Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Moonte @ 2021 12 03, 18:23)
Uarda, Jums visada zut but reikia buti teisia. Cia itariu, jums principinis reikalas... Kaip Jus kituose, as neieskosiu to priezasties.

.
Antra, jus isvardinot duomenys, santikius, bet praleidot ne maziau esmini rodikli, gimdyviu kieki kiekvienoje grupeje. Tendencija akivaizdi, kad su metais vyrensiu mamu daugeja, bet kol kas tai nera dominuojanti mamu grupe. TAigi, daugiau gimdo jaunos mamos, o per dauguma, ju tarpe padideja didesne tikimybe su laukti vaikelio su sindromu.

As nesuprantu, kam gincytis.

Tikrai ne smile.gif

Nepasakyciau, kad lb jaunos dabar gimdo. " 2009-tais pirmą kartą gimdančių moterų vidutinis amžius buvo 26-eri, o 2019-tais – 28-eri. Vidutinis visų gimdančių moterų moterų amžius nuo 28,5-erių „pasenėjo“ iki 30,2-ejų."

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2021 12 03, 18:59)
Tikrai ne smile.gif

Nepasakyciau, kad lb jaunos dabar gimdo. " 2009-tais pirmą kartą gimdančių moterų vidutinis amžius buvo 26-eri, o 2019-tais – 28-eri. Vidutinis visų gimdančių moterų moterų amžius nuo 28,5-erių „pasenėjo“ iki 30,2-ejų."

Na ir... Visu tu, Jusu pateiktu vidurkiu moterys, del amziaus, ar patenka i tyriamuju grupe?
Atsakyti

Gali būti, nes jos nesitiria. Kai aš buvau genetikos centre, viena jauna buvo moteris, nes prieš 2 ar 3 metus buvo pagimdžius vaiką su dauno sindromu, tai ji rizikos grupėje buvo, todėl ir gavo rekomendaciją išsitirti. Bet šiaip jaunos nesitiria.

Gydytojai tirtis nesiuncia, jei nera 35 m. Rauksle paziuri su echoskopu ir tiek. As gal sutinku, kad visas galima rimciau istirti. :)

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 18:44)
Mano viena draugė nedityrė, bes, sakė, bet kokiu atveju gimdytų.

Siuo metu labai stipriai pakito poziuris i vaikus su panasaus pobudzio sutrikimais. Visuomene tapo jiems ir ju tevams, atviresne ir supratingesne. Todel nieko keisto, kad zmones renkasi gimdyti.
Atsakyti

As uz samoninga motinyste.
18, 40 metu tai krasutinumai.

Pirmu atveju, vaikai vaikus gimdo. Tas amzius skirtas mokytis, pramogauti ir t.t. Semtis savarankisko gyvenimo patirties.
Manyciau, kad vaikus reikia gimdyti po studiju, kai igyjai profesija ir joje bent jau esi padares kazkoki idirbi, kas pades ateityje auginti vaika, uztikrinti pajamas, ar bent jau gauti rekomendacijas, tureti darbo patirti jei tektu ieskoti naujo.

Brandzios mamos, niekas neneigia, kad gali kilti komplikacijos, bet siais laikais si problema puikiai issprendziama jei domimasi ir yra noro ja spresti.

Vaiko auginimas neapsiriboja vien jo fiziologiniu poreikiu patenkinimu. VAika reikia ugdyti nuo mazumes, manau, kad susiformavusi, igijusi tvirta pagrinda po kojomis asmenybe labiau tinkama tevystei nei tik gyvenima pradedantis, issilavinimo neturintis, fiziologiskai subrendes, bet pscihologiskai, dvasiskai dar nepasiekes brandos asmuo. Zinoma, galima pradeti gincytis, kad zmones ivairus ir t.t. As kalbu apie salygine norma, o ne isimtys.

Aha, tik tada jau kai "gali" gimdyti, gali ir virs 30 buti. Tai antra arba is karto po pirmo, arba rizikuosi su ligom, o gali isvis su antru nepastoti. Nu arba pirmu net. :)

Mano kolegiu n pirma po 3keliu bando, tai bedos su vaisingumu pas daug ka...Buna darbe skiepai "atvaziuoja" nuo gripo, tai gydytoja gauna vis klausima "Man dirbtini apvaisinima daro, ar galiu skiepytis". Cia, deja, yra minusas atidedant vaika po studiju, isitvirtinus darbe ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 12 03, 19:05)
Na ir... Visu tu, Jusu pateiktu vidurkiu moterys, del amziaus, ar patenka i tyriamuju grupe?

Tai paziurekit kiek moterų gimdo iki 35 m. Ir po 35m. Berods nuo šio amžiaus privalomi tyrimai. Manau vienodas skaičius bus
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 12 03, 19:05)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="72904436" data-time="1638543922"><div><p>Gydytojai tirtis nesiuncia, jei nera 35 m. Rauksle paziuri su echoskopu ir tiek. As gal sutinku, kad visas galima rimciau istirti. smile.gif

</p>

Aš apie tai ir rašiau. Kad raukšlė žiūri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 03 gruodžio 2021 - 19:13

Tai paziurekit kiek moterų gimdo iki 35 m. Ir po 35m. Berods nuo šio amžiaus privalomi tyrimai. Manau vienodas skaičius bus
Papildyta:
Aš apie tai ir rašiau. Kad raukšlė žiūri.

Tas rauksles tyrimas labai netikslus. Deja.

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2021 12 03, 20:12)
Tai paziurekit kiek moterų gimdo nuo 30 iki 35 m. Ir po 35m. Berods nuo šio amžiaus privalomi tyrimai. Manau vienodas skaičius bus

Tyrimai neprivalomi, bet taip, nuo 35 gydytoja siuntimą rašo ir nemokamai tiria. Iki 35 man rodos tik mokamai galima tirtis, nebent rizikos faktorius yra.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 12 03, 14:53)
NT sovietu laikais buvo labai svarbus, neretai tai buvo gerbuvio, sekmingumo sinonimas.

o kada kur ir kam jis nesvarbus? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 15:35)
Reikia tu reikia biggrin.gif Kada kas nori tada ir gimdo.</p>

nu tai jo zinoma, sugalvoji ir pasigimdai 70, nes nori lotuliukas.gif kad tik noru uztektu....deja nevaisingumas tik dideja tarp poru vakaru europoje, kai va sitaip gyvena del saves paskui link pensijos uzsinori gimdyti... biggrin.gif paskui paduok jiem surogacija, dirbtinius pavaisinimus, nes nu NORI vaiko....
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 12 03, 19:15)
Tyrimai neprivalomi, bet taip, nuo 35 gydytoja siuntimą rašo ir nemokamai tiria. Iki 35 man rodos tik mokamai galima tirtis, nebent rizikos faktorius yra.

Na taip, priversti negali smile.gif turėjau omenyje skiriami visoms nėščiosioms nuo 35 m
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 16:04)
<p>Man išvis būdavo kosmosas, kai gimdydavo nė studijų nebaigusios, užjausdavau. Bet mažai buvo, aš jau patekau į kartą, kurios moterys pirmus vaikus gimdė 30-ies. Tai visos draugės, vienmetės pažįstamos tada gimdėm biggrin.gif</p>

na nereik pulti i krastutinumus,nereik gimdyti 16, bet nereikia ir 40 laukti virs 35 sunkeja to proceso galimybes...cia ne mano nuomone, cia taip jau eiliniai ginekologai jum pasakys...
Na zinoma jei esi alla pugaciova gali ir pensijoje pasidaryti vaikus.... unsure.gif
bet aisku tu planuoji, o dievulis juokiasi ypac sioje srityje daznai.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 12 03, 19:10)
Aha, tik tada jau kai "gali" gimdyti, gali ir virs 30 buti. Tai antra arba is karto po pirmo, arba rizikuosi su ligom, o gali isvis su antru nepastoti. Nu arba pirmu net. smile.gif
Mano kolegiu n pirma po 3keliu bando, tai bedos su vaisingumu pas daug ka...Buna darbe skiepai "atvaziuoja" nuo gripo, tai gydytoja gauna vis klausima "Man dirbtini apvaisinima daro, ar galiu skiepytis". Cia, deja, yra minusas atidedant vaika po studiju, isitvirtinus darbe ir t.t.

As rasiau, kaip butu idealu ir mamai ir vaikui. Nes atsiradus vaikeliui, moteris iskrenta is darbo rinkos, o be idirbio grizti sudetingiau. Sudetinga ir tai, kad po mokslu, nepritaikius ziniu praktikoje, nepabandziusi dirbti, neretai moterys praranda pasitikejima savo gebejimais, ziniomis.

Taip, visi tavo isvardinti faktoriai gali labai itakoti. Todel,kiekvienas musu pasirenka kas jam svarbiau.
Atsakyti