Mergaitės, būkit geros ir priminkit, kurios moliūgų veislės labiausiai tinkamos kepti moliūgų pyragams

kada planuojama sėja?
QUOTE(zuzla @ 2018 04 11, 13:33)
Aš užmerksiu ne anksčiau balandžio 23 d. pirmuosius arbūzus, melionus dar vėliau. Cukinijas pirmam derliui ir moliūgus ilgesnės vegetacijos gegužės pradžioje pasėju į vazonėlius, laikau šiltnamyje. Vėliau sėju tiesiai į dirvą.
O mano arbūzai melionai jau nuo pirmadienio daiginami. Rytoj pirmieji su snapais keliaus į vazonėlius.
Pernykštė vasara tikrai nedėkinga buvo melionams ir arbūzams. Turiu dvi veisles, kurias auginu tik šiltnamyje, tai didelių stresų jie nepatiria ir gerai dera.
Pernykštė vasara tikrai nedėkinga buvo melionams ir arbūzams. Turiu dvi veisles, kurias auginu tik šiltnamyje, tai didelių stresų jie nepatiria ir gerai dera.
QUOTE(Dumsė @ 2018 06 26, 21:15)
Grožis
Kokių veislių arbūzai ir melionai ?
Ir aš pas save vieną arbūziuką užsimezgusį ir beaugantį stebiu, bet stiebai žymiai menkesni
Matosi, kad jiems labai patinka tamsi plėvelė.

Ir aš pas save vieną arbūziuką užsimezgusį ir beaugantį stebiu, bet stiebai žymiai menkesni

Dėkui, perduosiu jiems.

Sniegiai ir tik jie. Melionai Emir nuotraukoje. Kiti dar neužsimezgę.
Aplamai auginu jau kokie 7-8 metai. Užauga kas metai ir pakankamai daug , išskyrus pernai metus. Tada, kai Santlina rodė savo karučius pilnus arbūzų irgi auginau, bet gausos nebuvo.
Kol neatradau, kad nei pika žemė, nei mulčas nėra taip gerai kaip juoda agro.
Sodinant dar būna daug drėgmės žemėje ir matyt neišgaruoja per ją, o juoda spalva kaitina šaknis ir auga pasišokinėdami.
Nelaisčiau šiemet tikrai, nors tokia kaitra, kad gėlynai išdegė, iškepė.
Tiesa užklojau žemę po neblogo lietaus ir laikiau kol pasodinau. Tą pačią agro naudoju jau gal penkti metai. Skylės prakirptos, rudenį išplaunu ir pasidedu.
QUOTE(Achilea @ 2018 06 27, 08:22)
Amba, užpavydėjau aš tų arbūzų
. Aš neauginu, bet vis pavasarį pagalvoju, kad Sniegių sėklų reikėtų kur gauti, tik tas pavasaris taip greitai baigiasi (ypatingai šiemet)... Man parūpo, ar per agroplėvelę prasiskverbia augalų šaknys, tos iš stiebų išaugančios?

Ne. Šaknų nemačiau , o pavydėt nereikia. Čia tinginio darbas užimti daržo plotą. Nei ravėti, nei laistyti, tik daigus užauginti ir įkišti.
Arbūzai ir melionai neturi šaknų iš stiebų. Man taip atrodo. Bent niekad nemačiau. O gal nemačiau , kad negali į agro leisti. Vat įdomu pasidarė. Gal kiti atsilieps ir pasakys kaip tek su šaknimis.
Moliūgai tikrai išleidžia. Agurkai ne.
QUOTE(amba41 @ 2018 06 27, 09:32)
Arbūzai ir melionai neturi šaknų iš stiebų.
arbūzai tikrai neturi, visos virkščios ant žemės guli, jokių papildomų šaknų nesu mačiusi.
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2018 06 25, 21:50)
melionai fantastiški