Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai auga, noksta

Siandien ragavau Limonyj gigant, pomidoras labai skanus, saldus. Detskij sladkij jau kelios savaites kaip po kelis pomidoriukus nusiskinam. Noksta Zorza, Moldaviskas dramblys. O beje kaip suprast kada sunoko zaliu veisliu pomidorai?Jie vistiek turi kazkaip pasikeisti ar zaliai zali ir bus? blush2.gif g.gif Pirma karta zaliukus auginu.Kol kas masisko nokimo dar nera, bet po kelis ant krumo kai kurios veisles jau nokina.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 11, 22:00)
Kada jus visos sejot, kad jau valgot tuos pomidorus , pas mane tik Ola polka noksta ir daugiau niekas net Betalux seta kartu su polka net negalvoja nokt, tai reiskia kad maziausiai 2 savaitem velyvesnis bus, nes polkute pirma nuskyniau liepos 1.


Pas mane jau noksta kovo vidurio sėjos tornado, skariai, rutuliai, mamina liubov. Visų jau ragavau. O pirmus sėjau vasario vidury, bet labai jau prastai sekėsi tuos ankstyvus daigelius auginti.
Dėl skonio, tai aš ir šeimyna neišrankūs. Visos veislės mums skanūs. Mamina liubov man labai patiko - mėsingas, salstelėjęs, derlingas. Tik didesni vaisiai turi įtrūkimus prie kotelio. Skariai man irgi skanūs. Dar tik pora smulkių raudonų suvalgiau, su niekuo nesidalinau blush2.gif Laukiu kol antrosios stambesnė skarių kekės pradės nokti. Dukra tai iš viso iš dėžutės renka betalux ir toro, jai tie rūgštesni labiau patinka. Su grietine aš irgi tuos rūgštesnius renkuosi, o kai vieną valgau, skaniau saldesnis. Tiesa, miniukai medovaja kaplia pas mane rūgštesni už mamina liubov. Iš "medovaja" tikėjausi saldumo, bet panašu, medaus lašą jie primena forma ir spalva, o ne saldumu. Bet kadangi aš miniukams neatsispiriu, tai visi iki vieno nuvalgomi tik spėję nugelsti.
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 07 11, 21:28)
O beje kaip suprast kada sunoko zaliu veisliu pomidorai?Jie vistiek turi kazkaip pasikeisti ar zaliai zali ir bus? blush2.gif  g.gif Pirma karta zaliukus auginu.

Kai kurie žaliukai sunokę turi gelsvo atspalvio, tokie kaip boloto, žalia škatulka, vizualiai galima atskirti. Bet kai kurie nekeičia spalvytės, toks šiemet pasitaikė chili verde - jei nebūčiau pačiupinėjus, galvočiau, kad nesunokęs. Sunokę būna minkšti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 07 11, 16:45)

Man įdomu, ar pakeitus žemę pavyktų pašalinti dėmėtligės užkratą? Gal kas bandėt ir pasidalintumėt patirtim?

Kaip manai, jei išmesi senus ir apsiausi naujus batus, kur garantija, kad gripu ar sloga nesirgsi?
Žemę šiltnamyje galit ir kas savaitę keist, bet jei bus netinkamos auginimo sąlygos, tai ne tik dėmėtlige, bet ir maru pomidorai sirgs.

QUOTE(zydinti_gele @ 2016 07 11, 21:45)

Kaip pas jus Blindos? Aš atsimenu kai užepernai Ex įkėlė nuotraukas, tai atrodė itin įspūdingi. Pas mane nei iš tolo jie taip neatrodo. Nelabai derlingas. Ir bent jau pirmas pomidoras neatrodo itin skanus.

Blindos labai derlingi. Net pas mane buvo mažiau derlingi, negu šiais metais pas mano brolį. Kekės tokios gausios, kad net aš stebiuosi. O aplink pomidorus jis beveik visai netūpčioja, tik tiek kad vandens jiems kažkaip sugeba papilt.
Ir niekad nesakiau, kad Blindos pomidorai skanūs smile.gif Nelabai skanūs jie. Man netgi neskanūs. Visada sakiau, kad jie tinkami džiovinimui, konservavimui wink.gif

QUOTE(Venta9 @ 2016 07 11, 22:00)
Kada jus visos sejot, kad jau valgot tuos pomidorus


Sėjau kovo pirmąją savaitę, dienos neprisimenu, gal kovo 8, kaip visada. Bet šiuo metu valgymui sočiai yra.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2016 07 12, 09:14)
Ir niekad nesakiau, kad Blindos pomidorai skanūs smile.gif Nelabai skanūs jie. Man netgi neskanūs. Visada sakiau, kad jie tinkami džiovinimui, konservavimui wink.gif


patvirtinu, tikrai sakei, kad neskanūs smile.gif
Atsakyti
Labai laukiau , kas iš Blindų išaugs , man jie labai gražūs atrodė . Bet nepatiko jiems pas mane , nes visų nosys pajuodavo . Visi kiti auga be problemų . Papildomai Scultzu patręšiau , bet neužtenka . Vieną Blinduką nupjovus galiuką ir paragavau , skonis visai geras . user posted image
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2016 07 12, 11:05)
Labai laukiau , kas iš Blindų išaugs , man jie labai gražūs atrodė . Bet nepatiko jiems pas mane , nes visų nosys pajuodavo


Schultzo neužtenka. Duokit kalcio salietros.
Atsakyti
O aš ir nesakiau, kad Ex sakė, kad skanūs smile.gif) Tieisiog jie tokie garžūs, kad automatiškai atrodo, kad būtinai turi būti skanūs. biggrin.gif
Maniškis buvo toks gana nesultingas. Bet gal šiaip jiems pas mane drėgmės pritrūko... O dėl derlingumo, tai gal neįvyko normali atranka. Sudygo tik du daigai, vieną sugebėjau praganyt neteisingai pažymėjus veislę, o kitas buvo toks truputį nupiepėlis. Bet nebuvo kitų geresnių ir auginau. O silpnesnis daigas tikriausiai ir derlių silpnesnį davė.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 12, 14:57)
Schultzo neužtenka. Duokit kalcio salietros.

Tikrai reikia kalcio , ieškosiu pirkt , atsargose viso ko , tik ne to , ko reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 07 12, 15:08)
Maniškis buvo toks gana nesultingas.


tai toks ir turėjo būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 11, 18:24)
Bandau pukšti fitosporinu-  šieno bakterijomis,  kaip bus, pasakysiu vėliau. Dėl žemės pakeitimo abejoju.

Lauksiu ataskaitos apie rezultatus. Aš nupurškiau šarmu, gal kiek pristabdys.
Vaizdas šiai dienai

user posted image

QUOTE(L.K. @ 2016 07 11, 19:53)
Po to, kaip pirmais metais pastatytam šiltnamy nudžiugino visa puokštė ligų (neišskiriant dėmėtligės), pasidariau išvadą, kad pomidorai serga tada, kai tam yra sąlygos. Nuo oru plintančių virusų, bakterijų ir sporų žemės keitimas neišgelbės.
Nebent kenkėjų pavyktų atsikratyti, jeigu jų būtų.



QUOTE(Venta9 @ 2016 07 11, 20:52)
As taippat manau. Mano pazistami pasistate nauja siltnami gera o demetlige kaip buvo taip ir liko, dar net anksciau siemet prasidejo. O kaipgi nebus jei iki siol naktim uzdarineja o ryte kada prisimine atidaro kad ir apie pietus ir tai tik koki langa o jei lyja tai visai neatidaro, manes klausia gal reikia zeme pakeist, as ir pasakiau laikykites auginimo taisykliu, juolab kotik tame siltnamyje vienu metu neauga ir agurkai ir paprikos ir baklazanai ir salotos ir zinoma vargsai pomidorai sugrusti siaubingai. Tai va toks ir rezultatas paskui.




Nu ir gerai. Ir nekeisiu tos žemės. Dirbt nereiks. Kaip sakoma "another job well done" vacation4.gif

QUOTE(Ex @ 2016 07 12, 09:14)
Kaip manai, jei išmesi senus ir apsiausi naujus batus, kur garantija, kad gripu ar sloga nesirgsi?


O ką aš žinau, jei seni batai kiauri ir kojos šlampa, mažu ir padės mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 12 liepos 2016 - 18:14
QUOTE(pagyvenus @ 2016 07 11, 16:45)
Tu planuoji pirkti parduotuvėje žemę šiltnamiui? Kokio dydžio šiltnamis?



18 kv.m., reik keisti butinai, vien molis, nieko gero, laistyt tik su sakem subadzius galiu doh.gif

Sveikos smile.gif
Atsakyti