Įkraunama...
Įkraunama...

ar KT nuodemė?

Klepesova, vel gi tikejimas ir kunigai yra skirtingi dalykai. Jie juk irgi zmones. Ir nuodemes juos puola taip pat kaip ir paprasta zmogena smile.gif
Atsakyti
nuodėmė,kadangi kenki sau,savo kūnui.nuodėmė,nes neleidi užsimegzti gyvybei,kuri pagal gamtos dėsnius turėtų užsimegzti.

pateisinama nuodėmė,jei tai pašalina tam tikrus negalavimus,kurie negydomi pridarytų daugiau žalos,nei KT.

pateisinama nuodėmė,jei yra žinojimas,kad vaikeliuj dar tikrai ne laikas..nors dėl šito punkto dabar suabejojau.juk yra daugybė kitų būdų apsisaugojimo.nemokamų malonumų nebūna..

nesu prieš KT ir nesmerkiu tų,kurie pasirenka KT.
tiesiog pačiai nepriimtina.matau daugiau minusų nei pliusų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coffee: 22 vasario 2007 - 15:27
Zinau, kad baznycia teigia jog KT nuodeme. Bet as nei KT, nei prezervatyvu nuodeme tikrai nelaikau, nes vaisius del ju nezuna. Pries vestuves lankem kursus seimos centre, ten taip pat kalbejo apie naturalu seimos planavima, bet ju argumentai kodel tai nuodeme man pasirode nesvarus ir manes tikrai neitikino. Naturalus seimos planavimas labai nepatikimas dalykas, o as uz tai, kad vaikai gimtu planuoti smile.gif
Atsakyti
Tikrai, laukiamas kudikis geriau nei nelaukiamas ir nemylimas verysad.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2007 02 22, 23:41)
Zinau, kad baznycia teigia jog KT nuodeme. Bet as nei KT, nei prezervatyvu nuodeme tikrai nelaikau, nes vaisius del ju nezuna. Pries vestuves lankem kursus seimos centre, ten taip pat kalbejo apie naturalu seimos planavima, bet ju argumentai kodel tai nuodeme man pasirode nesvarus ir manes tikrai neitikino. Naturalus seimos planavimas labai nepatikimas dalykas, o as uz tai, kad vaikai gimtu planuoti smile.gif

Sveikos, na įsiterpsiu ir aš...
Bažnyčia daug ką teigia... Kaip jai patogiau, kad ir toliau išlaikytų jau ir taip sumažėjusią savo galią. Tad, niekas nežino kas teisinga, o kas ne. Viena iš didžiausių nuodėmių yra teisinguoliškumas ir teisimas. Bet ar tik ne ji viską žinanti ir smerkianti?...
Aš už planuotą šeimą... Tokia laimingesnė.
Tai tik mano nuomonė...mažytė ir nereikšmina, tiesiog išsprūdo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 02 21, 11:18)
Mano manymu nėra nuodėmė.
Bažnyčios požiūriu tai nuodėmė. Jie gal taip nori sustabdyti pasileidimą kuris šiame amžiuje yra norma  g.gif . Na žinote: vienos dienos nuotykius ir pan.... Nežinau, bet jiems nepavyks. Taip jie paprasčiausiai nuo savęs nusuks potencialius tikinčiuosius. Na aš iki 20m griežtai laikiausi visų normų, visų įsakymų ir t.t. po to pradėjau galvoti... ir kuo daugiau galvojau, tuo labiau man nepatiko ta pateikta tikėjiimo forma. Na čia puolusios katalikės marazmai- nekreipkite dėmesio..

Žmonių balsas - dievo balsas. Man, atrodo, kad tu teisi abejodama.
Kažkaip net nesmagu skaityti, kad ponai vyskupai ir kardinolai randa reikalą nustatinėti nuodėmių ribas: šitos tabletės tai nuodėmė, o šitos geros, gerkite... Šitas valgis geras, o ano, matot negalima, nes mes taip nusprendėm.
Tiesą sakant, esu giliai nustebusi dėl tokio religinio luomo įžūlumo. Negi iš tiesų kam nors į akis buvo pasakyta - nesinaudok KT?
Tikėjimas yra tikėjimas, viltis, paguoda, o ne atseit moksliniai svaičiojimai. Mokslas mokslu, žmonės ir patys ne XIX a. beraščiai, kad jiems kažkas nurodinėtų buitiniais klausimais?...
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 02 21, 15:26)
Medikamentai yra skiri GYDYMUI. Nevartojant antibiotikų galima ir į anapilį iškeliauti, ko nepasakysi apie KT. Tad ar vaisingumas XXI amžiaus žmogui yra liga? Taip traktuoti Dievo dovanos Bažnyčia neleis nei po 50, nei po 500 metų. (Jei leistų - nenorėčiau su tokia "bažnyčia" turėti jokių reikalų).

Jeigu pasidometum placiau, suzinotuk kad ir KT neretai skiriamos GYDYMUI. O tada vis dar nuodeme? g.gif
Atsakyti
nuodeme pagimdyti vaika ir juo nesirupini, o KT... nemanau, kad jie nuodeme blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 02 23, 13:50)
Jeigu pasidometum placiau, suzinotuk kad ir KT neretai skiriamos GYDYMUI. O tada vis dar nuodeme?  g.gif

Nesiginčiju, kad skiriamos ir gydymui blink.gif , bet tuomet indikacija būna liga, o ne... unsure.gif vaisingumas.
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2007 02 22, 22:41)
Naturalus seimos planavimas labai nepatikimas dalykas

Tiksliau gal būtų sakyti ne nepatikimas, o nepatogus? mirksiukas.gif Nes patikimumu jis gerokai pralenkia ir kai kurias kontraceptines priemones SU SĄLYGA, kad NŠP taisyklių iš tikrųjų laikomasi, o ne vien prisilaikoma.
Papildyta:
QUOTE(Katrin @ 2007 02 23, 11:43)
Tikrai, laukiamas kudikis geriau nei nelaukiamas ir nemylimas verysad.gif  wub.gif

O ta meilė - mamos (gal ir paties vaiko unsure.gif ) sveikatos sąskaita? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 23 vasario 2007 - 15:16
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 02 23, 15:15)

O ta meilė - mamos (gal ir paties vaiko unsure.gif ) sveikatos sąskaita? g.gif

Turi omeny, kad moteris vartojo KT, todel susigadino sveikata, o tuo paciu ir aiko sveikata? o tu nepagalvoji, kad nelaukiamo vaiko nelaukia ir nemyli, galvoja apie persileidima visa nestuma, tai vaikas sveikas gims? Ir mama savo sveikatos taip nesusigadina.
Tiesiog negalime visiems pritaikyti tu paciu taisykliu. As KT negaliu vartoti, man jos netinka. Vel gi turime ieskoti aukso vidurio kiekvienam atvejui, prisilaikant savo sazines.
Atsakyti
QUOTE(Katrin @ 2007 02 23, 16:38)
Turi omeny, kad moteris vartojo KT, todel susigadino sveikata, o tuo paciu ir aiko sveikata? o tu nepagalvoji, kad nelaukiamo vaiko nelaukia ir nemyli, galvoja apie persileidima visa nestuma, tai vaikas sveikas gims? Ir mama savo sveikatos taip nesusigadina.

Na blogos mintys tiek galios, kiek išbalansuota organizmo veikla, nemanau, kad turi.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 02 23, 16:08)
Na blogos mintys tiek galios, kiek išbalansuota organizmo veikla, nemanau, kad turi.

Nemanai ar nezinai? Juk religija blogas mintis laiko blogiu taip pat, kaip ir KT. Tai reiskia poveikis vis del to yra, ir nemenkas. Minties galia ir materializacija yra net gi mokslu patvirtintas faktas. Kodel sakoma, kad zodziu galima nuzudyti. Zodis minties apipavidalinimo ir isreiskimo forma.
Atsakyti