Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

QUOTE(ausrazs @ 2016 09 18, 19:12)
Strepsai man tiesiog gražesni  smile.gif

Dėl skonio kaip sakoma nesiginčijama. Jenikejevo šiltnamyje man jie irgi gražesni už pačią gražiausią sanpauliją. Bet kai žinai, kad idealiai gražią sanpauliją gali užauginti eilinių gabumų kiek pasitreniravęs vidutinis pilietis, aišku, jei tam turi bent vidutines sąlygas, o idealiai gražų streptokarpą - tik smarkiai prakutęs augintojas arba profas, plius dabar jau yra žymiai gražesnių sanpaulijų veislių, nei, kad buvo vos prieš kokius 3 metus, nebesakyčiau, kad streptokarpai man būtinai gražesni. Yra gražios veislės, ir gražūs augalai. Gražūs augalai pas sanpaulijas būna dažniau, dėl to, kad jas lengviau auginti lotuliukas.gif

Anksčiau taip, nepalyginamai, gal, kad neturėjau gražių sanpaulijų lotuliukas.gif

Yra labai gražių sanpaulijų, su maždaug 8 cm. skersmens žiedais, jų įvairovė neabejotinai didesnė nei strepsų, jų yra išskirtinai gražiais margais lapais, kai gali grožėtis nežydinčia skrotele, na ir dar dydžio tokio, kad padėjus žydinčią ant degtukų dėžutės dar daug vietos lieka. Strepsai viso to neturi. Margalapių žiedai neišvaizdūs, mini formos tokios tik teoriškai mini, selekcija, kad ir juda pirmyn, vis tiek, gaunasi tas pats per tą patį...

tai kai visa tai sudedi - atsakymo kas gražesni pasakyti nebegali smile.gif.
Atsakyti
Dėl auginimo lengvumo-sunkumo, tai ir sanpaulijos pas mane nupūdavo Gal net sanpaulijoms kokį puvinį lengviau užnešti(pavyzdžiui, nulaužus lapą) , nes jų stiebeliai sultingesni, vandeningi. Kai žydi, visi augalai gražūs, bet strepsų žiedai ant ilgų kotų - tokie elegantiški gramofončikai wub.gif Standartinėms sanpaulijos man ir vietos gaila: skrotelė juk horizontali ar beveik tokia, nemažai vietos užima, nelabai kokį kaimyną priartinsi ir lapų kaip strepsui neapkarpysi. Kai nepažinojau strepsų - sanpaulijos buvo bene pačios gražiausios kambarinės gėlės, auginau parduotuvines nuo paauglystės - tos tai gajos, atsparios, nelepios. Lyg ir kenkėjai anais senais laikais nepuldavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 18, 19:47)
Dėl auginimo lengvumo-sunkumo, tai ir sanpaulijos pas mane nupūdavo Gal net sanpaulijoms kokį  puvinį lengviau užnešti(pavyzdžiui, nulaužus lapą) , nes jų stiebeliai sultingesni, vandeningi.

Lyg ir kenkėjai anais senais laikais nepuldavo  biggrin.gif

jos labai bijo temperatūrų žemesnių, iš to ir visi puviniai dažniausiai. Čia jų minusas, bene didžiausias.

Kenkėjai atsirado su atsidariusiom sienom. Skydamarių baltų anksčiau tikrai nebuvo, raudonų erkučių - irgi užsivežėm, tokio daikto kaip šakninis skydamaris pas mus irgi nebuvo. Reikėtų kokius senus užrašus pasiskaityt, bet kai mokiausi, vargiai ar visi šitie gyviai net vadovėliuose buvo, kiek pamenu - tai ne, na gal aš labai blogai mokiausi g.gif

Dabar turim daug augalų ir daug brudo. Kaži kas geriau lotuliukas.gif
Atsakyti
user posted image

DS Navstreču Vetru.Ko gero pati gražiausia iš ds-sikų wub.gif .Labai nevykusiai nuauginusi skrotelė.nuo pernai metų stovi ant fitilio.Jau net pačiai įdomu kiek dar trauks g.gif
Dar ir mane prie ištikimų strepsiukams priskaitykit. ax.gif Achimenės manęs nepakabino. Turiu kelias, bet dar žydi, o lapai jau gelsta, stiebai kaip žagarai. Nieko gražaus, tik, kad patogios gėlės.
Sanpauliukės nebevilioja, jau praeitas etapas. Nors tokią,kur žydinti ant degtukų dėžutės stovi, ir dar vietos lieka, būtų įdomu pamatyti.
Tokių kenkėju, kaip Rusma pavardino, tikrai nebuvo Buvau paėmusi A. Lučinskienės knygą 1980 m leidimo apie kambarinius augalus.Turėjo amarų, tripsų, voratinklinių erkučių, šiltnaminių baltasparnių, skydamarių, tų kur ant lapų. Šakninių nemini, matyt nebuvo. Patobulėjom, ką jau sakyti.
Ir praktiškai viską trūčidavo karbofosu arba chlorofosu.Ir nuodų tokių nebėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 18 rugsėjo 2016 - 19:13
Lisitėja2, labai gražus wub.gif Man gal ne pats gražiausias iš DS, bet jis tikrai išskirtinis thumbup.gif
Atsakyti
O man patinka ir streptokarpai, ir sanpaulijos ir achimenės wub.gif Skirtingi augalai , visų skirtingi žiedai ir tas man patinka smile.gif Vien strepsiai jau buvo atsibodę. O kas liečia atsparumą, tai aš sėkmingai nužudau tiek sanpauliją, tiek strepsą biggrin.gif Tik tiek kad dabar tai ramiai priimu, kaip neišvengiamą dalyką juos auginant.
O žydinčios palangės man labai labai patinka, mano džiaugsmas wub.gif

Labai gražūs žiedai 4u.gif
Atsakyti
Kiek daug siandien ziedu. Labai grazu. wub.gif
Man strepsai patys mylimiausi. Nors vel pazaidimui nusipirkau viena mini traileri. Kol kas viena.
Achimenes grazu, bet labai jau greit nuzydejo pas mane. Atrodo neuzdziovinau.
Atsakyti
Noriu paklausti naudojančių augalams dirbtinį apšvietimą - kokio stiprumo lempas kokios ploto lentynoms naudojate? Vėstant oras ir balkone, ir namuose, manau, greitai kai kuriuos augalus kišiu po lempomis, dar šį sezoną pamatyčiau naujokų žiedų (turiu omenyje smitiantes, kai kurias kolerijas ir ritlenius, kuriems tuoj bus per šalta). Mano lentynos yra mažos ir įtaisyta tik po vieną 9 W lempą. Gal geriau pasinaudoti staline lempa, įsukus stipresnę lemputę? Ar tos vadinamosios taupiosios lemputės irgi yra kaip dienos šviesos? Ačiū.
Atsakyti
Lempos diametru T5 (plonos)
Šviesumo spektras 865-balta spalva, tokios pas mane augaliniuose akvariumuose, būna dar baltesnės, kai pirkom tuo metu pardavime nebuvo.
Lentynos priklauso nuo turimų padėklų pločio-ilgio, kuo ilgesnė-platesnė lentyna tuo daugiau reikės padėklų ir lempų, čia jau ir vyras žinos-patars, svarbiausia atitaikyti spektrą smile.gif
Svarbu--aukštis tarp lentynų, jis priklauso ką tose lentynose auginsit, suaugusiems strepsims jis bus aukštesnis, vaikučiams ir fragmentams - tarpas daug žemesnis.
Taupi lemputė nuo savęs įsidegus skleidžia karštį, augalams negerai, be to lentynoje ji netolygiai paskirsto skleidžiamą šviesą smile.gif
Atsakyti
Ačiū, klivija 2, lentynas jau turiu ir jų aukščio nebepakeisiu. Kai augindavau vaikučius ar mažus augalus, juos pakeldavau iki lempų ant kokių nors "pastolių". Bet, pavyzdžiui, smitiantės yra aukštos, ir žiedynus aukštai iškelia, tai jų lapai, jau nekalbant apie žiedus, gali atsidurti prie pat lempų.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 19, 10:06)

pirmiausiai tai reikėtų pradėti nuo to, koks tų smitiantų poreikis šviesai mirksiukas.gif . Aš apie jas nieko nežinau, ieškoti nelabai turiu kada. Tada jau galima spręsti kiek, kokių lempų. Ritleniai po lempom negražūs - tįsta, buvo grąžinti ant palangės. Aišku, aš su lempom tikrai nepersistengiu, pas mane sanpaulijos po lempom auga, jos 4 kartus mažiau reiklios šviesai, nei strepsiai (pasak Jenikejevo). Jos augdavo ir po staline dienos šviesos lempa. Ant šaldytuvo. Šviesdavo tik ta lempa, būtent tokiam plotui. Joks šviesiamėgis augalas TOKIOM sąlygom tikrai neaugtų, juo labiau - nežydėtų.
Atsakyti
Šiemet strepsus persodinau pasivėlinusi, tai sumąstė kad diena dar pakankamai ilga ir reikia žydėti, tai padariau keletą nuotraukų, rudeninio žydėjimo:)
Mano džiaugsmelis smile.gif

UA-Dikaja Orhidėja,labai gražūs dideli žiedai.Lapai dideli bet kai mano pakabinta, tai gaubiasi žemyn, tai visai nedaug vietos užima smile.gif
user posted image

DS-Za Granju , jau nuo seniai turiu, bet dar neatsibodo.
user posted image

Sonia, labai mylima, žiedai dideli, spalva graži smile.gif
user posted image

UA-Bolero
user posted image

Matosi DS-Cyplionok tinginys,leidžiantis po vieną žiedstiebį. Kampe mėlynuoja Persian Carpet dėl jo spalvos, negalvoju atsisakyti.
user posted image

Išsiskleidė DS Himalayas, gražiai melsvas smile.gif
user posted image

Pagražėjęs DS-Golfstrim
user posted image

Atsakyti