Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

Man teko salyginai.
Suejus gimdymo terminui nuejau eilinei apziurai pas gydytoja. Tai pamatavo spaudima paskutinej elej, po to kai ant kedes teko uzlipt ir nulipt, atsigult ir atsistot, pamatavo ir spaudimas buvo 140/90, toks su kokiu musu gydytoja jau siuncia i ligonine. Kai atvaziavau i ligonine, pamatavo ir buvo 130/90, prirase gerti Dopegita, neisgeriau nei vienos tabletes, po 5 dienu isleido namo keliom dienom, ruostis gimdymui. Tai net ir nezinau, nors kortelei ir buvo irasyta padidejes krauspudis, bet realiai tokio nejauciau, o ir ligoninej pasake kad paskutinem dienom 140/90 jau yra normalu, jei nera baltymo slapime, ir ypatingo tinimo.
Atsakyti
Turiu sia problema.
Jis pas mane visa laik aukstas buvo, nuo paauglystes ir visoj giminej padidinti kraujospudziai. Prirase gerti dopegita. Geriu. Is pradziu l.bijojau, nes perskaiciau tu vaistu salutini poveiki instrukcijoje blink.gif . Bet realiai as jokio salutinio poveikio nejauciu.
Tiesa, padare man daugybe ivairiausiu tyrimu, buvo ir i Santariskes nusiunte tyrimams. Zodziu istyre viska, ka buvo imanoma istirti laugh.gif Nieko blogo nerado.
Gydytoja prasitare, jog jei nepagimdysiu iki nustatyto termino, man neleis ilgiau laukti, o skatins gimdyma, nes yra nepalankus fonas mazyliui. Del to tai labai susinervijau. sad.gif Siaip tai, kiek zinau, jei pagimdai dvieju savaiciu begyje po nustatyto termino, tai dar yra normalu.
Atsakyti
As irgi turiu sita problema. Nestumo metu pradzioje budavo 150/100, o paskui eme ir susinormalizavo, nors i gala vel siek tiek pakilo rolleyes.gif Jokiu vaistu nevartojau, o stengiausi naturaliom priemonem sumazinti. Daznai gerdavau zalia arbata, cinamono arbata, valgiau kasdien cesnaka, druskos labai mazai, jokiu rukytu ir pusfabrikaciu - tik namie gamintas maistas, daug vaisiu ir darzoviu. Sunkoka buvo, bet vaistu gerti nenorejau, o esu skaicius, kad aukstas kraujospudis gali lemti ankstyva gimdyma, nes placenta "uzkalkeja" greiciau.
Atsakyti
QUOTE (lejaxxx @ 2004 10 21, 18:15)
Hiprtonija taip ivardijo padidejusi kraujo spaudima ar teko kam tai patirti?

Nestumo metu teko, bet jei teisingai suprantu domina jau po gimdymo padidejes spaudimas.
Galeciau patarti matuotis kraujo spaudima kiekviena diena ir stebeti nuo ko jis kyla. Man spaudima net kelioms dienoms pakeldavo silke, is viso jokie surus produktai nerekomenduotini, koncervuoti t.p. gydytojai siulo vaisiu svieziu valgyti kiekviena diena, lengvai mankstintis, bent jau vaikscioti...
O as domina konkreciau?
Atsakyti
Pakiles kraujospudis, patinimas ar baltymas slapime gali padaryti nepataisomu dalyku...placenta gali atitrukti anksciau laiko ir tada vaikutis....dazniausiai...nenoriu to ivardinti...man taip buvo....tragedija ivyko...sekite save busimos mamytes ir reikalaukite prieziuros kiek imanydamos. Gyd. daznai pasiziuri ne taip atidziai, o mes jais pasitikim...
Atsakyti
QUOTE (Springlet @ 2004 10 24, 22:48)
Nestumo metu teko, bet jei teisingai suprantu domina jau po gimdymo padidejes spaudimas.
Galeciau patarti matuotis kraujo spaudima kiekviena diena ir stebeti nuo ko jis kyla. Man spaudima net kelioms dienoms pakeldavo silke, is viso jokie surus produktai nerekomenduotini, koncervuoti t.p. gydytojai siulo vaisiu svieziu valgyti kiekviena diena, lengvai mankstintis, bent jau vaikscioti...
O as domina konkreciau?

dekui uz patarimus ,bet as labai saugausi maisto mat maitinu ir aplamai kodel mano dukryte ivardija kaip hipertonike? o man spaudimas sokineja tai 150/90,tai 120/80 nors mano terapeutas patikino jog cia jokia hipertonija
Atsakyti
Mane vakar irgi labai nugasdino mano gydytoja, kuri "aptiko" padidėjusį kraujospūdį. AK pas mane visada būdavo ~120/80, O dabar 140/90. Maniau, kad čia tik momentinis pakilimas, bet šiandien ryte pasimatuoju vistiek 140/90. Labai bijau, kad kas neatsitiktų blogai. Patinimų neturiu, dėl baltymo šlapime dar nežinau, tik vakar pridaviau tyrimus. Vienoje knygoje skaičiau, kad AK paskutinį mėnesį gali padidėti, bet žiauriai bijau.
AMRA, o kokie atitrūkusios placentos požymiai ir kiek laiko lelius gali išgyventi po atitrūkusios placentos, nes jei netyčia taip atsitiktų tai nepasitikėčiau savo rajono gydytojais, lėkčiau į klinikas.
Gal čia nieko tokio, bet mano gydytoja tame įžvelgia labai didelę problemą, tai mane gasdina dar labiau.
Atsakyti
Vistik padidėjęs kraujospūdis yra pavojingas tiek motinai, tiek vaisiui(vaisiaus hipotrofija, piešlaikinis gimdymas, nėščiųjų preeklampsija ar eklampsija ir t.t.)Tai nebūtinai turi įvykti Jums, bet tris kartus(ar užtenka ir 2)pamatavus ir radus kraujo spaudimą daugiau nei 140/85mmHg, nesiųlyčiau pradėti gydytis žolelėmis ar dieta.Geriausiai situaciją gali įvertinti tik gydytojas ir reikėtų pasikliauti jo nurodymais,o ne pavyzdžiais-"mano draugei buvo taip..,..bendradarbė patarė anaip.."Dažniausiai žmonės nejaučia padidėjusio kraujospūdžio, dėl ko būna nelinkę pradėti iš karto į tai rimtai žiūrėti, tai ir atrodo, kad gydytojai tik gąsdina.Bet geriausias gydymas-profilaktika, kad neleisti įvykti baisiom situacijom,tik gal gydytojai dažniausiai neturi laiko išdėstyti pacientui viską nuosekliai apie problemą o šie ir lieka nesupratę.O dėl atšokusios placentos-į gydymo įstaigą nelabai spėtumėte nuvykti.
Atsakyti
Na nereikia taip ziauriai. Atsokus placentai pradedi kraujuoti, greitai vazhiuoji i ligonine ir ten padaro cezari. Issaugot vaikeli tikrai yra nemazai sansu, tik reikia save stebeti.
O musu gydytojai daznai megsta per stipriai gasdinti. Jei spaudimas nera 140/90, tai nereikia taip labai sunerimti. Be to spaudima matuoti reikia gulint ir pries tai pusvalandi pagulejus. As susiduriau su sia problema. Man visa nestuma spaudimas buvo ant ribos, paprastai 130/80-90. Gydytoja labai pergyveno del manes pacios. Buvo israse ir dopegito gert, bet man pasireiske labai daug pasaliniu reiskiniu, tai nusprendem kad negersiu. Tiesiog nestumo metu teko ramiau pagyventi ir spaudimas tik labai retai pakildavo auksciau ribos. O mergaite gime sveikutele ir jai itakos mano spaudimas neturejo jokios.

Springlet labai teisingai pataria, matuotis spaudima paciai namuose ir sekti.
Atsakyti
Nu gi tikrai, mano šeimos gydytoja, sako, kad nėščiai moteriai, ypač paskutinį mėnesį 130/90 yra normalu, na pas mane 140/90, tai sako, kad spaudimas yra "ant ribos", o ginekologė daro didžiausią problemą. Smagu, kad gydytojai rūpinasi, bet taip prigasdina, kad paskui nežinai, kaip gyventi.
Atsakyti
man irgi buvo tokia problema. tiksliau mano gydytojai, nes as jokio spaudimo nejauchiau. o jis buvo cisa neshtuma nuo pat pradzios 140/90. priesh gala pakilo iki 150/100. geriau ir dopegita ir krapu arbata. bet kaip buvo 140/90, taip ir zemiau nekrito. kazkuri laika ishviso negeriau dopegito ir nesimatavau spaudimo.
leliukas gime 39 savaichiu naturaliu budu. taigi man nieko blogo neatsitiko, bet patarchiau nejuokaut. Zmogus zmogui nelygu. vienam nieko, o kitam ir liudnai baigtis gali.
Atsakyti
Mane 38 nestumo savaite pagulde i ligonine su kraujo spaudimu 150/100. Girde dopegita. Kol vaistas veikia, mano spaudimas normalus, vaisto poveikis baigiasi - spaudimas vel kyla. Ir taip visa savaite, kol viena diena pastebejo, kad vaisiaus sirdies tonai be galo dazni 200 k/min. Veza i operacine, daro cezari. Isemus vaikeli, sirdies tonai neatsistato. Vaikeli veza i kauno klinikas. 2 savaites reanimacijoje ir baisi tachikardija ( iki 300 k/min ). Niekas nezino, kodel taip atsitiko, bet viena is gydytoju minetu priezasciu galejo buti tai, kad man buvo girdytas dopegitas, kurio deka labai sokinejo mano spaudimas, ir tai paveike vaikelio sirdute. Vadinasi, dopegitas nera jau toks visai nekaltas vaistas.
Atsakyti