QUOTE(ausrazs @ 2017 06 08, 18:35)
Kai maži vaikai visi panašūs, maniau, gal taip turi būti, juk raštai išryškėja paaugus, visus kruopščiai sužymėjau. Paaugus pastebėjau - ir lapų forma tokia pati, ir raštai. Net iš Dibleys nusipirkau Stardust,, kad galėčiau palygint - panašu, bet tvirtinti, kad tas pats, neišeina Na, strepsai labai žiedais skiriasi, chiritų žiedai labai panašų, skiriasi dydžiu, yra šiek tiek skirtumų kaklelyje. Gal manė, kad - ai, ką ten gilinsis...
Aš tai kažkaip maniau, kad jos lapais stipriai skiriasi. Dvi esu turėjus, tai kai nežinai, vargiai pasakytum, kad tos pačios genties, net ne rūšies ar veislės tas augalas. Neturiu aš su jom jokios patirties, tai sunku ką ir komentuot. Bet žemiau istoriją surašau, kad nu... gal neteiskit tada dar, jeigu taip..
Man episcijos kai kurios labai panašios, labai, tie skirtumai išryškėja tik tam tikru metu, prie tam tikro apšvietimo, tam tikrame amžiuje. O būna laikas, kada neįmanoma atskirti veislės - atrodo, kad identiška. Vartai vartai iš visų pusių, kuom čia skiriasi, o pasirodo tuo, kad kai pietinėj pusėj pastovi, viena veislė vienaip nusidažo, kita kitaip, žiedai skiriasi ar dar kas. Buvo klientė tokia pernai rudenį - ieškau episcijos, nurodo lapų spalvą purple, veislę tipo pamiršau. Aš kelias pavardinu - sako, ne. Sakau, tai arba rask pavadinimą, arba aš negaliu niekuo padėt. Atsiunčia pavadinimą, aš nusiperku tą veislę ir gaunu auginuką... žaliais lapais. Bet yra nuotraukų, kur tikrai ta veislė purple