Įkraunama...
Įkraunama...

apie dienos įvykius

Ryte nubudus ir suzinojus rezultataus, gavau soka. Tikrai nesitikejau, kad jis laimes, maniau, kad sveikas protas nugales. Dabar lauksim visiskai neaisku ko bigsmile.gif Amerikos zmones daede demokratu minkstumas, uztai ir pasirinko Trumpa. Tik labai abejoju, kad is bus kas nors gero. Keistas pasaulis tapo: dvi supervalstybes ir abieju postuose - neprognozuojami despotai unsure.gif
Atsakyti
Amerikiečiai balsavo PRIEŠ. Toks rezultatas - akivaizdus priešinimasis globalizuoto, kosmopolitinio pasaulio idėjai, kuri iš esmės netenkina daugumos. Brexit - taip pat iškalbingas ženklas, kuriam paantrino JAV.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 11 08, 20:38)
tai kiekvienas persileidimas yra neatsargus nužudymas, ir už jį atsakinga motina.

Ir kaip čia nepridėjot apie ištaškytą spermą ar kas mėnesį žūvantį kiaušinėlį, juk iš to paties "argumentų" paketo?
QUOTE(world @ 2016 11 08, 20:39)
Moteriai,gimsiantis vaikas pakeicia gyvenima is esmes. Ir jeigu ji aiskiai suvokia, kad tai visiskai netinkamas metas, kad tam kudikiui ir jai paciai gyvenimas zenkliai pabloges, kad ji neturi elementariu salygu uzauginti sveika, padoru zmogu, kodel, del kazkieno isitikinimu, ji turi susigriauti sau geriausius gyvenimo metus?

O jūs pritariat, kad dėl kažkieno įsitikinimų nežudomi avarijoje sunkiai sužaloti, tapę neįgaliais po ligos ar šiaip menko protelio vaikai, dėl kurių " gyvenimas zenkliai pabloges, kad ji neturi elementariu salygu uzauginti sveika, padoru zmogu, kodel, del kazkieno isitikinimu, ji turi susigriauti sau geriausius gyvenimo metus?"? Juk dėl gimstančio nė nežinome, ar jis sugriaus geriausius metus, gal atvirkščiai - bus parama ir paguoda sunkiausiais gyvenimo metais? O va, astmatikai, diabetikai ir kitom sunkesnėm ligom sergantys išeikvoja visą šeimos biudžetą, blogina kitų vaikų finansines galimybes, vargina tėvus nuolatiniais stresais. Jei galime legaliai žudyti unikalų kitą žmogų, kodėl alkoholikas negali nudėti įkyrėjusios kaimynės senutės ir pasiimti jos pensiją, jam juk pagerės gyvenimas kuriam laikui? Visa bėda, kad nesuvokiam abortinio mąstymo pasekmių - kitas žmogus gali būti pašalintas mano pageidavimu, dėl mano poreikių. Visuomenės evoliucija pagarbos kitam žmogui klausimu labai gražiai atsiskleidė nuskendus keltui "Estonija" - išsigelbėjo stipriausi, dauguma vyrų, kai skęstant "Titanikui" išgelbėta daugiausia vaikų ir moterų, o tvirčiausi vyrai nuskendo.
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 11 08, 20:39)
Dar kartą pasikartosiu, kad toks draudimas yra nesąmonė, tai tik popierinis įstatymas, kuris neišspręstų absoliučiai jokios problemos.

Draudimas nepakeis mąstymo apie žmogaus misijas, gyvybės vertę ir bla bla bla, atvirkščiai iššauks agresyvią, priešišką reakciją, kaip tai iššaukia Lenkijoje per protestus.

Toks draudimas, net ir popierinis, atitiktų šiandienos mokslo pateiktus faktus apie žmogų ir leistų įsisąmoninti atliekamo veiksmo esmę.

Protestai Lenkijoje yra. Dėl dar labiau griežtinamo draudimo. Bet esamam pritaria didžioji dauguma piliečių. Ir negirdėt apie masines mirtis nuo nelegalių abortų, apie padidėjusį šeimų skurdą dėl gimusių neplanuotų vaikų, apie išprotėjusias dėl prievartos gimdyti vaikus moteris, juk abortų šalininkai tikrai nepraleistų progos pakovoti už pelningą verslą, jei tokia statistika egzistuotų.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 11 09, 11:24)
Visuomenės evoliucija pagarbos kitam žmogui klausimu labai gražiai atsiskleidė nuskendus keltui "Estonija" - išsigelbėjo stipriausi, dauguma vyrų, kai skęstant "Titanikui" išgelbėta daugiausia vaikų ir moterų, o tvirčiausi vyrai nuskendo.

biggrin.gif
As domejausi laivu katastrofomis. Dazniausiai issigelbsti vyrai, Titanikas yra didziule isimtis. Skaiciau, kad laivo igula neteisingai suprato komanda. Buvo pasakyta pirmiausiai i valtis leisti moteris ir vaikus, o jie leido TIK moteris ir vaikus. Herojiska? Nelabai, nes dalis valciu buvo pustustes.

Estonia keltui skestant, laivas stipriai pakrypo, tad norint issigelbeti, reikejo vos ne staciai lipti. Kiek moteru ir vaiku fiziskai pajegus ta padaryti? Ir taip dazniausiai buna per laivu katastrofas. I valtis irgi niekas neskuba, jei jura salta, bangos dideles, gali mirtinai susalti, tad keleiviai bando likti laive kuo ilgiau.

Tad jusu isvados apie visuomenes evoliucija isspaustos is nezinojimo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 11 09, 13:24)

Protestai Lenkijoje yra.  Dėl dar labiau griežtinamo draudimo. Bet esamam pritaria didžioji dauguma piliečių. Ir negirdėt apie masines mirtis nuo nelegalių abortų, apie padidėjusį šeimų skurdą dėl gimusių neplanuotų vaikų, apie išprotėjusias dėl prievartos gimdyti vaikus moteris, juk abortų šalininkai tikrai nepraleistų progos pakovoti už pelningą verslą, jei tokia statistika egzistuotų.

Vyksta lenkes moterys i kaimynines salis darytis abortu, taip pat, jie atlikinejami ir nelegaliai pacioje Lenkijoje. Apie tai ir rasoma ir kalbama, gal tik nelabai norite to girdeti. Kita vertus, situacija, neplanuotu nestumu atzvilgiu, yra zymiai pagerejusi, lyginant su 20-30 metu atgal. Be galo daug lengvai prieinamos informacijos apie kontracepcija, jos lengva isigyti, lytinis svietimas, socialines reklamos duoda vaisiu. Vis maziau ir maziau neplanuotu nestumu jau yra didele pergale, todel ir draudimu pasekmes zymiai mazesnes ir lengvesnes, taciau, tai nereiskia, kad ju nera. Lenkijoje demografiniai rodiklai baisus, todel Kacinskis prastume projekta, kad butu mokamos nemazos ismokos uz gimusius vaikus.
Atsakyti
Aš tai niekaip nesuprantu, kam čia tas ietis laužyti. Kiekvienas turim savo požiūrį ir kiekvienas elgiasi taip, kaip jam atrodo norma, kam kitam primesti savo įsitikinimus. Niekas nesako, kad abortai yra gėris. Taip, tai nieko gero. Ir todėl mokyklose turėtų būti normalios lytinio švietimo pamokos, kad jų būtų kuo mažiai. O moralizavimai, draudimai nieko nepakeis. Kam tai jokiais atvejais neprimtina, niekas per prievartą kaip tarybiniais laikais neliepia abortų darytis (net jei mato dauno sindromą). Ir nesidarykit ir savo vaikams neleiskit. Kame problema. Bet nemoralizuokit ir kitiems to nekiškit. Kiekvienas savo likimo kalvis.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 11 09, 11:29)

As domejausi laivu katastrofomis. Dazniausiai issigelbsti vyrai, Titanikas yra didziule isimtis. Skaiciau, kad laivo igula neteisingai suprato komanda. Buvo pasakyta pirmiausiai i valtis leisti moteris ir vaikus, o jie leido TIK moteris ir vaikus.

Aš nesidomėjau. Tik skaičiau analizę apie XX a. pirmos ir antros pusės katastrofų tendencijas. Ir matot, įgula sodino, neteisingai suprato, gi Estonijos atveju įgula gelbėjosi pati, nusispjaut ant keleivių (vyrų ar moterų). Jei galiu pats rinktis žudyti savo vaiką ar gimdyti, tai kodėl katastrofos atveju turėčiau rūpintis silpnesniais, aš pats sau vertingiausias, todėl save ir gelbėju.
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 09, 12:47)
Aš tai niekaip nesuprantu, kam čia tas ietis laužyti. Kiekvienas turim savo požiūrį ir kiekvienas elgiasi taip, kaip jam atrodo norma, kam kitam primesti savo įsitikinimus.

Su tokiais savo požiūriais vieni platina narkotikus, kiti nemoka mokesčių, dar kiti apiplėšinėja, prievartauja, žudo, ir jam tai atrodo teisinga (kodėl aš nieko neturiu, o tie niekšai visko pertekę, o aš neturiu, ko man reikia).
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 09, 12:17)
Ryte nubudus ir suzinojus rezultataus, gavau soka. Tikrai nesitikejau, kad jis laimes, maniau, kad sveikas protas nugales. Dabar lauksim visiskai neaisku ko bigsmile.gif Amerikos zmones daede demokratu minkstumas, uztai ir pasirinko Trumpa. Tik labai abejoju, kad is bus kas nors gero. Keistas pasaulis tapo: dvi supervalstybes ir abieju postuose - neprognozuojami despotai unsure.gif

ir aš nesitikėjau tokio rezultato. Brexitą atspėjau, o šiuokart vyliausi, kad daugiau visuomenės su blaiviu mąstymu. Apskritai, įdomūs visame pasauly reiškiniai vyksta.
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2016 11 09, 13:24)
Ir kaip čia nepridėjot apie ištaškytą spermą ar kas mėnesį žūvantį kiaušinėlį, juk iš to paties "argumentų" paketo?

niekaip ne. Jei jūs abortą laikot žudymu, tai bet kokia kenksminga vaisiui veika - nesubalansuota mityba, alkoholis, blogai pasirinktas režimas- yra taip pat žudymas.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 11 09, 13:30)
Aš nesidomėjau. Tik skaičiau analizę apie XX a. pirmos ir antros pusės katastrofų tendencijas. Ir matot, įgula sodino, neteisingai suprato, gi Estonijos atveju įgula gelbėjosi pati, nusispjaut ant keleivių (vyrų ar moterų). Jei galiu pats rinktis žudyti savo vaiką ar gimdyti, tai kodėl katastrofos atveju turėčiau rūpintis silpnesniais, aš pats sau vertingiausias, todėl save ir gelbėju.

Prie ko cia isvis tie abortai? Esu maciusi issigelbejusiuju statistika is laivu katastrofu - daugiausia vyrai. Cia bendra tendencija.

Ir norint daryti isvadas, neprosal i detales paziureti.
Estonia buvo keltas, kurio priekyje ziojejo didele skyle. Nuo alarmo iki visisko paskendimo praejo 30 min. Tai tas laivas labai greitai stovejo piestu ir reikejo rankom kabintis ir kopti i virsu. Dideles bangos, todel issigelbejusiuju valtys skalaujamos ledines juros, nakti. Pagalba neatplauke per 2 min. Kas issigelbes? Mamos su vaikais, ar vyrai?
Titanikas skendo 3 val., nes skyle laive buvo maza palyginti su paciu laivu. Per ta laika tai galima pasidaryt manikiura, pedikiura, makiaza ir i valti ilipti. Jus lyginate du absoliuciai nepalyginamus ivykius.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 11 09, 14:30)
Su tokiais savo požiūriais vieni platina narkotikus, kiti nemoka mokesčių, dar kiti apiplėšinėja, prievartauja, žudo, ir jam tai atrodo teisinga (kodėl aš nieko neturiu, o tie niekšai visko pertekę, o aš neturiu, ko man reikia).

Tai čia nusikaltimai, prie ko čia lyginat?
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 11 09, 15:30)

Katastrofos atveju, visi turi rupintis kaip issigelbeti patiems. Cia ne autobusas, kad kiekvienas mandagiai uzleistu vieta senukams, nesciosioms ir vaikams. Nutikus nelaimei, visada kyla sumaistis, stresas, kiekvienas kabinasi i gyvenima kaip is mano ir tokius teisti sedint saugiai prie kompiuterio, mazu maziausia, kvaila. O kaip tai susije su abortais, as niekaip nesuprantu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 09, 12:47)
Aš tai niekaip nesuprantu, kam čia tas ietis laužyti. Kiekvienas turim savo požiūrį ir kiekvienas elgiasi taip, kaip jam atrodo norma, kam kitam primesti savo įsitikinimus

Kai klausimas liecia zmogaus gyvybe, tai nera taip paprasta. Savu laiku, kaip minejau, dvarininkai buvo isitikine, kad baudziauninkai - ju turtas, tolygus gyvuliui, ir ju, bei teisiniu to meto poziuriu juos buvo galima zudyti nebaudziamai - kaip dabar abortus darytis. Analogiskai vergvaldziai juodaodziu nelaike zmonemis (tolygu: embrionas-ne zmogus) ir taip pat atitinkamai elgesi. Tad tokias to meto normas, poziurius ir isitikinimus taip pat laikyti teisingais?
Atsakyti