Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip karpote katėms nagus?

QUOTE(Svet@ @ 2006 10 28, 22:01)
Sveikos,
teko girdeti,kad galima pas vet. gyditoja nuvesti ten jie kazkokiu budu visiskai pasalina nagucius.Kaip jus manote ar verta g.gif Mano kaciukas dar nedidelis gal kokiu 3 men tikrai nedaugiau schmoll.gif Bet toks nenuorama vis ant sunaus sokineja [tipo zaidzia] tai apdraske jam rankytes as zinoma apkarpiau jam nagucius,bet visvien ta baime liko,kad gali visvien abdraskyti blush2.gif
Tai noreciau jusu nuomoniu uz ir pries atlikima sios proceduros mirksiukas.gif
Nes nenoriu skubeti daryti sios proceduros nepasitarusi bent su keliais kaciu augintujais ax.gif

Ta mūsų nuomonė labai vaizdžiai jau yra išsakyta per šią ir ankstesniąją temą. Pastaroji netgi ir pavadinta apie nunaginimą. Nepatingėk viską pasiskaitinėti - nuomonių daug ir įvairių. Reziumuojant - nagų paįšalinimas uždraustas ir baudžiamas pagal įstatymus. Matyt yra dėl ko. Ir dar patiko mintis apie katės iškamšą - pasidaryk ir nereikės rūpintis, valyti, šerti, nedraskys baldų ir vaikų. Žodžiu, liks tik sterilus "malonumas"... ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 08 15, 22:51)
Baisūs tie jūsų katytės senieji šeimininkai taip sužaloję katytę. Tai yra žiauru ir uždrausta  įstatymais. Pasiskaitykite šiame forume apie tai yra nemažai parašyta. Todėl dabar žinosite. Ir nesididžiuosite, kad dėl TO nedrasko baldų... Lyg baldai būtų vertingesni už gyvą bejėgį padarėlį, kuris negali apsiginti prieš žmogaus žiaurumą ir bukumą...

Lietuvoje operuoti kates nagus uzdrausta nuo 2006-01-01, iki to laiko tai buvo legali operacija, kaip ir tos kai sunims uodegas kapojo ir ausis karpe, taigi, manau, nereikia varyti ant buvusiu seimininku del ziaurumo, nes nemanau, kad patys susiprotejo del tokios operacijos, faktas, kad koks nors vetas ikalbejo...
O del ankstesnio tavo posto, Fonda, apie nagu karpymo zala, manau, kad parasei visiska nesamone, nes as pvz. savo katinams tik pacius galiukus apkarpau, nes katinai naminiai ir neturi kur naturaliai nagu nusigalasti, nes nelaksto per asfalta, nesikarto medziais, o jei nenukarpau, tai vaiksciodami kilimais kabinasi, arba, maciau kelis sykius, apsikramto. Nagu karpymas naminems katems yra tas pats, kaip triusiukui laikomam narve ideda kreidos gabalu, dantims nusigalasti, nes kitaip isauga iki keliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 29 spalio 2006 - 18:11
Nuo pat pirmų nagų karpimo nebuvo problemų dar kai buvo maža viena nukarpydavau bet dabar vyras laiko o aš karpau ir nieko tik poto laižosi tipo nutepėm lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes dar nė karto nekirpome nagučių katytei, nors jai jau 4 metai. Bet man kirba mintis apie patrumpinimą nagų, nes baisiai gaila baldų, sienų, kilimų ir kt. Vieni sako, kad negerai yra kirpti nagus katei, nes vėliau gali pradėti šakotis galiukai. Kiti va, karpo ir nesigaili mastau.gif

Va, čia truputis info iš interneto:
Katėms butina slifuoti nagus. Tam teks isigyti specialu stova. Kaciu nagai neauga i ilgi kaip šunu. Jos nusibruzina sena nagu sluoksni, po kuriuo jau buna uzauges naujas. Stai kodel nepatariama kirpti katems nagu. Kai kurie kaciu zaislai ir stovai nagams bruzinti turi katzoles kvapa, kuris labai patinka katems. Jeigu jusu kaciukui lemta buti grynai namine kate, galbut nuspresite nupirkti jam laipiojimo stova, ant kurio jusu augintinis gales gerai pasportuoti.

O čia info, kaip taisyklingai karpyti nagučius katinukams:
Čia

Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2006 10 29, 19:08)
Lietuvoje operuoti kates nagus uzdrausta nuo 2006-01-01, iki to laiko tai buvo legali operacija, kaip ir tos kai sunims uodegas kapojo ir ausis karpe, taigi, manau, nereikia varyti ant buvusiu seimininku del ziaurumo, nes nemanau, kad patys susiprotejo del tokios operacijos, faktas, kad koks nors vetas ikalbejo...
O del ankstesnio tavo posto, Fonda, apie nagu karpymo zala, manau, kad parasei visiska nesamone, nes as pvz. savo katinams tik pacius galiukus apkarpau, nes katinai naminiai ir neturi kur naturaliai  nagu nusigalasti, nes nelaksto per asfalta, nesikarto medziais, o jei nenukarpau, tai vaiksciodami kilimais kabinasi, arba, maciau kelis sykius, apsikramto. Nagu karpymas naminems katems yra tas pats, kaip triusiukui laikomam narve ideda kreidos gabalu, dantims nusigalasti, nes kitaip isauga iki keliu.

Na taip. Keista tavo logika - atseit, jei kas istatymais neuzdrausta, reiskia ne ziauru. Del to ir paminejau bukuma, kad neturi savo galvos ir nemasto. Pagal tave gal ir abortas ne zudymas, nes pas mus neuzdraustas? Tiek to. Mano tos "nesamones" kazkaip po kurio laiko buna iteisinamos. Tai gal ir yra galvojimas savo galva? O del nagu karpymo, tai karpykit i sveikata, kates ne kiaules ne taip baisiai zviegia. Jus renkates - kates ar baldus. Lyg nebutu civilizuotu draskykliu. Bet man niekas neatsake, del ko dar reiketu katei karpyti nagus? Kad "pageretu" kates sveikata? Tema paprasta kaip misingis - karpyti ar ne? - kiekvieno pasirinkimas. Pagal savo galva... doh.gif (tarp kitko dekoju uz istrintas kaciu nuotraukas, kurias pati buvai ikelusi...)
Atsakyti
QUOTE(eliga @ 2006 07 29, 20:14)
Manau tai būtina, beto ir veterinarai pataria. Jokio malonumo vaikščioti subraižiotom rankom ir kojom  lotuliukas.gif  Nors procedūra jai labai nepatinka,

Čia tai bent, tai jau veterinarai žiūri kad šeimininkams būtų daugiau komforto, o ne gyvūnams geriau? blink.gif
Aš esu kačių mylėtoja, taigi man geriau visas apskuręs sofos kampas, kur katytė nagučius galandasi, nei nugyvulinta katė, kurią norima paversti pliušiniu žaisliuku doh.gif pagalvojau ir apie braižymus, ir apie žalą baldams prieš įsigydama katę - pilnavertis katės gyvenimas pasirodė svarbiau... rolleyes.gif
Be to, katės tuom ir žavios, kad yra švelnios pūkuotos plešrūnės. cool.gif

PS. kodėl gi nesvarstoma šunims išmušinėti dantų? g.gif nebaisu būtų mažų vaikų palikti, kad nesukandžiotų (o tokių atvejų nemažai, tuo tarpu kai katės dar neuždraskė nei vieno), o maitinti ir košyte galima thumbup.gif

Juokauju, žinoma... doh.gif
Atsakyti
Kazkaip keistai tema pasisuko, autore klause kaip katei nagus kirpti, o jau atsakymu gavo...

Fonda,, sakydama, kad nagu salinimas uzdraustas nuo tada ir tada ne ziauruma teisinu, o tik norejau pasakyti, kad seimininkai, operave kate, ne butinai yra nuikalteliai pries baudziamaji istatyma, o sazines reialai, jau yra ju reikalai.
Del foto. Daug senu nuotrauku istryniau is savo internetinio albumo istryniau, nes buvo ten visko per daug, specialiai tavo trinti tikrai neturejau minciu.
P.S. nebesi forume naujoke, gali ir pati po truputi mokytis nuotraukas kelti, as, kaip matai, ismokau, nors pradzioje irgi kitu prasiau ir dabar nepuolu cia viesai puldineti, kai tu nuotrauku neberandu temose. Jei nori, galiu tave smulkiai instruktuoti kur ir kaip susikurti internetini albuma ir kelti foto i foruma, arba apsilankyk DUK ir nereikes nuoskaudu lieti.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 10 31, 01:54)
Čia tai bent, tai jau veterinarai žiūri kad šeimininkams būtų daugiau komforto, o ne gyvūnams geriau?  blink.gif
Aš esu kačių mylėtoja, taigi man geriau visas apskuręs sofos kampas, kur katytė nagučius galandasi, nei nugyvulinta katė, kurią norima paversti pliušiniu žaisliuku  doh.gif pagalvojau ir apie braižymus, ir apie žalą baldams prieš įsigydama katę - pilnavertis katės gyvenimas pasirodė svarbiau...  rolleyes.gif
Be to, katės tuom ir žavios, kad yra švelnios pūkuotos plešrūnės.  cool.gif
PS. kodėl gi nesvarstoma šunims išmušinėti dantų?  g.gif nebaisu būtų mažų vaikų palikti, kad nesukandžiotų (o tokių atvejų nemažai, tuo tarpu kai katės dar neuždraskė nei vieno), o maitinti ir košyte galima  thumbup.gif

Juokauju, žinoma...  doh.gif

Gerai. Tada prašom patarti, ką daryti tokioje va situacijoje:

Viena panelė niekada neturėjo katės, nes ji irgi prieš tai pagalvojo apie baldus, užuolaidas ir t.t... Bet va, susipažino su vaikinu, kuris jau 3 metai, kaip laiko katytę. Jie padraugavo kurį tai laiką ir susituokė. Kadangi susikūrė nauja šeima, jie nusipirko naują butą su euro remontu, naujus baldus (nepigius), kilimą ir t.t.
Persikrausto jie į savo gražųjį butuką su katyte, žinoma. Ir pradeda tas mielas padarėlis niokot baldus, kurie kainavo ne vieną tūkstantį ir kurie turėjo tarnauti dar daugel metų, lipti sienomis ir jas braižyti...
Ką daryti? Gal, visdėlto patrumpinti mielam katukui nagučius? g.gif
Atsakyti
Tai žinoma ypač tai kad pats gali nukirpti .Aš tai pirmą kartą kirpau vetirinarijoje,pamačiau kaip ir su kuo nupirkau žirkles ir jau sėkmingai karpau 3metelius ir dabar mažylis atsirado ir nebijau kad ibrėš.
Atsakyti
na ir nuomones...
toks jausmas, kad nukirpdamos mes katems nagus suluosiname jas nepagydomai.
o tai kai kastruoja kaip tada tai vadinasi???
mes visi turim nagus ir visi juos trumpinames!!
nieko cia baisaus nematau!!!!!
geriau patarkit autorei kaip tai lengviau padaryti!!!!!!!
Atsakyti
As saviskiam kerpu kai miega, atsargiai, po truputi, tai kartais net neprabunda, nors mano persas toks nedatroga.
Kitas dalykas, kuri pastebejau, kad visi katinai, kokias proceduras jiems beatliktu, ar nagus karpytum, ar ausis, akis valytum, priesinasi tuo stipriau, kuo stipriau juos laikai.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2006 10 31, 10:16)
Kazkaip keistai tema pasisuko, autore klause kaip katei nagus kirpti, o jau atsakymu gavo...
Fonda,, sakydama, kad nagu salinimas uzdraustas nuo tada ir tada ne ziauruma teisinu, o tik norejau pasakyti, kad seimininkai, operave kate, ne butinai yra nuikalteliai pries baudziamaji istatyma, o sazines reialai, jau yra ju reikalai.
Del foto. Daug senu nuotrauku istryniau is savo internetinio albumo istryniau, nes buvo ten visko per daug, specialiai tavo trinti tikrai neturejau minciu.
P.S. nebesi forume naujoke, gali ir pati po truputi mokytis nuotraukas kelti, as, kaip matai, ismokau, nors pradzioje irgi kitu prasiau ir dabar nepuolu cia viesai puldineti, kai tu nuotrauku neberandu temose. Jei nori, galiu tave smulkiai instruktuoti kur ir kaip susikurti internetini albuma ir kelti foto i foruma, arba apsilankyk DUK ir nereikes nuoskaudu lieti.

Ai, nesuk uodegos ir dėl ne tos temos, ir dėl nagų nulupimo, ir dėl ištrynimo. Jei jau ne pagal jus kalba forume, tai pripuolat mokyti. O už ištrynimą aš tau tik padėkojau... doh.gif doh.gif doh.gif schmoll.gif
Atsakyti