QUOTE(sazininga @ 2016 08 23, 09:37)
tai va su tokiu poziuriu ir nesikeicia. ir neatgauna.
ji jau padare. Ar jos brolis. buvo pagrobe vaika.
Viesumas, rekimas ir draskymasis yra blogas ginklas Norvegijoje. tiksliau tariant tuo ginklu motina sauna sau i koja. tai tokia ir nauda. Manau protinga ir mylinti motina butu atsizvengusi i BV rekomendacijas, keitusi savo poziuri i savo elgesi, vaika ir butu buve viskas OK.
Pritariu, suaugusi moteris, atsakinga uz savo bei sunaus gyvenimus. Gavusi pastabu ir signalu, suvokusi, kad pateko BV akiratin, reikejo klausyti, bendradarbiauti ir tada tartis su kompetetingais zmonemis ka daryti, kad neprarastu vaiko. Kaip suprantu, tuomet sunaus labui nepadare nieko, isskyrus tai, jog problema bande spresti paciu kvailiausiu ir primityviausiu budu - ji pagrobdama. Uztai ir sumokejo. Labai skaudziai, bet pasekmes zinojo.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 11:25)
jai buvo suteikti visi būdai, kuriai nepasinaudojo, iki paimant vaiką galutinai.
Neabejoju, kad jus teisi. Tikrai ne is kiekvienos seimos, gavusios tam tikru pastabu is BV, vaikai paimami. Tam tuti buti rimtas pretekstas.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 08 23, 12:17)
Aš tai galvoju, kad piktinkis nesipiktinęs - svetimoje šalyje galioja vietinės taisyklės ir arba susitaikai su jomis, arba ten negyveni. Galima sakyti, kad jos nelogiškos, negeros, bet vis tiek tai bus subjektyvu ir jeigu tos šalies žmonėms tinka, tai pagal emigrantų dūdelę niekas nešoks, kad ir kiek draskysiesi ar isterikuosi. Man pvz atrodo baisu kokiam Pakistane gyventi ar Saudo Arabijoje, kur gali gauti akmeniu į galvą ar būti įkišta į kalėjimą, jei per miestą prasieisi be skaros ir trumpesne suknele, bet aš užtat į tokią šalį niekada ir nevažiuočiau gyventi, nes man jos įstatymai atrodo siaubingi. Tas pats ir su NO. Aš pati esu kurį laiką Danijoje gyvenusi, tai kažkiek tą skandinavišką mentalitetą žinau, nes pastarojoje irgi panaši tvarkai ir įstatymai, kaip Norvegijoje. Aš ten mačiau daugiau pliusų gyvendama nei minusų. Jautiesi socialiai saugesnis, daugiau visokių pagalbų, paramų programų. Nesvarbu, ar depresija sergančiam žmogui, ar vienišai mamai, ar seneliui. Tos tarnybos iš tikrųjų sukurtos padėti žmogui, mažiau abejingumo socialiai pažeistiems žmonėms, daugiau kreipiama dėmesio į psichinę žmonių sveikatą, gerą mikroklimatą, ko Lietuvoje dar pasigendu. Ypač žinant, kaip pas mus veikia pvz vaikų teisių tarnybos, kai vaikus sumeta į šulinius, o darbuotojos sako, kad šeima buvo "labai normali, nieko nepastebėjom"...
Pritariu. Atvykus i svetima sali arba prisitaikai ir gyveni pagal ju paprocius bei istatymus arba renkiesi priimtinesne sali. Emigrantu norai ir pretenzijos ten rupi tik jiems patiems!