Aš kažkada buvau daręs tokią savo gartraukio apžiūrą (ir plovimą prietopačio) po kokių 10 metų eksploatacijos. Gartraukyje įmontuoti filtrai buvo ganėtinai baisūs nuo riebalų. Bet už filtrų toliau jau jokių riebalų pėdsakų nepastebėjau. Nei pačiame gartraukyje, nei toliau vamzdyje. Vamzdį buvau išsimontavęs specialiai apžiūrai. Tai padariau tokią išvadą, kad riebalų filtrai veikia ganėtinai efektyviai, taigi rekomendacijos nejungti gartraukio į rekupo šilumokaitį gal kiek perdėtos.
Plius - jei gartraukis jungiamas į rekupą, tai gartraukiui ventiliatorius nebereikalingas. Išmontavus ventiliatorių atsiranda vietos papildomiems riebalų filtrams sumontuoti.
Plius plius jei dar koks likutis riebalų praeis ir pro papildomus riebalų filtrus, jis keliaus greičiausiai kad metaliniais vamzdžiais, o pakeliui dar nusės ant vamzdžių.
Tai rekupo šilumokaitis gal vis tik ganėtinai saugus.
O kam motorizuota sklendė? Kuo blogai, jei iš virtuvės 24/7 traukiamas oras ne pro difuzorių lubose, o pro gartraukį? Aš tai galvoju pas save kokius 80% ištraukimo srauto skirti virtuvės gartraukiui, po 10% sanmazgams.
QUOTE(mariuzs @ 2016 10 05, 12:05)
Kiek žinau nerekomenduojama jungti gartraukio į tą pačią vedinimo sistemą dėl pavojaus užteršti šilumokaitį.
Bet randu info kad Zehnder jungia gartraukį į ištraukimo kanalą
http://de.slideshare...glsung-34620139Reikia tik papildomos atšakos ir motorizuotos sklendės, aišku ir papildomas riebalų filtras nepamaišytu
<{POST_SNAPBACK}>