Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Prickly, kaip tau sekasi su augintiniais? Ar parėjot namo iš šiltnamio?

46 cm. aukščio senelė Parodia

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Vis paskaitau vienintelę gyvą temą. Nostalgija tiems laikams, kai arbūzų ar pomidorų ar daugiamečių gėlių temose per dieną kelis psl. pripildydavome. Viskam savo laikas tur būt.
Parodau savo kaktusų-sukulentų lėkštę.
evora, manasis didesnis. Virš 60 cm.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
amba41, temelės gyvastis priklauso nuo mūsų pačių. Štai pasižiūrėjau, kad jau kelios dienos nejudame pirmyn ir įkėliau foto. Kai kartais peržvelgiu, tai atrodo, kad didžiausias girmokšlis esu ar pati viena su savimi bendrauju. Pasirodo, kad ir mūsų numylėtos, taip laukiamos parodos užsibaigė dėl žmonių nenoro pasijudinti ir pasirodyti. Nėra pastovumo -kaupiu, kaupiu augaliukus-oi, kaip faina-paskui staigiai viskas atsibodo. O, gal-visko turiu, kam čia judintis, vargti.

Didesnių turiu ir aš. Tokį pamėlynavusį kaip pas tave, visą bliūdą mėlynų milžinų, prieš kelias savaites padovanojau. Kaip matosi, šalia jau ir visai metrinis išaugęs kitoks šviesesnis.

vartotojo įkelta nuotrauka

Šiuo metu didžiausias tarp likusių spygliukų-63 cm.-šaldosi prie +17 balkone.

vartotojo įkelta nuotrauka

O, pas tave matosi kaktusams patinka, seneliai jau. Šaunuolė, kad nesupūdei. Ir kitų gėlių lyg botanikos sode.
Dėl įdomumo, specialiai jums: dracena mano prižiūrima pražydo darbovietės koridoriuje. Džiaugsmo visiems, bėga pažiūrėti, fotkintis.

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 12 01, 11:46)
...temelės gyvastis priklauso nuo mūsų pačių....


Sutinku visu šimtu.
QUOTE(evora @ 2019 12 01, 11:46)
....Didesnių turiu ir aš. Tokį pamėlynavusį kaip pas tave, visą bliūdą mėlynų milžinų, ...

Ai ne, ne pasigirti norėjau (nebent šiek tiek), o kad pašnekėt su žmogum. Pokalbiui temą radau . Aš šitoj temoj nekopengagenas biggrin.gif . Manau, kad pas jus visas įspūdingų egzampliorių daug. Ne dydis juk svarbu.
Kiek metų jukai? Manoji pernai eidama 18-us metus pražydo 1-ą kartą. Šiemet 2-ą kartą.
Kadangi pas jus darbe , tai tikriausiai nepajutoje nuostabaus kvapo. Kvepia ji vėlai vakare.
Kažkas nepakartojamo Visas kambarys pavimpa , net hole už kokių 5-6 m nuo gėlės . Tai trunka porą valandų. ( Atsiprašau, kad šiek tiek pašiukšlinu temą.)
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Forumas tam ir yra-pasikalbėjimui ir pasigyrimui. Viskas čia tvarkoj.

O jūsiškė kvepia, nes čia draceana fragrans-kvepiančioji. Jos lapai būna margesni , su juostomis. Tikrai gražuolę išpopinot.
Mūsiškė neponiška, pati paprasčiausia tamsiai žaliais lapais. Kvapo nejutau, nors po 20.00 teko namo išeiti-ji neturėtų taip smarkiai kvepėti. Metų nežinau, nes pirkau ir sodinau ne aš, o prieš kokį dešimtmetį geografijos mokytoja, prižiūrėjusi gėles. Jūsiškė tikrai vyresnė. Žydi ji pirmą kartą, nes šį birželį nieks nenukirpo viršūnės. Šiaip jos yra nukerpamos, kai jau pavojingai artėja prie lubų. Tada leidžia šoninius ūglius ir šakojasi. Nukirptas apie 70 cm.-1 m. viršūnes arba išmetam, arba merkiu į vandenį, po mėnesio rodo šaknis, sodinam kur reikia ar išdalinu kas nori. Bet jau daugelis turi, tai šiais metais ar 6 viršūnes į šiukšlyną teko išmesti. Gaila, aišku, bet nestovėsiu gatvėje ir nesiūlysiu praeiviams. Dar ir neims, nes paduok su vazonu... Dabar bus pora metų ramu, kol vėl išaugs.

Atsakyti
Pamiršau nufotografuoti dar dienos šviesai esant, bet suvokti įmanoma.
MAXima pateikė staigmenėlę už 1,09

vartotojo įkelta nuotrauka

Ir SENUKAI nepasišiukšlino po 1,94

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
[quote=amba41,2019 12 01, 10:59]
Vis paskaitau vienintelę gyvą temą. Nostalgija tiems laikams, kai arbūzų ar pomidorų ar daugiamečių gėlių temose per dieną kelis psl. pripildydavome. Viskam savo laikas tur būt.
Parodau savo kaktusų-sukulentų lėkštę.

Mano rebutia visai susipainiojo - pradėjo auginti pumpurus. Pailsėjo ir nusprendė, kad jau laikas pavasariui smile.gif . Ar pas visas augintojas gerai užmigdyti kaktusai? Ir nežydi kada jiems ne laikas?
Pamačiau nuotraukoje šalia dracenos mane dominantį eucharį (Amazonės leliją). Gal turėtumėte parduoti svogūnėlį? Niekaip nerandu pirkti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtrungėlė: 06 gruodžio 2019 - 14:50
QUOTE(Vėtrungėlė @ 2019 12 06, 14:48)
,,,Pamačiau nuotraukoje šalia dracenos mane dominantį eucharį (Amazonės leliją). Gal turėtumėte parduoti svogūnėlį? Niekaip nerandu pirkti. ax.gif

Na, jei domėjotės euchariais, tai tur būt žinote, kad jis nežydi tol. kol nepriaugina svogūnėlių.
Persodinant, esančių apačioje negalima nutraukti ir be jų persodinti. Reikia visus perkelti, o ne išsodinti atskirai kaip kad amariliai ar pan. Bet čia šiaip, o ne todėl, kad nenoriu dalintis.
Du sezonai nepersodintas mano gėliukas , todėl ateinantį pavasarį pirksiu platesnį vazoną ir perkelsiu . Tuo pačiu mielai pasidalinsiu atlaužusi nuo šono porą svogūnėlių.
Priminkit žiemos pabaigoje. Parašykite į AŽ apsikeisime telefonais.
Atsakyti
Ačiū už informaciją apie eucharį. Kai ko ir nežinojau, turbūt dėl to ir praganiau. Ir dar norėsiu sužinoti į kokią žemę sodinate, ar papildomai kažką dedate į mišinį ir kaip tręšiate. Atsiprašau kaktusininkių, kad truputį ne į temą. Bet retai pamatysi auginamą taip patenkintą viskuo eucharį 4u.gif
Atsakyti
Malonu, kad mūsų temelė tampa universalia. Toks spygliuotas žaliasis kampelis norinčioms paplepėti, kol kitos sukulentininkės pavasario laukia.

Apie eucharį ir aš sužinojau persodinimo naujieną. Dabar suprantu, kodėl kolegei išardžius jo peržydėjusį krūmą ir susodinus po vieną svogūnėlį, žiedų taip ir nesulaukiam jau daug metų. Perduosiu naujieną.

Vėtrungėle, mano turbikai irgi kažkur rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje žiedelius parodė-matyt atsibudo iš vasarinės kaitros komos.

vartotojo įkelta nuotrauka

O praeitą savaitę balkono sukulentariume Mamkė pliumosa išskleidė vieną baltą žiedelį. Temperatūra buvo +17. Sakyčiau labai jau apsisapnavo gėliukas. Tikrai keista, nes saulės šviesos, tai kaip ir nerasta.
O rebutija taviškė iš anksčiau žydinčių, tai ir pasireiškė. Man anksčiausiai žiemos pabaigą lig šiol prognozuodavo Parodia chrysacanthion.
Oi, jaučia mūsų gėliukai nenormalius LT orus...
Atsakyti
Kaip gerai, kad yra savaitgaliai biggrin.gif Galim savo augaliukus pamatyti natūralioje dienos šviesoje . O tai pareini po darbų ir tamsybėje ar prieblandoje mažai ką įžiūrėti įmanoma.
Šiandien apžiūrėjau balkoną. Šiuo metu +11. Bet augalai tikrai jaučia žiemos nebuvimą. Parodia, visada išburianti žiemos pabaigą, jau 3 pumpurus sukrovė. Mamkė nužydino vieną baltą žiedelį, antrą rodo. Nors kitos pliumosos šalia stovėdamos žydėt nesiruošia.

Sakyčiau, pagal tokius požymius, tikrai nėr ko svajoti apie rimtą baltą, snieguotą, šaltą ir ilgą žiemą.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Ir negaliu neparodyti pūkutės, bei monstriukės:

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

KAIP KITŲ AUGALAI ŽIEMOJA?
Prickly, ar jau įvyko šiltnamio evakuacija?
Atsakyti

Taip, gerai kad yra savaitgalis, ant savo dvejų kaktusu radau skydamariu. Ox ox

Atsakyti