Silvija

aciu

QUOTE(silvija72 @ 2016 09 26, 09:28)
toki grazu augala pradanginai,as is fragmentu apipuvusiu perinu vaikus,o tu numarinai 

Ką moku tai moku, man pradanginti juokų darbas, nereikia mokytis

O tu perink perink, krauk man kraitelį

Dilgėlė Silver Feather

Graži dilgėlė
Lapų grožis,vos ne kaip ritlenio

QUOTE(dzūkė @ 2016 09 26, 15:23)
Dilgėlė Silver Feather
Graži ir su žiedais, ir be žiedų

QUOTE(ausrazs @ 2016 09 26, 19:17)

mano dukra mazoji kai pamate pirma karta achimeniu,sako kokios cia dilgeles ir dar zydi?

Kaip galvojat per žiemą laikyti achimenes ? Pažiūrėjau tiek daug pas mane tų "bliudų"

kisk po lova ir lai miega

QUOTE(Vidam @ 2016 09 26, 22:00)
Kaip galvojat per žiemą laikyti achimenes ? Pažiūrėjau tiek daug pas mane tų "bliudų" 

Aš tai tuos 'bliūdus' vieną ant kito rusyje sukraunu. Ir taip kelias krūvas. Peržiemoja gerai. Kažkaip nedrąsu iškasti ir subėrus į maišelius su vermikulitu šaldytuve laikyti. Nors rimti achimenių augintojai būtent vermikulite laiko. Vis žadu pabandyti laikyti kitaip ir nepakeičiu savo įpročio

QUOTE(Dalelė @ 2016 09 26, 22:49)
Aš tai tuos 'bliūdus' vieną ant kito rusyje sukraunu.
Vis žadu pabandyti laikyti kitaip
Vis žadu pabandyti laikyti kitaip
Aš esu laikius ir vienaip, ir kitaip. Savo galva - tai su visais vazonais, sukrautais į dėžes prie maždaug +14 - išsilaikydavo. Esu pirkus rudenį - gavau "plikas" - paprašiau patarimo, ką man su jom daryti - pasiūlė įpilti vermikulito arba sausų durpių ir kišti į šaldytuvą.
Na ką aš galiu pasakyti - šiaip aš nežinau, ką joms reikia padaryti, kad jas nužudyti, mano sąlygom jos nemirtingos

Sausį jau pamačiau, kad dygsta. Tada patikrinau ir vazonuose - nu dygsta - iškasiau, dar bandžiau kišti į šaldytuvą. Kai kurioms skabiau tuos ūglius kaip bulvėm. Jos leido naujus. Tada gavau sodint viduržiemį - nebūčiau mačius, kas darosi, nebūčiau kišus ir nagų gal... Kitais metais trūnijo žemėse, kuriose augo ir gerai buvo. O su tuo vietos užėmimu, kai man realiai labiausiai reikia vietos daržovių daigams, jos mane ir pribaigė

Viena tik galiu pasakyti, ko negalima daryti - tai kelių rizomų grynai be nieko sukišti į zip paketus - jos kvėpuoja, gaunasi drėgmės, tada sudygsta vienos į kitas - gaunasi blynas persipynęs (būtinai turi būti sausa medžiaga izoliavimui - vermikulitas ar durpės, kad sugertų kondensatą). Tokias suaugėles jau lieka tik išmesti, aišku jos gyvos, galima buvo sodinti, bet aš jų tiek turėjau daug, kad man jos tik trukdė gyventi - tai nebegelbėjau.