Įkraunama...
Įkraunama...

apie dienos įvykius

QUOTE(world @ 2016 11 08, 21:42)
Gal ir nezinau as tos situacijos, bet zinau, kad kudikiu namai, kuriuose vos menesio ar keliu kudikeliai, yra pilni. Kazkaip nemaciau stovincios eiles, norinciu isivaikinti. Pati esu ne karta Kaune lankiusis, vezusi pampersus ir kitus reikalingus daiktelius maziesiems. Todel, atleiskite, bet istorijomis apie iskart isgraibstomus naujagimius, nelabai tikiu.

jūs kitą kartą kai nuvažiuosite, paklauskite direktorės, kiek tų mėnesio amžiaus mažiulių yra atsisakyta. Raštiškai. Iš karto po gimimo.

O jei jūs kalbate apie kitą dalyką, t.y. kūdikių namų vaikučius, kurių yra be galo daug ir kurie atimti iš tėvų, ar tėvai jų nebenori, tai yra visai kita kalba. Visai kitas niuansas. Bent jau aš kalbėjau, o jūs mane citavote, apie abortą vs naujagimio atsisakymą. Tai yra visiškai kito lygmens dalykas.

QUOTE(world @ 2016 11 08, 21:56)
O kiek jau tu kudikiu buvo palikta gyvybes langelyje? Nuo jo atsidarymo skaiciau gal kokius 3 atvejus, neaprasytu liko kiek? 10? O visi kiti likusieji, ne is langelio?

Iteisinus abortu draudimus, labai tiketina, kad juodoji organu rinka Lietuvoje dar ir kaip suklestetu. Tai labai dideli pinigai, o nelegalius abortus, tikrai darytu ne tik iki 12 savaites unsure.gif

Gyvybės langelis kaip pavyzdys iš to, kas visuomenei yra pasakoma.
.....
neįsižeiskite, bet jūs tokius briedus rašote, kad net sunku diskutuoti. Ar bent apgraibom nutuokiate kas yra organų persodinimas, kas yra organų suderinamumas, kokia teisinė sistema yra, kokios sąlygos yra jei reikia išimti ir paruošti organus kitam, o tam kitam organus priimti ir vėliau gyventi. Čia ne automobilį pavogti, išardyti ir detales parduoti.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 08, 23:17)
http://kaunas.kasvyk...s-moters-kunas/
I tema, ne apie abortus, bet kokiu beprociu motinu yra visiskai salia, tarp musu. Tikrai, oponentes manote, kad kiekviena moteris turi tapti motina?

čia į temą apie gyvybę. Kai kam gi siela nemirtinga, o po mirties žmogus irgi gyvas.

beje, vakarieniaujant tą siužetą per tv visą parodė, visus palaikus blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mjforever: 08 lapkričio 2016 - 21:23
Aborto darytis nenorėčiau (ne dėl moralinių kažkokių nuostatų, bet tiesiog nemėgstu intervencijų į savo kūną), bet kilus bent menkiausiai abejonei dėl to, kad galėjo nesuveikti įprastinės apsaugos nuo nėštumo priemonės, net nesuabejojusi išgerčiau ekstrinės kontracepcijos tabletę. Ir sąžinė manęs negraužtų. Todėl nejaučiu turinti bent menkiausią moralinę teisę kitoms nurodinėti, ką daryti su jų nepageidaujamu ankstyvu nėštumu.

Bet pritariu Miškų avietės pasisakymui, kad tam tikrais atvejais "Abortas - pasekmė, ne priežastis. Reikia krepti dėmesį tiek į lytinį švietimą, tiek į pagalbos paketo moterims gerinimą, didesnį dėmesį emocinei, finansinei paramai ir t.t.". Bent jau tam, kad abortų dėl vienokio ar kitokio spaudimo būtų sumažinta iki minimumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 08 lapkričio 2016 - 21:28
QUOTE(mjforever @ 2016 11 08, 22:17)
tai sudėtinga biologinė ir etikos problema, kurią, humaniškiausia, būtų leisti spręsti pačiai motinai. Jei ji lauks vaiko, užuomazga jai jau bus kūdikis, o kitai-parazitas. Ir priversdami ją išnešioti ir gimdyti  gali tikra žudike ją paversti. Blogiau už abortą yra va tokios biblijose užrašyto biomokslo aiškintojos -lytiniam švietimui Ne, abortui Ne.

Biologiniu, genetiniu požiūriu- tai ne problema. Tai gyvybės kodas. Apvaisinimo metu dvi gametos, kurios turi po viengubą chromosomų rinkinį susilieja į pirmąjį naujojo organizmo darinį. Tai dviejų asmenų palikuonis- ląstelė zigota. Taškas. Tai kokybinis pokytis, tokio daugiau nebūna. Būna tik vystymosi pokyčiai. Taip parašyta ne Biblijoje. Taip parašyta XXI a. mokslo knygose.
Ir kiaulė gauna dvigubąjį rinkinį apvaisinimo metu, bet yra vienas labai mažas , bet esminis skirtumas. Genetinis kodas yra kitoks nei žmogaus. ir kiaulės niekas neklausia, kiaulės forumuose nesitaria, ar gimdyti, ar abortuoti.
Ir jei įvyksta persileidimas, vykstant natūraliai atrankai pagal gamtos dėsnius, tai nėra tas pats, kas paimti siurblį ir atliekant sąmoningą veiksmą išsiurbti sudraskant naują gyvybę.

Etika ir moralė, tai jau mamos pasirinkimas. Priversdami ją išnešioti gal ir paversime žudike, bet leisdami/skatindami/versdami/būdami abejingi darytis abortą, tai jokių gal nebelieka, ji tampa žudike. Nes gyvybė jau yra.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 11 08, 23:18)
jūs kitą kartą kai nuvažiuosite, paklauskite direktorės, kiek tų mėnesio amžiaus mažiulių yra atsisakyta. Raštiškai. Iš karto po gimimo.

.....
neįsižeiskite, bet jūs tokius briedus rašote, kad net sunku diskutuoti. Ar bent apgraibom nutuokiate kas yra organų persodinimas, kas yra organų suderinamumas, kokia teisinė sistema yra, kokios sąlygos yra jei reikia išimti ir paruošti organus kitam, o tam kitam organus priimti ir vėliau gyventi. Čia ne automobilį pavogti, išardyti ir detales parduoti.

Rasiau apie pacius maziausius, naujagimiais ju nevadinu, nes ten jau kudikeliai menesio, keliu menesiu ir t.t..Gal jie rastiskai ir netasisakyti, bet man niekada neminejo, kad norinciu isivaikinti yra sociai.
Ne, ne briedus. Zinau ir kas yra organu suderinamumas ir mazdaug kaip veikia transplantacijos centrai ir t.t..Oficialiai tai labai sudetingos proceduros, bet visgi juodoji organu rinka yra reali. Nelegalius abortus daro turbut irgi ne vien veterinarai, bet ir kvalifikuoti medikai, norintys uzsikalti nelegalaus pinigelio ir nepaisantys jokiu skrupulu.
Be to, yra kita rusis - kosmetikos, vaistu pramones, kur embrionu dalys turi aukso verte. Kai kuriose salyse tyrimai buvo atlikinejami su kumeliuku specialiai abortuotais embrionais, kol tai nebuvo uzdrausta. Norint sukurti tikrai efektyvu krema ar greiciau seruma su placenta, joje turi buti veiklus placentos hormonai, kurie gaunami abortuojant embrionus kuo velesniame amziuje. Taip pat, yra naudojamos ir kamienines lasteles, bei atlikinejama eiles tyrimu, siekiant isgauti dar didesnius efektus. Kompanijos investuoja neimanomas sumas ir pasitelkia neitikinamiausius metodus, kad sukurtu veiksminga produkta. Gerai, kad sveicarai atrado obelis, nors efektas, sako, nera identiskas gyvu organizmu lastelems.
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2016 11 08, 23:30)

Etika ir moralė, tai jau mamos pasirinkimas. Priversdami ją išnešioti gal ir paversime žudike, bet leisdami/skatindami/versdami/būdami abejingi darytis abortą, tai jokių gal nebelieka, ji tampa žudike. Nes gyvybė jau yra.

Ir toks poziuris i moteris naudingas kam? Gelbeja pasauli, padeda toms moterims nepaluzti, suteikia psichologini stabiluma, skatina visuomenes empatija? Kokia nauda is tokio poziurio visuomenei?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 11 08, 23:30)
Biologiniu, genetiniu požiūriu- tai ne problema. Tai gyvybės kodas. Apvaisinimo metu dvi gametos, kurios turi po viengubą chromosomų rinkinį susilieja į pirmąjį naujojo organizmo darinį.  Tai dviejų asmenų palikuonis- ląstelė zigota. Taškas.

tai kodėl jai niekas neduoda gimimo liudijimo arba paso su nuotrauka?

nepykit, ironizuoju, nes nejaučiat saiko cituodama tą patį. Prisiskaityti to internete ir aš galiu. Pasikliausiu vis tik gydytojų nuomone dėl gyvybės, ir savo. Kai man reikės sprendimą priimti. Ir jie gali būti nevienodi. Vienu atveju leisiu aš tai zigotai paleisti dnr mechanizmą, kitu-ne.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 08, 22:37)
Rasiau apie pacius maziausius, naujagimiais ju nevadinu, nes ten jau kudikeliai menesio, keliu menesiu ir t.t..Gal jie rastiskai ir netasisakyti, bet man niekada neminejo, kad norinciu isivaikinti  yra sociai.

praaugusių visada nori mažiau. Bet mažiausiai nori arba visiškai nenori tokių, kurie "pakabinti". Kuriuos bet kada, motinai užsimanius tektų grąžinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mementoo: 08 lapkričio 2016 - 21:45
QUOTE(mjforever @ 2016 11 08, 23:42)

sita as jau anksciau norejau parasyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 11 08, 22:42)

nepykit, ironizuoju, nes nejaučiat saiko cituodama tą patį. Prisiskaityti to internete ir aš galiu. Pasikliausiu vis tik gydytojų nuomone dėl gyvybės, ir savo. Kai man reikės sprendimą priimti. Ir jie gali būti nevienodi.

*Vienu atveju leisiu aš tai zigotai paleisti dnr mechanizmą, kitu-ne.

aš čia niekada asmeniškumų nepaleidžiu, tai pykti ant virtualaus pašnekovo būtų nelogiška. Taip, kartojuosi, bet jei jau saiką jaučiat jūs, tai kurių galų tą patį per tą patį varote?

Na nelegalai irgi kartais neturi nei paso, nei nuotraukos. Neturi ir vaisius nei po 12 sav., nei po 36 sav., ir netgi 40 savaitę vis dar neturi, o įsivaizduokite, naujagimis netgi gimęs kartais net mėnesį neturi gimimo liudijimo. Nei su nuotrauka nei be.

* ir dar sakote, kad aš kartojuosi. Na nesuprantate kas ta zigota ir kas tas DNR. Žinote tik mantrą: biblijoje, konservatoriai, akmens amžius. Jei jau zigota, tai DNR paleistas.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 11 08, 23:53)
aš čia niekada asmeniškumų nepaleidžiu, tai pykti  ant virtualaus pašnekovo būtų nelogiška.  Taip, kartojuosi, bet jei jau saiką jaučiat jūs, tai kurių galų tą patį per tą patį varote?

Na nelegalai irgi kartais neturi nei paso, nei nuotraukos. Neturi ir vaisius nei po 12 sav., nei po 36 sav., ir netgi 40 savaitę vis dar neturi, o įsivaizduokite, naujagimis  netgi gimęs kartais net mėnesį neturi gimimo liudijimo. Nei su nuotrauka nei be.

* ir dar sakote, kad aš kartojuosi. Na nesuprantate kas ta zigota ir kas tas DNR.  Žinote tik mantrą:  biblijoje, konservatoriai, akmens amžius. Jei jau zigota, tai DNR paleistas.

stengiuosi ne tą patį, bet ir bioinžinierės čia nevaizduoju.
Konservatorių ( su religine priemaiša) mantra yra aiški-viską uždrausti. Tai yra lengviausia. Mėgstamiausias religinių radikalų ir komunistų metodas spręsti problemas. Ir nėra daugiau ko gvildenti. Uždraudei ir kvit. Ir kam čia nagrinėti kažkokius ekonominius, švietimo, žmogaus teisių, socialinius faktorius. Uždraudei ir ramu. Ir atsakomybės nėra.

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 11 08, 20:38)
kiaulė irgi yra gyvybė, kurią be gailesčio naikinam. Ai, ne visi, kitiems ir jos gyvybė yra vertybė. Dabar galit pasismaginti, kad sulyginau. Jūs suabsoliutinot.

Nesitikėjau, oho, šaunuolė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 08, 20:42)
Gal ir nezinau as tos situacijos, bet zinau, kad kudikiu namai, kuriuose vos menesio ar keliu kudikeliai, yra pilni. Kazkaip nemaciau stovincios eiles, norinciu isivaikinti. Pati esu ne karta Kaune lankiusis, vezusi pampersus ir kitus reikalingus daiktelius maziesiems. Todel, atleiskite, bet istorijomis apie iskart isgraibstomus naujagimius, nelabai tikiu.

Kažkaip neįtikėtina...
Nors - valstybės politika neorientuota į vaikus, o į tėvų teises...
Pamestinukai tris mėnesius prieš įvaikinant auga priverstinai - tėvai turi teisę apsigalvoti. Motinos kartais palieka 'paaugti", neva kol susitvarkys gyvenimą. Ilgai tvarko, kol atima teises. teisės neatimtos - vaikai globos namuose. Tas pats, kur pirmą kartą paimti vaikai. - tėvai turi teisę ilgai tvarkytis gyvenimą, kol vaikai auga globos namuose.
Toliau - vaikai iš didelių šeimų - jų skirstyti neleidžia.... Kiti galbūt įvaikintų/įglobintų du, bet tikrai ne penkis, ir ne septynis vaikus. Nesuprantamas ir neleidimas atskirti dviejų, kai vienas iš jų - sunkiai sergantis, jie vistiek niekada neaugs kartu. O išskirti - neskiria. Ir galų gale senos politikos likučiai - tėvams teisės apribotos, bet vaikus 'intensyviai" kas du mėnesius lanko giminės, prieštaraujantys globai arba įvaikinimui. Patys nesiima ir kitiems neleidžia.
Tuo tarpu - bent apysveikius naujagimius, kurių motinos atsisako - įvaikina itin greitai.
Atsakyti