Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Kažkaip va guliu ir galvoju dabar... Neegzistuoja pas mus LT jokie susitikimai/grupinė terapija sergantiems depresija? Ar tiesiog, kuriems reikia palaikymo, pagalbos gyvenime... Kažkas tokio, kaip AA. Kartais norėtųsi tiesiog išsikalbėti, pasidalinti mintimis gyvai, tarp žmonių. Gal esat kauri nors susidūrusi su kažkuo bent panašaus? Man reikia po truputį pratintis "eiti į žmones", būtų va tikslas kažkur nueiti.
Atsakyti
QUOTE(*ksenija* @ 2017 05 08, 01:25)
Kažkaip va guliu ir galvoju dabar... Neegzistuoja pas mus LT jokie susitikimai/grupinė terapija sergantiems depresija? Ar tiesiog, kuriems reikia palaikymo, pagalbos gyvenime... Kažkas tokio, kaip AA. Kartais norėtųsi tiesiog išsikalbėti, pasidalinti mintimis gyvai, tarp žmonių. Gal esat kauri nors susidūrusi su kažkuo bent panašaus? Man reikia po truputį pratintis "eiti į žmones", būtų va tikslas kažkur nueiti.

Egzistuoja grupinė.
Atsakyti
Gal greitai būsiu bedarbė. Nelinkiu sau to. Bet ir nelinkiu nei sau, nei kam kitam leisti laiką su žmogum, kuris nuolat varo iš proto. Per skirtingi mes ir man dėl to per sunku.
Kvaila, žinau, bet kartais taip sukyla emocijos, kad noris susivaryt peilį sau į gerklę, kad šitie rūpesčiai išsispręstų be nervų.
Atsakyti
Night, iš tiesų liūdna, kad didžioji dalis žmonių nelaimingi, pavargę, nepatenkinti savo darbu. Bet ir toliau dirba. Aukoja savo laimę ir gerbūvį vardan ko? Pinigų..? unsure.gif Atrodo, reikia arti, kaip arkliui, kad paskui vistiek numirtum. O graban vistiek nieko nenusineši biggrin.gif
P.S. o kur tie susitikimai vyksta? Gal yra kokios info, kur pasidomėti, su kuo kontaktuoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*ksenija* @ 2017 05 08, 23:06)
Night, iš tiesų liūdna, kad didžioji dalis žmonių nelaimingi, pavargę, nepatenkinti savo darbu. Bet ir toliau dirba. Aukoja savo laimę ir gerbūvį vardan ko? Pinigų..? unsure.gif Atrodo, reikia arti, kaip arkliui, kad paskui vistiek numirtum. O graban vistiek nieko nenusineši biggrin.gif
P.S. o kur tie susitikimai vyksta? Gal yra kokios info, kur pasidomėti, su kuo kontaktuoti? 4u.gif

O tai kodėl nepasiguglini ta tema?

Žmonės dirba pirmiausia dėl pinigų. Ėsti nori jie. Ir dar daug visko.
Atsakyti
QUOTE(*ksenija* @ 2017 05 09, 00:06)

Kai dirbi ant maisto ir stogo tai nelabai pasisakosi pries ta pinigu sistema. Gali spjaut ir iseit, jeigu nereika paskutiniu euru skaiciuot. Taip ne visad buna.
Atsakyti
Mano supratimu darbas visais laikais buvo būtinas, kad išgyventum. Nuo pirmykščių laikų - abejoju, ar 'mamuto medžoklė' buvo malonumas ar būtinybė. Bet džiugu tai, kad išsivysčius technologijoms. mes turim daugiau galimybių rinktis, tai ką labiau mėgstame dirbti. O išsivysčius ekonomikai ir socialinei apsaugai, netgi visai nedirbti. Tai yra už mus dirba kiti ((kažin, ar tie kiti labai nori dirbti).
Ksenijos negalėjimą dirbti galima suprati, kaip ligos apraišką. Bet daugeliu atvejų nenorėjimas dirbti dėl pinigų, reiškia, kad žmogui dzin, kad už jo gerovę- maistą, būstą ir pan. vargsta kiti.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 05 09, 06:41)

Aš googlinau ta tema, bet kažkaip nieko konkretaus neradau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 05 09, 06:41)

Tai pinigai visa ko variklis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2017 05 09, 13:46)
Ksenijos negalėjimą dirbti galima suprati, kaip ligos apraišką. Bet daugeliu atvejų    nenorėjimas dirbti dėl pinigų, reiškia, kad žmogui dzin, kad už jo gerovę- maistą, būstą ir pan. vargsta kiti.

Aš nesakau, kad nenoriu dirbti. Aš tai čia absoliučiai kitą dalyką turėjau omeny, išvis, prie ko čia aš, asmeniškai biggrin.gif O jei jau taip svarbu apie mane, tai jeigu turėčiau jėgų fiziškai "patempti", tai dirbčiau. Dabar verčiuosi, kaip galiu. Su šunimis dirbu, aukle dar šiuo metu. Prie ko čia "vargsta kiti"? Dėl manęs tai patikėkit, kaip nevargsta biggrin.gif Normalu yra dirbti ir UŽDIRBTI tiek, kad nereikėtų paskutinių kapeikų rinkti paskui, kad batono nusipirkt biggrin.gif Manau, kad dėl to ir yra nelaimingi dauguma. Nes uždirba tikrąja ta žodžio prasme juokingus atlyginimus. Tikrai paprastesnis gyvenimas, kai nereikia skolintis, kai nereikia pastoviai galvoti apie tuos pinigus, kaip čia valgyt už 5eu porai savaičių nusipirkti. Aš dirbau daug ir uždirbau 1000eu ir daugiau per mėnesį. Taip, tada tikrai užtenka, gali ir maistu apsirūpinti, ir būstu, ir drabužį vieną kitą nusipirkti, turi NETGI laisvalaikiui ką išleisti. Bet tai ką man dabar padaryt, kad aš nesu pajėgi dirbti taip, kaip seniau? Aš tiesiog bendrai paminėjau darbą, kad tikrai yra nemažai žmonių, kuriems darbas yra pagrindinis streso šaltinis. O nuo to ir prasideda bėdos.
Šiaip ar taip, kiek pamenu, čia ir yra tema apie ligą. Apie depresiją. Tai sorry, kad nešiku vaivorykštėm čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ksenija*: 09 gegužės 2017 - 15:36

Labas visoms! Aš irgi turejau daug darbo su savo depresija ir ačiū Dievui išsikapsčiau iš šito liūno! 

Jeigu kuri norit apie tai pasikalbėti, ar tiesiog išsikalbėti rašykit, mielai padėsiu kuo galėsiu netik iš savo patirties bet ir iš kitu šaltiniu. 

Meiles sau ir jūsų brangiems žmonėms!❤

Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2017 05 09, 13:46)
Mano supratimu darbas visais laikais buvo būtinas, kad išgyventum. Nuo  pirmykščių laikų - abejoju, ar 'mamuto medžoklė' buvo malonumas ar būtinybė. Bet džiugu tai, kad išsivysčius technologijoms. mes turim daugiau galimybių rinktis, tai ką labiau mėgstame dirbti. O išsivysčius ekonomikai ir socialinei apsaugai, netgi visai nedirbti. Tai yra už mus dirba kiti ((kažin, ar tie kiti labai nori dirbti).
Ksenijos negalėjimą dirbti galima suprati, kaip ligos apraišką. Bet daugeliu atvejų    nenorėjimas dirbti dėl pinigų, reiškia, kad žmogui dzin, kad už jo gerovę- maistą, būstą ir pan. vargsta kiti.

Ar ne per daug kategoriška esi? O kaip vaikai, studentai, ligoniai, motinystės atostogos, ar jiems yra dzin? Arba žmogus, kuris dirbo, sukūrė verslą, įdarbino žmones, turi šaunius vadovus, o pats gali gyventi sau, kol kiti dirba? Juk ne viskas susiveda į pašalpų prašančius ir dirbti tinginčius bedarbius mirksiukas.gif
Atsakyti