Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 4

Jeigu energetinis poreikis gaunas 5kWh, per parą gaunam 120kWh.

Jeigu katilas įsijungia po 12h, vadinas reikės 'pavyti' 60kWh

tai kaip pavyti 60kWh per valandą?

Katilas įsijungia ir kelias h kelia savo temperatūrą atdiduodamas viską į namus - kaip ir logiška kad jis nepasieks užduotos temperatūros per kelias h

Namų komfortui tai įtakos neturi,nebent vartotojui nepatinka. Tada galima atjungti kambario termostatą ir tegul kaitina tą namą sumažinta galia, bet pasiekia užduotą temperatūrą katile. Sąnaudos bus didesnės.

Arba nekreipt dėmesio kad kelias h įsijungęs, nepasieks užduotos temperatūros katile, bet namie bus šilta ir sąnaudos bus mažesnės

Atsakyti

As nzn, bet mane granulinis jau pradeda erzint. Pradzia buvo tame, kad dokumentuose raso, jog kamino temp prie max galios apie 120C, bet pas mane naturoj buvo 160-170C, kartais ir 180C uzvarydavo, reguliuodamas ir zaisdamas pritempiau iki 120-130C, bet islaikiau kuro kieki  artima gamykliniam nustatytumui, primazinau ventiliatoriaus apsukas, labai minimaliai kuro padavima, lambda laikos 8-10% ribose, tai gal ir nieko.

O tai tikslas butinai pasiekti gamintojo (ar pardavejo pagrazintus?) 120 laipsniu dumu temperatura? Ar ten nurodyta daugiau parametru, prie kuriu tokia reiksme buvo pasiekta? Tavo grafike dar truksta griztamojo temperaturos, kas suprasti ar sistema isilusi jau ar dar tik syla. Koks paduodamo ir griztamo skirtumas?

Mano galva viskas logiskai veikia. Sumazinai galinguma, sumazinai srauta - katilas pirmas kelias valandas sildo atvesusias grindis. Galios maziau - tai ir sildo ilgiau. Ar yra noras, kad pradetu moduliuotis kuo greiciau, vis i ekrana zvilgcioji? :) Na, tai nepakeis esmes juk - jis turi ipusti i sistema kiek prarasta

Pas mane labai panasus darbo rezimas (~160 kv.m namas, apie 120 kv grindys ir trys radiatoriai). Srautai buvo sureguliuoti Stropuvai (minimizuoti), tai teko perreguliuot. Bet atreguliavau srauta per katila kad butu palaikomas daugmaz pastovus skirtumas tarp paduodamo ir griztamo, o ne sokinetu. Cia prie tam tikros katilo galios. Mano katilas lygiau taip pat sildo sistema apie 1.5 valandos dirbdamas 100%. Paskui pradeda moduliuotis pamazu ir pries issijungdamas nuo termostato po ~10 valandu veikia apie 70% galingumu. As tokio darbo siekiau samoningai. Katilas isijungia vel mazdaug po 26 valandu (T namie nukrenta apie 2 laipsnius). Suvartoju apie 20 kg granuliu per ta laika

Mano katilo ir degiklio kombinacijoje dumu temperatura max 120 laipsniu prie 100% galingumo. Cia sylant sistemai. Isilus, dumai pradeda makaluotis apie 105-110 laipsniu prie 100%. Prie 70% nukrenta ir iki 90-95 laipsniu. Kol kas kondensato kamine nematau, bet turbut jau arti riba :)

Ir cia ne gamintojo pagamintas granulinis katilas, o mano paties sukomplektuotas KK katilas su degikliu. Rezultatas mane pati nustebino tiesa, sakant.

S80218_074645_500.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 18 vasario 2018 - 09:26
Ar teisingai rodo 1.8kg/h paduoda?
Čia gi apie 8-9kW galia išvystom ir dar mažesnę paskui
Nebandėt iki deklaruojamos galios užkelt - aš tai pamėginčiau, nes kažkaip mažas galingumas smile.gif
Atsakyti

Rodo teoriskai, zinoma. Pagal programoje nustatyta per 1s paduodamu granuliu kieki. Granuliu svoris juk skiriasi, todel sis skaicius netikslus suprantama. Nors meluoja nedaug :)

Max galingumas dabar nustatytas ~11.5kW, ~2.3 kg/h. Tiesiog reguliuodamas zymiai daugiau padidinau pauze tarp padavimu. Ora taip pat pareguliavau atitinkamai. Fakelas nesiekia katilo sieneles, nesaldo liepsnos, del to sudegimas pilnesnis.

Prie 16kW galingumo, dirbant MAX galingumu, dumu t buna apie 10 laipsniu aukstesne. Daugmaz susilus sistemai, apie 120-125 laipsniai. Moduliacijoje krenta iki 105-110. Teoriskai aisku greiciau susildytu sistema, bet dabar 1 karta per para isijungiant katilui moduliuotis pradeda jau po 1-1.5 valandos. O siaip dirba pastoviai 70-100% galios ribose ((8-10 valandu dabar). Nekurenu be reikalo. Pabandysiu kas gausis, kai katilas dirbs nesustodamas PID rezime.

Aj vis dar zaidziu su skirtingom granulem ir nustatymais, semiuosu patirties tskant :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 19 vasario 2018 - 15:06
QUOTE(varijotas @ 2018 02 19, 15:06)
<p>Rodo teoriskai, zinoma. Pagal programoje nustatyta per 1s paduodamu granuliu kieki. Granuliu svoris juk skiriasi, todel sis skaicius netikslus suprantama. Nors meluoja nedaug smile.gif</p>
<p>Max galingumas dabar nustatytas ~11.5kW, ~2.3 kg/h. Tiesiog reguliuodamas zymiai daugiau padidinau pauze tarp padavimu. Ora taip pat pareguliavau atitinkamai. Fakelas nesiekia katilo sieneles, nesaldo liepsnos, del to sudegimas pilnesnis.</p>
<p>Prie 16kW galingumo, dirbant MAX galingumu, dumu t buna apie 10 laipsniu aukstesne. Daugmaz susilus sistemai, apie 120-125 laipsniai. Moduliacijoje krenta iki 105-110. Teoriskai aisku greiciau susildytu sistema, bet dabar 1 karta per para isijungiant katilui moduliuotis pradeda jau po 1-1.5 valandos. O siaip dirba pastoviai 70-100% galios ribose ((8-10 valandu dabar). Nekurenu be reikalo. Pabandysiu kas gausis, kai katilas dirbs nesustodamas PID rezime.</p>
<p>Aj vis dar zaidziu su skirtingom granulem ir nustatymais, semiuosu patirties tskant smile.gif</p>

Su deguonimi padėsiu:
jeigu žinoma kad granulės nelabai kokybiškos, reguliuojant liepsną išmetinės baltą dūmą per kaminą, bet tai dar nereiškia kad gerai dega
Jeigu išvis dūmo nesimato, tai perdaug deguonies
Atsakyti

Siaip meluoja ir apps'o ir kontrolerio skaitliukas. I didesne puse. Per 4 dienas sukurenau beveik 80kg pagal skatliuka. Bet bunkeryje ir sneke (90mm diametras isorinis:), tikrai liko kokie 5 kg ar daugiau,

Idomiausia, kad kurenau 2 rusis sviesiu 6mm granuliu (premium turbut abi) ir 6mm tamsiu. Tai tamsios man patiko geriau ir jos kaloringesnes - reikejo maziau paduot, tam paciam rezultatui isgaut.

Nu o apie 8mm besislakuojanti bruda rasiau kitam forume. Jas reikejo kurenti didesniu galingumu, sunaudojau siek tiek daugiau vidutiniskai. Bet kainos skirtumas 220 ir 150 Eur uz tona dabar :)

Ora pagal liepsna ir kitus pozymius reguliuoju - analizatoriaus neturiu :)

Atsakyti

Netingit žaist su tais katilais :D Veikia, bėdų nekelia ir viskas, ramu, šiltai gyvenu ir bėdų sau nekuriu :D Įdomu buvo pusantro sezono, kol nauja. Nors va hobių vedinas šiokį tokį monitoringą ruošiuosi daryti, nes valdiklis kvailas ir nieko gero nerodo. Viskas supirkta, bet reikia laiko rast viskam. Panašu, kad šį sezoną to laiko neatsiras.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 19 vasario 2018 - 20:09
QUOTE(gediminas_ @ 2018 02 19, 20:07)
<p>Netingit žaist su tais katilais biggrin.gif Veikia, bėdų nekelia ir viskas, ramu, šiltai gyvenu ir bėdų sau nekuriu biggrin.gif Įdomu buvo pusantro sezono, kol nauja. Nors va hobių vedinas šiokį tokį monitoringą ruošiuosi daryti, nes valdiklis kvailas ir nieko gero nerodo. Viskas supirkta, bet reikia laiko rast viskam. Panašu, kad šį sezoną to laiko neatsiras.</p>

Aš jau kokius 2-3metus dideli bunkerį prie katilo sukuos, vis sukuos ir sukuos biggrin.gif
Bet jau šiais metais reikia rimtai keliom tonom susisukti ir gerą trečdalį sezono eiti pelenus tik išnešinėti kas kelias savaites
Atsakyti

Netingit žaist su tais katilais :D Veikia, bėdų nekelia ir viskas, ramu, šiltai gyvenu ir bėdų sau nekuriu :D Įdomu buvo pusantro sezono, kol nauja. Nors va hobių vedinas šiokį tokį monitoringą ruošiuosi daryti, nes valdiklis kvailas ir nieko gero nerodo. Viskas supirkta, bet reikia laiko rast viskam. Panašu, kad šį sezoną to laiko neatsiras.

Na, mums reikia :mirksiukas:

Atsakyti

Sveiki, būtų malonu išgirsti patarimų. Namo plotas 160, du aukštai, radiatoriai, vonia grindinis šildymas, statyba nenauja, šiltintas iš vidaus. Krosnis malkinė sena virtuvėje. Atliekam rekonstrukciją, neapsisprendžiam ar statyt priestatėlį katilinei, ar virtuvėje statyt granulinę krosnelę. Kas geriau investicijų ir kuro sunaudojimo ekonomiškumo požiūriu. 

Atsakyti

Aš jau kokius 2-3metus dideli bunkerį prie katilo sukuos, vis sukuos ir sukuos biggrin.gif
Bet jau šiais metais reikia rimtai keliom tonom susisukti ir gerą trečdalį sezono eiti pelenus tik išnešinėti kas kelias savaites

Ir taip kiekvienais metais... :D Jau šiais tai tikrai... :D

Atsakyti

Sveiki, būtų malonu išgirsti patarimų. Namo plotas 160, du aukštai, radiatoriai, vonia grindinis šildymas, statyba nenauja, šiltintas iš vidaus. Krosnis malkinė sena virtuvėje. Atliekam rekonstrukciją, neapsisprendžiam ar statyt priestatėlį katilinei, ar virtuvėje statyt granulinę krosnelę. Kas geriau investicijų ir kuro sunaudojimo ekonomiškumo požiūriu. 

Tai kad krosnelej labai jau mazas granuliu bunkeris. Pilsit granules kaip i krosni malkas dedavot :)

Bet kol neatprate, tai gal ir nepastebesit nepatogumo. Bus dulkiu virtuveje nuo granuliu ir pelenu nuo krosneles valymo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 20 vasario 2018 - 16:54