Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 32, rugsėjis

QUOTE(Larance @ 2016 09 15, 10:30)
Sveikos 4u.gif

Ir kitas klausimas... kur uzsakineti virtuves komplekta kad kaina ir kokybe stipriai neprasilenktu su sveiku protu? biggrin.gif

jaučiu kad tai sunkiausias klausimas, kai rasite atsakymą pasidalinkite ir su manim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2016 09 14, 21:18)
Dar neturiu, bet būsimoj virtuvėj turėsiu 90 cm stalčių, nes spintelė po kriaukle būtent tokia reikalinga  ax.gif  Nenoriu (gal tiksliau reikėtų sakyti, kad negaliu sau leisti) jokių mandrų Blum, Blanco ar dar kokių krūtų šiukšlinių sistemų, tad jamsiu Ikea va tokią. Išsiaiškinau matmenis, jei aktualu: Plotis - 80 cm., aukštis - 32,3 cm., gylis - 45 cm. Pas mane po kriaukle lieka tik 40 cm, tad teks gilinti virtuvę  ax.gif  Na papildomas darbastalio plotas nepamaišys  ax.gif  Baldininkas kaip tik žadėjo padaryti, kad stalčius atsidarys nuo paspaudimo ir tai kainuos nebrangiai  g.gif 
Šiandien Ikejoj eilinį kartą blūdinau, tai išbandžiau visas įmanomas rankenėles ir šios patogios tik atidarant tuščią stalčių, bet net pjauna pirštus norint atidaryti indaplovę ir manau būtų nepatogų atidarinėti pilną sunkesnių daiktų stalčių. Man labiausiai patiko šios, jau seniai man jos gražios, bet abejojau dėl naudojimo, nes ir čia forume buvo kalbėta, kad nepatogu jomis naudotis, galima užsikabinti ir tt  g.gif  Mačiau, kad Knopke* rašė, kad turi ir naudoja, tad būtų įdomu sulaukti daugiau jos komentarų  4u.gif  Pačios patogiausios ko gero šios , tik vaizdas na nelabai man jų  unsure.gif

Standartinio stalviršio standartinis plotis būna 60cm. Kaip baldininkas žada "priauginti" tuos 5cm? pjaus iš 90cm pločio? kas už tai mokės? o ir viskas kas plačiau už 60cm nėra nei taip patogiu, nei ergonomiška. priprantama, bet kai darai nuo 0, tai kam eiti sunkiausiu keliu?
Tarp Blum, Blanco ir Ikea yra tikrai kur pasiganyti 4u.gif
ir patarimas dar toks būtų, tegul baldininkas visus "žadėjo" ir "brangiai nekainuos" išreiškia pageidautina arabiškais skaitmenimis ir kartu su tekstu suguldo ant popieriaus ir visą tai gražiai apipavidalina autogtrafu. Nebent jūsų gyvenimas nuobodus ir norisi staigmenų bei nuotykių. Mano patirtis tai tokia - jokiu "nebrangiai", "tai čia daug nekainuos", "greitai" sąvokų nebepriimu. Šnekam skaičiais, datom, ir guldom ant popieriaus, tegul ir ranka ant popieriaus skiautės. Jis šneka, jūs rašot ir paskui paprašot perskaityti, ar teisingai užrašėt. ir kuo daugiau detalių, tuo geriau.

o dėl rankenėlių, tai susidarė įspūdis, kad normaliai iki katalogų nebuvot prisėdusi? Jos naudotinos ir tebenaudojamos, nu bet tokios ... ласковый май periodo. Jas galite rinktis, bet prieš tai rekomenduočiau peržiūrėti bent keliolika rimtesnių rankenėlių katalogų. Grožio tiek, kad .... žodžiu pavartykite, gal ką kito pavyks išsirinkti 4u.gif
Atsakyti
Dabar esminiai du klausimai: virtuves grindys (ta vieta nuo salos iki virtuves spinteliu) kas patogiau? Plyteles ar laminatas? kolks du variantai.

Aš nematau reikalo virtuvėje būtinai dėti plyteles - tai nėra kažkokia padidintos drėgmės zona, kaip vonia, baseinas, tad man puikiai tarnauja laminatas.
Ir kitas klausimas... kur uzsakineti virtuves komplekta kad kaina ir kokybe stipriai neprasilenktu su sveiku protu? biggrin.gif

Sveikas protas - tai Jūsų. Tik Jūs galit ir nuspręsti, ką rinktis. Užklauskit kainų ne vieno ir ne dviejų baldininkų. Bent jau kokių 5, minimum. Apžiūrėkite jų gaminamus baldus - kokybę/nekokybę irgi pamatysit.
Būna, kad kas vienam kokybiška ir gera kaina, kitam nelabai ir brangu.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 09 14, 22:34)
Nusilipdžiau tris bliūdus, nuglazūravau, atidaviau išdegti ir parsinešiau, o dar vieną nuglazūruosiu paskui, nes nėjo išvalyti, teko plauti, ant šlapio nelips glazūra. Prasinešti? Pademonstruoti? Juk tai indai, jie bus virtuvėj. O KAM tai įdomu, svarbu ir rūpi???

nu dar man įdomu 4u.gif ir kėdė ir stalas ir ypač molio dirbiniai. Gal spec. užsakymus priimate? žinau ko noriu, bet nežinau kur kreiptis, o pirkti tokių dalykų nėr. Aišku reikia ne vakar ir net ne ryt, todėl dar ir nesidomėjau kaip reikiant, bet va žiūriu, gal proga pasitaikė? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 09 15, 09:47)
Standartinio stalviršio standartinis plotis būna 60cm. Kaip baldininkas žada "priauginti" tuos 5cm? pjaus iš 90cm pločio? kas už tai mokės? o ir viskas kas plačiau už 60cm nėra nei taip patogiu, nei ergonomiška. priprantama, bet kai darai nuo 0, tai kam eiti sunkiausiu keliu?
Tarp Blum, Blanco ir Ikea yra tikrai kur pasiganyti  4u.gif
ir patarimas dar toks būtų, tegul baldininkas visus "žadėjo" ir "brangiai nekainuos" išreiškia pageidautina arabiškais skaitmenimis ir kartu su tekstu suguldo ant popieriaus ir visą tai gražiai apipavidalina autogtrafu. Nebent jūsų gyvenimas nuobodus ir norisi staigmenų bei nuotykių. Mano patirtis tai tokia - jokiu "nebrangiai", "tai čia daug nekainuos", "greitai" sąvokų nebepriimu. Šnekam skaičiais, datom, ir guldom ant popieriaus, tegul ir ranka ant popieriaus skiautės. Jis šneka, jūs rašot ir paskui paprašot perskaityti, ar teisingai užrašėt. ir kuo daugiau detalių, tuo geriau.

o dėl rankenėlių, tai susidarė įspūdis, kad normaliai iki katalogų nebuvot prisėdusi? Jos naudotinos ir tebenaudojamos, nu bet tokios ... ласковый май periodo. Jas galite rinktis, bet prieš tai rekomenduočiau peržiūrėti bent keliolika rimtesnių rankenėlių katalogų. Grožio tiek, kad .... žodžiu pavartykite, gal ką kito pavyks išsirinkti  4u.gif

Aš mokėsiu mirksiukas.gif Stalviršis pas mane ir taip nestandartinis, nes plius apie 24 cm palangė ir dar tie 5 cm plius ax.gif Manau bus patogu ir net labai g.gif Dabar turiu standartinį stalviršį ir konservuojant, kepant tortus ar "padedant" vaikams vietos nuolat trūksta.
Dėl baldininkų Jūs teisi, paprastai ir aš taip darau. Ilgai ir iš daug variantų rinkausi baldininkus ir kol kas pasirašėm preliminarią sutartį, kad užbukinčiau gamybos laiką, nes reikės pačiu piko metu, t.y. standartiškai "iki Kalėdų". Pas mus dar tik mėnesio bėgyje bus pabaigtos grindys ir sumontuota rekuperacija, nuo ko labai priklausys aukščiai. Tad sutarėm, kad dabar sumoku simbolinį avansą, jie užsako medžiagas, palieka laisvą gamybos laiką ir kai jau viskas iš mūsų pusės bus paruošta, pabaigiam derinti detalizaciją ir pjauna pagal tikslius išmatavimus.
Nebuvau ir net jau nebeįsivaizduoju kur tų katalogų ieškoti blush2.gif Šaindien skambinau į Trukmę, tai turi tik vienas, kurios man GAL tiktų
Atsakyti
Hetish siulo ir Staraks siule
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 09 15, 10:55)
nu dar man įdomu 4u.gif ir kėdė ir stalas ir ypač molio dirbiniai. Gal spec. užsakymus priimate? žinau ko noriu, bet nežinau kur kreiptis, o pirkti tokių dalykų nėr. Aišku reikia ne vakar ir net ne ryt, todėl dar ir nesidomėjau kaip reikiant, bet va žiūriu, gal proga pasitaikė?  lotuliukas.gif

Eik tu, aš ne profas, ir mano diedas ne profas tame, o jau vaikas koks ne profas, tai net nepatogu sakyt biggrin.gif Bet mintis ta - per griovimo darbus liko labai daug lentų. Senų, 19 amžiaus gamybos. Mes grynai iš sentimentalių sumetimų norim jas panaudoti, mano galva, 19 a lentos, belekiek drožtos, yra geresnės, negu iš Senukų biggrin.gif Meistrai su jomis nenori užsiimt - pažįstamas superstalius sakosi geriau naują stalą padarysiąs, negu čia vinis rovinės (o žinot, kad cariniai vinys keturkampi, ne apvalūs, todėl daug sunkiau raunasi?) ir suks galvą, kodėl yra skylės! Aš tai sakau, kad man tinka skylės, tegu būna, aš prie meno. Bet anas ne prie meno, jis viską išfyfina, taigi dabar darys dieds.

Bet jau pradedu bijot, kad ir tas arba perfyfins, arba padarys priešingai - tiek nuetnins, kad tik į meškos trobelę biggrin.gif Žo, rezultatas kol kas visai neaiškus, bet kol man to į virtuvę neatitempė, aš laikausi ramiai biggrin.gif Tik kai pradėjo svarstyt apie stalo kojas iš 19 a. kirviu apdirbtų rąstų, jau cyptelėjau, kad gal bus nepatogu, gal kojas nusipirkim gatavas biggrin.gif Bet tyliai cyptelėjau, nes nenoriu žmonėms iniciatyvos gniaužti. Valdovų rūmuose gyventi irgi neketinu biggrin.gif

O jei tu su moliu klausi, tai aš irgi baisi profanė, bet jei reikia, žinau, kur galima užsakinėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 rugsėjo 2016 - 11:12
QUOTE(B'ena @ 2016 09 15, 11:35)
Aš mokėsiu  mirksiukas.gif  Stalviršis pas mane ir taip nestandartinis, nes plius apie 24 cm palangė ir dar tie 5 cm plius  ax.gif  Manau bus patogu ir net labai  g.gif  Dabar turiu standartinį stalviršį ir konservuojant, kepant tortus ar "padedant" vaikams vietos nuolat trūksta.
Dėl baldininkų  Jūs teisi, paprastai ir aš taip darau. Ilgai ir iš daug variantų rinkausi baldininkus ir kol kas pasirašėm preliminarią sutartį, kad užbukinčiau gamybos laiką, nes reikės pačiu piko metu, t.y. standartiškai "iki Kalėdų". Pas mus dar tik mėnesio bėgyje bus pabaigtos grindys ir sumontuota rekuperacija, nuo ko labai priklausys aukščiai. Tad sutarėm, kad dabar sumoku simbolinį avansą, jie užsako medžiagas, palieka laisvą gamybos laiką ir kai jau viskas iš mūsų pusės bus paruošta, pabaigiam derinti detalizaciją ir pjauna pagal tikslius išmatavimus.
Nebuvau ir net jau nebeįsivaizduoju kur tų katalogų ieškoti  blush2.gif  Šaindien skambinau į Trukmę, tai turi tik vienas, kurios man GAL tiktų

B'ena o dėl ko stalviršį reikia platinti? Smalsauju, kad man taip nenutiktų smile.gif

Tos Ikėjinės ilgos tai man irgi ne 1) dėl rankų apsidaužymo, 2) panašu, kad greitai bus moraliai pasenęs dizainas 3) jos tokios labai "virtuvinės", rankšluostukams pakabinti, kas nelabai, jei virtuvė bendra su svetaine (netsimenu kaip pas jus).

Rankom draugiškiausios gal tokio tipo būtų .

Ačiū, kad priminėt Blanco ir Franke šiukšlines. Kas man jose imponuoja, tai dangtis-lentyna Ko nesuprantu tai, jei tos šiukšlinės su bėgeliais, tai tada jokio stalčiaus ir jo bėgelių papildomai nereikia, tik fasado plokštės?

Ai ir gal dar kartelį priminsit ebay.de parduotuvę?

Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2016 09 15, 10:35)
Aš mokėsiu  mirksiukas.gif  Stalviršis pas mane ir taip nestandartinis, nes plius apie 24 cm palangė ir dar tie 5 cm plius  ax.gif  Manau bus patogu ir net labai  g.gif  Dabar turiu standartinį stalviršį ir konservuojant, kepant tortus ar "padedant" vaikams vietos nuolat trūksta.
Dėl baldininkų  Jūs teisi, paprastai ir aš taip darau. Ilgai ir iš daug variantų rinkausi baldininkus ir kol kas pasirašėm preliminarią sutartį, kad užbukinčiau gamybos laiką, nes reikės pačiu piko metu, t.y. standartiškai "iki Kalėdų". Pas mus dar tik mėnesio bėgyje bus pabaigtos grindys ir sumontuota rekuperacija, nuo ko labai priklausys aukščiai. Tad sutarėm, kad dabar sumoku simbolinį avansą, jie užsako medžiagas, palieka laisvą gamybos laiką ir kai jau viskas iš mūsų pusės bus paruošta, pabaigiam derinti detalizaciją ir pjauna pagal tikslius išmatavimus.
Nebuvau ir net jau nebeįsivaizduoju kur tų katalogų ieškoti  blush2.gif  Šaindien skambinau į Trukmę, tai turi tik vienas, kurios man GAL tiktų

nu tai tada tikėkimės jog viskas čiki. Kažkaip apsipersigandau jog kartojasi klasikinės klaidos. Tai čia tipo puoliau labai rūpintis lotuliukas.gif nes man tie papildomi cm nukrauti slonikais iš karto iššaukia isterijos priepolį, o dar už juos mokėt schmoll.gif O visokiems "bendriems" reikalams aš labai labai tikiuosi kada nors turėti/panaudoti salą wub.gif net keliai linksta, kai užeinam pas draugus ir jie turi salas. Ir Juodai turi. Dar ji turi jūrą, kur gali pabraidyt. Ir man reikia. Ir Noa moka nusilipdyt, tai ko reikia. Aš nemoku. Bet irgi noriu. Va kiek turiu problemų lotuliukas.gif

aš aišku nežinau, kiek ten tų katalogų teko pavartyt, gal jūs jau daugiau už mane matėt ir išsirinkot tai, kas jums labiausiai tinka. Tada sorrry už trigrašį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 09 15, 11:15)
B'ena o dėl ko stalviršį reikia platinti? Smalsauju, kad man taip nenutiktų smile.gif

Tos Ikėjinės ilgos tai man irgi ne 1) dėl rankų apsidaužymo, 2) panašu, kad greitai bus moraliai pasenęs dizainas 3) jos tokios labai "virtuvinės", rankšluostukams pakabinti, kas nelabai, jei virtuvė bendra su svetaine (netsimenu kaip pas jus).

Rankom draugiškiausios gal tokio tipo būtų .

Ačiū, kad priminėt Blanco ir Franke šiukšlines. Kas man jose imponuoja, tai dangtis-lentyna Ko nesuprantu tai, jei tos šiukšlinės su bėgeliais, tai tada jokio stalčiaus ir jo bėgelių papildomai nereikia, tik fasado plokštės?

Ai ir gal dar kartelį priminsit ebay.de parduotuvę?

Stalviršį ne platinti, o gilinti reikia, bet tai priklauso nuo plautuvės mirksiukas.gif Čia jei norite Ikea šiukšlines rinktis. Susikonspektavau iš senesnių temų šį niuansą ir vakar atsakiau Jums su tiksliais skaičiukais ax.gif Kažkodėl neleido įcituoti čia.
Mano plautuvė pigiausiai gavosi čia
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 09 15, 11:10)
O jei tu su moliu klausi, tai aš irgi baisi profanė, bet jei reikia, žinau, kur galima užsakinėti.

nu tai svarbu stalviršį tegu padaro kokybiškai ir taip, kaip norisi. Dėl kojų, tai ten lengvai pakeičiamas dalykas. Man PVZ prie tokio country old style styliuko labai nieko žiūrisi nerūdijančio plieno kojos. wub.gif nu bet čia gal toks dabar periodas pas mane lotuliukas.gif
toks arba toks

o klausiau apie molį. Jo. Apie jį žinau tiek, kad jeigu prilips prie pado, tai ragas, ir nuo vaikų batų išdžiuvusio su niekuo neatkrapštysi, o su kablais ten geriau net nebandyti stotis. Tai mano žinios apie molį čia ir baigtos. Ir dabar prisireikė ~1,2-1,5m aukščio molinių šviestuvų. 2vnt. Senai reikėjo, bet užvedėt temą, tai iškilo. reikia kažkur pasigaminti. Vienintelė vieta, kur sugalvočiau kreiptis buvo Jiesia. Bet čia dar nuo СССР laikų žinios likę. Tai nežinau ar jie dar gyvi. O jei gyvi, tai su mano tokiais norais aš galiu netilpt pro jų duris. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 15 rugsėjo 2016 - 11:48
QUOTE(longger @ 2016 09 15, 11:24)
nu tai tada tikėkimės jog viskas čiki. Kažkaip apsipersigandau jog kartojasi klasikinės klaidos. Tai čia tipo puoliau labai rūpintis  lotuliukas.gif nes man tie papildomi cm nukrauti slonikais iš karto iššaukia isterijos priepolį, o dar už juos mokėt  schmoll.gif  O visokiems "bendriems" reikalams aš labai labai tikiuosi kada nors turėti/panaudoti salą  wub.gif net keliai linksta, kai užeinam pas draugus ir jie turi salas. Ir Juodai turi. Dar ji turi jūrą, kur gali pabraidyt. Ir man reikia. Ir Noa moka nusilipdyt, tai ko reikia. Aš nemoku. Bet irgi noriu. Va kiek turiu problemų  lotuliukas.gif

aš aišku nežinau, kiek ten tų katalogų teko pavartyt, gal jūs jau daugiau už mane matėt ir išsirinkot tai, kas jums labiausiai tinka. Tada sorrry už trigrašį  4u.gif

Pas Juodai taip pat gilus stalviršis mirksiukas.gif
Būčiau labai dėkinga, jei kištumėte trigrašį, nes ir rašau, kad nevarčiau ir net neįsivaizduoju kur juos būtų galima pavartyti 4u.gif Kiek per google randu (furnitanas, brasa ir tt), tai nieko neužkliuvo geriau, nei kitur unsure.gif Trukmės vadybininką pažįstu ir todėl jiems skambinau, žadėjo perduoti išsibandymui keletą variantų. Bet tai kaip aš tuoj išbandysiu, kai jie ne prie stalčių unsure.gif Jėėėėėėzau kaip man jau bloga nuo visų tų planavimų, skaičiavimų ir dizainerio neturėjimo ax.gif Na o labiausiai dėl labai kuklaus biudžeto blush2.gif
Atsakyti