QUOTE(Alexandra.R. @ 2017 09 26, 13:32)
turiu nemazai saldytu grybu. Lyg baravyku

Galvoju, gal sriubai juos butu galima sunaudoti, bet... nezinau kaip tokia sriuba virti, kiek laiko grybai verdami, ko dar deti. Gal kuri ka patars
Papildyta:
turiu nemazai saldytu grybu. Lyg baravyku

Galvoju, gal sriubai juos butu galima sunaudoti, bet... nezinau kaip tokia sriuba virti, kiek laiko grybai verdami, ko dar deti. Gal kuri ka patars
Baravykai - nerealus gėris. Tik dėl sriubos tai nepatarsiu - nedarau. Bet... Darau barščius su "ausytėmis". Išverdu paprastus raudonų burokėlių barščius ir link pabaigos sudedu "ausytes". Tos "ausytės" - tai koldūniukai su grybais. Paprastai tai būna džiovinti, užplikyti, išmirkyti tame pačiame vandenyje ir sumalti baravykai. Tada nukošiu, skystį - į barščius, maltus grybus su labai mažai aliejaus apkepinu su svogūniuku, kvep pipirais ir lauro lapu. Toks ir įdaras. Kai pravėsta - formuoju mažus koldūniukus ir apverdu barščiuose. Nepaprastai skanu. Net jaunimas, kuriems burokėliai atrodo nevalgomas dalykas, šiuos barščius lapnoja ir net pasiilgsta. O šaldyti baravykai, manau, irgi turi puikiai tikt. Atšildot, sumalat, pakepinat...
Bandykit. Nebijokit bandyt! Kaip sakoma - Nojaus laivą pastatė mėgėjas, o Titaniką - profesionalai