QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 17:36)
Neišsisukinėkite, aš klausiau, kada
negrąžintinai reikia paimti. Taip sakant, su visam, kol vaikas taps pilnametis. Po kokio tėvų elgesio vaikų grąžinimas nebeturi būti svarstomas? Pagal jus, kaip suprantu, bet koks žmogus gali pasitaisyti, ir net jei tėvas vaiką mušdavo iki sąmonės netekimo, lytiškai prievartaudavo, etc., jis dar turi vilties susigrąžinti, tarkim, po 5 metų, jei pasižadės būti geras ir taip nebedaryti? Nesvarbu, kad tam vaikui trauma grįžti pas smurtautoją?
Ar yra
koks nors tėvų elgesys, po kurio jūs nebesvarstytumėte vaiko grąžinimo (neskaitant nužudymo, nes tada jau kūną vargu ar atiduotų tėvams pasidžiaugti).
Mano asmenine nuomone, po sunkių nusikaltimų vaiko atžvilgiu, tėvai turėtų prarasti vaikus visam laikui. Bet tai ne aš manau, kad "bet koks žmogus gali pasitaisyti". Taip mano Norvegijos teisinė sistema. Kad gali pasitaisyti bet kokie degradai. Išskyrus tėvus.
QUOTE(Maja Di @ 2016 08 23, 17:39)
Matyt kai kam norėtus, kad vaikas lyg žaisliukas būtų. Atimė, pasitaisiau, vėl atiduoda. Paskui vėl pradingo motiniški instinktai- vėl paima, po metų motinėlė vėl pasitaiso ir t.t., pasaka iki 18 metų.
Ir kas gi kur nors taip teigė?
QUOTE(Karusia @ 2016 08 23, 17:46)
Įdomu būtų statistiką pamatyti.... Realią, ne netikrų advokačių pateikiamą. Bet, manau, kad yra.
Du principiniai momentai - ką gina vaikų teisės? barnav.. gina vaikų interesus, lietuviškas VTAS gina bio tėvų interesus, visų kitų ne itin įdomūs. [...]
Apie ryšius: jei valstybė nustato, kad tėvai daro blogą įtaką vaikui, kodėl turėtų leisti tėvams žaloti vaiką?
Ir kodėl manote, kad vaiko paėmimas - bausmė motinai? tai - pasėkmė, natūrali pasėkmė: vaikais nesirūpini - jų netenki.
Na taip. Visa mano "diskusija" paremta tik paviršutine informacija (kuri gali būti ir klaidinga), todėl norėtųsi tikėti, kad teisinė sistema tiki ne tik degradų gebėjimu pasitaisyti ir reabilituotis
Na, kad tarp LT ir NO vaikų teisių apsaugos gili ir juoda praraja, manau, kad ginčų ir nekyla. Ir kad LT dar daug laukų apart reikia, kol kam nors realiai vaikai pradės rūpėt - taip pat akivaizdu pakakamai. Vis dėlto, tai nereiškia, kad dėl to, jog Lietuvoje - jovalas, tai NO sistemoje absoliučiai viskas tobula.
Aš su viskuo iš esmės sutinku, ką čia kitos sako. Turbūt nemoku aiškiai reikšti minčių, kad niekas nesupranta, ką bandau pasakyti aš

Pabandysiu dar kartą - pedofilas, išprievartavęs n vaikų, NO teisinės sistemos vertinamas kaip "galintis pasitaisyti ir reabilituotis" ir laikomas vertu to, kad imtis visų priemonių, kad grąžinti jį į visuomenę, kurioje vaikšto kiti vaikai. Tuo tarpu tėvai, netinkamai auklėję vaiką, pagalbos ir reabilitacijos nusipelno tik tam tikrą laiką - kol vaikai paimami iš šeimos. Vėliau - viskas. Stengsies - nesistengsi, mokysies - nesimokysi, keisies ar nesikeisi - niekam neįdomu. Negi man vienai tai atrodo visiškas absurdas?
Nu kaip. Kalėjimas irgi natūrali pasekmė. Kaip pavadinsi - nepagadinsi. Bet esmė tai vis tiek tapati. Vienas "taisomas" iki tol, kol pasitaiso, ir tada grąžinamas atgal, iš kur buvo paimtas. O kitas pataisų nenusipelno. Mano akimis toks teisingumas - kreivas. Bet gali būti, kad čia man vienai taip

Jei kitiems tai atrodo normalu, tai ir valio. Nuomonių įvairovė yra jėga