Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(Nada... @ 2017 05 02, 11:36)
Jei jum tik hipotereoze, tai tikrai pasiseke, pilna priemoniu skydlaiukes veikali skatint- sidabrazole, zoles ar maistas su jodu , grudinimasis ir t.t. Kodel nebandot, o iskart ant chemijos

Esme,kad tiksliai nezinau,kas man yra. Pirma gyd.sake,kad hipoterioze (po echoskopijos ir tik tth tyrimu), kitas spejo,kad tiroiditas (nes skydliauke padidejus ir skyleta,bet anpo,tth,l3,l4 tyrimai buvo puikus isgerus vaistu,tad atsieme savo zodzius ir padake,kad as sveika), kita netikrino skydliaukes formos,tik viena tth ziurejo,ir parase,kad hipoterioze, difuzine striuma.
Kuris rodiklis rodo,kad autoimuninis tiroiditas? ANPO? Jei jis geras geriant vaistus,reiskia ne tiroiditas?
Bandziau valgyt daug juros kopustu,dilgeliu arbatos ir jonazoliu. Nieko nepadejo,gal net pakenke. Bandysiu kt variantus naturalios medicinos.
Dabar geriu 12.5mg doze,nes jauciuos kaip lavonas,bet noriu alternatyvu. Dar vit.D,selena, omega3 geriu.

Ar imanoma,kad man viskas issiderino del stresu ir tai atsistatys? 4men iki pradzios simptomu pirmu,turejau daug streso kelis men. ir nesveikau gyvenau (daug cukraus,tt).
Atsakyti
QUOTE(Dziul @ 2017 05 02, 13:41)
Esme,kad tiksliai nezinau,kas man yra. Pirma gyd.sake,kad hipoterioze (po echoskopijos ir tik tth tyrimu), kitas spejo,kad tiroiditas (nes skydliauke padidejus ir skyleta,bet anpo,tth,l3,l4 tyrimai buvo puikus isgerus vaistu,tad atsieme savo zodzius ir padake,kad as sveika), kita netikrino skydliaukes formos,tik viena tth ziurejo,ir parase,kad hipoterioze, difuzine striuma.
Kuris rodiklis rodo,kad autoimuninis tiroiditas? ANPO? Jei jis geras geriant vaistus,reiskia ne tiroiditas?
Bandziau valgyt daug juros kopustu,dilgeliu arbatos ir jonazoliu. Nieko nepadejo,gal net pakenke. Bandysiu kt variantus naturalios medicinos.
Dabar geriu 12.5mg doze,nes jauciuos kaip lavonas,bet noriu alternatyvu. Dar vit.D,selena, omega3 geriu.

Ar imanoma,kad man viskas issiderino del stresu ir tai atsistatys? 4men iki pradzios simptomu pirmu,turejau daug streso kelis men. ir nesveikau gyvenau (daug cukraus,tt).

Na pirmiausia reiktu tikslia diagnoze zinot, kad nenusigydyt.
Tiroiditas nepagydomos, hipotereoze - taip, apie kitas skydliaukes ligas neismanau, bet jei liga ne letine, turi but pagydoma.
Tiroidita rodo atpo , echoskopija, jei ATPO nevirsija normos, vadinasi ne tiroiditas Jum, su kuo sveikinu.
Vaistai ( tiroksinas ) nemazina atpo, greiciau atvirksciai.
Atsakyti
Dziul,pabandykit paieškoti kito endokrinologo,kuris objektyviau paziuretu i situacija.Galimai,tai tikroksino šalutinis poveikis.Kitiems buna širdis kala,rankos dreba,nemiega pradejus gerti tiroksina,bet paskui organizmas pripranta.Dar vienas dalykas, geležies turi buti organizme optimalus kiekis.Kitas dalykas-antinksciai.Jie turi dirbti isvien su skydliauke.Nezinau,kaip atliekami antinksciu tyrimai pas mus, apie tai pati kalbesiu su savo endokrinologe sekanti karta.Kortizolis turi buti nei per zemas,nei per aukstas.Kai kurie zmones pasijunta geriau, kai iveda hormona T3.Reikia paciai labai dometis savo liga,kad galetum susikalbeti su gydytojais.Beje jie linke ivairius sutrikimus nurasyti kitoms ligoms,bet ne skydliaukei.Nors aiškiai visi keliai veda i TAI.
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2017 05 02, 14:12)
Na pirmiausia reiktu tikslia diagnoze zinot, kad nenusigydyt.
Tiroiditas nepagydomos, hipotereoze - taip, apie kitas skydliaukes ligas neismanau, bet jei liga ne letine, turi but pagydoma.
Tiroidita rodo atpo , echoskopija, jei ATPO nevirsija normos, vadinasi ne tiroiditas Jum, su kuo sveikinu.
Vaistai ( tiroksinas ) nemazina atpo, greiciau atvirksciai.

Butu labai gerai,jei butu isgydoma. Bandysiu nueit dar pas kelis daktarus.
Geriu jau 6tablete ltyroxin,viena kuriu buvo 12.5mg,kitos 25mg. Sikart jokio staigaus pagerejimo kaip pries menesi,tik ciklas issiderino. verysad.gif Nepakeliamas nuovargis jaucias. Tikiuosi rasiu iseiti,nes vel teks iseit is darbo kaip del paniku. verysad.gif
Atsakyti
O gal man jau hipoteriozine koma arteja. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziul @ 2017 05 03, 07:54)
O gal man jau hipoteriozine koma arteja. verysad.gif

kaip tos panikos atakos pasireiškia?
man buvo diagnozė autoimuninis tiroiditas, ar čia tas pats kas tiroiditas, kuris nepagydomas? aš tokią diagnozę kaip ir išsigydžiau. Ar jis būna hyper ir hipo, ar tiesiog tiroiditas?
man susitvarkius skydliaukę buvo praėję visokios bėdos, bet tuo metu endokrinologė sakė, kad tai nesusiję.. bet manau susiję net labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujoke25: 03 gegužės 2017 - 11:43
QUOTE(Naujoke25 @ 2017 05 03, 13:37)
kaip tos panikos atakos pasireiškia?
man buvo diagnozė autoimuninis tiroiditas, ar čia tas pats kas tiroiditas, kuris nepagydomas? aš tokią diagnozę kaip ir išsigydžiau. Ar jis būna hyper ir hipo, ar tiesiog tiroiditas?
man susitvarkius skydliaukę buvo praėję visokios bėdos, bet tuo metu endokrinologė sakė, kad tai nesusiję.. bet manau susiję net labai

tas pats, ir jis nepagydomas. Jei issigydet, tai gal ne letinis buvo. Ju kelios rusys yra.
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2017 05 03, 13:17)
tas pats, ir jis nepagydomas. Jei issigydet, tai gal ne letinis buvo. Ju kelios rusys yra.

supratau, man buvo ūminis tiroiditas.
Atsakyti
Panikos atakos-kai nei is sio ,nei is to ima plakt labai sirdis ir jaustumeis tarsi 5l kavos isgerus. Silpna daros. Prakaitas musa. Disorientacija aplinkoj. Drebi. Trunka labai ilgai.

Zodziu, as manau tai visiskai susije su vaistais,nors gyd.tai neigia,bet panikos atakos internete siejamos su tuo.

Zodziu, dabar,kai vel emiau gert vaistus, labai silpna ir galva svaigsta,zemas spaudimas, sirdis kalatojas, dusulys ima,ciklas sutriko belenkaip. Jauciuosi tokia invalide ir nebezinau gert vaistus,ar ne.
Po 5tableciu vel hormonai atsistate,tik per 0.2 nenormoj l4. bet jauciuos tragiskai.

Buvau pas seimos gyd,sake,kad tai gali but susije su skydliauke. Kol neisgydys skydliaukes,nieko kito neieskos. Galiu kreiptis i psichiatra arba gert ltyroxina,arba negert ltyroxino.
Atsakyti
QUOTE(Dziul @ 2017 05 04, 08:24)
Panikos atakos-kai nei is sio ,nei is to ima plakt labai sirdis ir jaustumeis tarsi 5l kavos isgerus. Silpna daros. Prakaitas musa. Disorientacija aplinkoj. Drebi. Trunka labai ilgai.

Zodziu, as manau tai visiskai susije su vaistais,nors gyd.tai neigia,bet panikos atakos internete siejamos su tuo.

Zodziu, dabar,kai vel emiau gert vaistus, labai silpna ir galva svaigsta,zemas spaudimas, sirdis kalatojas, dusulys ima,ciklas sutriko belenkaip. Jauciuosi tokia invalide ir nebezinau gert vaistus,ar ne.
Po 5tableciu vel hormonai atsistate,tik per 0.2 nenormoj l4. bet jauciuos tragiskai.

Buvau pas seimos gyd,sake,kad tai gali but susije su skydliauke. Kol neisgydys skydliaukes,nieko kito neieskos. Galiu kreiptis i psichiatra arba gert ltyroxina,arba negert ltyroxino.

Man tokie pozymiai irgi buvo. Pageriau raminamuju, organizmas apsiprato su sintetiniu harmonu ir dabar jauciuosi gerai. Na tik nuovargis liko, bet cia del vaistu , nes tth-0,007. Einu pas endo gal sumazins doze.
Atsakyti
Man aprašyti panikos priepuoliai būdavo (visa drebėdavau, rankos taip drebėdavo, kad šaukštas rankoje polką šokdavo. Kaip alkoholikui su geru stažu be pachmėlo, prakaitas pildavo ir širdis kaip zuikio šokinėdavo), bet skydliaukė veikė gerai ir jokių vaistų dėl jos negėriau. Tik po operacijos paaiškėjo, kad skydliaukė sukietėjusi nuo uždegimo plius buvo mazgas (apie jį iki operacijos žinojau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Benicio: 04 gegužės 2017 - 20:05
QUOTE(Benicio @ 2017 05 04, 20:05)
Man aprašyti panikos priepuoliai būdavo (visa drebėdavau, rankos taip drebėdavo, kad šaukštas rankoje polką šokdavo. Kaip alkoholikui su geru stažu be pachmėlo, prakaitas pildavo ir širdis kaip zuikio šokinėdavo), bet skydliaukė veikė gerai ir jokių vaistų dėl jos negėriau. Tik po operacijos paaiškėjo, kad skydliaukė sukietėjusi nuo uždegimo plius buvo mazgas (apie jį iki operacijos žinojau).

Tai suprantu, kad tie pozymiai buvo prieš operacija ir išsioperavus jie niekur nedingo?Buvau pas endo, bet nenoredamas leido kas antra diena gerti mazesne doze.Esu rizikos grupeje ir todel nenori mazint, tai ir vaikštau tokia pavargusi, labai truksta energijos blink.gif
Atsakyti