Įkraunama...
Įkraunama...

Aktualijos

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 14:08)
Nedramatizuokit [...]

Pagal jus tėvams turi būti suteikiami "antri šansai" iki kada? kol vaiką sužalos fiziškai? Išprievartaus? Sumuš iki sąmonės netekimo? Nužudys? Kada, pagal jus, yra jau tas "stop", kai jau REIKIA pašalinti motiną/tėvą iš vaiko gyvenimo?

Gal pasinaudokit savo patarimu, a? smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 14:08)
Nedramatizuokit su savo breiviku.
Jei gerai pamenu, vaikas, jei nori, gali sulaukęs 18 pats susitikti su tėvais ir palaikyti tokius santykius, kokius tik nori. Taip išbraukiama iš vaiko gyvenimo ne visam, o tik iki tol, kol vaikas auga ir kol gali jam padaryti tiesioginės žalos savo "auklėjimu".

Pagal jus tėvams turi būti suteikiami "antri šansai" iki kada? kol vaiką sužalos fiziškai? Išprievartaus? Sumuš iki sąmonės netekimo? Nužudys? Kada, pagal jus, yra jau tas "stop", kai jau REIKIA pašalinti motiną/tėvą iš vaiko gyvenimo?

O tai garantuojate, kad Breivikui jau bus tas stop ir jis paleistas jau angelėliu bus tapęs? biggrin30x30.png
Šitas tai jau nieko nieko nebenužudys ir taps pilnai reabilituotas, o nubaudus tėvus ir atėmus vaikus tarkime pusmečiui, priverčiant juos eiti kursus dėl vaikų auklėjimo ir pan., tai jau atgavę vaikus garantuotai prievartuos, sumuš ir t.t.? oh.png
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 14:11)
Gal pasinaudokit savo patarimu, a? smile30x30.png

Negalite atsakyti į tokį paprastą klausimą?
Man išties įdomi Jūsų nuomonė, kada iš tėvų negrąžintinai turėtų būti paimtas vaikas. Lietuvoje paimama, mano nuomone, smarkiai per vėlai - kai tie vaikai būna sužaloti ne tik fiziškai, bet ir apleisti morališkai bei psichiškai, neretai metų metus. Dažnai paimami tik laikinai, su teise grąžinti į smurtaujančią šeimą.
Norvegijoje paimama dažnai užbėgant tam už akių - iš pradžių suteikiamos visos galimybės motinai susiimti, jei progresas nevyksta, vaikas paimamas.
Jums, kaip suprantu, artimesnis Lietuvos variantas - paimti tik po stipraus fizinio smurto/bado/ etc.?
Jei klystu, tai užuot visus kritikavusi, išsakykit savo nuomonę mirksiukas.png
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 14:22)
Negalite atsakyti į tokį paprastą klausimą?
Man išties įdomi Jūsų nuomonė, kada iš tėvų negrąžintinai turėtų būti paimtas vaikas. Lietuvoje paimama, mano nuomone, smarkiai per vėlai - kai tie vaikai būna sužaloti ne tik fiziškai, bet ir apleisti morališkai bei psichiškai, neretai metų metus. Dažnai paimami tik laikinai, su teise grąžinti į smurtaujančią šeimą.
Norvegijoje paimama dažnai užbėgant tam už akių - iš pradžių suteikiamos visos galimybės motinai susiimti, jei progresas nevyksta, vaikas paimamas.
Jums, kaip suprantu, artimesnis Lietuvos variantas - paimti tik po stipraus fizinio smurto/bado/ etc.?
Jei klystu, tai užuot visus kritikavusi, išsakykit savo nuomonę  mirksiukas.png

Tai kad nėra į ką atsakyti, nes mes kalbėjome apie du skirtingus dalykus - Jūs apie tai, kada jau reikia paimti, o aš apie tai, kad galbūt ne visada paėmus nebeįmanoma ar nebereikia gražinti.

Taip, aš pritariu, kad Lietuvoje vaikai paimami iš šeimų per vėlai. Pritariu ir tam, kad mums šitoje srityje dar augt ir tobulėt ilgai ir nuobodžiai. Ir aš niekur nesakiau, kad Lietuviškas variantas man priimtinas.

Vienintelė vieta, kuri man asmeniškai atrodo absurdiška Norvegiškoj teisingybėj - kad jei jau paėmė, tai gali apsi..kt aukštielnikas, gali keistis kiek nori, kaip nori ir kur nori, o vaiko tau jau niekada nebegrąžins. Kaip užbėga grėsmėms už akių, taip ir nubėga neatsisukdami.

Jei grįžtant prie ankstesnio Jūsų posto, kur Jūs ginate vaikus nuo visų potencialių siaubingų dalykų, kuriuos galimai galėtų padarytų jų tėvai, tai absurdas yra tame, kad Norvegijoj tu gali realiai nužudyti, išprievartauti, nukankinti ar dar bet ką padaryti - ir tu turi teisę PASITAISYTI. Tave pasodins MAX 21 metams, kurių net visų nereiks atsėdėt, jei gražiai elgsies. Tave reabilituos. Tave grąžins į visuomenę, nes tu "pasitaisei". Nepriklausomai nuo to, ką tu realiai esi padaręs. O tėvams nereikia nei žudyt, nei prievartaut, nei kitiap tai siaubingai pasielgt. Prevenciškai paima ir niekada nebegrąžina. Be teisės pasitaisyt. Nes vaikas matai nuo tavęs "atpranta", kol tu stengeisi. Vat čia man absurdų absurdas, o ne teisingumas.

Pačio paėmimo reikalingumo aš nekvestionuoju. Norisi tikėt, kad jei jau paima, vadinasi reikėjo.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 07:52)
Kaip dažnai vaikai atiduodami šeimoms po to, kai jau buvo perduoti globėjams? Ta prasme, ar ji turėjo šansų bent tada, jei nebūtų sugalvojusi "gudraus" pagrobimo plano?

Kuo tevai greiciau supranta, kad reikia keistis, tuo greiciau atgauna vaikus. Kuo ilgiau lauzosi, tuom labai mazina savo sansus.
Pries kiektai metu norvegijos spaudoje labai nuskambejo istorija apie namuose paliktus 3 nepilnamecius (vyriausiam buvo 11m) per kucias, kaledas, o mama buvo isvaziavusi is salies. Planas buvo, kad vaikai vieni bus virs savaites. Namuose buvo viso labo +12 silumos, vaikai susale... Pradzioje spauda rase, kad mama is rytu europos, kiti ivardino, kad mama lietuve. Vaikai iskarto buvo paimti globon. Visuomene buvo pasipiktinusi. Bet po keliu savaiciu pasirode straipsniai, kad vaikai su mama. Mama pati pripazino, kad pasirinko bloga sprendimo buda (isvis palikti ir blogas pasirinkimas asmenu, kas turejo uzmesti aki kaip vaikams sekasi). Todel BV ta seima kuri tai laika dar stebes ta seima.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 11:43)
Nu kad ne. Bent jau Norvegijoj, jei tikėt mūsų žiniasklaida: "Norvegijos teismai negali skirti ilgesnės nei 21 metų laisvės atėmimo bausmės nuo 1971 metų, kai buvo atsisakyta laisvės atėmimo iki gyvos galvos, siekiant nusikaltėlius perauklėti ir iš naujo integruoti į visuomenę, nurodė vienas norvegų teisės profesorius."

Ir Breivikas tik tiek tegavo. Ir neatmetama, kad gali išeiti ir tiek neatsėdėjęs, "jei pasikeis". Taigis, Norvegija tiki, kad žudikas, nupylęs kelias dešimtis jaunų žmonių, pasitaisys ir persiauklės. O vat tėvai ne. Nepersiauklėjai, kai siūloma buvo ir čiuožk savo keliais.

„Tai atspindi Norvegijos kultūrą. Teisinės sistemos tikslas - galiausiai reabilituoti nusikaltėlius“

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...i.d?id=59382017

Taigis, galima masines žudynes susiorganizavusį psichą reintegruoti į visuomenę, bet mamos į savo vaiko gyvenimą reintegruoti norvegai nesugeba.

P.S.: Aš neprieštarauju tam, kad įstatymų reikia laikytis. Tiesiog šita vieta pas juos man atrodo absurdiškai per griežta tėvų atžvilgiu. Nu bet žinoma, kas aš tokia, kad vertinčiau. Gal iš tiesų Breivikas turi daugiau šansų persiauklėt, nei čia minėtos lietuvės mamos.

Pas norvegus nera grieztesnes bausmes kaip 21m. Bet... Istatymai palieka galimybe pratesti laisves apribojima ir po 21m kalejimo. Todel pagvensim pamatysim ar Breivikas bus paleistas anksciau laiko, ar dar sedes ilgai ilgai... As linkusi tiketi antruoju variantu.
Atsakyti
tai įdomu smile30x30.png https://www.gismeteo...-pakeisti-orus/
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 16:30)
Tai kad nėra į ką atsakyti, nes mes kalbėjome apie du skirtingus dalykus - Jūs apie tai, kada jau reikia paimti, o aš apie tai, kad galbūt ne visada paėmus nebeįmanoma ar nebereikia gražinti.

Neišsisukinėkite, aš klausiau, kada negrąžintinai reikia paimti. Taip sakant, su visam, kol vaikas taps pilnametis. Po kokio tėvų elgesio vaikų grąžinimas nebeturi būti svarstomas? Pagal jus, kaip suprantu, bet koks žmogus gali pasitaisyti, ir net jei tėvas vaiką mušdavo iki sąmonės netekimo, lytiškai prievartaudavo, etc., jis dar turi vilties susigrąžinti, tarkim, po 5 metų, jei pasižadės būti geras ir taip nebedaryti? Nesvarbu, kad tam vaikui trauma grįžti pas smurtautoją?

Ar yra koks nors tėvų elgesys, po kurio jūs nebesvarstytumėte vaiko grąžinimo (neskaitant nužudymo, nes tada jau kūną vargu ar atiduotų tėvams pasidžiaugti).
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 11:25)
jai buvo suteikti visi būdai, kuriai nepasinaudojo, iki paimant vaiką galutinai.

būtent

QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 11:46)
Nu vat ir sakau. Žmogžudys gali nepasinaudoti jokiomis jam siūlomomis pasitaisymo priemonėmis. Ir vis tiek jis bus paleistas į laisvę. O mama negali. Nepasinaudojai laiku - von iš vaiko gyvenimo be teisės sugrįžti smile30x30.png Ironiška mano akimis žiūrint smile30x30.png

Labai džiugu, kad Norvegijoje tarnybos žiūri vaikų, o ne tėvų interesų. Leido pasitaisyt, nenorėjo. Viskas. Dabar jau per vėlu. Niekas jos į kalėjimą nesodina. Paprasčiausiai išgelbėjo vaiką iš netinkamos aplinkos. O ką ji čia dabar gieda tai mažiau klausyt reikia.

Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 17:36)
Neišsisukinėkite, aš klausiau, kada negrąžintinai reikia paimti. Taip sakant, su visam, kol vaikas taps pilnametis. Po kokio tėvų elgesio vaikų grąžinimas nebeturi būti svarstomas? Pagal jus, kaip suprantu, bet koks žmogus gali pasitaisyti, ir net jei tėvas vaiką mušdavo iki sąmonės netekimo, lytiškai prievartaudavo, etc., jis dar turi vilties susigrąžinti, tarkim, po 5 metų, jei pasižadės būti geras ir taip nebedaryti? Nesvarbu, kad tam  vaikui trauma grįžti pas smurtautoją?
Ar yra koks nors tėvų elgesys, po kurio jūs nebesvarstytumėte vaiko grąžinimo (neskaitant nužudymo, nes tada jau kūną vargu ar atiduotų tėvams pasidžiaugti).

Matyt kai kam norėtus, kad vaikas lyg žaisliukas būtų. Atimė, pasitaisiau, vėl atiduoda. Paskui vėl pradingo motiniški instinktai- vėl paima, po metų motinėlė vėl pasitaiso ir t.t., pasaka iki 18 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 23 rugpjūčio 2016 - 16:41
QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 08:52)
Nu bet jei teisingai suprantu, tai dabar jau joks skirtumas, koks jos požiūris bus ir kaip jis keisis. Vaiko jai nebematyt. Tiesa?
Kaip dažnai vaikai atiduodami šeimoms po to, kai jau buvo perduoti globėjams? Ta prasme, ar ji turėjo šansų bent tada, jei nebūtų sugalvojusi "gudraus" pagrobimo plano?

Įdomu būtų statistiką pamatyti.... Realią, ne netikrų advokačių pateikiamą. Bet, manau, kad yra. Bent jau nuskamba istorijos - maišyta rusų lietuvių šeima atgavo, kiti gal nesigarsina? Ai, kažkurie beveik pabėgėliai atgavo ir tą pačią dieną išvažiavo iš NO. Dar punktą` vėliau pridėsiu.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 09:14)
Nežinot sakot. Neprikovos ir nekovodama. Pripažinkim, kad jai to vaiko nebematyt. Legaliais būdais.

Jūs juokaujat gal? Vaikai ir po 18, ir po 50 metų būna, kad tikrųjų tėvų ieško, o Jūs sakot, kad 3 metai ir psio, vaikas su mama ryšio nebeatkurtų? Nu sorry, bet briedas visiškas.

QUOTE(Hmmm... @ 2016 08 23, 10:46)
Nu vat ir sakau. Žmogžudys gali nepasinaudoti jokiomis jam siūlomomis pasitaisymo priemonėmis. Ir vis tiek jis bus paleistas į laisvę. O mama negali. Nepasinaudojai laiku - von iš vaiko gyvenimo be teisės sugrįžti smile30x30.png Ironiška mano akimis žiūrint smile30x30.png

Du principiniai momentai - ką gina vaikų teisės? barnav.. gina vaikų interesus, lietuviškas VTAS gina bio tėvų interesus, visų kitų ne itin įdomūs. nei vaiko, nei globėjų ir jų šeimų.
Vienas iš vaiko interesų - stabilumas. Todėl, ko gero toks tampymas, kaip Lietuvoje neįmanomas... Lietuvoje gali grąžinti paimti iš tėvų ir grąžinti po keletą kartų. Gali grąžinti globojamą 4metę, iš kurių 3,5 metų augo pas globėjus bio motinai. Su kuo ji turi ryšį? Koks to vaiko interesas? Ką daryti tuo metu, kai motina ar tėvas 'taisosi"? Lietuviškas VTAS linkęs atidėti vaikystę nenustatytam laikui. Vaikas - palauks - metus, du metus laukia, gal tėvai susiprotės. Su kievienu mėnesiu didėja vaiko pažeistumas, mažėja galimybė, kad susiras globėjus. Apie vaikų atskyrimą.... Lietuvoje tai vienas didžiausių stabdžių, kad vaikus kažkas įvaikins arba paims globai - vaikai turi ryšį ir taškas. Nesvarbu, kad tarkime septynis vaikus išskirsčius po du ar vieną, juos paimtų globai. Toliau - tėvų ir giminaičių teisės, nesiimant pareigų. Plati tema. Gal užteks to, kad bio tėvai gali neleisti vaiko globoti?

Apie ryšius: jei valstybė nustato, kad tėvai daro blogą įtaką vaikui, kodėl turėtų leisti tėvams žaloti vaiką? Suaugęs žmogus pats nusprendžia su kuo jam bendrauti ir ko ieškoti, o už vaiką atsako kiti, tad tie kiti ir nusprendžia, kas yra vaiko interesuose įstatymo rėmuose....

Ir kodėl manote, kad vaiko paėmimas - bausmė motinai? tai - pasėkmė, natūrali pasėkmė: vaikais nesirūpini - jų netenki. Lietuvoje dažniau skęsta, būna užmušami, NO įsikiša valstybė ir paima į saugesnę aplinką, kurprie viso ko mokosi ir saugesnio elgesio (čia ir Leščinskienės atvejis, jei sūnus kabinėjosi prie klasiokių).

Toliau - apie valstybės interesą: valstybės interesuose leisti papildomus pinigus, kad išlaikytų vaiką ir mokėtų atlyginimą globėjams? Žiūrint ekonomiškai - tik nuostolis. Ekonomiškai naudinga tik tuo, kad užauginti normalų ateities pilietį.
Atsakyti
Prasidejo tai nuo Lescinskienes diskusija,tai kaip supratau jus zinote ,kad tuoj tuoj ir prasidetu,vaikas butu isprievartautas ir imestas i sulini,jus ja taip gerai pazistate?
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 08 23, 17:36)
Neišsisukinėkite, aš klausiau, kada negrąžintinai reikia paimti. Taip sakant, su visam, kol vaikas taps pilnametis. Po kokio tėvų elgesio vaikų grąžinimas nebeturi būti svarstomas? Pagal jus, kaip suprantu, bet koks žmogus gali pasitaisyti, ir net jei tėvas vaiką mušdavo iki sąmonės netekimo, lytiškai prievartaudavo, etc., jis dar turi vilties susigrąžinti, tarkim, po 5 metų, jei pasižadės būti geras ir taip nebedaryti? Nesvarbu, kad tam  vaikui trauma grįžti pas smurtautoją?

Mano asmenine nuomone, po sunkių nusikaltimų vaiko atžvilgiu, tėvai turėtų prarasti vaikus visam laikui. Bet tai ne aš manau, kad "bet koks žmogus gali pasitaisyti". Taip mano Norvegijos teisinė sistema. Kad gali pasitaisyti bet kokie degradai. Išskyrus tėvus.

QUOTE(Maja Di @ 2016 08 23, 17:39)
Matyt kai kam norėtus, kad vaikas lyg žaisliukas būtų. Atimė, pasitaisiau, vėl atiduoda. Paskui vėl pradingo motiniški instinktai- vėl paima, po metų motinėlė vėl pasitaiso ir t.t., pasaka iki 18 metų.

Ir kas gi kur nors taip teigė?

QUOTE(Karusia @ 2016 08 23, 17:46)
Įdomu būtų statistiką pamatyti.... Realią, ne netikrų advokačių pateikiamą. Bet, manau, kad yra.

Du principiniai momentai - ką gina vaikų teisės? barnav.. gina vaikų interesus, lietuviškas VTAS gina bio tėvų interesus, visų kitų ne itin įdomūs. [...]

Apie ryšius: jei valstybė nustato, kad tėvai daro blogą įtaką vaikui, kodėl turėtų leisti tėvams žaloti vaiką?

Ir kodėl manote, kad vaiko paėmimas - bausmė motinai? tai - pasėkmė, natūrali pasėkmė: vaikais nesirūpini - jų netenki.

Na taip. Visa mano "diskusija" paremta tik paviršutine informacija (kuri gali būti ir klaidinga), todėl norėtųsi tikėti, kad teisinė sistema tiki ne tik degradų gebėjimu pasitaisyti ir reabilituotis smile30x30.png

Na, kad tarp LT ir NO vaikų teisių apsaugos gili ir juoda praraja, manau, kad ginčų ir nekyla. Ir kad LT dar daug laukų apart reikia, kol kam nors realiai vaikai pradės rūpėt - taip pat akivaizdu pakakamai. Vis dėlto, tai nereiškia, kad dėl to, jog Lietuvoje - jovalas, tai NO sistemoje absoliučiai viskas tobula.

Aš su viskuo iš esmės sutinku, ką čia kitos sako. Turbūt nemoku aiškiai reikšti minčių, kad niekas nesupranta, ką bandau pasakyti aš smile30x30.png Pabandysiu dar kartą - pedofilas, išprievartavęs n vaikų, NO teisinės sistemos vertinamas kaip "galintis pasitaisyti ir reabilituotis" ir laikomas vertu to, kad imtis visų priemonių, kad grąžinti jį į visuomenę, kurioje vaikšto kiti vaikai. Tuo tarpu tėvai, netinkamai auklėję vaiką, pagalbos ir reabilitacijos nusipelno tik tam tikrą laiką - kol vaikai paimami iš šeimos. Vėliau - viskas. Stengsies - nesistengsi, mokysies - nesimokysi, keisies ar nesikeisi - niekam neįdomu. Negi man vienai tai atrodo visiškas absurdas?

Nu kaip. Kalėjimas irgi natūrali pasekmė. Kaip pavadinsi - nepagadinsi. Bet esmė tai vis tiek tapati. Vienas "taisomas" iki tol, kol pasitaiso, ir tada grąžinamas atgal, iš kur buvo paimtas. O kitas pataisų nenusipelno. Mano akimis toks teisingumas - kreivas. Bet gali būti, kad čia man vienai taip smile30x30.png Jei kitiems tai atrodo normalu, tai ir valio. Nuomonių įvairovė yra jėga smile30x30.png

Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2016 08 23, 18:36)
Prasidejo tai nuo Lescinskienes diskusija,tai kaip supratau jus zinote ,kad tuoj tuoj ir  prasidetu,vaikas butu isprievartautas ir imestas i sulini,jus ja taip gerai pazistate?

Jūs manote, kad vaikų tėvams negalima grąžinti tik tais atvejais, jei gręsia išprievartavimas ar nužudymas?
Atsakyti