Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Moonte @ 2021 12 03, 19:33)
Naujajai zmoniu kartai. Mano sunaus drauu tarpe yra neamzai zmoniu, net seimu, kurie neturi NT ir nesiekia jo tureti. Maza to, jie mielai nuomojasi butus, reikalui esant, a tarkim del darbo, jie lengvai pakeicia gyvenamaja vieta ir tame problemos nemato.

Bet as neabejoju, kad jie budami 40-45 metu savo nuoziura iseis i pensija, jie galimai nusipirks ir apsistos ten, kur jiems patiks gyventi. O gal taip ir vazines po pasauli, kesidami salis, vietas, savo malonumui. O pasene, apsistos pensionate.

Zinau, kad yra zmoniu, kurie neperka ir jiem nereikia, ypac, jei vaiku neturi, gyvena,keliauja, nuomojasi ar is vis viesbuciuose gyvena, kau kurie jachtose.... ir t.t.
Bet visgi mazuma tokiu zmoniu, dauguma nori savu namu, bent jau is mano patirties bendraujant cia, Airijoe is daug kalbama apie socialini busta, ju labai daug stato dalina zmonem, toks idomus gyvenimas dalis zmoniu gyvena komunizme, dalis kapitalizme biggrin.gif

Nezinau kaip baigsis, nes jaunima tai negatyviai itakoja, nebenori dirbti, siekti, nes mato, kaip lengvai viska gauna tie, kurie nieko neveikia... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 gruodžio 2021 - 19:53
QUOTE(lutuke123 @ 2021 12 03, 19:44)
zinok neisivaizduoju, sakai nebuvo dar technologiju? bet vaikai lyg panasus i ja ne?

Manau, kad ne. O dar tiek ilgai saugoti ar įmanoma butu. kiek jai metų buvo kaip užšaldė medziaga? 35m? Tikrai tada dar niekas tokių procedūrų neatliko. . Bent man visiškai nepanašus. Ji kitokia vaikystėje, pažiūrėk:
vartotojo įkelta nuotrauka]

vartotojo įkelta nuotrauka]
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 17:20)
Ot ir ne:) vyresnės tiriasi, o jaunos ne. Ir bac, siurprizas

tu kalbai apie pagimdytus, nenuzudytus likusius vaikaus, uarda,manau kalbejo apie pradetus vaikus...

suprantu, kad isukis auginti vaika su negalia, bet man ziaurus siek tiek tas poziuris , jei jau kas ne taip nuzudom... gyvuneluis auginat, negailit laiko pinigu, o va vaikas su negalia, nuosavas, neturi teises gimti....liudna....Juk tas dauno sindromas buna ivairiu laipsni, vaikai dabar tokei ugdomi, lavinami, kai kurie sugeba ir ausktuosius mokslus baigti, ir dirbti idomius darbus...
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2021 12 03, 19:54)
Manau, kad ne. O dar tiek ilgai saugoti ar įmanoma butu. kiek jai metų buvo kaip užšaldė medziaga? 35m? Tikrai tada dar niekas tokių procedūrų neatliko. .  Bent man visiškai nepanašus. Ji kitokia vaikystėje, pažiūrėk:

nu jo nelabai...

bet kai skaiciau apie patirta atskyrimo trauma vaiku is surogacijos, nes vaikas vis tiek ja suvokia, kaip mama, ta kuri juo sisnesiojo ir jie is kart nuo jos atskiriama, tai psichologai jau aiskina, ka dtai panasi trauma, kaip kad paliktu tikru mamu vaikam...liudna man kaip taip net poziuris i vaiko pradejimas pasidare toks fabrikinis
Atsakyti

Jo jo, dar yra požiūris, kad kiekvienas prieš tai turėtas diedas palieka vaike savo dalį😅😅😅

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 12 03, 19:59)

suprantu, kad isukis auginti vaika su negalia, bet man ziaurus siek tiek tas poziuris , jei jau kas ne taip nuzudom... gyvuneluis auginat, negailit laiko pinigu, o va vaikas su negalia, nuosavas, neturi teises gimti....liudna....Juk tas dauno sindromas buna ivairiu laipsni, vaikai dabar tokei ugdomi, lavinami, kai kurie sugeba ir ausktuosius mokslus baigti, ir dirbti idomius darbus...
Papildyta:

nu jo nelabai...

Taip, sutinku.
O dar ir taip būna, čia tai visai blink.gif

"Visgi kaip kad testas gali parodyti suklaidinti, pateikdamas itin mažos rizikos genetinio sutrikimo rezultatus, taip ir – itin didelės. Visai neseniai teko girdėti pasidalinimą apie atvejį Lietuvoje. Atlikus vaisiaus genetinių ligų rizikos testą paaiškėjo, kad tikimybė, jog gims vaikelis, turintis Dauno sindromą, yra didesnė nei 97 %. Pora šią žinią priėmė su dideliu skausmu. Jie svarstė, kaip keisis jų gyvenimas susilaukus genetinį sutrikimą turinčio vaikelio ir ar jie bus pajėgūs priimti šiuos gyvenimo pokyčius. Nors šeima iškart nusprendė auginsianti vaikelį nepaisant galimai kilsiančių sunkumų, tačiau visas nėštumo laikotarpis buvo lydimas baimės ir ašarų. Tačiau gimus jų sūnui paaiškėjo, kad šis – visiškai sveikas."

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 20:03)
<p>Jo jo, dar yra požiūris, kad kiekvienas prieš tai turėtas diedas palieka vaike savo dalį😅😅😅</p>

abortuojamas vaikas, tau poziuris, ten ne vaikas? o kas? blink.gif
paklausk ginekologes gal paaiskins, ka ten tiria ir kam genetinius tyrimus daro mirksiukas.gif
Atsakyti

abortuojamas vaikas, tau poziuris, ten ne vaikas? o kas? blink.gif
paklausk ginekologes gal paaiskins, ka ten tiria ir kam genetinius tyrimus daro mirksiukas.gif

Aš dariausi, žinau

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2021 12 03, 20:04)
Taip, sutinku.
O dar ir taip būna, čia tai visai  blink.gif

"Visgi kaip kad testas gali parodyti suklaidinti, pateikdamas itin mažos rizikos genetinio sutrikimo rezultatus, taip ir – itin didelės. Visai neseniai teko girdėti pasidalinimą apie atvejį Lietuvoje. Atlikus vaisiaus genetinių ligų rizikos testą paaiškėjo, kad tikimybė, jog gims vaikelis, turintis Dauno sindromą, yra didesnė nei 97 %. Pora šią žinią priėmė su dideliu skausmu. Jie svarstė, kaip keisis jų gyvenimas susilaukus genetinį sutrikimą turinčio vaikelio ir ar jie bus pajėgūs priimti šiuos gyvenimo pokyčius. Nors šeima iškart nusprendė auginsianti vaikelį nepaisant galimai kilsiančių sunkumų, tačiau visas nėštumo laikotarpis buvo lydimas baimės ir ašarų. Tačiau gimus jų sūnui paaiškėjo, kad šis – visiškai sveikas."

As jau cia pasakojau, kad mano pazystamai lygiai taip pat buvo tik ne su dauno sindroma, kita sake jai diagnoze pamirsau pavadinima, sake niekas ten nesivysto, organai nesivysto, sako is vis neisnesiosi, arba gimes mirs. Tyre Kaune klinikose Vilniue, ta pati diagnoze, ji net nesidare genetiniu tyrimu cia per echoskopa jai pasake. Labai buvo didelis spaudimas is mediku darytis aborta, tipo ka tu durne darai. O ji tikinti, meldesi daug , verke, ir ka gime sveikiausias vaikas, dabar jau paauglys. per tv sake kazkada psaakojo savo istorija, Nomedos lyg laidoje nepamenu dabar jau tiksliai. Ji tai laiko kaip Dievo stebuklu, bet faktas tas, kad galejo nuzudyti savo vaika. Na sako maniau, jei jau mirs gimes, tai bent turesiu , ka palaidoti..

Airijoje tai yra tokiso specialios klinikos, kur gali lankytis tevai, jei vaikam nustatomos mirtinos diagnozes nestumo metu, jie gali darytis kiek nori echoskopa, bendrauti su vaikeliu, ateiti visa seima ir liudna ir miela tu opat metu, duodamas vardas vaikeliui, paskui jis palaidojamas...kai kurie zmones aukoja organus, jei imanoma ir t.t.
nes abortai cia tik pradeti leisti visai neseniai, tai nelabai yra toks kulltors, kad zudykim, jei kas tik ne taip....

vaikai gi net gime anksciau ar gime po abortu, jauci apoabortini sindroma, kuris giliai pasamoneje, nes tokia informacija perduodama, mama gali nuzudyti savo vaika.. Daug ivairiu tyrimu esu skaicius, ir rasius net referata abortu tema, jis labai sunkiai itakoja tiek mama, tiek aplinka...
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 20:09)
Aš dariausi, žinau</p>

nu ir kaip ne zmogu ten tyre?
Atsakyti

Paprastai, echo, kraujas, vaisiaus vandenys 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 20:17)
<p>Paprastai, echo, kraujas, vaisiaus vandenys </p>

Dareisi amniocenteze? Rekomendavo gydytoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 03 gruodžio 2021 - 20:31

Dareisi amniocenteze? Rekomendavo gydytoja?

Gydytoja negali to rekomenduoti, niekas kitas be motinos neprisiima atsakomybės. 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 12 03, 20:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="uarda" data-cid="72904538" data-time="1638556242"><div><p>Dareisi amniocenteze? Rekomendavo gydytoja?</p></div></blockquote><p>Gydytoja negali to rekomenduoti, niekas kitas be motinos neprisiima atsakomybės. </p>

Pvz. Jeigu nėštumo metu persergama infekcinė liga, arba buvo du perseleidimai, arba kažkas iš gimines serga paveldima arba genetine liga ir.t.t. gydytoja tikrai gali rekomenduoti atlikti ši tyrimą.
Aš atsimenu kai mano klasiokei seniai gydytoja rekomendavo, tai ji lb bijojo pasekmių. Taip ir nenuėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 03 gruodžio 2021 - 20:53