeigu sildymas pakankamai pigus ir galima padaryti taip kad jis is taves demesio neprasytu - kodel jis netinka?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 10 12, 13:58)
klausimu i klausima, jeigu sildymas pakankamai pigus ir galima padaryti taip kad jis is taves demesio neprasytu - kodel jis netinka?

dėmesio prašys, kartą į savaitę gi vis vien turėsi įmesti kažką. 3savaitėm neišvyksti atostogų žiema. Laikyk kažkur žaliavą (turėti garažą jau reikia). Be to, jie labai galinti. Pagal dabartinius naujus reikalavimus, namai kurie bus A klasės, jiems šilumos tiek daug nereikia. Nebent pradės gaminti mažučius katilus...Aš kažkodėl manau kuo toliau, tuo daugiau šilumos siurbliai pradės dominuoti.
Atsakyti
QUOTE(ZilvaLT @ 2016 10 12, 14:09)
dėmesio prašys, kartą į savaitę gi vis vien turėsi įmesti kažką. 3savaitėm neišvyksti atostogų žiema. Laikyk kažkur žaliavą (turėti garažą jau reikia). Be to, jie labai galinti. Pagal dabartinius naujus reikalavimus, namai kurie bus A klasės, jiems šilumos tiek daug nereikia. Nebent pradės gaminti mažučius katilus...Aš kažkodėl manau kuo toliau, tuo daugiau šilumos siurbliai pradės dominuoti.

Šiaip klystat - susuktas šalia bunkeris 1t ar 2t leidžia kad ir pusę sezono neiti prie katilo.
Nebent po mėnesio išsinešti pelenus.
1t medienos granulių telpa į 80x120 (euro paletė) x 150cm aukštis
A klasės namas ir paprašys iki 2t medienos granulių
pagal plotą (jeigu sugrūsti), turime tokius skaičius
katilas 55cm plotis (ok +50cm aptarnavimui iš šono)= į plotį 1m
gylis 88 cm + kaminai ir aptarnavimas iš priekio = 150cm tebūnie
didesnis bunkeris 150x150
ir viso katilinę gaunam (jeigu grūsti)
250x150m=3.8m2 su visai žiemai granulių

Dėl atostogų žiema - kažkada inirtingai visi važinėjo (žodžiais) slidinėti po dvi savaites ir kėlė tą patį klausimą. Realiai, jeigu jau turi mažą bunkerį (savaitei), tai statai jog namuose palaikytų +12C (kam pleškint kol tavęs nėra) = jau 1.5 savaitės išsilaikantis bunkeris + paprašyti kad kažkas po savaitės atėjęs 'dapiltų' 6-7 maišiukus į bunkerį ir vėl išvažiuotų.
Nereikia ieškot problemų lygioj vietoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 12 spalio 2016 - 13:30
QUOTE(ZilvaLT @ 2016 10 12, 12:49)

ne visi į pasaulį žiūri per rožinius akinius. Nevisi turi galimybe nugraiuti ir pasistatyti ekonomišką namą. tarkim mano pasirinkimas anglies granulėmis kurenti 25 metus geriau nei investuoti i kapinalinį remontą apsiltinant visas sienas ir t.t. o ir po to apsiltinimo išaugtų tik elektros kainos, ko pasekoje ir vėl su granulėmis pigiau. alternatyva yra - kondyške, kuri puikiai atlieka savo darbą kol nėra poreikio kurenti katilą, o tik norima "pragarinti drėgmę namuose"
Atsakyti
QUOTE(ZilvaLT @ 2016 10 12, 15:09)
Be to, jie labai galinti. Pagal dabartinius naujus reikalavimus, namai kurie bus A klasės, jiems šilumos tiek daug nereikia. Nebent pradės gaminti mažučius katilus...Aš kažkodėl manau kuo toliau, tuo daugiau šilumos siurbliai pradės dominuoti.

Matau yra racionaliai mastaciu pilieciu . Namui kurio silumos nuostoliai 0,2-3,5kW tik tai mazo galingumo saltinis . 4u.gif .
Atsakyti