QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 10 13, 18:57)
Aš liepiau baldų gamintojui daryti 55 stalčius. Nesuprantu kodėl reikia 5 cm tarpą tuščią palikti nugaroj spintelių.
Kai maža virtuvė, kiekvienas cm brangus
labai teisingas pastebėjimas. Kažkada senai jau pati apie tai galvojau

Tai kai pradėdavau galvoti ir vis nesuprasdavau, kpodėl iš manęs vagia centimetrus, neapsikentus pasiėmiau ruletę, išsimatavau ir išsikamantinėjau baldininkus. Tai turiu šio mokslinio tyrimo rezultatus. Va, trumpai yra taip:
stalviršis 60cm (nu, apie Ikėjos standartus nekalbėkim), tada iki fasado palieki kažkiek. 1cm?2cm? nežinau ar yra čia standartas, bet pas mus namie 2cm. Nu plius minus, nes stalviršis apvalus, kaip noriu, taip matuoju. tada fasadas 2cm. tada spintelės nugarėlė 2cm. tram pam pam turim 54 cm švaraus vidinio gylio. Jeigu nesinori, kad stalčius į nugarėlę daužytųsi, o koks nors užkritęs indelio dangtis neleistų užsidarinėti stalčiui (nes kas nori dėl vieno dangtelio išvalyti visą spintelę, palauki kol užkrenta kokie 3-4 dangteliai ir stalčius net spaudžiamas nebeužsidaro, tai tada ir sutvarkai)
Žodžiu palieki dar kažkiek laisvumo bordakui. Ir ką turim? standartas 500mm

vualia!
kai dar labiau pradedi gilintis (o man liepė tai daryti kažkada senai) tai padarai atradimą, jog yra bėgelių (už visas firmas negarantuoju), kurie vadinasi 500mm ar 550mm, o realiai jie yra 490mm ir 540mm. Va, jeigu tikrai kankina ta neišnaudota 50mm fobija (o mane kankina) tada ir atrandi tokius dalykus, bei naudoji ilgesnius bėgelius.
BET, baldininkai spintelės gabaritą daro ne tokį gilų, nes žiūrėk koks laidas turi pagal sieną praeiti, ar kraniukas ar žarnelė ar vamzdžio gabalas ar šiaip kokia dėžutė išlindus ar siena nelygi. Taip ir dingsta tie 5 cm.
Tai jeigu pas jus viso to išvardinto reikalo nėra, tai jums tikrai gali padaryti 55cm gilio stalčius. Ypač, jeigu dar turite Ikėjos standartą

, tai iš viso be problemų
va ir pasidalinau savo mokslinio darbo rezultatais. Valio, dabar galiu eit daryt vakarienės