Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-aisiais

O kiek tau reikia nupurtyti? Tai musu tikslus tik viena savaite skiria.
Oras atsalo, ir issyk jauciasi, kad vakarais nevalgyti darosi sunkiau ir sunkiau. Mineralini su citrina keisiu citrinos arbata su keletu sauksteliu cukraus. Ziuresiu, kaip tai atrodys ant svarstykliu.
Atsakyti
Almost, o kas atsitiko, kad operavo? unsure.gif man liepos mėnesį irgį operavo vieną pirštą dėl įaugusio nago, kaip tik šaltos ir lietingos dienos pasitaikė, tai įdomiai atrodžiau visur su basutėm šlepsėdama biggrin.gif
ai bje mačiau, kad yra siekiančių pamatyti svarstyklėse pirmą skaičių 5, tai ir aš į šitą kompaniją jungiuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trysduvienas @ 2016 10 14, 22:08)
Almost, o kas atsitiko, kad operavo? unsure.gif man liepos mėnesį irgį operavo vieną pirštą dėl įaugusio nago, kaip tik šaltos ir lietingos dienos pasitaikė, tai įdomiai atrodžiau visur su basutėm šlepsėdama biggrin.gif

aha, dėl to paties ir man operavo smile.gif tik man sakė daktarė ilgesnis gijimo procesas bus, nei skaičiau (naivuolė biggrin.gif ), kadangi abu pirštai didieji abiejų kojų ir nagai iš abiejų pusių pjauti buvo.. dar vienam pirštui vienoj pusėj reikėjo gilesnio pjūvio, o kitą pirštą apskritai toks jausmas, kad išmėsinėjo, tai sakė vien kol pradės gyt normaliai, truks apie 2sav unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Pireja, man iki numatyto svorio reikia 2.3kg numest smile.gif O kiek tau?
Trysduvienas, tai mūsų čia vis daugėja, siekiančių tą 5 pamatyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2016 10 15, 09:36)
Pireja, man iki numatyto svorio reikia 2.3kg numest  smile.gif  O kiek tau?

Nezinau, neturiu svarstykliu biggrin.gif Spejau apie 3.
Atsakyti
Tai labai panašiai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2016 10 14, 23:20)
tai sakė vien kol pradės gyt normaliai, truks apie 2sav  unsure.gif

Man irgi sakė, kad giliai pjovė tai apie 2 savaites užtruks kol sugis, bet po savaitės jau ištraukė siūlus ir stebėjos kaip čia taip greit biggrin.gif

Man pagal dabartines svarstykles rodo, kad liko apie 1 kg. Bet rimčiau metimu užsiimsiu tik grįžus į savo namus, tai nežinau ką dar iki to laiko parodys svarstyklės biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Pireja @ 2016 10 14, 18:31)

Donstop, taip, maistas turi teikti dziaugsma ir malonuma gomuriui, miela vaizda akims. Taip jau gamtos sutverta, o pries gamta - nepapusi.

Tai va, tai va, o man maistas kaip ir teikė malonumą, ta prasme, kad aš mėgstu pavalgyti, vien apie maistą ir galvoju kiaurą dieną, bet tuo pačiu vos tik ką suvalgius puldavau į paniką, ar nepadauginau kcal/riebalų/angliavandenių/dar ko nors, ar tikrai galėjau sau tai leisti pagal dienos metą ar dar ką nors, ir neduokDie suvokdavau, kad vertėjo susilaikyti, tada baisiai kankindavausi, grauždavausi... Maistas man pasidarė priešas, aš jo rimtai bijojau, bijojau suvalgyti kažką ne tą ir ne tada, kada reikia, ar ne tame derinyje ar dar kaip nors neteisingai. Taip gyvent nuolatiniame strese ir apribojimuose negalima, svoris nekrenta vien dėl susidariusio psichologinio bloko, pasirodo...

QUOTE(Almost. @ 2016 10 14, 18:56)

mano tikslai ir siekiai bei darbai šiuo klausimu apstojo.. ne dėl to, kad ruduo. labiau dėl to, kad viskas slydo išslydo iš vėžių ir dabar susiimti pasidarė vis sunkiau. sportuoti dabar negaliu ir kurį laiką pilnai dar negalėsiu (aną savaitę operavo abiejų kojų didžiuosius pirštus, tai dabar vyksta gijimo procesas.. vaikštau spalio vidury su sandalais  unsure.gif  biggrin.gif atrodau keistai, ale ką padarysi), galėčiau su maistu bent kiek susiimti, bet susiėmus vis nuslystu ir žodžiu nėr tvarkos  biggrin.gif

Almost., nemesk visko 4u.gif Lieknėt galima ir nesportuojant (juk maistas - svarbiausia) 4u.gif Sveik greičiau 4u.gif
Atsakyti
Trysduvienas, o kada planuoji grįžt namo? smile.gif
Dontstop, tavo požiūris į maistą ir santykis su maistu tau ir pakišo koją, kaip įdomu iš tikro. O kaip dabar yra? Ar vis dar nuolat galvoji apie maistą, ar pavyksta tas mintis kitomis pakeist? Dirbi su šiuo reikalu, ar viską palikus likimo valiai?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kaip smagu, kiek plepesių bigsmile.gif

Almost, greito gijimo tau 4u.gif

donstop, pasidalink būtinai apie tą knygą daugiau, kai baigsi. Labai įdomu ax.gif Aš tikiu, kad psichologija labai didelę įtaką turi, aplamai viskam, ne tik mitybai. Pamenu draugė viena irgi labai mokėjo įsiklausyt organizmo, ko kada jis nori. Tai kai mes valgydavom normalų maistą, ji valgydavo pomidorą biggrin.gif Na juokas juokais, bet tai didelis menas neprisikimšt beleko, o valgyti ko reikia/nori organizmas. Aišku ji paskui vegetare patapo, vėliau ir vegane, čia jau kiti dalykai. Bet faktas, kad ji labai liekna.

Smagu, kad visoms nelabai daug liko, kai pagalvoji juk 2-3kg taigi juokas čia bigsmile.gif bet kaip sunku iš tikro juos numest. Na bet ne per mėnesį juos užauginom, aš vis guodžiu save, lėtai krenta, bet svarbu negrįš.

Gero ir skanaus/sveiko savaitgalio visoms 4u.gif pas mus šiandien pomidorinė sriuba smile.gif
Atsakyti
2-3 kg nėra daug, bet mano atveju tie kilogramai yra tikslas iki Naujųjų, šiaip norisi man numesti 6kg, tik aš etapais susiskirstau, man taip lengviau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2016 10 15, 14:20)

Dontstop, tavo požiūris į maistą ir santykis su maistu tau ir pakišo koją, kaip įdomu iš tikro. O kaip dabar yra? Ar vis dar nuolat galvoji apie maistą, ar pavyksta tas mintis kitomis pakeist? Dirbi su šiuo reikalu, ar viską palikus likimo valiai?

Dabar aš tik bandau daryti pirmus žingsnius, skaitau knygą. Kadangi skaitau nuo kompiuterio ekrano, einasi lėtai, nė trečdalio dar nesu įveikusi, bet iškart taikau viską, ką ten rekomenduoja, darau praktines užduotis.
Pvz bandžiau vieną dieną valgyti ne pagal nusistovėjusį grafiką, o po pusryčių laukti alkio, kas valandą žymint savo alkanumo laipsnį pagal tam tikrą skalę. Visų pirmą, ten buvo parašyta, kad toks alkis, kad apalpt iš jo, galimas tik nebent po 2-3 ar net daugiau dienų bado (ogi aš tokį kone kasdien jausdavau biggrin.gif dažnai praėjus valandai nuo sočių pietų lotuliukas.gif).Taigi paaiškėjo, kad tik po 7 valandų aš galėjau teigt, kad pasiekiau tokį na pusėtiną alkanumo jausmą ax.gif Viskas, kas buvo iki to, tik apetitas. Be to, alkis banguoja, vieną valandą gali manyti, kad jau nori valgyti, kitą valandą žiūrėk jau nebenori. Labai priklauso nuo užimtumo, nuotaikos, emocinio fono...Žodžiu, man reikia mokytis valgyti ne tada, kada reikia pagal grafiką, ne tada, kai nuobodu ir nėra daugiau ką veikti ir ne tada, kada iš tikrųjų nėra alkio jausmo, o tik apetitas. Tai aš dabar nebevalgau, kai dukra miega. Stengiuosi išlaukti tikro alkio jausmo...Nebepabaigiu kas atlieka nuo dukros. Tiesiog išmetu. 2 pirmus kartus sunku buvo persilaužti, juk pinigus metu lauk!
Dar šiai savaitei buvo užduotis valgyti tik tai, ko noriu. Aš net rašiausi į sąsiuvinį sąrašą, ko labiausiai mėgstu ir noriu. Reikia įtikinti organizmą, kad jam dabar galima visko, jokių suvaržymų! Šią savaitę man norėjosi lazanijos, bet neradau mėgstamos pirkti, bulvinių blynų, rikotos kremo. Nesinorėjo vaisių ir daržovių, tai jų ir nevalgiau rolleyes.gif (bet knygos autorė garantuoja, kad ilgainiui organizmas ims prašyti ir sveikų dalykų biggrin.gif ). Visa kita nebuvo nei labai nesveika, nei labai kaloringa (košės, makaronai, sriubos, žuvis, kiaušiniai). Žiūrėsiu, kas bus toliau bigsmile.gif
Na ir esminis dalykas, mokytis sustot, kada jau sotu. Užduotis buvo atsisėdus prie maisto lėkštės klausti pačios savęs po kiekvieno kąsnio, ar aš jau soti ar dar ne? Jei ne, dedu burnon kitą kąsnį, jei taip, palieku likutį. tai pasirodo man visai nereikia kalno maisto mirksiukas.gif Tikrai įmanoma pasisotinti iš normalios porcijos. Nei vieno karto nėjau pakartoti pilnos lėkštės. Dažniausiai net pilnos nesuvalgydavau bigsmile.gif Bet reikia tam skirti laiko, įsiklausyti į savo pojūčius, nevalgyti su kompu, su skaitymu... Tai va tokie pirmos savaitės įspūdžiai ax.gif

Atsakyti