Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Rusma, ačiū už atsakymus 4u.gif Vienas iš ateities tikslų - susirasti Morion ir kaip nors neapsigauti. Jau ir prastesnis atsiliepimas apie pardavėją ebay neįmanomas - šaukštai po pietų biggrin.gif Na, bet kam nepasitaiko klysti...
Atsakyti
Na aš, asmeniškai, "tupiu" kaktusų temoje jau kuris laikas ir tik pastaruoju metu užsinorėjau įvairumo, lapų, žiedų, kurie žydėtų ilgiau nei kelias valandas ar paras. Tai nuo spyglių pas mane atsirado kaudeksiniai lapuočiai, vėliau mandevilla ir dabar sanpaulijos su streptokarpais. Neperseniausiai užsisakiau čia 4, tai jei juos bent metus laiko išlaikysiu - galėsiu jungtis į naujokų grupę biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Kadangi turiu nuo kaktusų išlikusią neapykantą durpėms, tai persodinau streptokarpus į kaktusų žemes, maišytas su kambarinių gėlių žemėmis, dar primaišiau perlito, vermikulito, ceolito ir molio granulių visko po truputį. Žemės ne tokios lengvos, kaip durpės, bet ganėtinai laidžios vandeniui, perlaistymo tikimybė manau sumažės gerokai. Na bet bus matyt, kaip čia man seksis smile.gif
Ir dar turiu klausimą, kurios trąšos būtų geresnės? Universalios 20-21-20 ar skystos kaktusų 5-5-7?
Atsakyti
Sveiki, Inndrute 4u.gif Labai gražūs augalai. Tikriausiai viskas bus gerai su ta žeme, jeigu ji lengva, pralaidi. Jūsų nurodytos trąšos pagal makroelementų santykį, manau, tiktų abejos.
Atsakyti

Sveika prisijungusi Inndrute :4u: Visada malonu matyti naujus veidus.Strepsams mišinys visai neblogas, tik va molio tai atsisakyčiau.

Kaktusų trąšos tinka labiau, pati kartais naudoju.

Kiekvienos atsakymai gali skirtis, nes strepsai tai ištisa filosofija.

Šiandien darbe persodinėjau kelis strepsiukus.Tai jie tokie nupiepę, tai ir pagalvojau, jei namuose, tai jie seniai būtų užsirietę, o čia biesas neėmė, ir manau, kad nebepaims.Tikrai, dar aš jų neperprantu.

Atsakyti
Aš tai supratau, kad molio granulės - keramzitas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
prašau pagalbos
Pamečiau pavadinimą - nubluko kortelės uzrašas, kompe neberandu savo sąraše šito strepsiuko pavadinimo. Gal atpazinsit?
Suprantu, kad foto nekazką, o ir ziedelis nelabai daugiau skleidziasi, kad parodyt, per maziukas dar ziedams, bet leidau, nes noriu atpazint.
Pavadinimas skambėjo rusiškai. Sukasi ant liezuvio galo... Kita savybė - tarytum tai vienas iš kvepiančių strepsių (neuzuodziu, bet ne apie tai biggrin.gif )
Turit minčių?
Atsakyti
DS-Ženskaja Logika
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 04 05, 19:48)
DS-Ženskaja Logika

Ir aš taip manau.

O dėl Morion - na jei taip nutiko - iš visų čekų galit dabar nussipirkt tą patį su pavadinimu Morion. Jie visi labai glaudžiai bendrauja, kai ką nors turi - tai visi tą patį, visi daugina nuo nežydėjusių ir jau kai eina peresortas, tai ji gali būti pas visus. Vienas iš variantų kas tai - ЦФ-Сочи черные ночи. Bet gal klystu.
Man jau buvo taip su Pajama Party. Iš dviejų skirtingų žmonių fragmentų, skirtingais metais išaugo tas pats juodas peresortas. Tuo ir aiškina, kad klubas, kad bendrauja, kad keičiasi, na ir kai klaida paeina, tai su tokiom pasekmėm. Kitas variantas - jeigu tyčia apgavo. Man tokių minčių pakirba, kai peresortas būna panašus į tą turėtą būti veislę. Deda bet ką ir ieško durnių. Ir kartais pasiseka - daug yra tokių, kurie gi nieko nesupranta, juodas ir gerai. Koks ten skirtumas kokie krašteliai ir kokia gerklė, kartais ir aš auginu auginu, po kiek tik laiko suprantu, kad ne tą. O kai kada gal ir niekad nesuprantu.
Papildyta:
QUOTE(lnndrute @ 2017 04 05, 18:39)
Kadangi turiu nuo kaktusų išlikusią neapykantą durpėms,

Ir dar turiu klausimą, kurios trąšos būtų geresnės? Universalios 20-21-20 ar skystos kaktusų 5-5-7?

Sveika, bandanti pakartoti mano kelią. Aš irgi pradėjau nuo neapykantos durpėms ir... dviračio neišradau. Bet linkiu išrasti 4u.gif . Durpės eina ne dėl lengvumo. Ir ne bet kokios. Jos eina dėl cheminių savybių, nes jų fizinės savybės - perdžiūvimas ir tada nebegėrimas vandens yra tiesiog bjaurios. Aš bandžiau auginti grynam smėly geltonam. Juk jis pralaidus, ir man patiko tuo, kad sunkus, neišnešiodavo vėjas vazonėlių balkone, o trąšų tirpalą galiu juk pilti kokį noriu. Na aš taip maniau. Ir kaktusą būčiau jame be problemų užauginus. Bet streptokarpai neaugo. Visai nesivystė šaknys. Bet nepabandžius nesužinosit, gal jums pasiseks užauginti ir kaktusų žemėje. Eksperimentai visada įdomu.

Dėl trąšų - tai jos analogiškos beveik, tik vienos labiau koncentruotos, kitos silpnos. Kaktusines galima naudoti tokia koncentracija, kokia kaktusams, o tas universalias skiesti stipriau nei nurodo gamintojas. Norint pasakyt kurios tinkamesnės, reikėtų žiūrėti azoto formą. Jeigu ji nurodyta. O šiaip galima naudoti abejas pakaitomis, galima kurias nors vienas iš jų, kaip ir sakė mergaitės - jos abejos tinka streptokarpams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 06 balandžio 2017 - 04:06
QUOTE(rusma @ 2017 04 06, 05:05)
IO dėl Morion - na jei taip nutiko - iš visų čekų galit dabar nussipirkt tą patį su pavadinimu Morion. Jie visi labai glaudžiai bendrauja, kai ką nors turi - tai visi tą patį, visi daugina nuo nežydėjusių ir jau kai eina peresortas

Aha, jau aš ir taip mintyse atsisakiau iš jų pirkti. Vakar naršiau, gal rasiu kokią G.Ridderberg svetainę ar blogą, nes ji jau seniai dingusi iš ebay. Deja, nieko neradau. Tai dabar dar vilčių sieju su jumis, rusma, jei dauginsit ir galėsit pasiūlyti smile.gif
Atsakyti
Truputį paspalvinsiu temą smile.gif

DS-Желтоглазая Ночь, jau kaip man patinka negaliu atsižiūrėti wub.gif Niekaip nepagavau spalvos ir fotoaparatu bandžiau, ir telefonu-vis tiek gaunasi mėlynas, nors faktiškai violetinis ir gerklytė geltonesnė

DS-Свет Далеких Планет, irgi labai patinka wub.gif

Grozovaja Uvertiūra mano senukas, sausį buvo trys skrotelės užaugusios, atskyriau ir visos sėkmingai auga. Tikras šaunuolis, jam matyt patinka mano sąlygos.

DS-1142 irgi gražus, mano širdyje yra žemesnėje pakopoje negu tamsūs, bet vistiek mylimas. Buvo sumanęs užversti šaknis, bet užsiauginau iš lapo.

Franken Texas Sunset nors panašus spalva į Kenzo bet patinka, nes ta spalva tokia maloni. Nelabai nori pas mane gyventi, vos vos ištraukiau aš jį, pernai visus metus pratūnojo tai išimtas, tai vėl šiltnamuke. Ir dabar dar bijau dėl to, nes taip nedrąsiai auga palengva.

DS-Valkirija gražus, nepasakyčiau kad wau bet gražus ir auginsiu aš jį dėl spalvos, nes pagyvina palangęsmile.gif
Atsakyti
Vau, vau, Vidam grožiai wub.gif

Padariau koliažą iš dviejų šedevrų - Starry night, Van Gogas ir Tompsonas biggrin.gif Labai patinka strepsiukas wub.gif

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 04 06, 06:52)
Aha, jau aš ir taip mintyse atsisakiau iš jų pirkti. Vakar naršiau, gal rasiu kokią G.Ridderberg svetainę ar blogą, nes ji jau seniai dingusi iš ebay. Deja, nieko neradau. Tai dabar dar vilčių sieju su jumis, rusma, jei dauginsit ir galėsit pasiūlyti  smile.gif

Manau, kad ta moteris tiesiog paseno ir baigė karjerą. Labai daug užsieniečių gėlininkų yra garbaus amžiaus ir jie kol sveikata leidžia, tol kruta. Paskui jau baigiasi jų didelė gėlininkystė, nes visgi darbo apimtys labai didelės ir net jaunesnio amžiaus ne kiekvienas atlaiko tą krūvį. Švedai turi naują selekcininką, esu su juo bendravus, bet jis kažkodėl neina į platesnius vandenis, Švedijoj tik parduoda savo sėjinukus. Gal mano, kad jam dar anksti, o gal nenori prasidėti su ebay ir panašiom vietom.

Dauginsiu aš tą Morion, tik dabar jau esu priėmus taisyklę pati sau, kad nebedauginti nežydėjusių augalų. Visgi peresorto prisidaro nori tu ar nenori, kai turi dauginime tuo pačiu metu kelis šimtus veislių, tai visais įmanomais būdais reikia kamšyti skyles, bent tas, per kurias numanau, kad tas peresortas atsiranda. Daug dėkingesnis augalas yra sanpaulija. Kas biškį ne taip su lapais, ir brokas. Jų veislės skiriasi vizualiai net nežydėdamos, galiu pasiimt reikalingą pavadinimų neskaitant na ir sumaišyti tada šansų nėra (beveik), aišku, jeigu lapo pardavėjas buvo sąžiningas. O strepsai kol visi vienodi (reta kuri veislė skiriasi pagal lapus, kad būtų galima įtarti, kad ne ta), peresortą padaryt žymiai lengviau... Ir visiems ta pati bėda - tiek iš Bobo eidavo labai daug sumaišytų, kur žmogus tikrai sąžiningas iki panagių, tiek iš tų čekių, kurioms nėra prasmės manęs apgaudinėti, nes mainydavau į bet ką, ko neturiu ir pirkdavau viską ko neturiu, tiek iš Piotro... Na ir apmažint tą galima matyt tik nežaidžiant aklų žaidimų su nežydėjusiais augalais. O čekės ramiai vanoja fragmentus nuo nežydėjusių...
Atsakyti