Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Oho, toks sudžiūvėlis, o žiedelį išspaudė.

Mano litopsiukai rubuiliukai, bet žiedų dar turbūt ilgai reiks laukti.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 11 18, 22:19)
Mano litopsiukai rubuiliukai, bet žiedų dar  turbūt ilgai reiks laukti.

Savo litopsių sėjinukų laukiau 7 metus, kol pagaliau pražydo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2016 11 19, 04:18)
Savo litopsių sėjinukų laukiau 7 metus, kol pagaliau pražydo  smile.gif



Na, dar mirti nežadu, tai tikiuosi sulaukti žiedų. Džiaugiuosi, kad mano pirmieji litopsiai nenunyko, bet gražučiai, pasidalino... Neturint jų auginimo patirties, man tai didelis pasiekimas.
Vakar važiavau į atnaujintą ,,Ermitažo" gėlyną pasižvalgyti, buvau užsimaniusi dar litopsiukų, bet neradau . Tikiuosi, kad dar užveš kada. Labai norėčiau dar žalių, nes jie man tik keli likę. Kažkodėl susidarė vaizdas, kad žalieji lepesni, nes auginami taip kaip ir rudžiai ar melsviai,. sugebėjo iškeliauti sukulentrojun.
O ,,Ermitažo' vaizdas labai net pagerėjęs-nebeliko supuvusių, sudžiūvusių augalų, viskas dailiai tvarkingai, su matomomis kainomis surikiuota lyg kokioj kolekcijoje.
Nusipirkau baltą 6 cm. diametro gražuolę parodiją penicillata ir grįžau apsipatenkinus.
Atsakyti

Bet situo virusu mane kuo tikriausiai uzkrete evora (jau pasikartoju smile.gif), neatlaikiau as hawortiju, gasteriju, alijosiu ir crassulu groziui.

 

Turiu ir aš Evorai panašių "pretenzijų"  :lol: Po jos kompozicijų ir parodų nebegaliu ramiai praeiti pro sukulentus  :oh: Tuo labiau, kad ne tik Maximose, bet ir kitose gėlių parduotuvėse atsirado visokių nematytų įdomių augaliukų.

Čia, kai suprantu, kažkokia Haworthia? Tiksliau pakol kas nelabai aktualu :ax:

DSCF8152-th.jpg

 

O kas čia?

DSCF8154-th.jpgDSCF8156-th.jpg

http://public.fotki....8154.html#media

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 19 lapkričio 2016 - 20:57
O, pasijutau smarkiai prisiveikusi hmm.gif

Jau ką, ką, bet kad Rimmusią nuo sanpaulijų nuviliosiu prie sukulentų, tai net susapnuot negalėjau. didis.gif Tad lygiosios 1:1, nes mane anksčiau prie sanpaulijų persitempei.

Pirmoje, nelabai svarbioje foto-Aloe aristata-mylima močiučių gėlė, paplitusi ant jų palangių kaip ir pelargonijos ar alijošiai. Bet išaugusi gražiai atrodo, maniškė ir parodoje pasipuikavo viename bliūde su havortijomis.
Antroje foto-labai panašu į patįsusią jauniklę Faucaria, net ir dantukai matosi pirmi, tai gal bus Faucaria Tigrina. Bet turi šiek tiek požymių Leipoldia Weingartiana, nors pas ją lyg dantukų nėra. Greičiausiai bus pirmoji. Labai kompaktiškas, miniatiūrinis ir smagiai auginamas sukulentukas. O rudeniui atėjus dar ir geltona saulute pražysta-net namuose šviesiau.

Gal dar kas padės identifikuoti?
Atsakyti

Ačiū :4u: Einu aiškintis ką jos mėgsta

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 19 lapkričio 2016 - 22:24
Merginos, nusipirkau 6dieni pora nauju kaktuseliu. Kadangi pries menesi pirktus susodinau i viena vazona, noreciau ir tuos du ikomponuoti, bet klausimas iskilo - gal palaukti iki pavasario ir anu nejudinti, ir tu nauju? Kaip geriau butu pasielgti? g.gif

Beje, buvau labai nustebusi, Shopturgyje, Siauliuose, radusi sukulentu skyreli wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 11 20, 16:11)
Merginos, nusipirkau 6dieni pora nauju kaktuseliu. Kadangi pries menesi pirktus susodinau i viena vazona, noreciau ir tuos du ikomponuoti, bet klausimas iskilo - gal palaukti iki pavasario ir anu nejudinti, ir tu nauju? Kaip geriau butu pasielgti?  g.gif

Beje, buvau labai nustebusi, Shopturgyje, Siauliuose, radusi sukulentu skyreli  wub.gif
Labai smalsu pasidarė bigsmile.gif kas tai "Shopturgyja" nauja parduotuve ?
mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2016 11 20, 15:03)
Labai smalsu pasidarė  bigsmile.gif kas tai "Shopturgyja" nauja parduotuve ?
mastau.gif


Shopturgyje rašė prekiaus tokie Studia Ore, kurie (jie dabar Vilniuje kaip ir be adreso, bet pristato augalus į parduotuvę 'one day shop') prekiauja kauniečių 'Kitokios gėlės' augalais. https://www.facebook.com/studiaORe/
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2016 11 20, 15:33)
Shopturgyje rašė prekiaus tokie Studia Ore, kurie (jie dabar Vilniuje kaip ir be adreso, bet pristato augalus į parduotuvę 'one day shop') prekiauja kauniečių 'Kitokios gėlės' augalais. https://www.facebook.com/studiaORe/


Taip, jie ir prekiavo, is ju ir nusipirkau 2 naujus kaktuselius. Dar daug turejo tu oriniu geliu kazkokiu, zodziu buvau nustebusi, kad tokio tipo renginyje radau ir geliu smile.gif 4u.gif

Va ir nezinau, ka daryti su tais naujokeliais?.. g.gif
Atsakyti
Smagu, kai gėlytė pamalonina dideliais žiedais wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Gal kas augina Stapelia gigantea ir gali pasidalinti sakele, arba augalu? Vilnius, Kaunas, Utena.
Atsakyti