QUOTE(Karusia @ 2016 08 05, 14:45)
pala pala, kur ji, su visais priedais ir planais (išdėstymais pagal klasę) yra skelbiama?

ŠMM tinklapyje - bendros nuostatos...
Jau kokia 10 metų, kai visų dalykų programos nėra išdėstomos temomis pagal klases. Yra arba koncentrai 1-2, 3-4 klasės ir t.t arba atskirai pradiniam, pagrindiniam ir viduriniam ugdymui. Pagal duotas temas, kryptis mokytojai darosi savo planus, todėl vienoje mokykloje kažkokį dalyką mokosi 5 klasėje, o kitoje apie tai kalba 6. O integruojamų programų planai, tokių kaip lytiškumo, daromi pagal mokinių poreikius, bendrųjų lavinimo dalykų temas ir pan. Toje mano įdėtoje programoje nurodoma, apie ką kalbama atskirais amžiaus tarpsniais. Pvz. Pradinis ugdymas:
27.1. Šeima. Aš ir mano artimiausia aplinka. Mano šeima. Pareigos ir teisės šeimoje.
Mano šeimos istorija, tradicijos, giminės medis. Mano gimimas, kūdikystė, ankstyvoji
vaikystė. Mano ir kitų žmonių jausmai. Žodinė ir nežodinė jausmų išraiška. Mano poreikiai,
norai ir galimybės. Mokėjimas juos išsakyti. Mano ir kitų žmonių poreikių dermė. Pagarba,
pakantumas ir tolerancija kitam.
27.2. Lytis, kultūra, visuomenė. Aš augu ir keičiuosi. Aš mergaitė, aš berniukas.
Mano geriausi draugai. Kuo mane praturtina bendravimas su berniukais ir su mergaitėmis.
Mergaičių ir berniukų lygiavertiškumas ir lygiateisiškumas. Lyčių skirtumai. Diskriminacija
dėl lyties. Pravardžiavimas, etikečių klijavimas. Vyro ir moters įvaizdis. Mano įvaizdis.
Fizinė, emocinė ir seksualinė prievarta, pagalba įvykus prievartai.
27.3. Lytinė sveikata. Kaip aš rūpinuosi savo sveikata. Asmens higiena. Lytinis
brendimas. Fiziologiniai ir psichiniai pokyčiai.
27.4. Rizikinga elgsena. Mano gyvenimo būdas. Gebėjimas priimti sprendimus
kasdienėse gyvenimo situacijose, atsirinkti, pasakyti ne, atsispirti neigiamai aplinkos įtakai.
Gyvenimo perspektyva sėkmės arba nesėkmės laiptai. Pagalba draugams, turintiems
sunkumų