Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

QUOTE(agnicc @ 2016 09 27, 10:13)
tiesiog užrašiau tam kad būtų aiškiau , kad tai Piotr Kleszczynski streptokarpai.

Kam reikia ir įdomu - tas žino, saviveiklos prie pavadinimų tikrai nereikia, užtenka jau lenkų saviveiklos su inicialais svetimais, o norint nurodyti kieno veislė, pavardė rašoma skliausteliuose.

Visus inicialus davė selekcininkai, arba nedavė jeigu jiems nereikia. Kartais santrumpos visai ne vardo ir pavardės raidės, o koks nors kitas trumpinys - tarkim Sklerovos UA- Ukraina. Jautrūs tie autoriai - pvz. Jenikejevas nepatenkintas net jeigu jo veisles vadina rusų arba ukrainiečių selekcija, reikalauja vadinti Dimetris selekcija. Gerai, kad Piotras lietuviškai nesupranta, o tai ir jam taptų nebeaišku kas per naujadaras.
Atsakyti
O man labai logiškai atrodo žymėjimas PK, nereikia patikslinti,kad tai Piotro Klezcinskio veislė. Nes naujokėms yra aktualu, kas kieno. Bet tokia saviveikla gal tiesiog nepriprasta ir netoleruotina. Tai tikriausia selekcininko sprendimas.
Achimenes laikau rūsyje su visu vazoniku, ir pamirštu palaistyti. Nieko joms nenutinka.Na, nebent kam rankos panyžta išmesti, atsiet vis tiek numirė hihihi.gif
DS Sofi Ruletovna tobula wub.gif Full Moon graži, bet labai panaši.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 09 27, 11:21)
Įsivaizduojat, aš šiandien atradau DS-Sofi Ruletovna  (DS-Софи Рулетовна)  biggrin.gif Visą laiką įsivaizdavau kad žydi dvi Full Moon. Paėmiau persodint, užrašyta DS-Sofi Ruletovna- pažiūrėjau užrašus-  tikrai pirkau  biggrin.gif Dabar skirtingi selekcininkai turi panašių veislių.....

Abi veislės gražios, jei reiktų rinktis-ilgai mįslyčiau kurią pasilikti smile.gif
Full Moon pas mane kvailioja, žydi tai rulete, po to grynai vienspalviais žiedais, po kurio laiko vėl rulete--prašosi atnaujinama smile.gif jei kas turės šios veislės teisingą strepsiuką-pasiūlykit man blush2.gif

Rusma teisingai pastebėjo-- jei norim selekcininko pavardę dėl aiškumo prirašom pilnai , be trumpinimų skliaustuose šalia veislės pavadinimo rolleyes.gif
Aš taip pat ne iš karto supratau ką reiškia priekyje tas PK , pirma mintis, kad čia P. Kleszcynskio fantazijos, net nusijuokiau mintyse iš jo biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 09 27, 11:52)
O man  labai logiškai atrodo žymėjimas PK

matyt Piotrui taip neatrodo, jeigu jis rusų praktikos neperėmė. Jis gi vienintelis visam pasauly duoda lenkiškus pavadinimus, tai kam jam tie inicialai? Bet pasiūlykit, o gal jam patiks lotuliukas.gif

Su sanpaulijom truputį buvo problemų - K.Morevas savo nekrikštytus sėjinukus neša parduoti į parduotuvę. Žmonėms patiko kai kurie, pradėjo dauginti ir pardavinėti su savo sugalvotais pavadinimais. Ilgai jie ten riejosi, kelis metus, selekcininkas pyko, prašė nepardavinėti, nes tai jo brokas, maždaug norit - auginkit - lapus atidavinėkit, bet jeigu pardavinėjat kaip Morevo - jam įžeidimas, jo apvogimas ir t.t. O sanpaulijos labai gražios - už kai kurias veisles, kurias jis pripažįsta veislėmis, daug kam, ne tik man atrodo geresnės. Čia kurią dieną žiūriu - pasidarė SM prie tų pavadinimų - sėjanec Moreva. Na pagalvojau - ačiū Dievui, tvarką įvedė. O tai buvo taip - bardakas - nei Morevo, nei ne Morevo - nei veislė, nei kas. Bet sprendimas matyt jo paties, labai nenori, kad nesiskirtų, kam jis vardą davė, o kam nedavė ir nurašė kaip defektą. Autoriaus reikalas kaip jam savo kūrinius vadinti...

Na, Klivija, su Full Moon Jums tiesiog nepasisekė - jeigu DS Sofi aš išmečiau apie pusę, nes buvo sportai, Full Moon laikiau stabilia. Pas jus tik jis taip... Kažkoks keistuolis papuolė.
Atsakyti
Aš kaltinčiau tik patį Morevą, kam paleidžia sėjinukus į svietą ir paskui pyksta už bardaką. Jeigu toks rimtas selekcininkas, tegul ir leidžia tik patikrintas veisles. Bet, deja, pinigas viską daro...
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 09 27, 12:38)
Aš kaltinčiau tik patį Morevą, kam paleidžia sėjinukus į svietą ir paskui pyksta už bardaką.

Nežinau, kaip dabar, anksčiau Jenikejevas siūlydavo pirkti sėjinukus su TEISE duoti savo pavadinimą smile.gif Kam labai svarbu turėt savo, "vardinę" veislę, galėjo turėt
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 27, 12:42)
Nežinau, kaip dabar, anksčiau Jenikejevas siūlydavo pirkti sėjinukus su TEISE duoti savo pavadinimą  smile.gif Kam labai svarbu turėt savo, "vardinę" veislę, galėjo turėt

tai ir dabar tas pats, tik ne tiems, kuriuos jis pats su numeriais parduoda, o tiems, kurie yra jo "brokas" skirtas išmetimui. Jeigu patinka - gali imti, jei vietoje pasiimi, vadinti, tik rašyti, kad ne DS, o rusiškas raides.

Morevas taip, pritariu Dzūkei, keistokai elgiasi. Jeigu jau taip saugai savo reputaciją, tai kam pardavinėt tai, ką pats laikai broku ir bijai, kad paplitęs pakenks tavo reputacijai - maždaug jo veislės netikę lotuliukas.gif . Dabar gi daug kas pripažįsta, kad jis iš rusų - kiečiausias... Bet jam galima, jis selekcininkas.
Atsakyti
DS-Кот Бегемот ar labai sportuoja vaikučiai , kiek ant kiek ?

Pvz DS-902 man neišaugino nė vieno tikro vaiko, visi žydėjo sportu

DS-Колдовская Ночь --iš 6 vaikų tik 2 teisingi ( vienu metu suaugęs gali žydėti teisingais ir sporto žiedais ant to pačio lapo)

DS-Черная Кошка--iš visų 7 vaikų tik 1 teisingas ( vienu metu suaugęs gali žydėti teisingais ir sporto žiedais ant to pačio lapo)

DS-Посадобль---visi vaikai teisingi, pas mane sporto nebuvo

DS-Альмандин 950---pusė vaikų sportas, pusė teisingi.

DS-Красное и Черное---pirmas vaikas iškart teisingas, kiti 2 vaikai dar nežydėję, tūno lentynoj.( vienu metu suaugęs gali žydėti teisingais ir sporto žiedais ant skirtingų lapų)

DS-Плюшевый Зверек--pas mane visi vaikai teisingi,

DS-Беленький Пушистый Зверек--įsigyjau teisingą vaiką , nedauginau ( vienu metu suaugęs gali žydėti teisingais ir sporto žiedais ant to pačio lapo)

Įdomu ko galima laukti iš DS-Кот Бегемот , kiek tikėtis teisingų vaikučių g.gif
Atsakyti
Kažin ar tiesa ar ne g.gif Kažkada seniai, neatsimenu kur skaičiau kad fragmentas antra eile išaugina teisingus vaikus ( kai nuimi vaikučius, o fragmentą palieki dar perinti vaikučių )

Ir dar skaičiau kad margalapių sanpaulijų, dauginimui reikia sodinti patį žaliausią lapuką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 27 rugsėjo 2016 - 20:46
QUOTE(klivija2 @ 2016 09 27, 21:27)
DS-Кот Бегемот ar labai sportuoja vaikučiai , kiek ant kiek ?

kol kas pas mane visi sportai - o tai buvo JENIKEJEVO augalas, iš jo dauginau.
Tą patį girdėjau - sakė augintoja, kad visi iš eilės sportai.

Vidam - bandžiau - netiesa, nenustačiau jokios priklausomybės. Būna pirmi vaikai teisingi, paskutiniai - sportai - ir atvirkščiai.

O dėl žalių lapukų - taip - jie gyvybingesni. Margalapis augalas žiūrit iš jo pozicijos - ligonis, kaip žmogus su blogu krauju. Tai iš žalio lapuko auga stipresni vaikučiai ir jie būna margi, pagal veislę. Tuo tarpu iš streptokarpo - ne. Margi vaikučiai auga tik iš baltos vietos - iš žalios auga visai žali verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 09 27, 10:36)
Kam reikia ir įdomu - tas žino, saviveiklos prie pavadinimų tikrai nereikia, užtenka jau lenkų saviveiklos su inicialais svetimais, o norint nurodyti kieno veislė, pavardė rašoma skliausteliuose.

Visus inicialus davė selekcininkai, arba nedavė jeigu jiems nereikia. Kartais santrumpos visai ne vardo ir pavardės raidės, o koks nors kitas trumpinys - tarkim Sklerovos UA- Ukraina. Jautrūs tie autoriai - pvz. Jenikejevas nepatenkintas net jeigu jo veisles vadina rusų arba ukrainiečių selekcija, reikalauja vadinti Dimetris selekcija. Gerai, kad Piotras lietuviškai nesupranta, o tai ir jam taptų nebeaišku kas per naujadaras.

Dar grįžtant prie šios temos - dėl Piotr Kleszczynski streptokarpų pavadinimų rašymo , buvau jo užklaususi ar galima šalia jo pavadinimo rašyti jo vardo ir pavardės raides pvz.: "PK- streptokarpo pavadinimas" , jo atsakymas buvo (cituosiu angliškai) - " It isn't a mistake. This way he can be."
Pritariu Listėjai , kad logiškai atrodo žymėjimas PK, nereikia patikslinti,kad tai Piotr Kleszczynski veislė..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnicc: 28 rugsėjo 2016 - 10:04
QUOTE(agnicc @ 2016 09 28, 11:02)

tai tą patį ir sakiau - paklauskit - jeigu jam tinka - vadinkit. Tik jeigu vieni vadina vienaip, kiti - kitaip, tai net patyręs augintojas pagalvoji - kas čia per nesąmonė (sąmonė, naujovė?)- čia tas pats ar ne? Ir NIEKUR daugiau taip parašyta nemačiau. Niekur.
Atsakyti