Sveiki, pernai pirma karta gyvenime susiduriau su endokrinologais del sirdies permusimu ir ciklo sutrikimu. TTH rode 4.8. Echoskopija ideali. Man paskyre ltyroxin po 25mg. Po menesio vaistu gerimo atsirado nesveikos panikos atakos,trunkancios visa diena, del ko nebegalejau dirbti.
Nuejau raminanciu israsytu vaistu,nes maniau,kad isprotejau. Tada biski uzmeciau Ltyroxin, geriau nereguliariai,nes nesureiksminau skydliaukes ligos,svarbiau buvo atsikratyt panikos. Po keliu men ltyroxin gerimo issityriau tth-5.60. Tada nuejau pas endokrinologa ir man pasake gert ltyroxina savaitgaliais po 50mg,o paprastom dienom-25mg. Isgeriau ta visa tablete ir po kurio laiko pajutau visa nunesancia panika,kuri truko 10val. Isgeriau 5stiprias raminancias tabletes,kas beveik mirtina doze,bet vaistai nepadejo. Buvo pragaras ta diena isgyvent.
Tada paskaiciau internete,kad zmones sieja panika ir ltyroxin. Nutariau nustot gert vaistus,tuolab,kad geriau juos beveik siaip sau. Tada eme atsirado apatija ir depresija,kuri vis gilejo. Po 8men issityriau tth. Parode 8.9tth. Uzsirasiau pas endokrinologa ir savarankiskai isgeriau 6tabletes po 25mg. Endokrinologas pasake,kad panikos atakos ir nerimas nesusijes su liga,vaistais niekuo. Pasake,kad mano skydliauke grubleta ir didele. Pasake,kad ltyroxin neskiria,kai tth iki 8buna,ir visada ziuri kt hormonu tyrimu,kuriu man nedare. Taigi,2d negeriau vaistu ir pasidariau tyrimus po savaites nuo pask.tyrimu. Sikart viskas buvo idealu,isskyrus vit.D. Gyd.pasake,kad anksciau tyriaus kioske,hormonai taip nesokineja,ir kad jam pasirode,kad skydliauke grubleta. Pasake,kad esu sveika ir gerciau tik vit.D.
Negerdama vaistu vel emiau jaustis lavonu ir po menesio issityriau tth-7.8. Nuejau pas kita endo-pasake,kad psichika gali but isiaudrinus del vit.D stokos ir liepe gert ltyroxin po 25mg. Paklausiau,ar skydliaukes funkcija neaptingsta,kai geri vaistu-sake,kad tikrai ne,-buna moterys nustoja gert ir pagereja. O forume ziuriu,kad cia visoms tik didina tas dozes...
Forumuose,moksliniuose strp randu l.daug info,kad vaistai kelia panika,apskritai skydliauke gali lemt net psichikos ligas.
Taigi, ka man daryt? Geriant ltyroxin panika daro mane invalide, o negeriant jauciuos lavonas,vos sugebantis dirbt.
Ar hipoterioze isgydoma,jei ji atsirado 30metei?
Ar yra kt vaistu nei ltyroxin?
Kur rast gera endokrinologa Vilniuj,kuris panikos,nerimo nenurasys ne skydliaukei.
Jei jum tik hipotereoze, tai tikrai pasiseke, pilna priemoniu skydlaiukes veikali skatint- sidabrazole, zoles ar maistas su jodu , grudinimasis ir t.t. Kodel nebandot, o iskart ant chemijos sedat?
Jei tiroiditas, tai blogiau- situ priemoniu vartot negalima.