Vi_ka, nepriimk taip asmeniškai, neviską konkrečiai tau rašiau, tiesiog pasirėmiau tavo postu
QUOTE(Ciel @ 2016 10 02, 06:59)
Tu pati nuo ko planuoji pradet? Nuo kosiu ar darzoviu? Kada mesa duosi?
Pvz., kaip cia jie sako kad anksciau nuo 6 menesio duodavo vaikam gelezies papilda, dabar sako kad reikia kasdien duot mesos nuo 6 men. Bet jei tik primaitinima pradedi nuo 6, tada aisku veliau, nes viskas palaipsniui ivedinejama.
Mes pradėsim duoti nuo daržovių. Šiaip nėra skirtumo, ar daržovės ar košės. Tik yra tokia rekomendacija, kad geriau pradėti nuo to, kas pvz auga tame krašte ar kurie dalykai tuo metu šviežesni. Mums su daržovėm tas kaip tik gausis

Nors dabar yra rekomendacijų pradėti ir nuo mėsos,, bet aš tą sunkiai įsivaizduoju, nes produktai įvedinėjami po vieną, kelias dienas (o geriausia 5d. ar vos ne iki savaitės) valgo tą vieną dalyką, po to tik kitą pridedi, tada po kažkiek dienų vėl kitą ir pan. Tai jei pvz bulvę/morką/moliūgą ir t.t. sutrini vieną su vandeniu, suprantu, kad dėl skonio nesiginčijama, bet bent jau panašu į valgomą dalyką

, o jei trinti vien mėsą su vandeniu (jei jau nuo jos pradėtum) ir taip be nieko duoti?
Aš mėsą galvoju duoti arba po daržovių (tiksliau pridedant prie jų), arba po košių išragavimo, žiūrėsiu pagal situaciją.
QUOTE(jauniute @ 2016 10 02, 12:37)
as tai ta palas kedute cybex nusiziurejau, as labai tikiuosi, kad tilpsim ir nekris jis mums, plius ten raso kazkur nuo 9 kg, o maniskis itariu greit ir pasieks ta svori, nes dabar jau virs 8 kg yra, plius ir pirksim dar ne dabar
---
as manau niekada negalima vadovautis aklai tais moksliniais straipsniais, siandien sako viena, praeis keli metai ziurek prades sneketi visiskai priesingai
Kėdutei ne vien kg svarbu. Ir ūgis ne vien. Aš kiek turiu pažįstamų, kas naudoja ar naudojo Pallas, nei vieniem netiko ji iki metų (kai kuriems ir dar ilgiau).
Būtinai pamatuok ir pabandyk prieš perkant (Kaune prie Molo yra tokia parduotuvė, kur Cybex kėdutėmis prekiauja, ten galima išbandyti).
Jeigu tik pavasarį pirksit, gal ir tiks tuomet jau, bet vistiek būtinai pamatuok. O ką iki tol tuomet žadate naudoti? Nes tos
leliukiškos kėdutės irgi rašo, kad iki 13kg, bet realiai už kelių mėnesių, o jei dar su kokiu kombinezonu, neįsivaizduoju kaip į jas įtalpinti
---
Jeigu reikia rinktis kuo tikėti- ar mokslu, kur daroma daugybė tyrimų, stebėjimų ir t.t., ar kažkieno subjektyvia susigalvota nuomone, nepagrįsta niekuo, tai aš geriau mokslu tikėsiu
QUOTE(repečkė @ 2016 10 02, 20:08)
-skaičiau, kad ketvirtą mėnesį vaikiukam padažnėja atpylinėjimai. Maniškė kaip tik ėmė dažnokai atpylinėt. Pasitvirtino jums šitas faktas?
---
-Kas kiek laiko maitinate, kaip suprantat, kad jau laikas? Kai mažytė buvo, tai lengviau buvo- tuos ženklus atpažindavau, o dabar nežinau..
---
-bandyti atrūginti vidury maitinimo arba po jo. Iki šiol ji neatsirūgdavo kiek nešiodavau po maitinimo, bet šiandien galvoju reikia pabandyti atkakliau, gal pavyks ir, paguldžius ant kelių, pavyko.
Mums ne. Nors mūsų ir taip beveik neatpylinėdavo nuo pat gimimo. Turbūt ant rankų pirštų galėčiau suskaičiuoti atpylimus iš viso. Tikrai labai retai.
---
Dieną pradeda darytis be nuotaikos, zirzti, viskas blogai, niekas nebepatinka

Naktį pradeda krapštinėtis, stenėti kažką, jei nekreipi dėmėsio, jau garsiau šūkteli
Dieną maitinu kas 1,5val. (jei lauke gerai miega, tada išmiega nevalgęs ir 3,5val), naktį maitindavau vieną ar du kartus (buvo laikas, kai ir visai naktį nesikeldavo). Dabar, kai prasidėjo bėdos su dantenom, naktį keliasi ir 3, ir 5 kartus, visaip.
---
Dieną po valgio pakeliu atsirūgti, naktį niekada. Džiaugiuosi, kad užmiega ir bijau be reikalo judinti
QUOTE(HappyAngel @ 2016 10 03, 06:10)
Dabar nesikabinėju, o nuoširdžiai domiuosi:
o anksčiau gimusiems kaip tik nereikia pavėlinti primaitinimo pradžios? Nes pas juos gi žarnynas vėliau subręsta, nei pas laiku gimusius, ne?
Reikia.
Dėl sėdėjimo tada, kai kalbėjom. Nieko neprisigalvoji

, aš kaip tik galvoju, kad beveik kiekvienai mąstančiai mamai, turėtų kilti panašių klausimų, nes nemažai vaikų nesėdi tokio amžiaus (tuos 6mėn. turiu omeny). Taip rašo, kad jei tuomet vaikai dar savarankiškai nesėdi, turi labai tvirtai laikyti galvą tiesiai (be jokio kinkavimo po kurio laiko, ką man yra tekę matyti- lesioja vargšas kaip žvirbliukas

- teko tokį žiaurų vaizdą matyti kaip tik su maždaug 4,5mėn., akivaizdžiai per anksti pradėtu primaitinti, vaiku), turi gerai kontroliuoti liemenį ir tvirtai sėdėti su atrama (tik su atrama, o ne apramsčius pagalvėmis

)