Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

Pailginome 2-3 valandom veikimo laiką, atsivežėmė antrą "porciją" granulių ir sėdim sau šiltai smile.gif svarbu dar ir kelias neužpustytas, bo praeitais metais išvažiuot dvi paras negalėjom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2017 01 06, 12:52)
Pailginome 2-3 valandom veikimo laiką, atsivežėmė antrą "porciją" granulių ir sėdim sau šiltai smile.gif svarbu dar ir kelias neužpustytas, bo praeitais metais išvažiuot dvi paras negalėjom biggrin.gif

Tuoj iš Dakaro parveš pora bolidų pagedusių... perpirkit, susitvarkykit ir bus pats tas užpustytiems keliams 4u.gif victory.gif

As vakar pailginau ant 1,5 val veikimo laiką. nes jau buvo nespėję įšildyti. Žiūrėsim ką šiandien rasim smile.gif nors dabar nėra labai aktualu ar name 19 ar 20... ar kiek mažiau ;)
Atsakyti
Ko man trūksta GKK, tai einamosios dienos/savaitės/mėnesio sąnaudų skaičiavimo. Taip įdomu kartais, o reikia laukt kol bunkeris baigsis ir užsiimt dalyba iš dienų skaičiaus, kada paskutinį kartą užpildei biggrin.gif Degiklis kažką ten skaičiuoja, bet absoliučiai ne į temą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 06 sausio 2017 - 15:33
QUOTE(gediminas_ @ 2017 01 06, 16:32)
Ko man trūksta GKK, tai einamosios dienos/savaitės/mėnesio sąnaudų skaičiavimo. Taip įdomu kartais, o reikia laukt kol bunkeris baigsis ir užsiimt dalyba iš dienų skaičiaus, kada paskutinį kartą užpildei biggrin.gif Degiklis kažką ten skaičiuoja, bet absoliučiai ne į temą biggrin.gif

Aš seniau pildavai į savaitę karto. tai buvo aišku kiek sunaudoja... bet per šventes tai nesinorėjo, kad pasibaigtu ne laiku... tai užsivedžiau sąrašą kada kiek įpilu... biggrin.gif unsure.gif
Atsakyti
Aš irgi turiu alia sąrašą. Bet esu žiauriai prastas sąrašų pildytojas ir visad pamirštu įrašyt kada užpyliau arba kiek užpyliau biggrin.gif Dėl to yra mintis įdomumo dėlei pasidaryt sąnaudų skaičiuoklę su Raspberry Pi (kadangi šitą daiktą naudosiu kitam reikalui, tai tuo pačiu). Sekti šneko signalą ir susikalibravus tikslų išberiamų granulių kiekį per sekundę vestis tikslią statistiką. Tada be problemų ir konkrečios paros sąnaudas sužinoti bet kada, nelaukiant kol pasibaigs granulės. Šiaip visokių įdomių dalykų suskaičiuot galėčiau - granulių sąnaudų priklausomybė nuo lauko temperatūros, vėjo greičio, patalpų temperatūros ir t.t. Klausimas kiek tai įdomu pačiam bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2017 01 06, 17:44)
Aš seniau pildavai į savaitę karto. tai buvo aišku kiek sunaudoja... bet per šventes tai nesinorėjo, kad pasibaigtu ne laiku... tai užsivedžiau sąrašą kada kiek įpilu... biggrin.gif  unsure.gif

mes toki sarasa vedam nuo pirmos dienos kada uzkurem katila biggrin.gif kai pasiziuri 2-3 sezonus atgal, tai pasigendi kartais info kokia buvo temperatura tada ir tada.
Atsakyti
Matyt kitais metais jei bus sniego dakaro dalyvius kviesiu pas save pasitreniruoti smile.gif kai sniego iki kapoto viršaus bus jiems neprastos treniruotės smile.gif

Praetais metais skaičiavau detaliai ir aš, bet...labai jau dažnai užsimiršta, lengviau skaičiuoti kiek maišų liko smile.gif iki dabar 1,2 t. sąnaudos bus didesnės nei praeitais metais, nes namie palaikome 22 temp. kas bent man yra daugoka.
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2017 01 06, 15:44)
Aš seniau pildavai į savaitę karto. tai buvo aišku kiek sunaudoja... bet per šventes tai nesinorėjo, kad pasibaigtu ne laiku... tai užsivedžiau sąrašą kada kiek įpilu... biggrin.gif  unsure.gif

Kiek valgo negyvenamas namas?
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2017 01 06, 18:16)
Matyt kitais metais jei bus sniego dakaro dalyvius kviesiu pas save pasitreniruoti smile.gif kai sniego iki kapoto viršaus bus jiems neprastos treniruotės smile.gif

Praetais metais skaičiavau detaliai ir aš, bet...labai jau dažnai užsimiršta, lengviau skaičiuoti kiek maišų liko smile.gif iki dabar 1,2 t. sąnaudos bus didesnės nei praeitais metais, nes namie palaikome 22 temp. kas bent man yra daugoka.

iki dabar sudeginot 1.2t ar sanaudu faktas bus didesnis ant 1.2t? ir taip ir taip galima suprast ;)
Atsakyti
Žinant jų sąnaudas būtų sunku patikėt, kad 1,2t daugiau sudegintų per sezoną smile.gif Aš iki dabar sudeginau toną.
Atsakyti
Tikrai taip, iki dabar sunaudota 1,2 t. kaip ir minėjau šeimos pagausėjimas reikalauja didesnės temperatūros, o ir patį šildymą pradėjom po truputį jau rugsėjo viduryje.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 01 06, 17:19)
Kiek valgo negyvenamas namas?

sunku db suskaiciuot. Bet nuo spalio jauciu netoli tonos. ;) snd uzkamsiau savo laikinasias duris... Vejai ir saltis kibirais ejo biggrin.gif issigandau kad prie -20 neuzsaltu grindu sildymo vamzdziai prie duru biggrin.gif
Atsakyti