Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos ir kiti

Sveikos, pirmą kartą auginu arbūzus, sakykite ar nereiktų kokia agroplevele uždengti kol tokie šalti orai dabar? 

Ir kaip žinot kada arbūzai prinoksta? 

Atsakyti

Sveikos, pirmą kartą auginu arbūzus, sakykite ar nereiktų kokia agroplevele uždengti kol tokie šalti orai dabar? Ir kaip žinot kada arbūzai prinoksta?

Atsakyti

Atsiprašau, norėjau redaguoti, tai pasidaugino žinutė

Atsakyti
QUOTE(linosa @ 2019 07 08, 21:30)
<p>Sveikos, pirmą kartą auginu arbūzus, sakykite ar nereiktų kokia agroplevele uždengti kol tokie šalti orai dabar? Ir kaip žinot kada arbūzai prinoksta?</p>

Nešalti orai. Tik ne karšti. Blogiau yra drėgmė. Bet kol kas dar neperdaug. Bent pas mus. Gal kur žemaitijoj per daug. Bet ką čia padarysi. Neužriši.
Kada prinoksta yra įvairių tikrinimų . Duslus skambėsys patuksenus, palengvėjęs arbūzas , pageltęs šonas ant kurio guli....
Be viso šito, man priimtina yra ūseliio , kuris yra prie virštelės parudavimas. Jei žalias tas ūselis, tai tikrai anksti.
Atsakyti

Uždengti nereikia, o apie prinokimą temoj kažkur jau buvo rašyta - paieškok.

Atsakyti

Ačiū.

Seksim ūselį, nes pažiūrėjus tas šonas, ant kurio guli jau geltonas, o su garsu, tai problematiškai man čia atrodo  :unsure:​ 

Atsakyti
Mes arbūzus pradedam valgyt maždaug rugpjūčio vidury (priklauso kokia vasara) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linosa @ 2019 07 08, 22:29)
<p>Sveikos, pirmą kartą auginu arbūzus, sakykite ar nereiktų kokia agroplevele uždengti kol tokie šalti orai dabar? </p><p>Ir kaip žinot kada arbūzai prinoksta? </p>

Labas, aš nedengiu, nors matosi, kad tokie orai nelabai jiems patinka. Garantuočiausias būdas skinti prinokusį tai atskaičiuoti 40-45 dienas nuo to momento, kai arbūziukas pradeda augti - pasidaro kaip obuoliukas. Praeitais metais ne vieną sugadinau, nuskynusi per anksti.
Atsakyti

Ateinu patarimo: ar esate bandžiusios virti cukinijų uogienę? Aš vakar pirmą kartą pabandžiau: gavosi toks skystas sirupas, kurio paviršiuje plaukioja cukinijų gabaliukai - ar tokia turi būti ta cukinijų uogienė?? Kažkaip man nepatraukliai atrodo tokia konsistencija, tai į stiklainius dar nepilsčiau, galvoju, gal primesti ananasinių obuolių ir dar pavirti? Na kad būtų labiau kaip uogienė, o ne kaip sirupas....

Atsakyti
Neviriau, bet gėriau cukinijų - svarainių kompoto, tai skonis kaip ananasų sulčių.
Atsakyti

Galbut kam nors mano patirtis bus naudinga, tai "atsakau pati sau" :) Nupirkau uogienes tirstiklio (iskart naudoti uogienems skirta cukru su pektinais butu buve paprasciau ir pigiau), ipjausciau ananasiniu obuoliu gabaleliu - juos atskirai paviriau tame skystame sirupe - tada idejau viena sublendinta apelsina ir nuotarkuota citrina + citrinos sultys.

Rezultatu - tiek konsistencija, tiek skoliu ir isvaizda - likau patenkinta, ot! :)

Atsakyti

Šaunuolė Apelsina! Ne tik kad kažką prigalvojai, bet kad ir pasidalinai su vis dar čia užsukančiom mergaitėm. Pas mane šiemet visokių spalvų cukinijų - baltos, geltonos, tamsiai žalios ir dar žaliai margos. Žinau, kad jas valgyt sveika - mažai kalorijų, bet uogienių virt iš jų nenoriu - yra kitų uogų ir vaisių, matyt, esu konservatyvi  :rolleyes: . Sėkmės visoms išradingoms!

Atsakyti