Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 32, rugsėjis

QUOTE(Noa @ 2016 09 14, 21:15)
Bet tu pagalvok, geriau, kad tiek liko, negu kad 5 plytelės. Nes 5 plytelės - tai jau tiksliai į subinę, i tiek tai ir parduoti galima. Ar kokį holą išsiklot.
Papildyta:

Aš 10 metų dirbau, statydama ant ausų tokius va, kurie įsitikinę, kad jie ne paprasti mirtingieji ir yra aukščiau visų. Įsitikinimas nenugalimas. O realiai - tokie prieglušiai, kad vemt norisi. Kai babkes užsilupt, tai pirmutiniai, kai reikalavimus atitikt ir per konkursą praeit - tai mes labai kieti, viską galim, ko tik panorėsit, už va tieeeeek daug pinigų.
O kai klaidas taisyt, kurių milijonas - tai jiems, žinote, laiko reikia, tai jiems ten kažkas nestovi, o kad užsakovą ES fondai spaudžia, kad būtų viskas padaryta, kad visi 6 buhalteriai ir dar priedo sekretorė viską kalkuliatoriais perskaičiuoja ir darbe nakvoja, o įmonė iš 500 žmonių dirbt negali ir praranda pinigus - ai jiems dzzzin, jie nežino, čia ne jie. Sako, jei persigalvojot, tai primokėkit biggrin.gif . Tai kai surašai raštiškai, kodėl juos duosi į teismą ir kiek už tai prašysi, tai vadas paskaito. O tie, kas ne vadas, net nepaskaito, nes jie nelabai raštingi, skaito tik kas antrą žodį ir supranta, kaip nori... O sako būtent tai - norit, primokėkit! Praleidžiu išsireiškimus, kuriuos SM pavers žvaigždutėmis.

Nu tai nuleki, apkauki, parodai sutartį, pabadai pirštu, kur parašyta, kad ne mes persigalvojo, o jų programa ne taip skaičiuoja - ir tada vėėėėėėl lauki, nes jiems reikia laiko ir jie ne prie ko.

Žo, jei jūs taip dirbat, tai nenustebkit, kad ir ant jūsų kaukia, ir ant dizainerių, taip pat dirbančių, žmonės kaukia. Nes paprasti mirtingieji vis dar tikisi, kad save vadinantis profesionalu išspręs problemas ir nereikės jo kiekvieno žingsnio tikrinti, ir nesukels didesnių problemų.
Jetus, net sužvėrėjau, nes kokius 2 metus tokius pasakymus girdėjau ir visada išsitraukus sutartį nusodindavau biggrin.gif
as cia tikrai nesiimsiu reklamuotis kur dirbu. Mano imone visiskai nedirba su privaciais asmenimis ir net su smulkiomis ir vidutinemis imonemis, jiems musu produktus pardavineja tarpininkai. Todel as ir turejau omeny kad neturiu nieko bendro su paprastais mirtingaisiais smile.gif ir niekas ant manes nekaukia taip kaip as nekaukiu ant savo dizaineres jei ji kazkur suklysta. smile.gif as romus zmogus gyvenime, net su savo meistrais susitvarkiau graziuoju be pykciu ir barniu. Tiesiog paskambinau kam reikejo ir padarytas kliunkiu klaidas emesi taisyti pats darbu vadovas, kiek zinau jums tai deja nepavyko smile.gif Ziuriu labai mandra dabar esate is pasisakymu, statet mat 10 metu kazka ant ausu, bet sudejo blogai plyteles, tylejot, nubrauke su stalvirsiu stalciu irgi tylejot, kur tada buvo jusu sutartys leiskite paklausti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 14 rugsėjo 2016 - 22:09
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 09 14, 23:03)
bet sudejo blogai plyteles, tylejot, nubrauke su stalvirsiu stalciu irgi tylejot, kur tada buvo jusu sutartys leiskite paklausti?

Gal jūs tiesiog nespėliokit ir nemokykit gyventi kitų žmonių smile.gif
Nes jeigu aš neteikiu ataskaitos, kaip nekurie, ką darau kiekvieną akimirką - nes kam tai įdomu - tai visai nereiškia, kad nieko nedarau, tos plytelės taip ir stovi, kompensacija neišsireikalauta, ir niekas nieko nedaro, žiūri tik. Yra visokių būdų, kai kurie jų visai ne viešumai.

Nubraukė stalčių. Irgi tylėjot. Kur parašyta, kad tylėjau? Aš rašiau? Gal dar parašyta, kad verkiau į pagalvę? Pacituokit. Kur parašyta, kad nekompensavo jie man už tą stalčių, paprasčiausiu nedamokėjimo už stalviršį būdu? Kur mano sutartis? Jei pasakysiu - mėlynos spalvos segtuve, rašomojo stalo stalčiuje, antrame iš viršaus - jums tai kuo nors padės?

Jei parašysiu, kad užvakar mano vazoj nuvyto gėlė, tai tuoj apkaltinsit, kad ji taip ir stovi ir smirda, nes atskirai neparašiau, kad ją išmečiau, vazą išploviau ir padėjau lentynon? biggrin.gif

Ar jūs nuoširdžiai įsivaizduojat, kad visi alei vienas kiekvieną savo žingsnį turi referuoti, kaip 11metė paauglė?
Aš referuoju, kai man iškyla problema arba suabejoju dėl ko nors. Arba - jei paprašo referuoti. Iš to, aišku, nekurie nemirtingi susidaro vaizdą, kad pas kitus - vienos problemos ir kad dizainerė apsaugos nuo tokių dalykų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet aš nuoširdžiai nemoku kiekvieno pirstelėjimo dėt į eterį biggrin.gif Tai kvaila ir niekam neįdomu.

Pvz. prieš savaitę labai geri meistrai pastatė labai gražius laiptus. Man nekyla klausimų dėl tų laiptų, viskas su jais tvarkoj, tai ar čia reikia visiems prasinešti? Na, ne čia, bet kokioj specializuotoj temoj? Sūnus vakar nuvalė seną medinę taburetę. Tai eit į restauruojamus baldus? Dėt dabar? Klaust, kuo dažyt? O jei mano galva, per daug nuvalė - į auklėjimo temą??? Vyras daro virtuvinį stalą. Svarstom dėl kojų. Dviese svarstom, kitų nuomonės nereikia, nes ir taip tos nuomonės skiriasi. Turėčiau referuoti? Nusilipdžiau tris bliūdus, nuglazūravau, atidaviau išdegti ir parsinešiau, o dar vieną nuglazūruosiu paskui, nes nėjo išvalyti, teko plauti, ant šlapio nelips glazūra. Prasinešti? Pademonstruoti? Juk tai indai, jie bus virtuvėj. O KAM tai įdomu, svarbu ir rūpi???
Apart tamstytės vienos biggrin.gif

Vaikų darželis.
Eikit jūs su savo požiūriu į kokį Vintedą, ten jūs geriau pritapsit smile.gif
Dar geriau - miegot eikit nesvaigus.
Papildyta:
QUOTE(savita1 @ 2016 09 14, 22:28)
Normalus, standartiniai- nei labai lengvi nei sunkus biggrin.gif vaziuosiu i vln reiks ismeginti, ju keliu auksciu yra, sake, kad labai patogios, ziuresiu ar nemelavo.

Iš gražumo tai man jos gražios ir tokios akių nebraižančios. Ir šiemet tiks, ir po 10 metų tiks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 rugsėjo 2016 - 22:30
QUOTE(Noa @ 2016 09 14, 22:34)
Gal jūs tiesiog nespėliokit ir nemokykit gyventi kitų žmonių smile.gif
Nes jeigu aš neteikiu ataskaitos, kaip nekurie, ką darau kiekvieną akimirką - nes kam tai įdomu - tai visai nereiškia, kad nieko nedarau, tos plytelės taip ir stovi, kompensacija neišsireikalauta, ir niekas nieko nedaro, žiūri tik. Yra visokių būdų, kai kurie jų visai ne viešumai.

Nubraukė stalčių. Irgi tylėjot. Kur parašyta, kad tylėjau? Aš rašiau? Gal dar parašyta, kad verkiau į pagalvę? Pacituokit. Kur parašyta, kad nekompensavo jie man už tą stalčių, paprasčiausiu nedamokėjimo už stalviršį būdu? Kur mano sutartis? Jei pasakysiu - mėlynos spalvos segtuve, rašomojo stalo stalčiuje, antrame iš viršaus - jums tai kuo nors padės?

Jei parašysiu, kad užvakar mano vazoj nuvyto gėlė, tai tuoj apkaltinsit, kad ji taip ir stovi ir smirda, nes atskirai neparašiau, kad ją išmečiau, vazą išploviau ir padėjau lentynon? biggrin.gif

Ar jūs nuoširdžiai įsivaizduojat, kad visi alei vienas kiekvieną savo žingsnį turi referuoti, kaip 11metė paauglė?
Aš referuoju, kai man iškyla problema arba suabejoju dėl ko nors. Arba - jei paprašo referuoti. Iš to, aišku, nekurie nemirtingi susidaro vaizdą, kad pas kitus - vienos problemos ir kad dizainerė apsaugos nuo tokių dalykų lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet aš nuoširdžiai nemoku kiekvieno pirstelėjimo dėt į eterį biggrin.gif Tai kvaila ir niekam neįdomu.

Pvz. prieš savaitę labai geri meistrai pastatė labai gražius laiptus. Man nekyla klausimų dėl tų laiptų, viskas su jais tvarkoj, tai ar čia reikia visiems prasinešti? Na, ne čia, bet kokioj specializuotoj temoj? Sūnus vakar nuvalė seną medinę taburetę. Tai eit į restauruojamus baldus? Dėt dabar? Klaust, kuo dažyt? O jei mano galva, per daug nuvalė - į auklėjimo temą???  Vyras daro virtuvinį stalą. Svarstom dėl kojų. Dviese svarstom, kitų nuomonės nereikia, nes ir taip tos nuomonės skiriasi. Turėčiau referuoti? Nusilipdžiau tris bliūdus, nuglazūravau, atidaviau išdegti ir parsinešiau, o dar vieną nuglazūruosiu paskui, nes nėjo išvalyti, teko plauti, ant šlapio nelips glazūra. Prasinešti? Pademonstruoti? Juk tai indai, jie bus virtuvėj. O KAM tai įdomu, svarbu ir rūpi???
Apart tamstytės vienos biggrin.gif

Vaikų darželis.
Eikit jūs su savo požiūriu į kokį Vintedą, ten jūs geriau pritapsit smile.gif
Dar geriau - miegot eikit nesvaigus.

as jus mokau gyventi? kurioje vietoje? cia mane jus mokote gyventi, kuo pasitiketi, kuo ne, ka rodyti, ko ne, ka kalbeti ir ko ne biggrin.gif tieisog labai mandrai kalbate, oi as cia ta ana veikiau, o kai paskaitai tai elementariu dalyku panasu nesugebate issireikalauti tik mane auklejate smile.gif ir kodel as turiu cia prie kazko pritapti? Cia forumas, viesa erdve jeigu ka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 14 rugsėjo 2016 - 23:33
Viskas, aš su šita persona nebediskutuoju, per daug jai dėmesio biggrin.gif Kai turėsi ką parodyt - rodyk, o ne - atšok smile.gif Čia virtuvių tema, jei ką. Apie pritapimus ir internetinės erdvės etiketą galima daug kalbėti, bet ne čia - tu google turi, pasigooglink.

Bet jei rimtai, jau net kažkaip nesinori konkrečiai apie save kalbėt, kai žinai, kad kažkokia *** eina per visas temas, seka ir paskui kitose temose loja. Nu vat norėtųsi to ir ano užklaust, bet ai, galvoju, bala nematė, patylėsiu. Irgi google turiu biggrin.gif Pasigooglinsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 rugsėjo 2016 - 07:32
QUOTE(Juodai @ 2016 09 14, 15:59)
Čia ne pasaka be galo, o elementarus nesusikalbėjimas. Sutariant kainą, reiktų išsiaiškinti, ką už tai gausi/duosi - visada taip darau. Dizaineris paprasčiausiai negali pateikti tik vieno varianto, nes 100 proc, kad jis netiks. Reikia pateikti keletą, žinoma prieš tai išsamiai išsiaiškinus su klientu, ko jis pageidauja. Keletą grubių variantų. Paskui iš tų grubių jau galima išsirinkti vieną ir gryninti jį.

Kaip supratau, Šokoladė negavo tų kelių variantų, nors buvo žadėta, tai natūralu, kad nėra patenkinta dizainerės darbu. O gal gavo tai, ką pati nupasakojo, bet negavo palyginimui kitokių variantų - nors ir kalbomis, pasvarstymų, ar tikrai šitaip jums bus gerai, o gal pabandyti taip (ką mes šioje temoje padarėme už dizainerę)... Kitaip tariant dizainerė nesigilindama nuėjo lengviausiu keliu, nupiešė pirminę užsakovės mintį ir jokios kūrybos...
I greičiausia, atsitiko taip, kad Šokoladė lyg ir pasitenkino tuo dizainerės darbu, kol... neatėjo čia doh.gif ... Tada susigriebė, kol dar baldai neužsakyti, bet dizainerei jau ne ūpas... ji jau galvojo savo darbą atlikusi unsure.gif

teisingai pastebejote, aš gavau tik VIENA variantą, ir su manim detalės tikrai nebuvo aptariamos, tai viena laimė kad atėjau pas jus, ir paprotinote daryti virtuvės spinteles prie lango, tai aš jos ir paprašiau kad padarytu vizualiz priešingai...aš jau susidarau nuomonę kad ji iš vis galvojo viena padarysiu ir užteks, matyt jau kelis kartus taip praėjo ir varo toliau valso žingsneliu ta linkme.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2016 09 14, 18:45)
del stalciu siandien kalbejausi su meistru, siulo turkiskus begelius, sake niekuo nenusileidzia blumam 4u.gif
Papildyta:
cia klink klink, ne i tema, bet siandien tai as jau galvoju, vsio, gana man tu kliurku pridarytu, pabaigus deti tris vonias atliko 8 kv plyteliu blink.gif

tik tegul arabų jums į akis nepučia biggrin.gif tiek reiškia jis su jais ir susipažinęs. Netgi du turkai tarpusavyje turės skirtumų, rasite jų tarp Blum ir Grass. Ar jūsų meistras turėjo galvoje kainą? Žodžiu, jeigu kaina skiriasi kokiais 3€ už komplektą tai tada primygtinai reikalaukit Blum, jeigu kaina skiriasi juntamai, nežinau kiek iš jūsų lupa, bet nors 25% pigiau, ir turkas yra firma Samet, tada dar pakenčiama. Bet jeigu tai ne Samet ir kaina skiriasi 10% - nepasirašykit.

o plyteles sususkaičiuot tai čia nežinau, nemokant, vieno vakaro su vyno taure reikalas, mokant - iki pusvalandžio. Su tuo pačiu sketchUp pasidarai grindų/sienų planą, nusibraižai plytelę pagal matmenis ir dedi jas iš eilės. Nori stačiai, nori gulščiai. Matosi viskas, kiek pjausis, kaip raštą dėt ir pan. Kadangi vienetais užsakymo nepriimė, tai teko užsakyt pakuotėmis. Tai liko kelios plytelės iki pilnos pakuotės. kaip nupiešėm, taip ir susidėjo.

Jumoro forma, taktiškai pasiūlykite dizainerei jas nusipirkti biggrin.gif aišku nieko iš to nebus, nu bet čia kad nesusireikšmintų ir labai jau iš aukšto nepradėtų žiūrėt į mus, paprsatus mirtinguosius. Nes matau pavyzdžių, jog žmonėm taip atsitinka kartais.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 09 14, 16:31)
klaidas taip, bet jei padarei aplikacija ir staiga klientas apsigalvojo, aj zinai, as taip nebenoriu, as dbr noriu taip, tada mokek pinigus ir perdarysim  smile.gif arba dar pakurk man kelias nes zinai as nezinau kuri man patiks labiau  smile.gif tokiu atveju mes imam papildomus pinigus. Nzinau kuris variantas buvo Sokolades, tai persiprasau.

palauk, o tai klientas negali turėti savo nuomonės? o jei ir persigalvojo, juk tau už tai yra mokama, tavo toks darbas, tu turi patarti, o ne klientas tau...
aš norėčiau pamatyti tamstos išraišką kai jūsų architekte-dizainere, jums suprojektuoja tualetą svetainės viduryje ir pasako kad bus kitaip nei pas visus, ar pasitenkintumete tuo?nemanau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šokoladė: 15 rugsėjo 2016 - 08:05
QUOTE(savita1 @ 2016 09 14, 20:57)
Pabarbenimas-pastukseninas-palietimas kaip pavadinsi taip nepagadinsi biggrin.gif open assist sistema. Bet cia turbut tiems kas mazu vaiku neturi, man netiko sitas variantas, nes ir taip tik neapsiziurek ir mazoji jau i indaplove susipakavus buna  https://m.youtube.co...h?v=Tn3Dy6SFHUc

ačiū 4u.gif
aš dar pagalvojau. Nu dingo elektra ar ten koks atvejis ekstra ir reikia ją lupt iš rozetės, tai ką, paskui stuksent ten jai gali pusę metų, bet indų ji jau nebeatiduos? ar kaip čia? ar važiuot su tuo klausimu pas indaplovių temą? Neu rankenėlės, nei briaunelės, kaip tas duris atplėšt? ar dingus elektrai ji pati atsidaro? o jeigu ji pilna vandens? o jeigu aš netyčia ją uždariau vėl? ar ten yra kokia nors slapta virvelė?
Papildyta:
QUOTE(savita1 @ 2016 09 14, 21:17)
Kokia nuomone apie pusbario kedes tokias? Idomios man jos, kuo daugiau ziuriu tuo daugiau atrodo kad jos mano virtuvej labai skanaus cinkelio inestu. Hmmm... Juodos aisku, tik dar nzn su metaline koja ar medine mastau.gif https://www.google.l.....Y2fblWCWP_7M:

asmeniškai man gražios. jeigu dar jos ir patogios tai tada aš balsuočiau už medines kojas. Bet čia jau vidiniai demonai lotuliukas.gif Jūsų interjere turėtų gražiai žiūrėtis 4u.gif
Atsakyti
Knopke? Prisiminiau. O jūs nenorit pamėginti tas plyteles grąžinti? Kur jas pirkot? Kažkaip kiek esu ir darbininkų girdėjus, plytelių grąžinimas nėr toks jau labai egzotiškas reikalas, pardavėjai nenustebs.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 09 15, 09:45)
Knopke? Prisiminiau. O jūs nenorit pamėginti tas plyteles grąžinti? Kur jas pirkot? Kažkaip kiek esu ir darbininkų girdėjus, plytelių grąžinimas nėr toks jau labai egzotiškas reikalas, pardavėjai nenustebs.

o dar viena naujiena sužinojau bigsmile.gif pirkdama plyteles paklausiu ar bus galimybė grąžinti likuti, kad laminata galima grąžinti nors ir viena lentele, ta žinojau, o del plytelių girdžiu pirmą kartą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

uzsukau, paskaiciau paskutini puslapi ir pagalvojau kad turbut ne ten atejau smile.gif

Irengineju virtuve, kolkas sienos sviesiai isdazytos, kai sugaqlvosiu ka su virtuviniais baldais daryti desim plyteles. Dabar esminiai du klausimai: virtuves grindys (ta vieta nuo salos iki virtuves spinteliu) kas patogiau? Plyteles ar laminatas? kolks du variantai.

Ir kitas klausimas... kur uzsakineti virtuves komplekta kad kaina ir kokybe stipriai neprasilenktu su sveiku protu? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(savita1 @ 2016 09 14, 23:17)
Kokia nuomone apie pusbario kedes tokias? Idomios man jos, kuo daugiau ziuriu tuo daugiau atrodo kad jos mano virtuvej labai skanaus cinkelio inestu. Hmmm... Juodos aisku, tik dar nzn su metaline koja ar medine mastau.gif https://www.google.l.....Y2fblWCWP_7M:

thumbup.gif Super grazios kedes smile.gif manau kad ir gana patogios turetu buti.... (nors man visos baro kedes labai patogios, nes aukstos. man cia pliusas visada buna biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2016 09 15, 07:54)
palauk, o tai klientas negali turėti savo nuomonės? o jei ir persigalvojo, juk tau už tai yra mokama, tavo toks darbas, tu turi patarti, o ne klientas tau...
aš norėčiau pamatyti tamstos išraišką kai jūsų architekte-dizainere, jums suprojektuoja tualetą svetainės viduryje ir pasako kad bus kitaip nei pas visus, ar pasitenkintumete tuo?nemanau biggrin.gif

labai gerai jus suprantu. Užsirovėm ir mes ant tokių "dizainerių". Arba darai kaip ji papaišė, arba eik iš kur atėjai. O iki papaišymo ir klausia, ir klausosi, ir galva linkčioja, ir rožinėm spalvom viską piešia, ir darbus rodo, nors prie širdies dėk. O kai pradeda dirbti - uuuups. Rasti gera dizainerį tai čia manau šiek tiek ir laimės dalykas ir biolaukų ir susikalbėjiomo ir dar velnias žino koks. Nu pas draugus dirbo. Jie buvo labai patenkinti, ir mums patiko, tai ką ji padarė. Susitikom, viskas ok. Sumokėjom avansą - nu ir gavosi kaip jums. Kažkaip prasilenkia suvokimas apie tuos pačius dalykus. Po ilgų ieškojimų nusprendėm pasidaryti taip, kaip mums atrodo. Kažkokio labai gilaus ir ama atimančio kųrinio nebus, bet svarbu, kad mums taip tinka. o kai nežinai, kad gali būti geriau ir nereikia lotuliukas.gif

P.S. Nieko nenoriu mokyti, kaip gyventi, tik iš šono galiu pastebėti: jūs perženkite per šią personą. Nu taip didesniu šuoliuku op ir nebekreipkite dėmesio. Gal būt pas žmogų yra teksto suvokimo problemų, gal priimtinas/suvoktinas tik verbalinis bendravimas, gal kiek yra užvaldžius ir didybės manija. Nu bet nei ji čia kuo kalta, nei mes kuo padėti galime.

O šiaip, ne į temą ir ne apie ką nors konkrečiai, tai patikėkite, kiek visokių sutrikimų egzistuoja ir kai pradedi bendrauti su tokiais žmonėm, supratnti, jog nei jie čia kalti, nei ką. Ir aplamai, tai net ne juose yra problema, bet požiūryje į juos. Čia kažkam reikia jog jie mastytų ir gyventų kitaip, laikytųsi kažkokių taisyklių, nu bet jiems to nereikia. Ir tada dirbi, dirbi, dirbi, ieškai kelių, kaip prisibelsti iki tokio žmogučio.

Atsakyti