Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

QUOTE(dzūkė @ 2016 09 18, 15:36)
Žodis žeidžia, bet sako išsikalbėt irgi reikia, nelaikyt savyje  lotuliukas.gif

kartais reikia išsiaiškinti, nes supranti, kad žmogus turi tik dalį informacijos, todėl likusią dalį susigalvoja, interpretuoja savaip ir... gaunasi kas gaunasi. Manau, kad padariau viską, ką galėjau padaryti dėl taikos ir ramybės. Viską išsiaiškinom, su kuo viešai, su kuo asmeniškai ir manau, kad daug kas pasikeis. Na, bent tikiuosi.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 09 18, 15:35)

Tavo vaizdų nerodo, bet kaip suprantu, kalba eina ne apie pirmą žydėjimą. Na ir šiaip, kam ankštys, jeigu nesėsi, alina augalą...

Dar kartą VAIZDAS Augalas šimto metų biggrin.gif ir sėt nesiruošiu. Atsirado panorusių, tai aukojuosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 18 rugsėjo 2016 - 15:02
QUOTE(rusma @ 2016 09 18, 16:00)
Viską išsiaiškinom, su kuo viešai, su kuo asmeniškai ir manau, kad daug kas pasikeis. Na, bent tikiuosi.

Taip, išsiaiškinom 4u.gif O ar kas pasikeis bus matyt mirksiukas.gif Iš mūsų pusės viskas tvarkoje, tiek dzūkė tiek aš išsakėm ką galvojam. Dabar daugiau žinau ir apie prekeivių situaciją. Ir baigiam šią temą 4u.gif

Šis forumas buvo skirtas gesnerijinių augintojoms, mylėtojoms apie jų auginimą, priežiūrą. Savo augintinių nuotraukų pasidalinimu, patarimai naujokėms ir senbuvėms. Veislių aptarimais ir t.t. Tegul ir toliau toks išlieka, kad būtų malonu į jį bet kam užsukti ir pasidžiaugti 4u.gif
Taip kad mokėkim džiaugtis gyvenimu, kiekvienu žiedeliu ir guostis jei kas nepasisekė .
O finansiniai, komerciniai reikalai lai lieka "už kadro " mirksiukas.gif Arba kaip visada buvo AŽ 4u.gif
Atsakyti
user posted image Cerruti.

user posted image 7119 (Klezcinskyj)

user posted image Leon

Man , kaip tam, iš pasakos Joneliui. Jei strepsas turi geltoną viduriuką, tai ir gražus. blush2.gif
Mano AV Kokteil žydėjo labai jaunas, vidiriukas buvo vos vos žalsvas, todėl įspūdžio nepaliko.Gal kai suaugs, atrodys kitaip, pakeisiu nuomonę.
Vidam drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 09 18, 16:53)
Leon Jei strepsas turi geltoną viduriuką, tai ir gražus. 

Na, tai, kad labai gražūs su geltonu viduriuku - tiesiog šviečia Leon labai labai patiko, kai turėjau. Nelabai seniai pas mane dzūkės dėka atsirado Keigetsu, ko gero, labai panašus į Leon, tai, manau, man jos užteks, jei sėkmingai užauginsiu iki žiedų

Jau naują pumpurą kelia B.Psychedelic Sun, švies saulute 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rusma @ 2016 09 18, 13:20)
Man jos žydinčios nereikalingos.

Vajeee, toks grožis ir nereikalingas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(klivija2 @ 2016 09 18, 15:23)
Na man ši veislė ryški ypač žalsvas viduriukas,

Na, labai gražūs žiedai wub.gif Bet jūsų, klivija2, nuotraukose, visi strepsai puikiai atrodo, pagal nuotraukas renkantis, tai visų norėtum thumbup.gif Ai, na, fantaziukus tai rinkčiausi ne visus
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 18, 17:25)

Vajeee, toks grožis ir nereikalingas blink.gif

užtenka grožio iš forumiečių (ir ne tik) nuotraukų - puikiausiai atpažįstu savo vaikus. Didelius, gražius, užaugusius. Ir man gana džiaugsmo mirksiukas.gif . Smagu matyti, kad jie džiugina žmones. Nes jeigu dar stengčiausi auginti dėl grožio sau, nebesugebėčiau tiek apeit. Kažko turi atsisakyti. Pirmiausia ir atsisakiau suaugusių augalų. Čia matyt kaip batsiuvys be batų.

Mama pernai kažkiek augino streptokarpų didelių, iš sportinio intereso - sakė noriu pažiūrėt, kokio dydžio gali užaugti ir kaip tada atrodo. O šiemet kai pamatė rusiškas/ukrainietiškas sanpaulijas didžiuliais žiedais, tai strepsius ištrenkė - sake, kad sanpaulijos jai daug labiau patinka - tai gal kokių 20 augina didelių, žiedams, sau (tiksliau, nežinau, kuri auginam, nes jos darbas tik džiaugtis, o mano - įpilt tirpalo į indelį su fitiliu). Prieš žiemą mesiu. Pavasarį kitas pasodinsiu. Ir viskas, visa kita - leliukai, paaugliukai, starteriukai. Ir vis mažėja, mažėja strepsų veislių, nes sanpaulijų daugėja. O kažkada buvo atvirkščiai. Net visai atvirkščiai - nė vienos sanpaulijos nebebuvo likę, visas buvau išmetus, vėl iš naujo užsiauginau.
Atsakyti
Vadinasi aš auginanti vien tik streptokarpus mastau.gif jūsų tarpe būsiu retenybė hihihi.gif
user posted image

user posted image

user posted image

lb mėgstu kai palangės žieduose, gėlės savo žiedais pirmiausia turi džiuginti augointoją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 18 rugsėjo 2016 - 17:53
QUOTE(klivija2 @ 2016 09 18, 18:49)
Vadinasi aš auginanti vien tik streptokarpus    mastau.gif jūsų tarpe būsiu retenybė  hihihi.gif

Ir žinoma, vaikučių auginimo neatsisakyit mirksiukas.gif Na, nors minimaliai biggrin.gif
Atsakyti
Vėl vaizdai verčia aiktelėti - gražu, labai wub.gif thumbup.gif Aš įnoringas šis strepsas, klivija2?
Turiu šiemet susirinktas gal 7 sanpaulijas ir daugiau turbūt įvairovės nebus. Bent šiemet biggrin.gif Man sanpaulijos konkurencinėje kovoje stipriai pralaimi strepsams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 18 rugsėjo 2016 - 17:55
Pas mane ši veislė nenori daugintis, na skupa ant vaikų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 09 18, 18:49)
Vadinasi aš auginanti vien tik streptokarpus    mastau.gif jūsų tarpe būsiu retenybė 

turbūt. Visos gi ant achimenių pasinešė.
Jei vertint procentaliai, iš kambarinių pas mane jau apie 60 proc. sanpaulijos, 30 strepsai ir 10 ritleniai. Išgrūdau lauk visas achimenes, gloksinias ir siningijas, baigiu parduot kolumnėjas ir daugiau jų neauginsiu.

Papildyta:
QUOTE(klivija2 @ 2016 09 18, 18:55)
Pas mane ši veislė nenori daugintis, na skupa ant vaikų  rolleyes.gif

aš ją padauginau tik kartą, iš jauno lapo. 2 kartus itin nesėkmingai - visai supuvo be nieko. Sunki jinai. Kažkada labai norėta, tiesiai iš pirmų rankų gauta ir nudaigota verysad.gif.
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 18, 18:53)
Man sanpaulijos konkurencinėje kovoje stipriai pralaimi strepsams...

čia žiūrint ką turėt galvoj. Jos turi pliusų, turi minusų lyginant su strepsais. Bet pliusų matyt turi daugiau, nes jų augintojų pasaulyje, bijau numažint, bet turbūt keliolika kartų daugiau nei streptokarpų augintojų.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 09 18, 19:03)
čia žiūrint ką turėt galvoj. Jos turi pliusų, turi minusų lyginant su strepsais

Strepsai man tiesiog gražesni smile.gif
Atsakyti