Įkraunama...
Įkraunama...

ar KT nuodemė?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 09 26, 21:35)

Dievo valia yra Dievo valia - palikime ją Jam. O ši tema apie žmogaus santykį su ta valia ir pačiu Dievu. Nei pastojimas, nei nepastojimas nėra nuodėmė - nuodėmė gali būti būdai, kuriais siekiama arba stengiamasi išvengti vieno ar kito.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 09 26, 20:35)
Dievo valia yra Dievo valia - palikime ją Jam. O ši tema apie žmogaus santykį su ta valia ir pačiu Dievu. Nei pastojimas, nei nepastojimas nėra nuodėmė - nuodėmė gali būti būdai, kuriais siekiama arba stengiamasi išvengti vieno ar kito.

Aš nenoriu prieštarauti, bet noriu suprasti. Kodėl sąmoningas susilaikymas nuo sekso yra geriau už sąmoningą prezervatyvo naudojimą?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 09 27, 09:40)
Aš nenoriu prieštarauti, bet noriu suprasti. Kodėl sąmoningas susilaikymas nuo sekso yra geriau už sąmoningą prezervatyvo naudojimą?

Jau vien tai kad prezervatyvas yra brjerinė apsisaugojimo priemonė sako, kad statome barjerus ir stengiamės apsisaugoti, kad reikalaujame iš Dievo stebuklo("Pikta ir neištikima karta reikalauja ženklo"), sakome jam "ne". Dievo valia aukščiau visko, todėl prezervatyvai kartais plyšta, bet to negalime pavadinti samoningu Dievo valios priėmimu, atvirumu gyvybei, toks gyvybės priėmimas geriausiu atveju susitaikymas su neišvengiamybe.
Jei manai, kad renkamasi prezervatyvą, kaip nelabai patikimą priemonę, kuri "leidžia pasireikšti Dievo valiai" tada kaip juos renkasi? Tie kas labiau gerbia Dievo valią, reikalauja iš jo mažesnio stebuklo ir perka pigesnius mažiau patikimus prezervatyvus, o kas nenori vykdyti Dievo plano, perka brangesnius, patikimesnius?

P.S.(Smagu tave matyti, Meškuole, buvau pasigedusi 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 09 27, 08:40)

cia visiskai tas pats, ir kontracepcija irgi ... susilaikymas irgi turi savo pasekmiu, truputi kitokiu nei kontracepcija...visos tos priemones visiskai tas pats, tik vienos labiau zaloja organizma, kitos maziau.
Vienoje knygoje radau tokius zodzius, kad jei vyras ir moteris gerbia vienas kita tai jie susilaukia tiek vaiku, kiek jie nori ar vieno ar vienolikos rolleyes.gif dar ten buvo parasyta kad jei moteris labai bijo pastoti tai butent del tos baimes ir pastoja, ovuliacija ivyksta butent to momentu kai to nereikia... ten buvo daug apie tai parasyta, man buvo labai idomu ax.gif Ir dar jokios Dievo valios tuo klausimu nera, ar atsirasti dar vienam zmogui sprendzia tik vyras, moteris ir pats vaikas. Jei vaikui labai reikia butent dabar gimti pas sita vyra ir ta moteri jis apeis visokius barjerus ir gims, kitas gali palaukti ir gimti veliau, dar kitas isvis neateis kol jo nepakvies... sakyciau net nuo vaiko labiau priklauso rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2007 09 27, 08:35)
Jei vaikui labai reikia butent dabar gimti pas sita vyra ir  ta moteri jis apeis visokius barjerus ir gims, kitas gali palaukti ir gimti veliau, dar kitas isvis neateis kol jo nepakvies... sakyciau net nuo vaiko labiau priklauso  rolleyes.gif

O iš kur tas sprendžiantis vaikas atsiranda? Ar tik ne iš Dievo?
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2007 09 27, 07:57)
Jau vien tai kad prezervatyvas yra brjerinė apsisaugojimo priemonė sako, kad statome barjerus ir stengiamės apsisaugoti, kad reikalaujame iš Dievo stebuklo("Pikta ir neištikima karta reikalauja ženklo"), sakome jam "ne". Dievo valia aukščiau visko, todėl prezervatyvai kartais plyšta, bet to negalime pavadinti samoningu Dievo valios priėmimu, atvirumu gyvybei, toks gyvybės priėmimas geriausiu atveju susitaikymas su neišvengiamybe.
Jei manai, kad renkamasi prezervatyvą, kaip nelabai patikimą priemonę, kuri "leidžia pasireikšti Dievo valiai" tada kaip juos renkasi? Tie kas labiau gerbia Dievo valią, reikalauja iš jo mažesnio stebuklo ir perka pigesnius mažiau patikimus prezervatyvus, o kas nenori vykdyti Dievo plano, perka brangesnius, patikimesnius?

P.S.(Smagu tave matyti, Meškuole, buvau pasigedusi 4u.gif )

Malonu, kad prisimenate 4u.gif

Kas mane glumina šioje situacijoje. Vaisingos dienos - laikas, kada aš labiausiai noriu būti su savo žmogumi, noriu dovanoti jam meilę, susijungti į vieną. Šita energija, šita meilė būna stipriausia vaisingų dienų metu. O NŠP to neleidžia. Ar taip nėra iškreipiama sekso prasmė? Kodėl galima mylėtis, kai mažiausiai to nori, ir negalima, kai labiausiai to nori? Kodėl galima mylėtis tik tada, kai tuo metu mažiausiai gali padovanoti? Kokia prasmė?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 09 27, 11:30)
<...> Ar taip nėra iškreipiama sekso prasmė? Kodėl galima mylėtis, kai mažiausiai to nori, ir negalima, kai labiausiai to nori? Kodėl galima mylėtis tik tada, kai tuo metu mažiausiai gali padovanoti? Kokia prasmė?

Į šituos klausimus ir aš sau negaliu iki galo atsakyti. Tik galvoju, kad labiausiai trokštame mylėtis vaisingomis dienomis, nes mumyse užkoduotas kvietimas priimti dar vieną gyvybę, jei atsižvelgdami į savo galimybes suilaikome nuo šio kvietimo turime susilaikyti ir nuo malonumo tarti "taip". Mylimės tuo laiku, kai gauname malonumo tik tiek, kiek skirta tarpusavio šilumai palaikyti, o tos kaitros kuri pradeda gyvybę - atsisakome.
(Dar mąstau apie tai todėl mano nuomonė gali keistis)
Atsakyti
as tai isvis nematau KT jokios nuodemes. Kiekvienas renkasi pats. Kol kas nenoriu vaiko jokiais budais, juolab ateivio- netyciuko. Prezervatyvais ir juolab tokia nesamone kaip naturaliais metodais as nepasitikeciau nei uz ka. Tai jei negert KT tai belieka:

1. Gyventi skaisciai. Diedas po keliu menesiu pradetu eiti nalieva, byra seima. kitus mergintojus istinka tas pats likimas. eina pas tas , kuriuos "duoda". toliau gyvenu skaisciai augindama katinus ir kaktusus.
2. Taikyti NSP ir pasidaryt aborta. Arba nusizudyt. Nekenciu operaciju ir panasiu invaziju. apie perrisimus ar ten kazkokius gimdu ispjiovimus nesneku nes numirciau vietoje.
3. Tarkim pastoju. isnesioju. kur man vaika numesti? palikt ligoninej? pasmest augint mamai? augint paciai vaika daryt is jo psichini invalida ir psichiskai zalotis paciai?
Pasaulyje yra daugybe nuodemiu, ar blogybiu, i kurias reikia kreipt demesi, o KT baigt traktuot kaip kokia blogybe , kuri trukdo vaikam "nuo debeselio" ateiti i si pasauli ir ju pasirinkta seima. Nes seima pati turi nusprest reikia jai vaiko ar ne, ar jis bus mylimas ar udijamas. prasom, pilni vaiku namai ir asocialios seimos tokiu "kiek ir kaip Dievas duos". koktu.
Atsakyti
Geras klausimas Meškuolės buvo. Tikrai vertas pamąstymo. Ir atsakymas geras. Tik va, įdomu, o kodėl vyrai gali bet kada tarti "taip" ir gauti tą pačią kaitrą? Et, kažkokia nuostauda užplūdo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiurkike @ 2007 09 27, 12:06)
<...> augint paciai vaika daryt is jo psichini invalida ir psichiskai zalotis paciai?
<...>

Oho kokia pabaisa save laikai, kad vien vaiko gyvenimą su tavimi ,laikai jo psichikos žalojimu verysad.gif Nenuvertink savęs, nesižalok, ieškok vyro, o ne diedo, nes ir tave Dievas myli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiurkike @ 2007 09 27, 10:06)
as tai isvis nematau KT jokios nuodemes. Kiekvienas renkasi pats. Kol kas nenoriu vaiko jokiais budais, juolab ateivio- netyciuko. Prezervatyvais ir juolab tokia nesamone kaip naturaliais metodais as nepasitikeciau nei uz ka. Tai jei negert KT tai belieka:

1. Gyventi skaisciai. Diedas po keliu menesiu pradetu eiti nalieva, byra seima. kitus mergintojus istinka tas pats likimas. eina pas tas , kuriuos "duoda". toliau gyvenu skaisciai augindama katinus ir kaktusus.
2. Taikyti NSP ir pasidaryt aborta. Arba nusizudyt. Nekenciu operaciju ir panasiu invaziju. apie perrisimus ar ten kazkokius gimdu ispjiovimus nesneku nes numirciau vietoje.
3. Tarkim pastoju. isnesioju. kur man vaika numesti? palikt ligoninej? pasmest augint mamai? augint paciai vaika daryt is jo psichini invalida ir psichiskai zalotis paciai?
Pasaulyje yra daugybe nuodemiu, ar blogybiu, i kurias reikia kreipt demesi, o KT baigt traktuot kaip kokia blogybe , kuri trukdo vaikam "nuo debeselio" ateiti i si pasauli ir ju pasirinkta seima. Nes seima pati turi nusprest reikia jai vaiko ar ne, ar jis bus mylimas ar udijamas. prasom, pilni vaiku namai ir asocialios seimos tokiu "kiek ir kaip Dievas duos". koktu.

Saunuole,Zhiurkike biggrin.gif Zinoma,rizikavai uzsitraukti dorovinguju moralisciu nemalone,nes tavo ciniskai ismintinguose zodziuose nepamatys tikrosios minties,o perskaitys tik tai ka nori perskaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2007 09 27, 10:19)
Geras klausimas Meškuolės buvo. Tikrai vertas pamąstymo. Ir atsakymas geras. Tik va, įdomu, o kodėl vyrai gali bet kada tarti "taip" ir gauti tą pačią kaitrą? Et, kažkokia nuostauda užplūdo  doh.gif

jei taikai NŠP ir tavo vyras yra tau ištikimas, gaunasi, kad ir jis ne visada gali.

QUOTE(Chiromante @ 2007 09 27, 10:37)
Saunuole,Zhiurkike biggrin.gif Zinoma,rizikavai uzsitraukti dorovinguju moralisciu nemalone,nes tavo ciniskai ismintinguose zodziuose nepamatys tikrosios minties,o perskaitys tik tai ka nori perskaityti  smile.gif

Fui, kaip negražu
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 09 27, 10:44)
jei taikai NŠP ir tavo vyras yra tau ištikimas, gaunasi, kad ir jis ne visada gali.

Bet jei per nevaisingas dienas nesinori, tai gaunasi, kad arba gyvenam visiškai skaisčiai, arba moteris prievartauja save atsiduodama nevaisingomis dienomis, o vyras tuo mėgaujasi g.gif

Dabar, kai tikrai norim susilaukti leliuko, tai taip ir gaunasi, kad mylimės tik vaisinguoju periodu, nes kitomis dienomis net "į tą pusę" žiūrėti nenoriu.
Atsakyti