QUOTE(Weronica @ 2016 09 29, 13:48)
Bet nepaisant to prašom duot receptą ir kur formeles pirkai išduot

Formelės made in IKEA
Su receptu kebla... nes pusiau iš galvos kepu. Pagal paprasto kekso receptą su "patobulinimais". Kartais truputį sukrinta, kartais (ir šįkart) normaliai iškyla. Vaikai suvalgo visokius: kas saldu, tas skanu

Pabandysiu...
34 kiaušiniai
200 ml cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
100 ml augalinio aliejaus
400g (ar panašiai) varškės
150 ml kefyro (aš dar įspaudžiu kelis lašus citrinos sulčių)
nubrauktas šaukštelis sodos
Miltų... gal 400 ml? iš akies
Mušam kiaušus į dubenį, suberiam visus cukrus ir užduodam darbo mikseriui. Turi išsiplakti iki grietinės konsistencijos.
Kitam dubeny varškę, kefyrą sumaišom ar net sutrinam blenderiu (jei nemėgstat varškės grūdelių kepiny), tada įmaišom sodą.
Į kiaušinių masę pilam aliejų ir toliau plakam, tada beriam miltus ir maišom lėčiau. Aš suberiu iš pradžių apie pusę miltų, paskui sumaišau su išsipūtusia nuo sodos varškės mase, tada vėl beriu miltus, kol gaunu tirštą, bet ne kietą tešlą. Ji į formeles turi sunkiai, bet piltis. Jei pilsis lengvai - keksiukai sukris, o jei reikės grūsti šaukštu... Na, nepatogu

Ir va. Kepam 180-190 laipsnių temperatūroj apie 30-40 minučių, kaip daugumą įprastinių pyragų.
Tikiuosi, nieko nepamiršau