Įkraunama...
Įkraunama...

Aktualijos

QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 10:14)
Jūs juokaujat gal? Vaikai ir po 18, ir po 50 metų būna, kad tikrųjų tėvų ieško, o Jūs sakot, kad 3 metai ir psio, vaikas su mama ryšio nebeatkurtų? Nu sorry, bet briedas visiškas.

Tikrai briedas. Kaip ten bebūtų, bet kraujo ryšys vistiek pas žmones kirba. Jau aš viena pateikčiau kiek įvairių situacijų apie šeimas, apie kraujo ryšį, o jei pakalbintume daugiau žmonių? Pvz., vienas žmogus ant paskutinės pijokės nė žodelio niekada nesakė, kad ir kiek jį provokuodavo kiti, tik visada gražiai, maloniu tonu apie ją šnekėdavo: mama, mama... O viena šeima neturėjo savo vaikų ir iš gailesčio pasiėmė iš vaikų namų nualintą vaiką, tai kaip vargsta visą gyvenimą. Švelnoki žmonės, griežčiau nepaaugino ir išaugo monstriūga bernas. Tai tik galvom visą gyvenimą kraipo verysad.png rolleyes.png : tas Tomas, tas Tomas... (vardas pakeistas) O tas Tomas juos kaip sūrius spaudžia, nieko nesiekia, į policijos akiratį dar papuola, vaikų jiems prinešė ant galvos, į mažą butelį. Žmonės suvargę ne pagal amžių dabar atrodo ir tikriausiai gailisi. Gyventų sau dabar kaip karaliai, dėl savęs. Manau, kad dėl savo vaikų taip nesijaučia vargas, jis daug mielesnis, o čia vistiek žinai, kad ne tavo, jis jau seniai žino, kad čia ne jo tėvai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 10:14)
Nežinot sakot. Neprikovos ir nekovodama. Pripažinkim, kad jai to vaiko nebematyt. Legaliais būdais. O viešumas bent jau teoriškai atveria tikimybę, kad galbūt nelegaliais pavyks. Aš neteisinu tokio elgesio. Bet kaip mama aš ją suprantu. Turbūt imčiausi visko, net ir pagrobimo, jei tai būtų vienintelis būdas vaiką atgaut. Tiesa, ji šį būdą panaudojo per anksti ir taip dar labiau sušiko savo situaciją. Nu bet, kaip jau minėjau, dabar yra kaip yra, laiko atgal neatsuksi.

Jūs juokaujat gal? Vaikai ir po 18, ir po 50 metų būna, kad tikrųjų tėvų ieško, o Jūs sakot, kad 3 metai ir psio, vaikas su mama ryšio nebeatkurtų? Nu sorry, bet briedas visiškas.

Tai turbut dabar jau vienintelis budas toks ir belikes - "kovot". tik vat nepadeda jis... o jei tai ne vienintelis, tuomet taip "kovodama" ji mazina galimybes susigrazint vaika.

as manau, kad mama ta, kuri augina, o ne ta kuri pagimde. tam vaikuciui dabar mama ta, kuri augina. o kad rysi atkurtu, tai taip, gal ir atkurtu, bet kam ta vaika traumuot atimant ji is mamos (jo akimis) ir atiduodant kazkokiai moteriai? tik del to, kad ta moteris ji pagimde? Isivaizduokit savo koki 7meti vaika, kad isaiskeja, jog gimdymo namuose ji sumaise, tikrasis jusu pagimdytas mires, o si auginta privalot atiduot tikrajai motinai. kaip jaustusi jusu augintas vaikas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sazininga: 23 rugpjūčio 2016 - 09:51
QUOTE(sazininga @ 2016 08 23, 10:49)
Tai turbut dabar jau vienintelis budas toks ir belikes - "kovot". tik vat nepadeda jis... o jei tai ne vienintelis, tuomet taip "kovodama" ji mazina galimybes susigrazint vaika.

as manau, kad mama ta, kuri augina, o ne ta kuri pagimde. tam vaikuciui dabar mama ta, kuri augina. o kad rysi atkurtu, tai taip, gal ir atkurtu, bet kam ta vaika traumuot atimant ji is mamos (jo akimis) ir atiduodant kazkokiai moteriai?

Isivaizduokit savo koki 7meti vaika, kad isaiskeja, jog gimdymo namuose ji sumaise, tikrasis jusu pagimdytas mires, o si auginta privalot atiduot tikrajai motinai. kaip jaustusi jusu augintas vaikas?

Žinoma, jei yra kitų būdų, tada ji sau pagalius į ratus kiša.

Tai mama ir augintų, jei tik jai leistų. Viena paaugino du metus, kita - tris. Ir antra dėl to geresnė, kad paskutinė? Ryšį atkurt galima ir netraumuojant, po truputį, visoms pusėms stengiantis. Bet čia tada, kai yra noras. Paprasčiausiai yra užsispyrus kaip asilams sėdėti vienoj vietoj, nes ten patogu ir nieko daryt nereikia. Ir tai mano akimis žiūrint nėra jokių vaiko interesų apsaugos vardan.

Kodėl iš karto atiduot? Vaikas nėra daiktas. Jis yra žmogus, su savo interesais, poreikiais, nuomone. Ir mano akimis žiūrint, jis turėtų teisę bendraut su savo biologiniais tėvais. Ypatingai, jei tie tėvai normalūs žmonės, nekenkiantys jo interesams. O Jūs gal apsimestumėte, kad nieko nežinot ir nieko neįvyko? Ar biologiniams tėvams atsiradus ir norint su vaiku susipažint, bėgtumėt ir keistumėt gyvenamąją vietą? Nebūtina atiduot, kaip šuniuko kokio. Bet į narvą uždaryt irgi ne ta išeitis, kuri geriausia vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 10:58)
Žinoma, jei yra kitų būdų, tada ji sau pagalius į ratus kiša.

Tai mama ir augintų, jei tik jai leistų. Viena paaugino du metus, kita - tris. Ir antra dėl to geresnė, kad paskutinė? Ryšį atkurt galima ir netraumuojant, po truputį, visoms pusėms stengiantis. Bet čia tada, kai yra noras. Paprasčiausiai yra užsispyrus kaip asilams sėdėti vienoj vietoj, nes ten patogu ir nieko daryt nereikia. Ir tai mano akimis žiūrint nėra jokių vaiko interesų apsaugos vardan.

Kodėl iš karto atiduot? Vaikas nėra daiktas. Jis yra žmogus, su savo interesais, poreikiais, nuomone. Ir mano akimis žiūrint, jis turėtų teisę bendraut su savo biologiniais tėvais. Ypatingai, jei tie tėvai normalūs žmonės, nekenkiantys jo interesams. O Jūs gal apsimestumėte, kad nieko nežinot ir nieko neįvyko? Ar biologiniams tėvams atsiradus ir norint su vaiku susipažint, bėgtumėt ir keistumėt gyvenamąją vietą? Nebūtina atiduot, kaip šuniuko kokio. Bet į narvą uždaryt irgi ne ta išeitis, kuri geriausia vaikui.

del Aistes. neaisku kodel to nesiima. gal dar Aistei kazko truksta (kalbos mokejimo pvz), gal vaikas pats nebenori. gal tokie istatymai, kad jau per velu, ir vaika augins globejos. o susitikimu nebeskiriama (ar skiriama kazkiek, tarkim). vaikas irgi turi teise i ramybe. taps pilnameciu, gales rinktis bendrauti ar ne su tikraja mama.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 09:52)
1. Kaip dažnai vaikai atiduodami šeimoms po to, kai jau buvo perduoti globėjams? Ta prasme, ar ji turėjo šansų bent tada, jei nebūtų sugalvojusi "gudraus" pagrobimo plano?

2. Gali būti, bet gal ji nebemato geresnių ginklų. Gal jai atrodo, kad geriau toks, negu jokio? Šiaip aš tos istorijos nelabai žinau, t.y. žinau tik tiek, kiek netyčia kur nors nugirstu. Atitinkamai mano "nuomonė" čia tokia paviršinė, nelabai gilinantis į detales smile30x30.png

1. Paieškojus, manau, statistinius duomenis galima būtų nesunkiai surasti, o Lavastės ir Co rašliavos tikrai nėra statistika.

2. Labai abejoju, kad viešinimasis Lietuvoje labai padės "kovoti" dėl vaiko Norvegijoje.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 08:45)

Tai ar yra jai bet koks, nors menkiausias, legalus būdas vaiką susigrąžint? Nes aš tikrai prieš nusikalstamas veikas ir jų kurstymą, bet jei tai būtų vienintelis būdas man savo vaiką atgaut... nežinau, ar būčiau pakankamai stipri, kad tos, tegu nelegalios, galimybės neišnaudot unsure30x30.png

jai buvo suteikti visi būdai, kuriai nepasinaudojo, iki paimant vaiką galutinai.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 11:25)
jai buvo suteikti visi būdai, kuriai nepasinaudojo, iki paimant vaiką galutinai.

Nu vat ir sakau. Žmogžudys gali nepasinaudoti jokiomis jam siūlomomis pasitaisymo priemonėmis. Ir vis tiek jis bus paleistas į laisvę. O mama negali. Nepasinaudojai laiku - von iš vaiko gyvenimo be teisės sugrįžti smile30x30.png Ironiška mano akimis žiūrint smile30x30.png
Atsakyti
Aš tai galvoju, kad piktinkis nesipiktinęs - svetimoje šalyje galioja vietinės taisyklės ir arba susitaikai su jomis, arba ten negyveni. Galima sakyti, kad jos nelogiškos, negeros, bet vis tiek tai bus subjektyvu ir jeigu tos šalies žmonėms tinka, tai pagal emigrantų dūdelę niekas nešoks, kad ir kiek draskysiesi ar isterikuosi. Man pvz atrodo baisu kokiam Pakistane gyventi ar Saudo Arabijoje, kur gali gauti akmeniu į galvą ar būti įkišta į kalėjimą, jei per miestą prasieisi be skaros ir trumpesne suknele, bet aš užtat į tokią šalį niekada ir nevažiuočiau gyventi, nes man jos įstatymai atrodo siaubingi. Tas pats ir su NO. Aš pati esu kurį laiką Danijoje gyvenusi, tai kažkiek tą skandinavišką mentalitetą žinau, nes pastarojoje irgi panaši tvarkai ir įstatymai, kaip Norvegijoje. Aš ten mačiau daugiau pliusų gyvendama nei minusų. Jautiesi socialiai saugesnis, daugiau visokių pagalbų, paramų programų. Nesvarbu, ar depresija sergančiam žmogui, ar vienišai mamai, ar seneliui. Tos tarnybos iš tikrųjų sukurtos padėti žmogui, mažiau abejingumo socialiai pažeistiems žmonėms, daugiau kreipiama dėmesio į psichinę žmonių sveikatą, gerą mikroklimatą, ko Lietuvoje dar pasigendu. Ypač žinant, kaip pas mus veikia pvz vaikų teisių tarnybos, kai vaikus sumeta į šulinius, o darbuotojos sako, kad šeima buvo "labai normali, nieko nepastebėjom"...
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 08 23, 09:37)
tai va su tokiu poziuriu ir nesikeicia. ir neatgauna.
ji jau padare. Ar jos brolis. buvo pagrobe vaika.

Viesumas, rekimas ir draskymasis yra blogas ginklas Norvegijoje. tiksliau tariant tuo ginklu motina sauna sau i koja. tai tokia ir nauda. Manau protinga ir mylinti motina butu atsizvengusi i BV rekomendacijas, keitusi savo poziuri i savo elgesi, vaika ir butu buve viskas OK.

Pritariu, suaugusi moteris, atsakinga uz savo bei sunaus gyvenimus. Gavusi pastabu ir signalu, suvokusi, kad pateko BV akiratin, reikejo klausyti, bendradarbiauti ir tada tartis su kompetetingais zmonemis ka daryti, kad neprarastu vaiko. Kaip suprantu, tuomet sunaus labui nepadare nieko, isskyrus tai, jog problema bande spresti paciu kvailiausiu ir primityviausiu budu - ji pagrobdama. Uztai ir sumokejo. Labai skaudziai, bet pasekmes zinojo.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 11:25)

Neabejoju, kad jus teisi. Tikrai ne is kiekvienos seimos, gavusios tam tikru pastabu is BV, vaikai paimami. Tam tuti buti rimtas pretekstas.

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 08 23, 12:17)
Aš tai galvoju, kad piktinkis nesipiktinęs - svetimoje šalyje galioja vietinės taisyklės ir arba susitaikai su jomis, arba ten negyveni. Galima sakyti, kad jos nelogiškos, negeros, bet vis tiek tai bus subjektyvu ir jeigu tos šalies žmonėms tinka, tai pagal emigrantų dūdelę niekas nešoks, kad ir kiek draskysiesi ar isterikuosi. Man pvz atrodo baisu kokiam Pakistane gyventi ar Saudo Arabijoje, kur gali gauti akmeniu į galvą ar būti įkišta į kalėjimą, jei per miestą prasieisi be skaros ir trumpesne suknele, bet aš užtat į tokią šalį niekada ir nevažiuočiau gyventi, nes man jos įstatymai atrodo siaubingi. Tas pats ir su NO. Aš pati esu kurį laiką Danijoje gyvenusi, tai kažkiek tą skandinavišką mentalitetą žinau, nes pastarojoje irgi panaši tvarkai ir įstatymai, kaip Norvegijoje. Aš ten mačiau daugiau pliusų gyvendama nei minusų. Jautiesi socialiai saugesnis, daugiau visokių pagalbų, paramų programų. Nesvarbu, ar depresija sergančiam žmogui, ar vienišai mamai, ar seneliui. Tos tarnybos iš tikrųjų sukurtos padėti žmogui, mažiau abejingumo socialiai pažeistiems žmonėms, daugiau kreipiama dėmesio į psichinę žmonių sveikatą, gerą mikroklimatą, ko Lietuvoje dar pasigendu. Ypač žinant, kaip pas mus veikia pvz vaikų teisių tarnybos, kai vaikus sumeta į šulinius, o darbuotojos sako, kad šeima buvo "labai normali, nieko nepastebėjom"...

Pritariu. Atvykus i svetima sali arba prisitaikai ir gyveni pagal ju paprocius bei istatymus arba renkiesi priimtinesne sali. Emigrantu norai ir pretenzijos ten rupi tik jiems patiems!
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 11:46)
Nu vat ir sakau. Žmogžudys gali nepasinaudoti jokiomis jam siūlomomis pasitaisymo priemonėmis. Ir vis tiek jis bus paleistas į laisvę. O mama negali. Nepasinaudojai laiku - von iš vaiko gyvenimo be teisės sugrįžti smile30x30.png Ironiška mano akimis žiūrint smile30x30.png

Žmogžudžius recidyvistus irgi uždaro iki gyvos galvos.
Taip ir tokios motinos - atmeta vieną po kitos siūlomas priemones, kol nebelieka jokių vilčių. Ir kaip vyšnia ant torto dar pabando pagrobti vaiką.
Visiškai neadekvati ir apie jokius jos pasitaisymus nereikia net kalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 13:24)
Žmogžudžius recidyvistus irgi uždaro iki gyvos galvos.
Taip ir tokios motinos - atmeta vieną po kitos siūlomas priemones, kol nebelieka jokių vilčių. Ir kaip vyšnia ant torto dar pabando pagrobti vaiką.
Visiškai neadekvati ir apie jokius jos pasitaisymus nereikia net kalbėti.

Nu kad ne. Bent jau Norvegijoj, jei tikėt mūsų žiniasklaida: "Norvegijos teismai negali skirti ilgesnės nei 21 metų laisvės atėmimo bausmės nuo 1971 metų, kai buvo atsisakyta laisvės atėmimo iki gyvos galvos, siekiant nusikaltėlius perauklėti ir iš naujo integruoti į visuomenę, nurodė vienas norvegų teisės profesorius."

Ir Breivikas tik tiek tegavo. Ir neatmetama, kad gali išeiti ir tiek neatsėdėjęs, "jei pasikeis". Taigis, Norvegija tiki, kad žudikas, nupylęs kelias dešimtis jaunų žmonių, pasitaisys ir persiauklės. O vat tėvai ne. Nepersiauklėjai, kai siūloma buvo ir čiuožk savo keliais.

„Tai atspindi Norvegijos kultūrą. Teisinės sistemos tikslas - galiausiai reabilituoti nusikaltėlius“

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...i.d?id=59382017

Taigis, galima masines žudynes susiorganizavusį psichą reintegruoti į visuomenę, bet mamos į savo vaiko gyvenimą reintegruoti norvegai nesugeba.

P.S.: Aš neprieštarauju tam, kad įstatymų reikia laikytis. Tiesiog šita vieta pas juos man atrodo absurdiškai per griežta tėvų atžvilgiu. Nu bet žinoma, kas aš tokia, kad vertinčiau. Gal iš tiesų Breivikas turi daugiau šansų persiauklėt, nei čia minėtos lietuvės mamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 23 rugpjūčio 2016 - 12:47
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 13:43)
Nu kad ne. Bent jau Norvegijoj, jei tikėt mūsų žiniasklaida: "Norvegijos teismai negali skirti ilgesnės nei 21 metų laisvės atėmimo bausmės nuo 1971 metų, kai buvo atsisakyta laisvės atėmimo iki gyvos galvos, siekiant nusikaltėlius perauklėti ir iš naujo integruoti į visuomenę, nurodė vienas norvegų teisės profesorius."

Ir Breivikas tik tiek tegavo. Ir neatmetama, kad gali išeiti ir tiek neatsėdėjęs, "jei pasikeis". Taigis, Norvegija tiki, kad žudikas, nupylęs kelias dešimtis jaunų žmonių, pasitaisys ir persiauklės. O vat tėvai ne. Nepersiauklėjai, kai siūloma buvo ir čiuožk savo keliais.

„Tai atspindi Norvegijos kultūrą. Teisinės sistemos tikslas - galiausiai reabilituoti nusikaltėlius“

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...i.d?id=59382017

Taigis, galima masines žudynes susiorganizavusį psichą reintegruoti į visuomenę, bet mamos į savo vaiko gyvenimą reintegruoti norvegai nesugeba.

P.S.: Aš neprieštarauju tam, kad įstatymų reikia laikytis. Tiesiog šita vieta pas juos man atrodo absurdiškai per griežta tėvų atžvilgiu. Nu bet žinoma, kas aš tokia, kad vertinčiau. Gal iš tiesų Breivikas turi daugiau šansų persiauklėt, nei čia minėtos lietuvės mamos.

Nedramatizuokit su savo breiviku.
Jei gerai pamenu, vaikas, jei nori, gali sulaukęs 18 pats susitikti su tėvais ir palaikyti tokius santykius, kokius tik nori. Taip išbraukiama iš vaiko gyvenimo ne visam, o tik iki tol, kol vaikas auga ir kol gali jam padaryti tiesioginės žalos savo "auklėjimu".

Pagal jus tėvams turi būti suteikiami "antri šansai" iki kada? kol vaiką sužalos fiziškai? Išprievartaus? Sumuš iki sąmonės netekimo? Nužudys? Kada, pagal jus, yra jau tas "stop", kai jau REIKIA pašalinti motiną/tėvą iš vaiko gyvenimo?
Atsakyti