Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos ir kiti

QUOTE(Dumsė @ 2017 04 25, 18:42)
Labas,  ar apie arbūzų , melionų ir moliūgų sėjimą jau galvojate?  smile.gif

Padaryta jau. Po pamirkymo nekišau į žemą, o palaikiau šiltai drėgnoj aplinkoj - samanose. Tai per 2 paras visi draugiškai parodė šakneles. Teko į indelius su žemėmis sukišti užvakar.
Dabar nešioju į šiltnamį , o nakčiai namo. Šiandien žiūriu jau keli prasistumdė į viršų.
Taigi dygsta. Šiltnamyje dieną jiems gerai. Kone gimtieji kraštai, nes net ir šiandien buvo link 30 laipsnių. Na naktį ten vėsoka, o name vistiek apie 20. Idealios sąlygos dygti.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 15, 07:40)
28- 30 laipsnių. Taip parašyta ant pokelių  smile.gif Iš praktikos, tai temperatūros nematavau , daiginau šltnamyje balandžio pabaigoje.  Dieną vatos diskeliai su daiginamomis sėklomis būdavo šiltnamyje , nakčiai įnešdavau į namus. Pradėjusios dygti sėklos vazonėliuose buvo šiltnamyje, daigeliai augo tik šiltnamyje smile.gif Gegužės pabaigoje išsodinau į lauką.

Labas vakaras,Dumse. rolleyes.gif
Viena tokia arbuzu megeja prabudo... Butu ilga istorija apie bandymus uzauginti, bet...nepavyko iki seklu subrandinti. Buvo seti Sniegiai.
Perskaiciau tema nuo pradziu, uzkabino Jusu sekme su SRD. Tad dristu prasyti gal dar turit atliekamu seklyciu... Ar galima tiketis gauti tuo aprasytuoju cia budu su voku ax.gif
Auginsiu lauke, tai turetu speti sudygti.
Atsiprasau uz rasliava su nelietuviska klaviatura.

Su pagarba Grazina
Atsakyti
QUOTE(gravi @ 2017 04 25, 20:50)
Viena tokia arbuzu megeja prabudo... Butu ilga  istorija apie bandymus uzauginti, bet...nepavyko iki seklu subrandinti. Buvo seti Sniegiai.
Perskaiciau tema nuo pradziu, uzkabino Jusu sekme su SRD. Tad dristu prasyti gal dar turit atliekamu seklyciu...

Labs rytas, galiu atsiųsti smile.gif Aš dar nesėjau, sekmadienį numačiau sėti. smile.gif Tikrai užteks laiko iki išsodinimo į lauką, gal gegužė bus šilta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2017 04 25, 20:48)
Padaryta jau. Po pamirkymo nekišau į žemą, o palaikiau šiltai drėgnoj aplinkoj - samanose.

Aš irgi taip darysiu, laikysiu šiltnamyje, nakčiai į namus. O mirkote vandenyje ar kalio permanganate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 26 balandžio 2017 - 05:13
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 26, 06:20)
Aš irgi taip darysiu, laikysiu šiltnamyje, nakčiai į namus. O mirkote vandenyje ar kalio permanganate?

Stiprokame kalio permanganate apie 20 min, perplaunu ir beveik parą vandenyje šiltoje vietoje. Vanduo dažniausiai būna pelenų ir kiaušinio lukštų ištrauka. Pamirkau anuos iš vakaro ir nupilu prieš merkiant sėklas. Kartais alijošiaus sulčių įlašinu į vandenį. Kartais kokio pirktinio šmėro tinkančio tam reikalui.
Čia taip darau su visomis sėklomis, ne tik arbūzų ir moliūgų. Gal žaidimas, bet tikėjimas galingas reikalas biggrin.gif .
Atsakyti
sveikos,
jei dar kam reikia Sniegių sėklycių, galiu pasidalinti Vilniuje. Parašykit kam reikia Až, paplanuosim perdavimą.
Atsakyti
Iš Mydobro aš beveik visus išbandžius per kelis metus. Retas kuris myli mūsų šlapias vasaras. Jeigu tik šlapia, ypač birželyje, tikrai supūva . Man labiausiai pasiteisino Zloto Volicy, gal jie sukurti lietaus kraštui.
Melionus irgi tik kelis atsirinkus. Dvi veislės šiltnamiui. Priauga daug ir gerai laikosi. Eksperimento dėlei dar vienas melioniukas pernykštis gyvas. Per Velykas vieną didoką suvalgėme.
O lauke bet kokiomis sąlygomis auga tokie taškuoti, atrodo vadinasi Severnaja Zvezda. Labai skanūs , tik kad maži. Nespėju išgenėti, tai kaip bulvių po krūmu. smile.gif
Atsakyti
Severnaja Zvezda auginau prieš kokius 5-6 metus, kartu su Jevdokija (abu iš Sėklelės), Emir ir dar kažkokiu. Liepą pasitaikė labai šalta ir lietinga savaitė, per ją Zvezda 100% žuvo. Mezgė tikrai neblogai, sunokti nespėjo.
Kitų tą sezoną pavyko išauginti, tik Jevdokija tokie nelabai skanūs, todėl atsisakiau.
Emir - bene vienintelis iš vietinių, kur tikimybė kažką išauginti perlipa 50:50. Dar yra tokie Jaune Canaria - stipriai auga ir lyg atsparesni nepalankiom sąlygom.
Iš rusiškų, būtų įdomu pabandyti Kolchoznitsą.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 28, 20:46)
O lauke bet kokiomis sąlygomis auga tokie taškuoti, atrodo vadinasi Severnaja Zvezda. Labai skanūs , tik kad maži. Nespėju išgenėti, tai kaip bulvių po krūmu. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2017 04 29, 11:28)
Emir - bene vienintelis iš vietinių, kur tikimybė kažką išauginti perlipa 50:50. Dar yra tokie Jaune Canaria - stipriai auga ir lyg atsparesni nepalankiom sąlygom.
Iš rusiškų, būtų įdomu pabandyti Kolchoznitsą.

Sutinku . Bet ne su procentais. 6 metai iš eilės kai užauginu. Daugiau ar mažiau derliaus, bet visuomet būna. Bet jie ilgai nesilaiko. Net ir rudeniop atėjus lietums, garaže danokinti galima.
Bet reikia pastoviai sekti, kad puvinys į kokį šoną neįsimestų.
Atsakyti
Turėjau vienais metais Kolchoznica. Man jos skonis nelabai, toks miltingas.
Melionai palyginti geraio auga šiltnamyje ar bent po kokia plėvelės danga. Tik tiek, kad bičių turi būti.
Ai, gi tokia įkyrėjusi veislė Charentais gerai lauke auga. Bet jau skonis - man nevalgomas. Vienais metais turėjau jų pilną karutį. Bandžiau sultis konservuoti - nušaudė visos iki vienos. Bandžiau uogienes virti - vaikai rėkė kad kažkoks brudas. Kažkiek šaldytų suėjo.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 28, 21:46)
Melionus irgi tik kelis atsirinkus. Dvi veislės šiltnamiui. Priauga daug ir gerai laikosi. Eksperimento dėlei dar vienas melioniukas pernykštis gyvas. Per Velykas vieną  didoką suvalgėme.

Pavardinkit veislę tų kurie šitaip laikosi.
iKažkada minėjote Myskatnaja belaja. Ar ne tie? Užsirašius turiu kad gyrėte, bet taip ir nebuvo progos sėklų gaiti.
Atsakyti
Tie patys Muskatnaja. Dabar ir aš nematau jų sėklų. Pasidarau pati, iš gražesnio išėmus, tai gal jau nebe "grynakraujai" Atrodo, kažkokiame užsienio sėklų puslapyje buvau kažką panašaus užtikusi. Nepamenu, angliškas veislės pavadinimas.
Ką tik nuėjau ir papjoviau tą paskutinį. Kiek paminkštėjęs iš išorės, bet viduje viskas OK. Gan sultingas, gal tik skonis nelabai ryškus. Nėra ko norėti, nuskintas pusiau užaugęs, laikytas virš pusės metų. smile.gif
Tik tiek, kad aš juos šiltnamyje auginu. Lauke nė vienais metais neužaugo. Tiesą sakant, bandžiau tik du metus. Viena vasara buvo be galo lietinga, supuvo viskas. Kita gal šaltoka, o ir pasodinti buvo pusiau pavėsyje.

Lyg ir viena ausimi girdėjau, kad yra partenokarpinių melionų. Kaip agurkai. Na, pvz Švedijoje mačiau auginant melionus pramoniniuose šiltnamiuose, bet nemačiau kamanių namelių. O gal klystu. Gal kas skaitėte apie tokias veisles, tiksliau hibridus ?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 29, 19:25)
Tie patys Muskatnaja. Dabar ir aš nematau jų sėklų.

Perskaičius Jūsų gerus atsiliepimus apie šią veislę, šiais metais įsigijau Muskatnaja belaja iš lhttps://seemnemaailm.ee smile.gif Bandysiu auginti šilnamyje, šiandien sėju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 30 balandžio 2017 - 07:09