Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis

QUOTE(poeme @ 2016 08 10, 07:38)
o jūs renkatės tarp Radviliškio ir Kuršėnų?  Man tai ir vienas ir kitas miestelis patinka. Radviliškis didesnis, ugdymo įstaigų daugiau, darželiai,  ligoninė, sporto mokyklos vaikams, autobusų ir gelež stotis, bet nežinau namų ir sodybų kainų, Kuršėnai man tokie "jaukūs" atrodo, bet kai ten pravažiuoji tik į Palangą skrisdamas, tai mažai žinau..........Nebedaug liko iki savaitės galo ir ilgai lauktų popierių

suvisam nesu Kuršėnų fanė, ir jau niekad jų nebeprisijaukinsiu(, bet vis gi stosiu jų ginti- yra ir čia ir darželiai, ir sporto bei meno mokyklos, ir , aišku, geležinkelio ir autobusų stotys... mirksiukas.png
Ir gyventojų nemažai-dvigubai daugiau, nei pvz. Pakruojyje, Skuode ar Molėtuose...ir tek pat, kiek Raseiniuose ar Biržuose... smile30x30.png

kokios neįprastos šypsenėlės...
rolleyes.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 10 rugpjūčio 2016 - 09:37
QUOTE(vilmak @ 2016 08 10, 09:27)
suvisam nesu Kuršėnų fanė, ir jau niekad jų nebeprisijaukinsiu(, bet vis gi stosiu jų ginti- yra ir čia ir darželiai, ir sporto bei meno mokyklos, ir , aišku, geležinkelio ir autobusų stotys... mirksiukas.png
Ir gyventojų nemažai-dvigubai daugiau, nei pvz. Pakruojyje, Skuode ar Molėtuose...ir tek pat, kiek Raseiniuose ar Biržuose... smile30x30.png

kokios neįprastos  šypsenėlės...
rolleyes.png

Graži ta mūsų LIETUVĖLĖ,kuriam pakraštį begyventumėm.
O šypsenėlės tai tikrai be ryšio cray.png
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2016 08 10, 10:27)
(, bet vis gi stosiu jų ginti- yra ir čia ir darželiai, ir sporto bei meno mokyklos, ir , aišku, geležinkelio ir autobusų stotys... mirksiukas.png

O kam gint? biggrin30x30.png Aš gi jų nepuolu tongue30x30.png Tiesiog man jie mažiau žinomi, rašiau kad tik pro šalį pravažiuoju vykdama prie jūros............ mirksiukas.png Iš vis nesvarbu kur, grožį ir patogumą susikuriam pačios 4u.png
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2016 08 10, 10:03)
Kadangi skiname pupas kol dar jos nesudžiūvę,sušaldome,o kai atšyla jos nėra kietos,dedu į puodą ir verdu,kai jau palieka minkštesnės ,bet neištižusios ant jų užpilu pakepintus svogūniukus,spirgučius.Galima kiaulės ausyčių pasmulkinti pakepinti,kumpelio gabaliukus,ką tik turit po ranka.Mūsų šeimyna labai mėgsta tokį patiekalą,prie alaus thumbup2.png patiekalas.Net svečiams pats pirmiausia suvalgomas patiekalas.

Nu čia tai man naujiena, nesu nei valgius nei girdėjus 4u.png Ačiū essen.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 10 rugpjūčio 2016 - 09:46
4u.png
tai nesakau, kad puoli, tik jau jau taip mizernai paskaičius susirodė, ir tiek smile30x30.png

Bet vaikams pvz, Į būrelius ar mokyklas gal patogiau kokiuose Kuršėnuose, negu Šilėnuose, man taip atrodo...nežinau, kaip ten su transportu...
Bet čia jau Kristinai spręsti šį sunkų rebusą...

beveik nieko nekonservuoju, tik agurkų su garstyčiom ir šiaip agurkų, nei mišrainių, nei konservuotų pomidorų niekas nevalgo... verysad.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 10 rugpjūčio 2016 - 10:18
QUOTE(poeme @ 2016 08 10, 09:54)
O kam gint?  biggrin30x30.png Aš gi jų nepuolu  tongue30x30.png Tiesiog man jie mažiau žinomi, rašiau kad tik pro šalį pravažiuoju vykdama prie jūros............  mirksiukas.png Iš vis nesvarbu kur, grožį ir patogumą susikuriam pačios  4u.png
Papildyta:

Nu čia tai man naujiena, nesu nei valgius nei girdėjus  4u.png Ačiū  essen.png

Ar turi pupų,jei ne tai šią savaitę dar parsivešiu kažkiek,pasidalinčiau dėl pabandymo,ko nepadarysi 4u.png
Nes vakar jau net konservavau pupas,tik receptas skirrtas šparaginėm pupelės,tai MB sakau kai išgirsi šūvį,nesidžiauk,aš nenusišoviau,o liūdėk,nes konservuotų pupų jau nevalgysi lotuliukas30x30.png
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2016 08 10, 10:54)
tai nesakau, kad puoli, tik jau jau taip mizernai paskaičius susirodė, ir tiek  smile30x30.png

user posted image

O aš šiemet tik uogienių-džemų spėjau išssivirt. Agurkų nei pomidorų, kol kas nieko........
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2016 08 10, 11:46)
Ar turi pupų,jei ne tai šią savaitę dar parsivešiu kažkiek,pasidalinčiau dėl pabandymo,ko nepadarysi 4u.png
Nes vakar jau net konservavau pupas,tik receptas skirrtas šparaginėm pupelės,tai MB sakau kai išgirsi šūvį,nesidžiauk,aš nenusišoviau,o liūdėk,nes konservuotų pupų jau nevalgysi lotuliukas30x30.png

Turėjau. Išsivirėm vieną vakarą su ankštim, su druskyte ir sulapnojom krepšinį žiūrėdami user posted image
Jei tikrai turėsi, tai su malonumu išsivirčiau su ausytėm paragaut user posted image Bet tikrai nedaug, tam kartui user posted image
Atsakyti
Sveikos, lauke jau pomidorai link maro, šiandien išskyniau, jaučiu reikia sudėti dėžutėj ir laukti kol sunoks, ania?

Poeme, kaip šandien nuotaika, ar magnis padeda? Aš irgi įkaliau. FB mačiau susidomėjai meditacija, MB pas juos eina, žinok labai jam patinka. Aš medituoju tarp daržovių. Nors jau reiktų ir man sukryžiavus kojas pasėdėt ir nusiramint, nes toli nenuves tokie tempai...

Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 08 10, 11:43)
Sveikos, lauke jau pomidorai link maro, šiandien išskyniau, jaučiu reikia sudėti dėžutėj ir laukti kol sunoks, ania?

Poeme, kaip šandien nuotaika, ar magnis padeda? Aš irgi įkaliau. FB mačiau susidomėjai meditacija, MB pas juos eina, žinok labai jam patinka. Aš medituoju tarp daržovių. Nors jau reiktų ir man sukryžiavus kojas pasėdėt ir nusiramint, nes toli nenuves tokie tempai...

Dėk i dėžutes ir nokink.Tik nemaišyk su gerais,kad nepasigautų sveiki maro pfu pfu,aš irgi laukinius skinsiu,nes jau lapai juoduot pradėjo,o tiek gražių didelių žaliu pomidorų cray.png
Vienas pomidoras šiltnamį irgi apsirgo(prie durų augo),nurėžiau ir išmečiau.Žiūrėsim kas bus toliau.
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 08 10, 12:43)

Ačiū brangioji, nuotaika vidutinė. Vakar su šypsena parvažiavau, paskaičius elegantiško sodo citatą biggrin30x30.png Iki nirvanos trūksta dar, bet pavalgius magnį gal pasivysiu lotuliukas30x30.png Kokį tu geri? Man žiauriai patiko geriamo magnio ampolės, jaučiu tokį atsipalaidavimą tongue30x30.png Man gi akis trūkčiojo paskutines 2-3 sav. Nors tas praėjo mirksiukas.png Kol kas ir aš medituoju šiltnamy ir lysvėse. Mano sūnus lanko užsiėmimus pas juos, labai patenkintas, ir aš taip pat. Nuo pernai ruošiuosi pas juos į jogą, bet kaip visada laiko trūksta........... reikia pasižadėt, kad pasibaigus rudens darbams, pradėsiu lankyt verysad.png

Papildyta:
Mergaitės turiu išsisaugojus žalių pomidorų receptą. Sakė labai verti dėmesio:
user posted image

"Taigis, pasiruoškit marinadą:
5 ltr vandens
0,5 ltr 9 proc acto
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė druskos

Žali supjaustyti pomidorai (mažesnių nepjaustau), labai daug česnakų skiltelių (remiantis originaliu receptu, reikia dėti 2 skilteles į puslitruką, ale aš dedu mažiausiai 4 - 5) , čili paprika.. (recepte nurodyta 0,5 pipiriuko puslitriui, bet aš dedu cielą ir tokį, į kurį vien pažiejus amą užima smile30x30.png))

Pomidorus, patalpintus stiklainėly, užpili verdančiu marinadu, dedi puodan, kaitini 10 – 15 minučių.

Remiantris receptu, šiuo marinadu užpili 13 ltr pomidorų.. mano manymu, kad maždaug dvigubai mažiau..

Verta, tikrai verta. Ypač tiems, kas mėgsta degtinėlę ar stipresnę geresnė jos pirmtakę smile30x30.png))"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 10 rugpjūčio 2016 - 13:06
Radau tokį staripsnį,kažin kiek čia tiesos,jei jau atsiranda maras.
http://bustas.lrytas...midoru-mara.htm
Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2016 08 09, 22:06)
rytoj niekaip niekaip, nebent ketvirtadienį...

Ketvirtadienį jau nebebūsiu, atidedam kitai savaitei, bet ir vėl ne savaitgaliui tongue30x30.png

QUOTE(*simsius* @ 2016 08 09, 22:40)
Kas čia su tais veidukais pasidarė, kad neberodo .

Jau rodo, bet toookius patinusius blink30x30.png

QUOTE(poeme @ 2016 08 10, 14:03)
Mergaitės turiu išsisaugojus žalių pomidorų receptą. Sakė labai verti dėmesio:

Oi kaip nekenčiu tų receptų, kuriuose reikia stiklainius kaitint oh.png
Esu dariusi pagal Ex receptą-tikrai skanu.
Papildyta:
QUOTE(kristulee @ 2016 08 10, 08:08)
...Kuršėnuose prabegusi vaikystė...numintos gatvelės, pirmos simpatijos

Matyt ne vieną praspyrei, tai dabar vengi grįžt... tongue30x30.png
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2016 08 10, 17:34)
1.Ketvirtadienį jau nebebūsiu, atidedam kitai savaitei, bet ir vėl ne savaitgaliui  tongue30x30.png
2.Jau rodo, bet toookius patinusius  blink30x30.png
3.Oi kaip nekenčiu tų receptų, kuriuose reikia stiklainius kaitint  oh.png
4.Esu dariusi pagal Ex receptą-tikrai skanu.
Papildyta:

5.Matyt ne vieną praspyrei, tai dabar vengi grįžt... tongue30x30.png

1.ok. 4u.png
2. aha, papurtę ir patinę agree.png
3.100 proc .sutinku
4.Koks tas Ex receptas? unsure30x30.png
5. bigsmile.png biggrin30x30.png

oras...grynas ruduo, rugsėjo pabaiga...išvažiavom pagrybauti, beveik nieko neradom, šlapia, šalta, šermukšniai raudoni, betrūksta nugeltusių lapų...taip maža tos vasaros Lietuvoje, o kai ruduo nuo rugpjūčio pradžios...prilyta, pripilta, daržan neilipti, braškės nesodintos, ir nežinau, kaip sodinti, kai košė, žole baigia vėl apeiti, kas buvo nuravėta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 10 rugpjūčio 2016 - 19:19