Pirmiausia reikėjo nuspręsti kur gyvensime. Dilema iškilo todėl, kad visai šalia Elzaso driekiasi Vokietijos Juodasis miškas (Schwarzwald). Vien po miestelius vaikščioti nuobodoka, todėl dienas norėjosi paįvairinti ir gamtos objektais. O Juodajame miške gamtos grožybės plyti tiesiog kas keli kilometrai. Mano akimis miškas lietuvių mažai lankytas, nes informacijos lietuviškai praktiškai ir nėra ( ačiū mano draugei iš Vokietijos, kuri aprašė savo įspūdžius iš ten). Tiesa sakant, vėlgi užbėgant į priekį, tiek Elzase, tiek Švarcvalde, automobilių su lietuviškais numeriais per visą laiką taip ir nematėme. Žinau tik, kad per populiarius miestelius tuo metu pravažiavo vienas lietuvių nedidelis autobusiukas. Ten važiavo viena mano pažįstama su kompanija. Planavome susitikti, bet jie tepabuvo pusantros dienos ir išrūko toliau. Mums norėjosi pabūti tiek Švarcvalde, tiek Elzase, todėl nakvynės vietos ieškojau ir ten, ir ten-kuo arčiau sienos, kad būtų kuo paprastesnis susisiekimas. Vėlgi pasinaudojau puslapio https://www.traum-ferienwohnungen.de teikiamais pasiūlymais, nors ieškant nakvynės išnagrinėjau nemažai ir kitų puslapių - tiek vokiečių, tiek prancūzų. Važiuoti planavome penkiese, tad reikėjo ir atitinkamo dydžio buto. Atsakymų gavome nemažai, tačiau netiko tai tas, tai anas, kol liko du variantai- vienas Prancūzijoje, kitas Vokietijoje. Abu panašaus dydžio ir kaina panaši - galvosūkis. Pasirinkimą nulėmė rožėmis apželdintas kiemelis ir terasa Vokietijoje.
Nakvynė užsakyta, maršrutas maksimum sudėliotas. Aišku, kaip visada, to maksimum ir nespaudėme. Turėti alternatyvas visada gerai, nes ir kelionės metu kai ką pasikoregavome.
Planavome iš karto lėkti į Švarcvaldą, o grįžtant, kaip jau mums įprasta, aplankyti draugus Austrijoje ir Bavarijoje. Tačiau likus gerai savaitei iki kelionės pradžios, paskambino draugė iš Austrijos ir paprašė, kad jei galėtumėme, užsuktumėme pas ją prieš važiavimą į Švarcvaldą. Tiesiog labai netikėtai apsivertė ir jos pačios planai. Teko išvažiuoti keliems mėnesiams į Kanadą. Ir tai jos amžiuje!!! Aišku, ratukai galvoje iš karto pradėjo suktis, nes reikia keisti nakvynės vietą važiuojant į priekį, o ir Austrijoje užsakytos vietos pensione draugams, kurių datą, jei įmanoma, reikės perstumti.