Įkraunama...
Įkraunama...

***Mūsų katytės ir katinėliai***

Maista duodat is akies ar normuojat?
Atsakyti
QUOTE(ahabimeni @ 2016 09 30, 22:05)
Maista duodat is akies ar normuojat?

Normuoju. Žinau, kiek sveria katė. Ir duodu mažąją normą - nes ant maistukų surašyta, kiek ten duot. Tai aš šeriu reguliariai, 2x dienoje, ir įdedu sauso tiek, kad jie galėtų prasilaikyt didžiąją dalį dienos. O prieš kitą maitinimą maždaug būtų apie 2-3-4 val. tuščias bliūdas.
Tada paduodu apie 1-2 v.š. konservo ir sudedu sausą naujai.
Paduodu. 5 min čepsėjimo. Tada susiburia prie sausiuko ir Kingas iškilmingai prižiūri tvarką. Pats paėda ir prižiūri.
smile.gif
Kingas pradėjo žaisti jau.
(Ahabimeni, jis tik pusmetis pas mane, nuo gegužės galo).
Fogi nuo gruodžio - 10 mėn.
Tašė jau seniai, o Nika tai čia Direktoriaus katė.

Tu tik maistą jai atrink.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erode: 30 rugsėjo 2016 - 21:14
Ačiū Erode, ačiū!! Viską susakiau sūnui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ahabimeni @ 2016 09 30, 22:14)
Ačiū Erode, ačiū!! Viską susakiau sūnui 4u.gif

Ai, prašom. blush2.gif Aš čia tik 4 metus kates auginu.
Makas nebus toks subtilus. Su juo bus galima siust.
Fogi kai laksto, tai įspūdis, kad 3 Tašės bėga.
Ir ji lekia tokiu tempu... Ir ratais tokiais varo. O prieit sunku, jai reikia kaip Rastei - labai lėtai ir labai švelniai. Tik aš moku, mano chebra neiškenčia ir Fogi bėga. O aš galiu ir net ant rankų pakelti. lotuliukas.gif
Rastės akys užguitos dar... Ji bijo, visą laiką. Supraskit tai. Baimė kausto ir ji viską daro per baimę. Manau, pasimirš tas mėnesis lauke.
Laiko reikia. Tik. Šeimą ji jau gavo.
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erode: 30 rugsėjo 2016 - 21:21
Sveikos,mergučės 4u.gif
Pas jus ir tempai,jokių šansų man suspėt ką nors parašyt schmoll.gif lotuliukas.gif
Nieks nesicituoja,tai pabandysiu parašyt,ką prisiminsiu
Pirmiausia-diinkos anūkytė labai krito į akį,labai graži mergytė wub.gif
Busy,nuostabiai atrodai,labai atjaunėjus ir kokia sulieknėjus bigsmile.gif
Aist,labai labai tavo plaukų spalva man graži mirksiukas.gif
Eredira,aš turiu kilimėlį tą pėdutės formos atlikamą,galiu padovanot,bet jis nedickas
toks
https://www.pet24.lt...is-prie-tualeto
O jau tavo Sophie grožis,nugriuvimas blink.gif Pasakiškas žaisliukas
Azu,man gražiau tau tamsūs mirksiukas.gif
Apie nagus-mano neblogi,galėčiau ilgus užsiaugint,bet dėl darbo negaliu,tai pasiauginu ir nusilakuoju tik per atostogas
Kingas man kaip liūtas Karalius grynai,akys kokios wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 30 rugsėjo 2016 - 21:46
As matau kad ji "skendi"baimej. Ka tik netycia man iseinant is kambario ibego suo.yai ji snypsdama i savo guoli. Ibauginta ji. Ant kojytes zaizda. Maziuke kentejus.
O koki maista pirkt? Rytoj pirksiu nes nebera
Atsakyti
QUOTE(ahabimeni @ 2016 09 30, 22:25)
As matau kad ji "skendi"baimej. Ka tik netycia man iseinant is kambario ibego suo.yai ji snypsdama i savo guoli. Ibauginta ji. Ant kojytes zaizda. Maziuke kentejus.
O koki maista pirkt? Rytoj pirksiu nes nebera

Vaje, net nežinau, mieloji, ką patart. Aš rinkausi pagal tai, kad mano Nika vėmalioja, ji jautriaskrandė, o Tašė ir Kingas ilgaplaukiai ir jiems reikia tokio maisto, kur padėtų vilnoms per aną galą išlyst prilaižytoms.
Tai bandžiau RC Sensible33 (jautriaskrandėms) , bet paskui perėjau prie RC Persian Adult.
Na, nevisiškai tas maistas tenkina visus sudėties poreikius.
Tačiau Nika nevėmalioja, o Tašės ir Kingo kudlos gražėja, Fogi kailiuks blizga.
Tai ir perku.

Man tų mandrų maistų katės neėdė. Tašei pirkdavau dar tą Wild Taste su žuvia. Tai labai patiko, ale ans riebus ir baltymo daugoka.
Tašę pastoviai reikėdavo kūdint, tai imdavau RC sterilised Light.
Gal panos ką daugiau patars.
O tu pabandyk sfinksų temoj paskaityt, mažu ką rasi.
Atsakyti
Ahabi, jums būtų patogu, jei ėstų tą patį, ką Makas. Paklausk veisėjos, kuo šeria jį ir bandyk duot Rastei. Gerais maistais laikomi tokie, kur sudėtyje daug mėsos ir nėra grūdų ( Orijen, Applaws, Acana, Taste of the wild, Canidae, Canagan ir t.t.). Bet net ir pagal sudėtį geras maistas gali netikti/alergizuoti konkrečią katę. Nepabandžiusi nesužinosi. Svarbu neduok prekybos centruose pardavinėjamų, ten daug grūdų, skonio stipriklių, o mitybine verte ne kažką. Royal'is nepateikia skaidrios sudėties, bet nemažai kačių augintojų juo šeria ir džiaugiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 30 rugsėjo 2016 - 21:59
Aš saviškei sauso nenormuoju. Yra visada pripilta ir ji po kruopelę lesa, kada nori. Bet jei Rastė badavusi, gali neturėti saiko jausmo ir ėst iki apsivėmimo. Arba pradėti tukti. Reik stebėt.
Katėms labai svarbu gerti vandenį. Ėdant sausą, dažnai katės per mažai laka vandens, kas vėliau gali sukelti šlapimo takų ar inkstų ligas. Skirtingi indeliai su vandeniu įvairiose vietose, atsukami čiaupai ir t.t.
Drėgnas maistas. Žalia mėsa ar konservai.
Žalia mėsa ( RAW). Pagal taisykles maitinant sausu, žalios mėsos negalima, nes šiems maistams reikia skirtingo skrandžio rūgštingumo ir katės virškinimo sistema išsiderina, nespėja prisitaikyti ir prie sauso, ir prie žalios mėsos. Praktiškai retkarčiais duodant truputį žalios kalakutienos ar jautienos, nieko tikriausiai nenutiks ( sauso neduot bent pudienį prieš ir po žaliamėsystę). Bendrai žalios mėsos, subproduktų ir kauliukų sudetinta mityba yra, mano galva, puiki katei, bet šeiminkas turi daug domėtis RAW mityba, kad nenustekentų katės.
Konservai. Vieni duoda, kiti ne. Aš esu tos nuomonės, kad drėgnas maistas yra puikus vandens papildymas katės organizme ir veikia kaip profilaktika jau minėtoms šlapimo ar inkstų ligoms. Be to, man patinka, kai Ainu laukia, kol duosiu konservo, gerinasi man. Jaučiuosi jai reikalinga. Beje, jei nenorite, kad rytais jus žadintų dėl gardaus konservo, duokit jį tik vakarais ar per pietus. Ainu rytais iš karto negauna, tik po mūsų pusryčių. Duodu po arbatinį šaukštelį konservo, 75 g pakelis 3 kartams. Maniškė ėda " Brit care", " Applaws", "Canagan", "Royal canin" konservus.

Maisto ieškokit internetinėse parduotuvėse- pet24, zoomaistas ir pan.
Atsakyti
Ką tik iš Pet24 Čijai pripirktą žalią mėsą garaže rūšiavau, kad dėti į kamerą atskiromis normomis. Ten galvijų nevalyti skrandžiai, jautienos faršas ir atraižos, kalakutienos smulkinta kaulų masė ir trachėjos. Vienai porcijai visko tam tikromis dalimis turi būti paskaičiuota. Įgudus, nieko sudėtingo, bet nepratusiam jautriam asmeniui RAW mityba gali atrodyti nepatraukli. Daug smarvės, daug kraujo, daug nešvaros po visko- dezinfekuoju pjaustymo lentą, peilį. Aišku, Ainu prisistatė šalia. Nori ji tos šunei skirtos žalios mėsos taip pat. Daviau truputį jautienos faršo ir smulkintų kalakutienos kaulų masės trupinuką, suėdė visa apsipatenkinusi. Bet retai jai tokia šventė gaut kąsniuką žalios mėsos būna.
Papildyta:
Sandra, jau. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už palaikymą...
Bet mažylė gesta ant mano rankų... verysad.gif cray.gif cray.gif cray.gif
Mišinuko visai nevalgė, o dabar jau dvi valandas šiltai glėbyje laikau...
Net nenoriu jos vienos palikti boksiuke... verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Bijau ir klausti, kaip reikalai ,Sandra?
Dėl Rastės galiu pasakyti tiek, ji įsitempusi, bet ją skriaudė ne žmonės.Kai vaikiukas įėjo, ji nebėgo ir nepasislėpė.Paprastai žmonių skriausti padarai krūpčioja nuo kiekvieno staigaus judesio ir garso. Taip nepaglostysi, susimestų į kamuoliuką, arba bėgtų.
Molis nutarė, kad dabar bijo manęs.Gal ,kad savaitę nebuvau namuose, gal , kad šukavau g.gif Draugauja su mama.O skundus siunčia, kad maisto nėra įdėta - man.Man dar kilo klausimas, ar ji kastruota?
Atsakyti