Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(evora @ 2016 11 12, 13:13)
Jo, sunkus metas sukulentams ant palangių šiuo metu.  Kartais ir visai išvaizdą sugadinantis.


Sudėjau savo augintinius ant šviesiausios palangės, ir pamatavau temperatūrą, tai po nakties prie stiklo buvo +8 laipsniai. O prašau pasakykit ar jiems bus gerai? Ar kažkaip reikėtų juos apšiltinti?
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Jėtau, kaip man reikėtų tokios vėsios palangės! thumbup.gif
Pagal nuotraukas nustačiau, kad 2015 metais savo litopsius iš balkono parsinešiau porą dienų prieš naujus metus... Aišku, iki 0 laipsnių niekada nebuvo nukritus temperatūra, nes su kambario oru pamaišydavau duris atidarius. Dabar kitam balkone jie, tai truputį vėsiau, stiklas plonesnis. Buvo čia kurią naktį, krito iki 1,9 laipsnio (lauke apie -6), tai užsistačiau žadintuvą ir porą kartų per naktį kėliausi, kad įleisti šilto oro iš kambario. O po to pagalvojau, kad vis tiek dar nenoriu jų nešti į vidų ir vakar pastačiau balkone tepalinį radiatorių. Naktį ramiai miegojau lotuliukas.gif
Tempsiu dar (jei išeis) bent iki gruodžio pradžios. Žinau, žiauri aš, bet taip reikia rolleyes.gif
Atsakyti
dota, pagarba tau uz toki pasiaukojanti rupesti 4u.gif keltis nakti del augalu - as dar nepasiekiau tokio lygio.
Atsakyti
Uzsukau vakar i Maxima ir radau katik padeta sukulentu mixa.

Kazkuom man primena geidziama haworthia obtusa. Zinoma, cia ne ji, bet lapu galu blizgejimas tiesiog zavingas. Kaip atknist kas cia? ax.gif

[attachmentid=237035]

O sita lyg kokia tilandsija stiebias aukstyn. Apacia sviesesne, nes traukiau is durpiu. Kas per mada juos taip giliai sodint unsure.gif Gi tiesus kelias i puvini. O gal patys jie cia taip isiknisa gilyn?

[attachmentid=237036]

Pavaro Maxima paskutiniu metu. Senais gerais laikais tokiose medzioklese buvau. smile.gif Visokio gerio galima nuciupt, ka is uzsieniu uzsakinejam. Buvo netgi haworthia reinwardtii!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 16 lapkričio 2016 - 16:53
Pirmoji - gali būti Haworthia Mirabilis

Antroji-Haworthia glauca var. herrei

Atsakyti
Tina*, čia kurioje Maximoje? Turbūt jau neliko? Akropolyje šiandien nebuvo nieko naujo.
Atsakyti
evora 4u.gif

Daisoja, Pramones Maximoj as pastoviai gerybiu randu.
Atsakyti
Tokius kaip Tinos nusipirktus sukulentus jau antrą kartą kilnojau, bet atidėjau kitam kartui. Per keletą mėnesių parsinešiau ir aš patikusių sukulentų ir kankinu googlą ieškodama pavadinimų biggrin.gif Man irgi patinka pasisukioti Maximos gėlynuose - seniau būdavo tas pats per tą patį, o dabar kažko įdomesnio akiai galima aptikti.
Įsigijau Haworthia limifolia ir Haworthia reinwardtii (jei neklystu?)

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

O šitos kas? Gal ir man Evora galėtumėt pagelbėti dėl pavadinimų? 4u.gif (Tikriausiai kažkoks aloe?)

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Paskutiniosios raudonumas buvo ryškesnis, pablyško. Laikau sausai, vėsiai, šviesiai. Tikiuosi pavasariop spalva paintensyvės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo P.Kristina: 17 lapkričio 2016 - 11:09
Pirmas nežiniukas -Aloe Humilis
Antras nežiniukas-Graptosedum 'Bronze'-ši žiemą tikrai taps pažaliavusi, bet jei vasarą keps ant saulės-bus bronzinė. Man ji atsibodo, tai išdovanojau pridauginus, nes mažai saulės galėjau pasiūlyti. O štai pas Viją Žemaitę evoriškos veislės plenciukai gražiai bronzavi pietiniame balkone (bent ji taip sakė).

O aš pataikiau nusipirkti Haworthia herbacea var. herbacea-lyg ir retoka ji, nes neteko mūsų eksploatuojamų dėdulių pardavimuose matyti. Buvo daug visokių gasterijų, alojų, įvairių havortijų-tarp jų ir reinwardtii, picta, fusca, magnifica var. acuminada, limifolia. Nelabai matyt šiaulietės išmano kokį gėrį Maxė išmetė, nes dvi beveik pilnos dėžutės laukia išgrobstymo. Gal, kad nedidukai dar augaliukai, dėmesio neatkreipia.
Atsakyti
Ačiū, evora, labai labai 4u.gif 4u.gif Ir už patarimą dėl graptosedumo.
Man havortijos ir kai kurie alavijai labai panašūs, pagal ką juos atskirti?
Džiaugiuosi Tinos pastebėjimu, kad per giliai pasodinti maximukai. Būčiau susodinus kaip buvo, pabijojus žemę nuimti, o dabar apkrapščiau - trečdalį augalo radau paslėpta.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 11 17, 17:28)
O aš pataikiau nusipirkti Haworthia herbacea var. herbacea-lyg ir retoka ji,

Maciau ja, bet neemiau. Nenutuokiau, kad perliukas smile.gif

O siaip cia tik mes suvokiam, kad retu augalu priveze. Kas neaugina - tiem dzin, eiliniai 'zolynai' tongue.gif Itariu, kad cia is Olandijos keliauja. O kodel mes niekada neieskojom olandu tiekeju? Gal kainos butu palankesnes? hmm.gif
Papildyta:
Pagooglinau, tai h.picta kokia grazuole. Tokiu mano Maxej nebuvo. Buciau jamus biggrin.gif
Papildyta:
O aplamai ir apskritai tai tuoj netilpsiu i namus doh.gif Buvo momentas, kai kolekcija buvo tapus labai kompaktiska, o dabar vel visi stabdziai nutruko del sukulentu. Ta stadija, kai reik daug, reik visko, nes viskas grazu. paskui zinau ateis atoslugis ir kolekcijos gryninimas. Bet situo virusu mane kuo tikriausiai uzkrete evora (jau pasikartoju smile.gif ), neatlaikiau as hawortiju, gasteriju, alijosiu ir crassulu groziui.
Atsakyti
Tina, nesijaučiu, kad aukočiausi, juk nesinori savo augalėlių sušaldyti smile.gif Dabar atšilo, tai kai kurie suskubo žydėti wub.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti