Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 20

QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 04 27, 15:01)
Aišku, jei ją naudotum kaip paprastą orkaitę, be garų, tada būtų kitaip.

Čia ir yra esmė. Apie tai ir kalbu - smagu, kad pagaliau dašilo. Visą laiką kepti su garais nėra prasmės. Jei manote kitaip - nemanau ginčytis - iškepame viską puikiai, nepasigesdami tų nesąmonių.
Bandžiau dar pačią pirmą garinę orkaitę, kai tik Electrolux sugalvojo tokią padaryti. Kiek man prireikia tų garų, turiu geresnį variantą - su jokia buitine orkaite taip nepadarysi - greitpuodis su garinimo galimybe.
Bet čia yra forumas - čia patariame tiems kas klausia. Realiame gyvenime man taip pat labiau patiktų, jei visi patikėtų stebuklingąja garų nauda ir pultų pirkti garines orkaites - geriau uždirba visi: ir didmena, ir mažmena... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 28 balandžio 2019 - 08:51

Gal kam bus įdomu

https://www.15min.lt...olis-975-959330

https://www.delfi.lt...e.d?id=76026661

Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 04 28, 09:48)
Bandžiau dar pačią pirmą garinę orkaitę, kai tik Electrolux sugalvojo tokią padaryti. Kiek man prireikia tų garų, turiu geresnį variantą - su jokia buitine orkaite taip nepadarysi - greitpuodis su garinimo galimybe.

Speedy, šiuo atveju tikrai nesuprantate, apie ką šnekate. Turiu ir aš tą garpuodį su garinimo įdėklu, jau seniai. Palyginti su gera garine orkaite tai tik žaisliukas. Taip pat kaip ir tie elektriniai garų puodai (esu bandęs) ar lidl daugiafunkcis "Monsieur" (tebeturiu). Nesulyginami dalykai
Papildyta:
QUOTE(speedy @ 2019 04 28, 09:48)
Čia ir yra esmė. Apie tai ir kalbu - smagu, kad pagaliau dašilo. Visą laiką kepti su garais nėra prasmės. Jei manote kitaip - nemanau ginčytis - iškepame viską puikiai, nepasigesdami tų nesąmonių.

Jei apsieinat be garų - puiku. O man su garais išeina viskas daug geriau ir skaniau, pradedant sultinga antim ir baigiant lazanja, kurią kepant nereikia bijoti, kad per daug apskrus. Niekam savo nuomonės neperšu. Šiuo atveju Jumaxas klausė apie tokios orkaitės valymą. Atsakiau, kad pirolizės per pusę metų neprireikė, puikiai išvalė garai. Tiesą sakant jos net nebūčiau naudojęs
Atsakyti

O apie sita ka manote ? 

Electrolux KOCBP31X 

Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 04 28, 09:48)
Bandžiau dar pačią pirmą garinę orkaitę, kai tik Electrolux sugalvojo tokią padaryti.

Čia tas pats, kaip būtumėt pabandęs pirmą lėktuvą, kurį broliai Raitai sugalvojo, ir sakytumėt, kad tai nieko gero biggrin.gif:D
Atsakyti

Pradžiai pora pastebėjimų.
1. Daug gaminate - pirolizė vienas iš svarbiausių dalykų. Nebent turite priklausomybę orkaitės valymui...
2. "Cepelininis puodas 7-8ltr." - svarbu ne litrai, o Jūsų puodo dugno diametras.
Orkaitė.
Geras variantas Bosch HBG675BB1, nežiūrėkite papigintų (tik keli € pigiau) HBG672... variantų, nes ten trūksta ne tik vienos skardos, bet ir kai kurių elementarių kaitinimo režimų.
Jei pigiau, tada AEG BPx... ar naujieji Electrolux modeliai EOD6P71X, KODDP71X ~ 500+ €.
Kaitlentė.
Bosch PIE651FC1E, Bosch PXX675DC1E, IKB64410FB, IKB64413FB, AEG IKE64471FB, Electrolux LIV6343.

 

1. Kuo maziau vargo 

2. Tokiu puodu dugno skersmuo buna apie 26-30cm. 

 

Pigiau nereikia, turejau, pravargau ir nebenoriu ir niekas nebenori, nebent gamini 1-2 kart i menesi. 

 

Gal kazkokios naujoves vasara iseina is gamintoju ? Nes visas sitas geris yra planuojamas keisti rudeniop, tiksliau nekeisti o statyti naujai i nauja virtuve. 

Atsakyti

Maždaug pusę metų turiu garinę su valymu garais, pirolizės nepasigedau. Kiek teko valyt, garai puikiausiai išvalo, net ir tas įkyrias dėmeles, kurių valikliais ar rankom paprastai neišvalysi. Tiesa, nieko nekepu su griliu, beveik viską kepu su garais. Jei nenaudočiau garinių programų, nežinau, kaip būtų. Bet nematau prasmės, garai beveik visada praverčia

Yra minciu, bet speju turi tikrai modeli ne uz 500-700€ ? 

Atsakyti
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 12:56)
<p>O apie sita ka manote ? </p><p></p><p>Electrolux KOCBP31X </p><p></p>

Čia ne tikra garinė, joje berods tik viena kepimo su garais funkcija: "drėgmė maža".
Papildyta:
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 13:02)
<p>Yra minciu, bet speju turi tikrai modeli ne uz 500-700€ ? </p>

Maniškė AEG brangesnė, bet ji su "sous vide", tas kainą irgi šiek tiek pakelia.
Atsakyti

Čia ne tikra garinė, joje berods tik viena kepimo su garais funkcija: "drėgmė maža".
Papildyta:
Maniškė AEG brangesnė, bet ji su "sous vide", tas kainą irgi šiek tiek pakelia.

 

Tai cia ta SteamCrisp ? Garinese maistas buna traskus ?

Sitas man aktualiausia, labai nepatinka neapskrudusi oda vistienos, neapskrudes kugelis ir panasiai... 

 

 

sous vide naudoji, pasiteisina, tinka betkokie maiseliai pvz. kas pas mus populiaru stollar ar sage kitaip ? maiseliai-vakuumatoriams-stollar-sat50.j

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jumaxas: 28 balandžio 2019 - 12:18
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 14:17)
SteamCrisp ? Garinese maistas buna traskus ? Sitas man aktualiausia, labai nepatinka neapskrudusi oda vistienos, neapskrudes kugelis ir panasiai... 

Tokiu atveju, garinė orkaitė - pinigai į balą. Ir viską, kuo taip giriasi "beždžioniukas", galima padaryti be garų. Išskyrus daržovių garinimą. Visa kita - būdas paimti pinigus iš tų, kurie nemoka gaminti ir tiki reklama.
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 13:56)
O apie sita ka manote ? Electrolux KOCBP31X 

Ši orkaitė neturi funkcijos "100% garai". Ar sugalvojate, kaip ši funkcija tiktų Jūsų maisto gaminimo procese.
Orkaitė turi funkciją "karštas oras + garai" ir patį efektyviausią išsivalymo būdą - pirolizę.
Analogiški modeliai: EOC8P31X, EOC8P31Z - skiriasi išvaizda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 28 balandžio 2019 - 13:59
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 14:01)
2. Tokiu puodu dugno skersmuo buna apie 26-30cm. 

Paprastos kaitlentės induktoriaus diamentras 21 cm.
PXX675DC1E tipo modelio induktoriai ovalūs, po 4 eilėje vertikaliai. Horizontaliai jie yra 24 cm. Tai grubiai 24 cm puodui.
PXY675DC1E turi tarpe papildomą induktorių, jo pagalba galite dengti 30 cm dugną.
Arba žiūrėkite modelį Whirlpool SMO 658C/BT/IXL - filmuke matosi kaip išdėstyti induktoriai, bet valdymas skiriasi (yra ir brangesnis modelis su tokiu valdymu). Kaitlentėje, kad suveiktų induktorius, Jūsų indas turi uždengti žymą induktoriaus viduryje.
Atsakyti
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 13:17)
Tai cia ta <span>SteamCrisp ? Garinese maistas buna traskus ? </span></p>
<p><span>Sitas man aktualiausia, labai nepatinka neapskrudusi oda vistienos, neapskrudes kugelis ir panasiai...

Apie "SteamCrisp" nežinau, greičiausiai bus kažkas panašaus į "drėgmė maža". Dėl apskrudimo, skoniai nevienodi. Jei mėgstat smarkiai apskrudusią, iki juodumo, tada gal į tikrą garinę neverta investuot. Man, pvz., patinka aukso spalvos, tai tikra garinė 100 proc pasiteisino. Pvz kokį apkepą kepu su vidutiniu lygiu, tada pats tas, viršus nepajuoduoja, o tik gražiai pagelsta. Kepiau žąsį, iš pradžių su dideliu garų lygiu, tada padariau vidutinį ir dar kepiau, kad pagelstų tiek, kiek norisi. Su tom pusiau garinėm taip neišeitų
Papildyta:
QUOTE(Jumaxas @ 2019 04 28, 13:17)
sous vide naudoji, pasiteisina, tinka betkokie maiseliai pvz. kas pas mus populiaru stollar ar sage kitaip ? 

Maišelius naudoju pačius pigiausius iš Lidlo, vakuumavimo aparata irgi. Tinka bet kokie, svarbu, kad oras būtų išsiurbtas.
Pasiteisino irgi, pvz is pigios jautienos dalies galima pagaminti minkštą ir sultingą kepsnį, nebūtina pirkti jautienos išpjovą. Be galo skani kalakuto krūtinėlė, lašišos file. Tik tokiu atveju plutelės nebus, norint galima po to keptuvėj apkepinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 28 balandžio 2019 - 14:36