Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Pamiršau tau anksčiau parašyt, man atrodo, kad tai visai ne ankštys, o tik kitokios formos piestelė. O gal ir klystu... Dėt fotkę, gal sulauksi ir kitokių komentarų biggrin.gif
Atsakyti
Klysti, nes kai nenugnybiu tai auga ankštys, viena jau buvo pradėjusi suktis. Dabar lig tyčia neturiu ką parodyti, nes vakar aptvarkiau visus, darėm foto sesiją. Reikia pagaliau albumą tvarkyti, vietoj internetinių nuotraukų savo susidėti, inventorizaciją padaryti, bet tinginys toks didelis laiko mane apsikabinęs, taip gera jo glėbyje lotuliukas.gif

Tiesa pasiskūsiu kad mano stabdžiai neatlaikė ir truputį prabuksavo...sulauksiu strepsų ketveriukės, kai pamačiau kad pas Rusmą beveik ištuštėjo turgelis, tai galvoju visos džiaugsis kažką gavusios, o aš ką...širdagraužis užgrauš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 06 10, 10:56)
* Klysti, nes kai nenugnybiu tai auga ankštys, viena jau buvo pradėjusi suktis.

** Reikia pagaliau albumą tvarkyti, vietoj internetinių nuotraukų savo susidėti

*** Tiesa pasiskūsiu kad mano stabdžiai neatlaikė ir truputį prabuksavo.

* Na, tada pas tave kažkokia super anomalija, jei daugelis žiedų apsidulkina blink.gif

** Labai gera s sprendimas, labai nemėgstu (bet čia mano problema biggrin.gif ), kai sudedamos ne savo nuotraukos į savo albumą

*** na, visai kaip man biggrin.gif biggrin.gif Bet aš jau tikrai užraukiu su stepsais, bent iki rudens smile.gif , nes dar laukiu kelių kolerijų ir smitiančių, ir nebežinau, kur susidėsiu, nes nei jokių kablių nusimato, nei jokių relingų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 06 10, 10:14)
* Na, tada pas tave kažkokia super anomalija, jei daugelis žiedų apsidulkina  blink.gif

** Labai gera s sprendimas, labai nemėgstu (bet čia mano problema  biggrin.gif ), kai sudedamos ne savo nuotraukos į savo albumą

Reiks kokį paaukoti ir leisti auginti visas ankštis, tada bus ką parodyti. O gal nebemegs kai viešai apšnekėjom smile.gif

Ne savo nuotraukas sudedu į veislių katalogą. Nes būna naujokai nežydėję, bet juos turiu, tai ir parodau kaip atrodo. Nes ir pati neatsimenu pagal pavadinimą kaip atrodys žiedai.

O ir man patinka kai žiūrinėju albumus ir prie veislės yra nuotrauka, o ne tik pavadinimas. Nereikia google ieškoti kaip atrodo. Tik aišku turi būti parašyta kad nuotrauka internetinė, o ne tavo. Pavogti ir pasisavinti negalima.

Iki rudens ir mano stabdžiai užtraukti ( tikiuosi) smile.gif
Atsakyti
Kiekvieno gyvo sutvėrimo paskirtis yra pratęsti save. Tai nereikia ieškoti kažkokios info, kodėl augalas veda sėklas - nes atsakymas labai paprastas - arba todėl, kad taip Dievas sutvėrė, arba todėl, kad hibridinis streptokarpas, kad ir kaip žmogaus subjaurotas ir nutolintas nuo gamtinio pirmtako, vis tiek yra augalas, turintis vienintelį tikslą - reprodukciją.

Žiedas augalui reikalingas tik tam, kad atkreiptų į save apdulkintojų dėmesį. Kai apsidulkina, tada ir atsisako balasto - spalvotos dalies - jį numesdamas. Dabar atvirkščiai klausimą pasukit, ką daro žmonės, kad augalai kuo geriau vestų sėklas (arba jų dėžutes, t.y. vaisius) - a) bando privilioti apdulkintojus b) judina (tarkim purto šiltnamiuose pomidorus) arba sudaro skersvėjį, kad vėjas purtytų c) didina kalio kiekį, kad augalas turėtų statybinių medžiagų iš ko tuos vaisius ar sėklas vesti.

Jeigu grįžtant konkrečiai prie streptokarpų, tai tos veislės, kurios apskritai GALI užauginti sėklas (nes yra veislių, kurios neturi piestelės) apsidulkina, t.y. jeigu yra sąlygos ir joms tai pavyksta - meta žiedus. O padaryti galima tik priešingai tam, ką daro kitiems augalams, kad jie megztų - nejudinti, neprileist vabzdžių (rašo, kad jei sanpaulijos pradeda megzti sėklas savaime - pirmas požymis, kad yra tripsų!). Na kalio atimt aš nesiūlau - sirgt pradės. Tai yra taip kaip yra - arba kentėt, arba tokių neaugint, arba kaip galima mažiau purtyt. Nes kad kenkėjų pas jus yra, aš nemanau.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 06 10, 12:28)

- nejudinti, neprileist vabzdžių (rašo, kad jei sanpaulijos pradeda megzti sėklas savaime - pirmas požymis, kad yra tripsų!). Na kalio atimt aš nesiūlau - sirgt pradės. Tai yra taip kaip yra - arba kentėt, arba tokių neaugint, arba kaip galima mažiau purtyt. Nes kad kenkėjų pas jus yra, aš nemanau.

Specialiai tikrai nepurtau, bet pakilnoju. Pastoviai praverti langai, gal vėjelis turi įtakos. Kaliu netręšiu, tik tiek gauna kiek yra sudėtyje ir tikrai nedidžiausias skaičius iš trijų.
Pasirenku punktą kentėti. Reiks labai nuodugniai apžiūrėti, gal užsiveisė kokių dulkintojų, ką čia gali žinoti. Reiks užvesti juodą sąrašą ir susirašyti kurie tokie vyslūs. Čia tik nuo pernai tokie dalykai vyksta. DS-1512 mano žvaigždutė irgi buvo porą ankščių užmezgusi, bet žiedų nenumetė, kyšojo striaubliukas smile.gif Vieną auginau, jau buvo pradėjusi suktis, bet pagalvojau nei sodinsiu, nei ką, tai išmečiau.

Nežinojau kad ir sanpaulijos mezga sėklas, dar betrūko kad ir tos pradėtų dulkintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 06 10, 13:08)
Specialiai tikrai nepurtau, bet pakilnoju.

DS-1512 mano žvaigždutė irgi buvo porą ankščių užmezgusi, bet žiedų nenumetė, kyšojo striaubliukas smile.gif Vieną auginau, jau buvo pradėjusi suktis, bet pagalvojau nei sodinsiu, nei ką, tai išmečiau.

Nežinojau kad ir sanpaulijos mezga sėklas, dar betrūko kad ir tos pradėtų dulkintis biggrin.gif

Na tai pas jus yra idealios sąlygos apsidulkint savaime. O žiedo nenumetė, kad arba nepajėgė - per sunku buvo, arba už to straubliuko buvo pakibęs. O gal Jenikejevas su kokia abra kadabra priklijavo smile.gif
Tai kaip gi jų selekciją vystytųsi be sėklų? Mezga kaip ir visi žydintys augalai, tik jeigu vėjas nepurto ir bitės neskraido ir jokia teta su vata ant pinceto nekiša snapo, tai jos neapsidulkina. O tripsai išsivolioja žiedadulkėsė ir po žiedus vaikštinėdami perneša žiedadulkes. Gamta.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 06 10, 13:27)
O tripsai išsivolioja žiedadulkėsė ir po žiedus vaikštinėdami perneša žiedadulkes.

Oi, įsivaizduoju kaip tripsai voliojasi po žiedadulkes biggrin.gif kaip jiems smagu biggrin.gif
Atsakyti

Oi, įsivaizduoju kaip tripsai voliojasi po žiedadulkes biggrin.gifkaip jiems smagu biggrin.gif

O dar smagiau strepsų augintojui, žiūri į išdykaujančius tripsus ir neturi kuo juos naikinti.Čia ne kokios kaimyno vištos, žabutės nepaimsi.

Franken Prunella.Gal nemaišau,nes yra daugiau panašių.Keistas, akiai malonus margumas.Žiedo dydis 9-10 cm.

DS Kalachari.Realybėje jis geltonas, čia fotikas grybauja.Žiedo dydis 9-10 cm.

Dar pasiguosiu, vakar perlėkiau per stambiausias pardes, ieškojau Durpetos substrato.Ir ką jūs manote, ogi neradau.Kaimų kaimas šita Utena.

0cbd879da2da.jpg71bc38a8b19a.jpg

Atsakyti
Dailus Frankenukas wub.gif DS-Kalahari - taio, gražus stambiažiedis, kai tik pradeda žydėt - itin ryškus; jį dar vertinu ir dėl tvirtų stiebų, kuriai puikiai nulaiko po kelis sunkius žiedus.

Lisitėja2, o Utenoje yra "Senukai"? Pernai, kai dėl "techninių" kliūčių buvo nepasiekiami mano substrato likučiai, kurių dar apsčiau turiu rūsyje, keliskart gesnerijiniams pirkau "Soco centro" substratą sanpaulijoms. Man pasirodė labai geras, jo "skiesti" nereikia, nes vien ruda durpė (lyg, jei gerai prisimenu, ir perlito įberta). Augalams patiko. Jeigu neturėčiau jokio subtrato, pirkčiau šitą "Sodo centro". Na, ir dar Vidam naudojamą "Durpetos" pabandyčiau. wub.gif
Atsakyti

Senukai pas mus yra, taipogi yra Moki- veži.Žemių aš turiu, bet va užėjo noras pažiūrėti(prisiminti) kaip ta Durpeta.Yra pusmaišis Kekilos, turiu Šiek tiek Klasman'o.

Maniškiai strepsai beveik visi auga miško samanose. Ir visi didieji stovi ant fitilio.Kai kurie patenkinti,kai kurie visiškai liūdni, ir grasina persikelti į augalų rojų.

Tiesiog užnižo nagai eksperimentams.Kaip liaudis sako -Ieškau ko nepametus.

Sodo centro žemę pirkau balkoninėms gėlms, tai man pasirodė jau toks prėskas durpžemis.O va sanpaulyčių žemės nė nemačiau, tiksliu net nežiūrėjau.

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 06 10, 09:31)
Pamiršau tau anksčiau parašyt, man atrodo, kad tai visai ne ankštys, o tik kitokios formos piestelė. O gal ir klystu... Dėt fotkę, gal sulauksi ir kitokių komentarų  biggrin.gif

Šiandien visa kepurė žiedų nukrito verysad.gif Įdedu nuotrauką parodyti kaip atrodo. Negnybsiu jų auginsiu. Net septynios užmegztos, tai kas čia jei ne ankštys ?

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti