Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Prickly, Godzila per plačiausią vietą 3 cm., aukštis beveik 1 cm. Labai nemėgstu ant pagalio pamautų kaktusų, labai nenatūralu, stengiuosi tokių nepirkti. Bet Godzilos kitokios niekur nepapuolė už įkandamą kainą gauti. Teks auginti įskiepytą. Nuimti greit neplanuoju. Iš dalies ir bijau nuėmusi prarasti. Štai jei dvi tokias turėčiau-su viena rizikuočiau.

----------------------------

Man irgi atsinaujino balti pūkuoti ant 3 adeniumų. Gerai, kad jie darbovietėje, tai gerosios, didžiosios kolekcijos neužkrės. Bet jau nebeturiu sveikatos ir kantrybės su tais niekadėjais ant jų kovoti. Tiesiog beviltiškas reikalas.

---------------------------

Avonuke, ar pasisekė sumedžioti aloes?
Atsakyti
Ačiū, rimusia, reiškia manasis metais senesnis, bet apie galiojimą tai niekur neradau parašyta, gal nesensta

QUOTE(evora @ 2019 10 20, 12:49)
Prickly,
Dar užmačiau šiltnamyje labai gražių didelių adromischus krūmų. Jei turėsi laiko nufotografuok po vieną ar kelis maloniai apžiūrėti. Kiek suprantu jiems kokie 3-5 metai? Ar jiems trumpinai išplonėjusias viršūnes, kad šakotūsi?


Tokie labai seni yra tik du, turi gal apie 8 metus. Lapeliai nudžiuvę žiemą nukrenta, ar saulėje nusvyla, bet šią karštą vasarą nedaug naujų užaugo, prastai atrodo. Niekada viršūnių nelaužiau, jie taip patys pradeda šakotis
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

evora neberadau ne vieno :oh:  Gal ne ten ieškojau ?  Nors klausiau konsultančių tai sakė viskas ką turi sudėta vienoj vietoj  .Gal kada kitą kart pasiseks :ax:

Atsakyti
QUOTE(Avonuke @ 2019 11 05, 21:30)
<p>evora neberadau ne vieno doh.gif  Gal ne ten ieškojau ?  Nors klausiau konsultančių tai sakė viskas ką turi sudėta vienoj vietoj  .Gal kada kitą kart pasiseks ax.gif
</p>

Gaila, kad neberadai. Prie kaktusų padėtos buvo. Matyt privatizavo.
Šeštadieny buvo 35 proc. nuolaidos gėlėms, tai visi čiupo augalus lyg išprotėję. Kaimynų mergaitė buvo paprašiusi parvežti 3 mini vazonėlius fenestrarijų. Norėjo į bonsiukų plokščią ovalų indą susodinti. Parvežiau tik du vazonikėlius, nes trečią iš po pirštų nučiupo tetulė. Atrodo, jei akcija, tai reik grobti, nesvarbu, kad apie tą gėlę net supratimo kaip auginti neturi. Tokių žioplių prisižiūrėjau, kad augalų gaila buvo. Aš irgi kažkada žioplė buvau, bet patarimų klausiau, žinių ieškojau. Dabar iš kart matai kuris tūpas augalo vartotojas tam kartui, o kuris su protu ir jausmu gėliuką perka.

Tik tiek pasodinome. Gal dar akmenis pakeisime į daugiau fenestrarijų arba kokią kitą pluoštagėlinę įkišime.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2019 11 05, 21:28)
Tokie labai seni yra tik du, turi gal apie 8 metus. Lapeliai nudžiuvę žiemą nukrenta, ar saulėje nusvyla, bet šią karštą vasarą nedaug naujų užaugo, prastai atrodo. Niekada viršūnių nelaužiau, jie taip patys pradeda šakotis

Tikrai senoliai. EBAY pasiūlius, visai apvalią doleriukų sumą surinktum. Ypač gražus antrasis. Ačiū, kad parodei.
Maniškių lapai išsilaiko, nenukrenta. Bet ir ant saulės nekepa. Ateinantį pavasary tikrai keliems nupjausiu ištįsusias susmulkėjusias viršūnes. Žiūrėsiu koks bus rezultatas. Tikiuosi šakojimosi iš pagrindinio stiebo į visas puses.
Atsakyti
Prasideda...

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 11 16, 16:20)
Prasideda...


Super 🙂
Labai gražu 👍😍
Atsakyti
Huernia zebrina sugalvojo vel zydet.

Priedas  20191113_133647.jpg   456,31KB   0 Parsiųsta kartų

evora, kaip cukriuko adaptacija? Pas mane stovi visas issigandes, o gal as bijau labiau arba sudziovint, arba supudyt laseliu vandens. Ech tie velyvieji uzsakymai unsure.gif Vasara i siltnami, sliukst vandens ir prigijimas momentinis. Dar karteli perziurejau jusu nuotraukas ir man visai levandenis grazus pasirode. Reiks apie ji pagalvot. O panko prekyba buvo atidaryta lapkriti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 lapkričio 2019 - 10:46
Gražuolė zebrina wub.gif
Aš net nežinau, gal irgi tokią turiu - keli metai atkakliai nežydi rolleyes.gif biggrin.gif
Panko prekyba buvo atidaryta, ir dabar veikia
Succulent Tissue Culture dabar aukcionas veikia, ir parduotuvė. Pažiūrėti, pasvajoti galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2019 11 21, 10:45)

evora, kaip cukriuko adaptacija? Pas mane stovi visas issigandes, o gal as bijau labiau arba sudziovint, arba supudyt laseliu vandens. Ech tie velyvieji uzsakymai  unsure.gif Vasara i siltnami, sliukst vandens ir prigijimas momentinis. Dar karteli perziurejau jusu nuotraukas ir man visai levandenis grazus pasirode. Reiks apie ji pagalvot. O panko prekyba buvo atidaryta lapkriti?


Zebrina nuostabi wub.gif Maniškė prisiaugino pirštelių, bet nesimato žiedelių. Nors antru aukštu virš ariocarpusų deginasi saulėje.

----------------------------------

Cukriukas laikosi puikiai, kitos alojos irgi. Tik castilloniae visa pavirto drebučiais. Turėjo tik vieną 4 cm. šaknį, buvo atplėšta nuo mamkės. Vandens gavo kelis lašus, nesupratau nuo ko ji supuvo. Teks medžioti naują. Šiaip jau alojų pakankamai, tik vieną kitą papildysiu ir rauksim šios grupės apsipirkimą. Pas Panką nesižvalgiau, per tolima kelionė šalnoms prasidėjus.

Na, jei Panko užsakymas buvo pavėluotai vėlyvas, tai aš dar turėjau du papildomus iš kitur dar vėlesnius Ir nieko-nieks nesupuvo, nenusibaigė. Kaktusų užsisakinėti nereikia, bet sukulentai persodinimui dėkingi visus metus, ypač haworthijos.
Atsakyti
Ką tiki buvau MAXimoje. Tarp mažųjų vazonėlių rinkinio puikavosi matucana madisoniorum ir Tephrocactus articulatus v inermis -po 1,99

--------------------------------

Aš mažumėle apsimažinau augintinių ir iš namų, ir iš darbovietės asmeninių erdvių. Atrinkau mažylius ko nereikia, atrinkau didžiulius kaktusus net po 20 metų senelius, atrinkau visokius trispalvius rėjus, kinietišką pinigų medį, kalanchojų krūmus, ripsalius, sanpaulijas... Glėbiu pagal dydį apglėbiamus ar jau nebe. Vos sukišome į mašiniuką. Dabar turiu laisvo ploto planuojamiems mažesniems augaliukams.

--------------------------------

Nežinau ar patikėsite, bet tik vakar iškasiau jurginus ir didžiąsias begonijas. Visi puikiausiai klestėjo ir žydėjo. Tik aš išsigandau savaitgalio šalčių ir puoliau savo užmirštų gėliukų gelbėti. Trys jurginų galvos ant stalo vazoje dar žydi.
Bepurendama gėlyną, tarp ramunės ir alūnės krūmo, radau kupstą žemių. Toks lyg kas vazoną išvertęs būtų. Su tridančiu dar pajudinau, žiūriu alūnės lapai iš vidaus lenda. Su pirštine bandžiau tuos lapus surinkti ir įsidūriau kaip į kaktusą. Tada pamaniau, kad tikrai kas kaktusą pakišo. Atsargiai besiaiškinant kas čia, atpažinau ežio spyglius. Pasirodo išsikasė duobę, apsimuturiavo alūnės lapais, apsikasė žemėm ir susisukęs į kamuoliuką užmigo žiemos miegu.
Štai kokį žieminį kaktusą įsitaisiau žiemos laikotarpiui. Apkasiau, uždengiau nupjautos ramunės stiebais. Dabar galvoju, gal kokią kartoninę dėžę dar uždėti?
Atsakyti
Nu jau istorija Evoros biggrin.gif

Kaip castilloniae gaila verysad.gif man toks jis grazus pasirode, taip gailejaus kad neuzsisakiau.

Evora, kur jus tuos savo augaliukus isvezete? unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 22 lapkričio 2019 - 10:18