Įkraunama...
Įkraunama...

ar KT nuodemė?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 02 25, 23:34)
Bažnyčia gali atbaidyti nuo savęs, o ne nuo Dievo.

Tai ir ne vieną jau atbaidė lotuliukas.gif (tame tarpe ir mane) lotuliukas.gif
O mano manymu KT nėra nuodėmė. Juk čia to ir buvo klausiama. Išsakyti savo, o ne bažnyčios nuomonę...
Atsakyti
QUOTE(which witch @ 2007 02 26, 10:01)
Tai ir ne vieną jau atbaidė lotuliukas.gif (tame tarpe ir mane)  lotuliukas.gif

Nematau čia nieko tokio jau baisiai juokingo. Mane savu laiku taip pat atbaidžiusi buvo, bet, kaip sakoma, nespjauk į vandenį, kad nereikėtų išgerti.
Papildyta:
QUOTE(which witch @ 2007 02 26, 10:01)
O mano manymu KT nėra nuodėmė. Juk čia to ir buvo klausiama. Išsakyti savo, o ne bažnyčios nuomonę...

Matai pati sąvoka "nuodėmė" yra neatsiejama nuo religijos (nemėgstu šio žodžio, bet "tikėjimas" būtų perplatu). Jei atmeti pastarąją, sąvoka netenka prasmės. Nėra jokio skirtumo, ką Tu laikai nuodėme, o ką ne, nes netiesiogiai kritikuoji pačią savoką "nuodėmė".
Atsakyti
esu tikinti, bet nemanau, kad kt yra nuodeme.
manau, daug didesne nuodeme -- veliau abortas, arba pagimdytas nelauktas, nenorimas, ir nemylimas vaikas.

o kt siejama su nuodeme del to, kad daro itakos neatsakingumui lytiniuose santykiuose. ne visiems tas galioja, bet yra pakankamai daug zmoniu, kuriems atrodo, kad jei ner pavojaus pastot, tai tegyvuoja "laisva meile" kuriai nebutina meile, jausmai, atsakomybe, pareiga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 28 vasario 2007 - 13:15
QUOTE(Dios @ 2007 02 28, 14:13)
esu tikinti, bet nemanau, kad kt yra nuodeme.
manau, daug didesne nuodeme -- veliau abortas, arba pagimdytas nelauktas, nenorimas, ir nemylimas vaikas.

Ar nuodėmė didesnė, ar mažesnė - čia jau atskiras klausimas. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 02 28, 14:13)
o kt siejama su nuodeme del to, kad daro itakos neatsakingumui lytiniuose santykiuose. ne visiems tas galioja, bet yra pakankamai daug zmoniu, kuriems atrodo, kad jei ner pavojaus pastot, tai tegyvuoja "laisva meile" kuriai nebutina meile, jausmai, atsakomybe, pareiga.

Ir taip, ir ne. Pagal Katalikų Bažnyčios mokymą vartojant KT nuodėmė įvardijama kaip neatvirumas gyvybei. Santykiai neatsakingi gali būti tiek su n partnerių, tiek su vienu vieninteliu - žmogus negali tapti priemone (pvz. vien malonumui ar "pasidaryti sau vaiką"), jis yra tikslas.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 02 28, 15:13)
daug didesne nuodeme --  pagimdytas nelauktas, nenorimas, ir nemylimas vaikas.

Jei jau svarstome, ar KT nuodėmė, matyt, kalbame apie žmones, gyvenančius santuokoje( kitu atveju, koks skirtumas, viena nuodėme daugiau ar mažiau).Sunku patikėti, kad tėvai nepajėgs mylėti savo vaiko vien todėl, kad jis gimė šiemet, o ne po dviejų metų, arba todėl, kad planavo du, o gimė trečias, dabar jie visi mirs iš bado.
Visos kontraceptinės priemonės turi šalutinį poveikį, o apie KT iš viso tyliu( pačios skaityt mokat), ar verta taip save metų metais žaloti tik dėl to, kad žemėje neatsirastų koks netyčiukas? Tvirtai tikiu, kad visi turi savo paskirtį ir kažkam bus labai reikalingi.Esat turbūt girdėję istoriją, apie priekaištą Dievui, kodėl Jis neatsiuntė žmonijai mokslininko, kuris išgydytų vėžį, ir Jo atsakymą: " aš siunčiau, bet jūs jo nepriėmėte".
Jeigu mums rūpi, kas yra nuodėmė, matyt siekiame jų nedaryti ir tai yra nuostabu!
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 03 04, 21:03)
Esat turbūt girdėję istoriją, apie priekaištą Dievui, kodėl Jis neatsiuntė žmonijai mokslininko, kuris išgydytų vėžį, ir Jo atsakymą: " aš siunčiau, bet jūs jo nepriėmėte".

Pokalbis buvo tarptautinis ar tarpmiestinis? O gal tiesiog sms? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2007 03 05, 11:23)
Pokalbis buvo tarptautinis ar tarpmiestinis? O gal tiesiog sms?  biggrin.gif

O apie "Skype" nepagalvojai? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 03 06, 21:55)
O apie "Skype" nepagalvojai? wink.gif

Pagalvojau, bet nedįsau sakyti... Manai, JIS yra pasijungęs "ant ryšio"???
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2007 03 07, 11:34)

Garantuotai, bet mes jau čia "ištopinom" blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Aš palaikau tuos, kurie mano kad KT ne nuodėmė. Įsivaizduoju, jei negerčiau KT, pasigimdyčiau gal kokius 5 vaikus jau blush2.gif ir kam nuo to gerai? man, kad nenuodėminga esu ir KT negeriu? aš skaitau, kad didesnė nuodėmė yra gimdyti kaskart nelauktą arba nenorimą vaiką ir paskui ne vieną kartą pagalvoti, gal geriau jau aš būčiau gėrus tuos KT....be to nenorėčiau daug vaikų...
Atsakyti
QUOTE(Soulmate @ 2007 03 07, 19:49)
Įsivaizduoju, jei negerčiau KT, pasigimdyčiau gal kokius 5 vaikus jau  blush2.gif

Laki vaizduotė.
Atsakyti
Na iki pirmo vaiko naudojausiu natūraliu šeimos planavimo metodu, nes nebijojau pastoti. Pastojau, nors turėjo būti nevaisingos dienos, bet nenusiminiau, kadangi kaip minėjau, pastoti nebijojau biggrin.gif Bet dabar jau nebežinau, ką daryti: naudoti KT ar vėl natūralus metodas g.gif mano ciklas nėra reguliarus unsure.gif klausiau kunigo, jis sakė, kad priemones, kurios veikai kaip NEABORTUOJANČIOS galima vartoti, tik reikia paklausti gydytojos apie KT veikimą ax.gif aš taip pat manau, kad reikia galvoti prieš prasidedant gyvybei, kadangi vaiką reikia išauginti ir išauklėti, esi už jo gerovę atsakingas, o gimdyti nemąstant yra žmogus neatsakingumas. Tad jūsų nuomone, kurios priemonės veikia kaip neabortuojančios?
Atsakyti