Įkraunama...
Įkraunama...

Barselona Nr. 7

Sveikos,
Įdomus kiek dienų skiriate Barcelonai? Mes skrisim su vaikais (6 ir 8m), tai jiems muziejai nelabai įdomūs. Tiesą sakant ir mes patys nesam muziejų mėgėjai. Be to dar norisi prie jūros. Tai planuojam skirti pilnas 3d, įskaitant, kad 1d. važiuosim į montserat vienuolyną.
Vieną dieną planuoju į Guell parką (kokias ~3val.) bei pereiti alėja "Passeig de Gracia", po to Rambla gatve iki pajūrio aplankant esančius žymias vietas, pvz. kaip Barcelonos katedrą, gotikos kvartalą. Dar neapsisprendžiau ar verta eiti į Casa Mila ar Casa Batllo. Ir jei spėtume tai aplankytume Triumfo arką bei Ciutadella parką.
Kitą dieną paskirti rytą Sagrada familia, o link vakaro į Montjuic kalną ir fontanai. Dar vieną rytą skirti akvariumui ir tada prie jūros.

Į pirmos dienos planą nežinau, ar su vaikais tilpsit. Turėkit omeny, kad nuo metro iki Guell dar reikia nemažai paėjėt. Ten nuėjus jums bilietus parduos, kurie įsigalios, pvz., po valandos (reguliuojami lankytojų srautai). Iki to laiko lauksit. 

Atsakyti
QUOTE(off-line @ 2017 05 09, 13:47)
Į pirmos dienos planą nežinau, ar su vaikais tilpsit. Turėkit omeny, kad nuo metro iki Guell dar reikia nemažai paėjėt. Ten nuėjus jums bilietus parduos, kurie įsigalios, pvz., po valandos (reguliuojami lankytojų srautai). Iki to laiko lauksit.

Aš planuoju kiek galima bilietų nusipirkti iš anksto ar bent iš vakaro (guell parkas, sagrada familia, akvariumas).
Atsakyti
QUOTE(off-line @ 2017 05 09, 13:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Auruma" data-cid="71616085" data-time="1494308667"><div><p>Sveikos,
Įdomus kiek dienų skiriate Barcelonai? Mes skrisim su vaikais (6 ir 8m), tai jiems muziejai nelabai įdomūs. Tiesą sakant ir mes patys nesam muziejų mėgėjai. Be to dar norisi prie jūros. Tai planuojam skirti pilnas 3d, įskaitant, kad 1d. važiuosim į montserat vienuolyną.
Vieną dieną planuoju į Guell parką (kokias ~3val.) bei pereiti alėja "Passeig de Gracia", po to Rambla gatve iki pajūrio aplankant esančius žymias vietas, pvz. kaip Barcelonos katedrą, gotikos kvartalą. Dar neapsisprendžiau ar verta eiti į Casa Mila ar Casa Batllo. Ir jei spėtume tai aplankytume Triumfo arką bei Ciutadella parką.
Kitą dieną paskirti rytą Sagrada familia, o link vakaro į Montjuic kalną ir fontanai. Dar vieną rytą skirti akvariumui ir tada prie jūros.</p></div></blockquote><p>Į pirmos dienos planą nežinau, ar su vaikais tilpsit. Turėkit omeny, kad nuo metro iki Guell dar reikia nemažai paėjėt. Ten nuėjus jums bilietus parduos, kurie įsigalios, pvz., po valandos (reguliuojami lankytojų srautai). Iki to laiko lauksit. </p>

Arba kitai dienai bilietus parduos .... Kai mes buvom , tai prekiavo bilietais kitai dienai. Gerai , kad internetinius su konkrečia valanda turėjom. Deja taip ir nesupratau kas ten stebuklingo .....
Atsakyti

Arba kitai dienai bilietus parduos .... Kai mes buvom , tai prekiavo bilietais kitai dienai. Gerai , kad internetinius su konkrečia valanda turėjom. Deja taip ir nesupratau kas ten stebuklingo .....

Geras. Mes nuėjom iki tenais ir nusprendėm nebelaukti, nes arba būtumėm turėję varyt bėgte, arba į operą su flamenko būtumėm vėlavę, kur jau bilietus turėjom.  

Atsakyti
QUOTE(vigai @ 2017 05 09, 14:55)

aš ir nesupratau. Ne tai, kad visai nieko gero, bet tos kainos tai neverta
Atsakyti
Gal pasidalintumėt kas buvo "stebuklingiausia"? Aš kiek skaitinėju apie Barseloną, tai atrodo Top lankytinos vietos yra Sagrada familia, Guell parkas, La Rambla, Montjuik kalnas ir fontanas, Montserat vienuolynas, Triumfo arka... Na vardinti galima dar tikrai daugiau, bet šie objektai iš esmės visuose aprašymuose paminėti.
Atsakyti

Gal pasidalintumėt kas buvo "stebuklingiausia"? Aš kiek skaitinėju apie Barseloną, tai atrodo Top lankytinos vietos yra Sagrada familia, Guell parkas, La Rambla, Montjuik kalnas ir fontanas, Montserat vienuolynas, Triumfo arka... Na vardinti galima dar tikrai daugiau, bet šie objektai iš esmės visuose aprašymuose paminėti.

per tas vos kelias dienas mums nuostabiausia pasirodė, visų pirma, bendra Barselonos aura. Tikrai noriu grįžti dar ir dar.
Toliau visi Jūsų paminėti, nes tai ir daro miestą išskirtiniu ir kitokiu  :) Būtinai pridėčiau ir turgų La Boqueria :wub:  :wub:​ 

Atsakyti

Sagrada ir Montserat. Linko kojos man nuo jų.

O La Rambla nepadarė jokio įspūdžio. Palangos Basanavičiaus gatvė pagal stilių. Šalia esanti gatvė, kur Katedra yra (Angelo gal, nebepamenu), tai turėjo savo aurą. Montjuic fontanas irgi man nieko ypatingo. Garsas bent tą vakarą, kai buvom, buvo tragiškas, beveik šalia esant vos muzika girdėjosi, o ji pati kažkoks kratinys. Stiprų įspūdį paliko Barceloneta paplūdimys, kai einant šurmuliuojančiu šaligatviu palei jūrą link Montjuic keltuvų netikėtai supratau, kad patekome į nudistų atkarpą :D 

Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2017 05 09, 07:44)
Sveikos,
Kitą dieną paskirti rytą Sagrada familia, o link vakaro į Montjuic kalną ir fontanai. Dar vieną rytą skirti akvariumui ir tada prie jūros.

na bent jau mokslo muziejus tai turetu patikti. Ten viska išbando vaikai patys
Atsakyti
Keliausim ir mes greit į Barseloną. seniai stovėjo mano aplankyti būtinų sąraše, ir vat dabar panašu, kad pavyks, pasimaišė labai neblogas pasiūlymas bilietų, kaip tik ieškojom kur ištrūkt prailgintam savaitgaliui (5 naktis būsim) tai ir nusipirkom. Viešbutis ir užsakytas, tai ramu, visa kita susidėlios.

QUOTE(JAGUARpictures @ 2017 04 29, 16:29)
Butinai kelkites. Vaizdai pasakiski. Tik nelabai ten ilgai vaziuoja ;). o prie keltuvo eile gan greit juda.
Cia filmukas kur mes funikulirium kelemes. https://www.youtube....S43C_rH2zsJJ_dc

pažiūrėjau video, vaizdai, tikrai įspūdingi, bet aš nemanau, kad mes kelsimės. aš turiu didelę baimę jiems.
(Lisabonoje būdama išdrįsau, bet pirmyn kildama praktiškai nemačiau nieko, tik galvojau kaip kad širdis nesustotų virš to vandens bekabant, nuo rankų prakaitas varvėjo, žilų plaukų penkiasdešimt extra atsrado...) tai abejoju ar aš ryšiuos vėl šitam ekstrymui, apsiribosim ties žemės transportu.
bet aš norėjau paklaust kur ta plotą kaktusų radot?? ax.gif

aš dar tikslau maršruto nesudarius, paprastai dažnai būna ekspromtu su pagrindiniais pažymėtais objektais. dažniausiai visada imam HOHO bet dabar nežinau. tie bilietukai dienos už 6 su biškiu eur labai patraukliai atrodo, tai realiai gal galima visur su metro ir išlipt kur nori prie tų objektų pačiai nusigaut.
arba imt dienai turą ar dviem, ir neimt tom dienom bilieto dieninio o turėt dešimties kortelę, jei pirmyn atgal į viešbutį jau ir keturi išnaudoti per dieną..na matysim.
ir dar nežinau ar zoo ar akvariumą rinktis. man zoo žiauriai patinka, kiekvienoj šalį apsilankau... bet akvariumas ir įspūdingai atrodo.

Papildyta:
beje, beveik visas keliones pirkdavau per booking.com ne keliones, viešbučius. ir visada galvojau, kad čia geriausi variantai. šį kart susiradau kas patiko ir tiko per booking ir jau beveik sakiaus,ir kažkaip galvoju patikrinsiu tiesiai per viešbučio psl. ir ką jūs manot, sutaupiau 102 eurus!! (ir jau priskaičiavus tą dienos mokestį už žm.). kiti viešbučiai buvo panašiai, ar kiek pigiau, bet čia tai nzn kaip gavos kad visu šimtu..
Atsakyti
QUOTE(Almost. @ 2017 05 09, 18:24)
per tas vos kelias dienas mums nuostabiausia pasirodė, visų pirma, bendra Barselonos aura.

Labai labai pritariu šiai minčiai 4u.gif Tie muzikantai metro, skersgatviuose, tokia gyvybė visur, visumoj gražus ir tvarkingas miestas pasirodė (nors gal tiksliau būtų sakyt centras, kuriame lankėmės), architektūra labai puošia miestą (ne tik Gaudi), maistas, šurmulys kavinėse.
O "stebuklingiausiai" man atrodė fontanai ir Montserrat (nors Meteorai man yra didesnį įspūdį palikę, bet vistiek labai gražu).
Atsakyti

Labai labai pritariu šiai minčiai 4u.gifTie muzikantai metro, skersgatviuose, tokia gyvybė visur, visumoj gražus ir tvarkingas miestas pasirodė (nors gal tiksliau būtų sakyt centras, kuriame lankėmės), architektūra labai puošia miestą (ne tik Gaudi), maistas, šurmulys kavinėse.
O "stebuklingiausiai" man atrodė fontanai ir Montserrat (nors Meteorai man yra didesnį įspūdį palikę, bet vistiek labai gražu).

Mums, deja, nebepavyko pamatyti fontanų - kaip tik tuo metu, kai atvykome, jie buvo uždaryti (jei gerai pamenu, vyko tvarkymo darbai). Nespėjome ir Barceloneta beach pasidžiaugti - tiesiog man iš galvos išgaravo per visą tą šurmulį ir nuostabą. La Boqueria turguje irgi nepraleidau tiek laiko, kiek norėtųsi, o ir pačiame mieste dar begalybė nepamatytų skersgatvių ir meno kūrinių liko.. Jeigu mane seniau Paryžius traukė kaip medum aplipintas dėl tos bendros auros, tvyrančios ore, tai po pirmo vizito į Barseloną abu su vyru nusprendėme, kad ten dar tikrai grįšime - nors ir vėl kelioms dienoms, bet vėl viską pamatyti kitaip ir dar daugiau  :wub: 

Atsakyti