Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-27

Silvija wub.gif
Atsakyti
aciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 09 26, 09:28)
toki grazu augala pradanginai,as is fragmentu apipuvusiu perinu vaikus,o tu numarinai unsure.gif

Ką moku tai moku, man pradanginti juokų darbas, nereikia mokytis tongue.gif biggrin.gif

O tu perink perink, krauk man kraitelį mirksiukas.gif Labai laukiu UA wub.gif
Atsakyti
Dilgėlė Silver Feather
user posted image
Atsakyti
Graži dilgėlė smile.gif Lapų grožis,vos ne kaip ritlenio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 09 26, 15:23)
Dilgėlė Silver Feather

Graži ir su žiedais, ir be žiedų thumbup.gif Man į dilgėles tai achimenės labiau panašios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 09 26, 19:17)
Graži ir su žiedais, ir be žiedų  thumbup.gif Man į dilgėles tai achimenės labiau panašios  smile.gif

4u.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
mano dukra mazoji kai pamate pirma karta achimeniu,sako kokios cia dilgeles ir dar zydi? lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip galvojat per žiemą laikyti achimenes ? Pažiūrėjau tiek daug pas mane tų "bliudų" doh.gif
Atsakyti
kisk po lova ir lai miega lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 09 26, 22:00)
Kaip galvojat per žiemą laikyti achimenes ? Pažiūrėjau tiek daug pas mane tų "bliudų"  doh.gif

Aš tai tuos 'bliūdus' vieną ant kito rusyje sukraunu. Ir taip kelias krūvas. Peržiemoja gerai. Kažkaip nedrąsu iškasti ir subėrus į maišelius su vermikulitu šaldytuve laikyti. Nors rimti achimenių augintojai būtent vermikulite laiko. Vis žadu pabandyti laikyti kitaip ir nepakeičiu savo įpročio blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 09 26, 22:49)
Aš tai tuos 'bliūdus' vieną ant kito rusyje sukraunu.

Vis žadu pabandyti laikyti kitaip

Aš esu laikius ir vienaip, ir kitaip. Savo galva - tai su visais vazonais, sukrautais į dėžes prie maždaug +14 - išsilaikydavo. Esu pirkus rudenį - gavau "plikas" - paprašiau patarimo, ką man su jom daryti - pasiūlė įpilti vermikulito arba sausų durpių ir kišti į šaldytuvą.

Na ką aš galiu pasakyti - šiaip aš nežinau, ką joms reikia padaryti, kad jas nužudyti, mano sąlygom jos nemirtingos lotuliukas.gif Nebūčiau turėjus tų plikų, gal jos dar šansą būtų turėję pas mane likti.

Sausį jau pamačiau, kad dygsta. Tada patikrinau ir vazonuose - nu dygsta - iškasiau, dar bandžiau kišti į šaldytuvą. Kai kurioms skabiau tuos ūglius kaip bulvėm. Jos leido naujus. Tada gavau sodint viduržiemį - nebūčiau mačius, kas darosi, nebūčiau kišus ir nagų gal... Kitais metais trūnijo žemėse, kuriose augo ir gerai buvo. O su tuo vietos užėmimu, kai man realiai labiausiai reikia vietos daržovių daigams, jos mane ir pribaigė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Viena tik galiu pasakyti, ko negalima daryti - tai kelių rizomų grynai be nieko sukišti į zip paketus - jos kvėpuoja, gaunasi drėgmės, tada sudygsta vienos į kitas - gaunasi blynas persipynęs (būtinai turi būti sausa medžiaga izoliavimui - vermikulitas ar durpės, kad sugertų kondensatą). Tokias suaugėles jau lieka tik išmesti, aišku jos gyvos, galima buvo sodinti, bet aš jų tiek turėjau daug, kad man jos tik trukdė gyventi - tai nebegelbėjau.
Atsakyti