Sveikos, pirmą kartą auginu arbūzus, sakykite ar nereiktų kokia agroplevele uždengti kol tokie šalti orai dabar?
Ir kaip žinot kada arbūzai prinoksta?
Ateinu patarimo: ar esate bandžiusios virti cukinijų uogienę? Aš vakar pirmą kartą pabandžiau: gavosi toks skystas sirupas, kurio paviršiuje plaukioja cukinijų gabaliukai - ar tokia turi būti ta cukinijų uogienė?? Kažkaip man nepatraukliai atrodo tokia konsistencija, tai į stiklainius dar nepilsčiau, galvoju, gal primesti ananasinių obuolių ir dar pavirti? Na kad būtų labiau kaip uogienė, o ne kaip sirupas....
Galbut kam nors mano patirtis bus naudinga, tai "atsakau pati sau" Nupirkau uogienes tirstiklio (iskart naudoti uogienems skirta cukru su pektinais butu buve paprasciau ir pigiau), ipjausciau ananasiniu obuoliu gabaleliu - juos atskirai paviriau tame skystame sirupe - tada idejau viena sublendinta apelsina ir nuotarkuota citrina + citrinos sultys.
Rezultatu - tiek konsistencija, tiek skoliu ir isvaizda - likau patenkinta, ot!
Šaunuolė Apelsina! Ne tik kad kažką prigalvojai, bet kad ir pasidalinai su vis dar čia užsukančiom mergaitėm. Pas mane šiemet visokių spalvų cukinijų - baltos, geltonos, tamsiai žalios ir dar žaliai margos. Žinau, kad jas valgyt sveika - mažai kalorijų, bet uogienių virt iš jų nenoriu - yra kitų uogų ir vaisių, matyt, esu konservatyvi . Sėkmės visoms išradingoms!